STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
To nie dobrze ze szyjki Wam sie skracaja, trzeba odpoczywac. Ja wizyte u gina mam dopiero 19.12.
Ja troche jezdze nie mam wyjscia ale lubie prowadzic samochod wiec nie mam z tym problemu. Oczywiscie musze byc bardziej skupiona niz przed ciaza ale daje rade.
Wczoraj dokupilam reszte rzeczy moge sie do konca pakowac Jeszcze tylko jedno pranie i pozostanie czekac. -
Też mam wizytę 19.12 U mnie narazie szyjka bez zmian. Powietrza mi ciągle brakuje. Nie pozwalam włączać kaloryferow i strasznie mnie suszy Dziś byłam dwa razy po godzinie z psem i w sklepie na zakupach i już jestem wykończona. Autem sporo jeżdżę,bo mieszkam na uboczu i bez samochodu nie da rady. Na szczęście to są nieduże dystanse i jestem w stanie wytrzymać tyle w pozycji siedzącej Nie wiem jak u Was,ale w naszym Rossmannie jest teraz sporo promocji na kosmetyki dziecięce, tzw.ceny na do widzenianikaaa_87
-
W Poznaniu w Rossmannach też jest ta promocja, więc to chyba ogólnopolska akcja.
Mi z prowadzenia samochodu najbardziej brakuje wyjazdów w teren. Ostatnio jak jechałam do kolegi na cmentarz, to się chociaż kawałek przez las przejechałam, ale mijając bokiem swoje ulubione błotko
Dzisiaj wizyta kontrolna, żeby zobaczyć czy młody dalej większy niż powinien. W zeszłym tygodniu w piątek siedział już głową w dół, a teraz czuję, że znowu leży mały wygodnicki w poprzek
Gbs ujemny. Mam nadzieję, że tak zostanie -
Hej Offca nie mam pojecia ile powiedzial ze skrocona ale zamknieta, że mam ograniczyć aktywność i tyle. Nie najeść się w Święta. Kolejna wizyta 27.12 więc teraz grzecznie bo doktorowi urodził się syn i chyba ma urlop, więc jak sie cos bedzie działo to izba przyjec i lezenie. Mam brac luteine na skurcze. Syn ma 2100 a ja przybralam od mojej poczatkowej wagi 7kg. Wygladam szczuplo tylko brzuszek z przodu. Bardzo malego czuje, caly brzuch mi sie rusza, czuje nacisk na szyjke, czuje jak sie rozpiera jego nogi pupe i plecy bo po prostu caly brzuch mi sie zmieksztalca. W pierwszej ciąży tak nie było.Moze ma mało miejsca mocno sie rozpycha. Wole uwazac bo po dwoch lyzeczkowaniach szyjka jest chyba bardziej elastyczna. Blizna po cesarce mnie nie boli.
A w poniedziałek miałam maraton po sklepach głupia ja zamiast juz w domu siedziec. Od dwoch dni juz grzecznie odpoczywam! Mam poczatek 34 tygodnia wiec oby do stycznia a w styczniu juz niech sie dzieje.
Chyba czas pranie dla małego włączyc by było juz powoli i kogos o pomoc z prasowaniu poprosicJakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017 -
A mam juz wyprane tez pizamki, tesciowa wlasnie mi w weekend odebrane z hurtowni rozki, pizamki, butelki, ceratki itp. przywiezie.... cudownie... bedzie juz mial nasz maluszek swoj kacik
a ja sobie na powaznie spakuje torbe bo juz wszystko bedzie.
Kolezanka dwa miesiace po mnie rodzi i ciastka piecze a ja sie czuje z tym odpoczywaniem fatalnie!!!!!!Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
juz nie pamietam
Syn to byl inaczej ulozony, lozysko na przedniej scianie i tylko czulam kopniecia a teraz caly brzuch pracuje
To też była inna ciąża, gdy poszłam na L4 to leżałam tv książki komp a teraz bieganina za starszym, no i ogólnie więcej codziennych stresów...
Ciekawe jak to będzie z dwójką, jak dam rade zajmować się obojgiem bo teraz syn ma mnie bardzo duzo. Gramy w gry, ukladamy lego, bajki, pilnuje go przy kolacji, kąpie i nie wiem jak ja nerwus i idealistka dam rade z dwójką skoro zawsze chciałabym by wszystko było na bum cyk cykJakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
madzi2506 wrote:Zdarzyło mi się raz ze też poczułam jak coś ze mnie pociekło ale były to raczej wodniste upławy. A dużo tego było?
-
Ja już kilka razy lecialam przerażona do łazienki, bo czułam jakby się ze mnie konkretnie polało,ale to wzmożona,biała wydzielina. U nas dziś 35tc+0 i zaczął się utratą mocy. Czuję się jakby spuszczono ze mnie powietrze. Pospacerowalam godzinę z psem i teraz chyba będę leżeć do następnego spaceru. Ja mam łożysko na przedniej ścianie,ale młoda szarpie mi brzuchem we wszystkie strony,aż boli.nikaaa_87
-
No dokładnie, jak cos Cię będzie martwić to zawsze możesz podjechać do tego szpitala.
U mnie też spadek energii. Dzisiaj przyjadą moi rodzice. Tata z mężem będą walczyć z remontem a znając moją mamę to pewnie będzie chciała latać z miotłą
Pierwszy raz od jakiegoś czasu spojrzałam na siebie w całej okazałości w takim dużym lustrze i się przerazilam. Mój brzuch jest ogromny. Przynajmniej ja mam takie wrażenie. Chyba nie mam co sie dziwić że niektórzy myślą że ja już do porodu gotowa