Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie dobrze ze szyjki Wam sie skracaja, trzeba odpoczywac. Ja wizyte u gina mam dopiero 19.12.

Ja troche jezdze nie mam wyjscia ale lubie prowadzic samochod wiec nie mam z tym problemu. Oczywiscie musze byc bardziej skupiona niz przed ciaza ale daje rade.

Wczoraj dokupilam reszte rzeczy moge sie do konca pakowac :) Jeszcze tylko jedno pranie i pozostanie czekac.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • nikaaa_87 Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam wizytę 19.12 :) U mnie narazie szyjka bez zmian. Powietrza mi ciągle brakuje. Nie pozwalam włączać kaloryferow i strasznie mnie suszy :) Dziś byłam dwa razy po godzinie z psem i w sklepie na zakupach i już jestem wykończona. Autem sporo jeżdżę,bo mieszkam na uboczu i bez samochodu nie da rady. Na szczęście to są nieduże dystanse i jestem w stanie wytrzymać tyle w pozycji siedzącej :) Nie wiem jak u Was,ale w naszym Rossmannie jest teraz sporo promocji na kosmetyki dziecięce, tzw.ceny na do widzenia :)

nikaaa_87
  • Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Poznaniu w Rossmannach też jest ta promocja, więc to chyba ogólnopolska akcja.

Mi z prowadzenia samochodu najbardziej brakuje wyjazdów w teren. Ostatnio jak jechałam do kolegi na cmentarz, to się chociaż kawałek przez las przejechałam, ale mijając bokiem swoje ulubione błotko :-(

Dzisiaj wizyta kontrolna, żeby zobaczyć czy młody dalej większy niż powinien. W zeszłym tygodniu w piątek siedział już głową w dół, a teraz czuję, że znowu leży mały wygodnicki w poprzek :-)

Gbs ujemny. Mam nadzieję, że tak zostanie ;-)

dqprk6nlginvcqzk.png
  • amelik Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Offca nie mam pojecia ile powiedzial ze skrocona ale zamknieta, że mam ograniczyć aktywność i tyle. Nie najeść się w Święta. Kolejna wizyta 27.12 więc teraz grzecznie bo doktorowi urodził się syn i chyba ma urlop, więc jak sie cos bedzie działo to izba przyjec i lezenie. Mam brac luteine na skurcze. Syn ma 2100 a ja przybralam od mojej poczatkowej wagi 7kg. Wygladam szczuplo tylko brzuszek z przodu. Bardzo malego czuje, caly brzuch mi sie rusza, czuje nacisk na szyjke, czuje jak sie rozpiera jego nogi pupe i plecy bo po prostu caly brzuch mi sie zmieksztalca. W pierwszej ciąży tak nie było.Moze ma mało miejsca mocno sie rozpycha. Wole uwazac bo po dwoch lyzeczkowaniach szyjka jest chyba bardziej elastyczna. Blizna po cesarce mnie nie boli.
    A w poniedziałek miałam maraton po sklepach głupia ja zamiast juz w domu siedziec. Od dwoch dni juz grzecznie odpoczywam! Mam poczatek 34 tygodnia wiec oby do stycznia a w styczniu juz niech sie dzieje.
    Chyba czas pranie dla małego włączyc by było juz powoli i kogos o pomoc z prasowaniu poprosic

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • amelik Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorzsze ze tak mnie kurz w domu wkurza ze bym sie chetnie za mycie podlogi zabrala :(

• amelik Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam juz wyprane tez pizamki, tesciowa wlasnie mi w weekend odebrane z hurtowni rozki, pizamki, butelki, ceratki itp. przywiezie.... cudownie... bedzie juz mial nasz maluszek swoj kacik :)
    a ja sobie na powaznie spakuje torbe bo juz wszystko bedzie.
    Kolezanka dwa miesiace po mnie rodzi i ciastka piecze a ja sie czuje z tym odpoczywaniem fatalnie!!!!!!

• Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie skończyłam zdobienie pierwszej partii pierników i zaraz mi nogi wejdą w ......

Amelik Ty się nie czuj fatalnie, tylko grzecznie leż. Bo do stycznia jeszcze trochę czasu ;-)

dqprk6nlginvcqzk.png
  • amelik Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wzielam luteinke i znowu bol jak na okres mialam

• Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży z synkiem też tak miałaś?

dqprk6nlginvcqzk.png
  • amelik Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz nie pamietam
    Syn to byl inaczej ulozony, lozysko na przedniej scianie i tylko czulam kopniecia a teraz caly brzuch pracuje
    To też była inna ciąża, gdy poszłam na L4 to leżałam tv książki komp a teraz bieganina za starszym, no i ogólnie więcej codziennych stresów...
    Ciekawe jak to będzie z dwójką, jak dam rade zajmować się obojgiem bo teraz syn ma mnie bardzo duzo. Gramy w gry, ukladamy lego, bajki, pilnuje go przy kolacji, kąpie i nie wiem jak ja nerwus i idealistka dam rade z dwójką skoro zawsze chciałabym by wszystko było na bum cyk cyk

• Offca88 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dasz radę ☺ to już nie jest taki maluch ☺ mój jest 2 lata młodszy i też będę miała ciekawie ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • amelik Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja nie ma co panikowac :)piore ubranka i jestem przerazona i wniebowzieta ich iloscia

• Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tata, jak dumny przyszły dziadek wziął się dzisiaj za odmalowanie łóżeczka. Łóżeczko wcześniej moje, a jeszcze wcześniej mojego taty. Trzy pokolenia w jednym :-). Cud, że się ładnie zdrowo drewno zachowało

dqprk6nlginvcqzk.png
  • mus.zka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze mnie dziś coś pociekło. Bardzo niewiele, ale jest to zastanawiające :/ Któraś miała coś podobnego ?

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• madzi2506 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdarzyło mi się raz ze też poczułam jak coś ze mnie pociekło ale były to raczej wodniste upławy. A dużo tego było?

r7xztyt.png

Aniołek [*] 10tc - 01.2016
    Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
    Niedoczynność tarczycy i lekka IO
  • mus.zka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzi2506 wrote:
    Zdarzyło mi się raz ze też poczułam jak coś ze mnie pociekło ale były to raczej wodniste upławy. A dużo tego było?
    Było tego bardzo mało i było to właśnie wodniste i bezzapachowe. Myślę, że jeśli byłyby to wody to w niedługim czasie powinno to się powtórzyć. Na razie cisza.

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• madzi2506 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może jednak wydzielina. U mnie pociekło akurat jak wstawalam z łóżka. Potem cały dzień sie obserwowałam ale drugi raz sie nie powtórzyło.

r7xztyt.png

Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
  • nikaaa_87 Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już kilka razy lecialam przerażona do łazienki, bo czułam jakby się ze mnie konkretnie polało,ale to wzmożona,biała wydzielina. U nas dziś 35tc+0 i zaczął się utratą mocy. Czuję się jakby spuszczono ze mnie powietrze. Pospacerowalam godzinę z psem i teraz chyba będę leżeć do następnego spaceru. Ja mam łożysko na przedniej ścianie,ale młoda szarpie mi brzuchem we wszystkie strony,aż boli.

nikaaa_87
  • mus.zka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę, że to jakaś wydzielina. Na razie leżę i wstaję tylko do łazienki. Mam uczucie wilgoci, ale jak sprawdzam to jest tam sucho. Mała jest aktywna i wierci się co jakiś czas :) Szpital mam bliziutko więc gdyby coś się działo to pojadę

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• madzi2506 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie, jak cos Cię będzie martwić to zawsze możesz podjechać do tego szpitala.

U mnie też spadek energii. Dzisiaj przyjadą moi rodzice. Tata z mężem będą walczyć z remontem a znając moją mamę to pewnie będzie chciała latać z miotłą ;-)

Pierwszy raz od jakiegoś czasu spojrzałam na siebie w całej okazałości w takim dużym lustrze i się przerazilam. Mój brzuch jest ogromny. Przynajmniej ja mam takie wrażenie. Chyba nie mam co sie dziwić że niektórzy myślą że ja już do porodu gotowa :-)

r7xztyt.png

Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
‹‹ 500 501 502 503 504 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ