X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie dobrze ze szyjki Wam sie skracaja, trzeba odpoczywac. Ja wizyte u gina mam dopiero 19.12.

Ja troche jezdze nie mam wyjscia ale lubie prowadzic samochod wiec nie mam z tym problemu. Oczywiscie musze byc bardziej skupiona niz przed ciaza ale daje rade.

Wczoraj dokupilam reszte rzeczy moge sie do konca pakowac :) Jeszcze tylko jedno pranie i pozostanie czekac.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • nikaaa_87 Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam wizytę 19.12 :) U mnie narazie szyjka bez zmian. Powietrza mi ciągle brakuje. Nie pozwalam włączać kaloryferow i strasznie mnie suszy :) Dziś byłam dwa razy po godzinie z psem i w sklepie na zakupach i już jestem wykończona. Autem sporo jeżdżę,bo mieszkam na uboczu i bez samochodu nie da rady. Na szczęście to są nieduże dystanse i jestem w stanie wytrzymać tyle w pozycji siedzącej :) Nie wiem jak u Was,ale w naszym Rossmannie jest teraz sporo promocji na kosmetyki dziecięce, tzw.ceny na do widzenia :)

nikaaa_87
  • Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Poznaniu w Rossmannach też jest ta promocja, więc to chyba ogólnopolska akcja.

Mi z prowadzenia samochodu najbardziej brakuje wyjazdów w teren. Ostatnio jak jechałam do kolegi na cmentarz, to się chociaż kawałek przez las przejechałam, ale mijając bokiem swoje ulubione błotko :-(

Dzisiaj wizyta kontrolna, żeby zobaczyć czy młody dalej większy niż powinien. W zeszłym tygodniu w piątek siedział już głową w dół, a teraz czuję, że znowu leży mały wygodnicki w poprzek :-)

Gbs ujemny. Mam nadzieję, że tak zostanie ;-)

dqprk6nlginvcqzk.png
  • amelik Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Offca nie mam pojecia ile powiedzial ze skrocona ale zamknieta, że mam ograniczyć aktywność i tyle. Nie najeść się w Święta. Kolejna wizyta 27.12 więc teraz grzecznie bo doktorowi urodził się syn i chyba ma urlop, więc jak sie cos bedzie działo to izba przyjec i lezenie. Mam brac luteine na skurcze. Syn ma 2100 a ja przybralam od mojej poczatkowej wagi 7kg. Wygladam szczuplo tylko brzuszek z przodu. Bardzo malego czuje, caly brzuch mi sie rusza, czuje nacisk na szyjke, czuje jak sie rozpiera jego nogi pupe i plecy bo po prostu caly brzuch mi sie zmieksztalca. W pierwszej ciąży tak nie było.Moze ma mało miejsca mocno sie rozpycha. Wole uwazac bo po dwoch lyzeczkowaniach szyjka jest chyba bardziej elastyczna. Blizna po cesarce mnie nie boli.
    A w poniedziałek miałam maraton po sklepach głupia ja zamiast juz w domu siedziec. Od dwoch dni juz grzecznie odpoczywam! Mam poczatek 34 tygodnia wiec oby do stycznia a w styczniu juz niech sie dzieje.
    Chyba czas pranie dla małego włączyc by było juz powoli i kogos o pomoc z prasowaniu poprosic

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • amelik Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorzsze ze tak mnie kurz w domu wkurza ze bym sie chetnie za mycie podlogi zabrala :(

• amelik Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam juz wyprane tez pizamki, tesciowa wlasnie mi w weekend odebrane z hurtowni rozki, pizamki, butelki, ceratki itp. przywiezie.... cudownie... bedzie juz mial nasz maluszek swoj kacik :)
    a ja sobie na powaznie spakuje torbe bo juz wszystko bedzie.
    Kolezanka dwa miesiace po mnie rodzi i ciastka piecze a ja sie czuje z tym odpoczywaniem fatalnie!!!!!!

• Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie skończyłam zdobienie pierwszej partii pierników i zaraz mi nogi wejdą w ......

Amelik Ty się nie czuj fatalnie, tylko grzecznie leż. Bo do stycznia jeszcze trochę czasu ;-)

dqprk6nlginvcqzk.png
  • amelik Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wzielam luteinke i znowu bol jak na okres mialam

• Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży z synkiem też tak miałaś?

dqprk6nlginvcqzk.png
  • amelik Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz nie pamietam
    Syn to byl inaczej ulozony, lozysko na przedniej scianie i tylko czulam kopniecia a teraz caly brzuch pracuje
    To też była inna ciąża, gdy poszłam na L4 to leżałam tv książki komp a teraz bieganina za starszym, no i ogólnie więcej codziennych stresów...
    Ciekawe jak to będzie z dwójką, jak dam rade zajmować się obojgiem bo teraz syn ma mnie bardzo duzo. Gramy w gry, ukladamy lego, bajki, pilnuje go przy kolacji, kąpie i nie wiem jak ja nerwus i idealistka dam rade z dwójką skoro zawsze chciałabym by wszystko było na bum cyk cyk

• Offca88 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dasz radę ☺ to już nie jest taki maluch ☺ mój jest 2 lata młodszy i też będę miała ciekawie ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • amelik Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja nie ma co panikowac :)piore ubranka i jestem przerazona i wniebowzieta ich iloscia

• Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tata, jak dumny przyszły dziadek wziął się dzisiaj za odmalowanie łóżeczka. Łóżeczko wcześniej moje, a jeszcze wcześniej mojego taty. Trzy pokolenia w jednym :-). Cud, że się ładnie zdrowo drewno zachowało

dqprk6nlginvcqzk.png
  • mus.zka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze mnie dziś coś pociekło. Bardzo niewiele, ale jest to zastanawiające :/ Któraś miała coś podobnego ?

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• madzi2506 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdarzyło mi się raz ze też poczułam jak coś ze mnie pociekło ale były to raczej wodniste upławy. A dużo tego było?

r7xztyt.png

Aniołek [*] 10tc - 01.2016
    Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
    Niedoczynność tarczycy i lekka IO
  • mus.zka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzi2506 wrote:
    Zdarzyło mi się raz ze też poczułam jak coś ze mnie pociekło ale były to raczej wodniste upławy. A dużo tego było?
    Było tego bardzo mało i było to właśnie wodniste i bezzapachowe. Myślę, że jeśli byłyby to wody to w niedługim czasie powinno to się powtórzyć. Na razie cisza.

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• madzi2506 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może jednak wydzielina. U mnie pociekło akurat jak wstawalam z łóżka. Potem cały dzień sie obserwowałam ale drugi raz sie nie powtórzyło.

r7xztyt.png

Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
  • nikaaa_87 Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już kilka razy lecialam przerażona do łazienki, bo czułam jakby się ze mnie konkretnie polało,ale to wzmożona,biała wydzielina. U nas dziś 35tc+0 i zaczął się utratą mocy. Czuję się jakby spuszczono ze mnie powietrze. Pospacerowalam godzinę z psem i teraz chyba będę leżeć do następnego spaceru. Ja mam łożysko na przedniej ścianie,ale młoda szarpie mi brzuchem we wszystkie strony,aż boli.

nikaaa_87
  • mus.zka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę, że to jakaś wydzielina. Na razie leżę i wstaję tylko do łazienki. Mam uczucie wilgoci, ale jak sprawdzam to jest tam sucho. Mała jest aktywna i wierci się co jakiś czas :) Szpital mam bliziutko więc gdyby coś się działo to pojadę

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• madzi2506 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie, jak cos Cię będzie martwić to zawsze możesz podjechać do tego szpitala.

U mnie też spadek energii. Dzisiaj przyjadą moi rodzice. Tata z mężem będą walczyć z remontem a znając moją mamę to pewnie będzie chciała latać z miotłą ;-)

Pierwszy raz od jakiegoś czasu spojrzałam na siebie w całej okazałości w takim dużym lustrze i się przerazilam. Mój brzuch jest ogromny. Przynajmniej ja mam takie wrażenie. Chyba nie mam co sie dziwić że niektórzy myślą że ja już do porodu gotowa :-)

r7xztyt.png

Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
‹‹ 500 501 502 503 504 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ