X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • amelik Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Davanda Twoj sie przeniosl z sypialni z powodu lodowki a moj jak widzial moja noc w lazience sie z dals trzyma i spi w goscinnym
    Ale wiadomo syna kapie, kuchnie sprzata, zakupy robi. Dzis rano przespalam i lepiej sie czuje :)
    Dorcia z tymi hormonami to na razie nie badałam dokładnie bo wyszlo to w marcu i skupilismy sie na tym by obnizyc prolaktyne ktora mogla powodowac ze sie ciaze nie przyjmowały. A tak to jakies zwiazane z testosteronem miałam ponad norme, ale nie badałam tematu dalej. Teraz jak widze jak moj organizm inaczej funkcjonuje po ciazy pojde do endokrynologa niech pobada i poradzi. Miedzy ciążami nie stosowapam żadnej antykoncepcji hormonalnej itp. Jakis guzek na tarczycy jest i mam z nim isc w maju na sprawdzenie wiec wtedy bede poruszała temat. Generalnie nastawiam sie na jakies plastry antykoncepcyjne z hormonami po prostu. Ale to zobaczymy juz po rozwiazaniu, jeden lekarz w szpitalu w lutym jak poroniłam mi mowil ze na jego oko muszenposprawdzac bo na stare lata jesli mam a jego zdaniem mam cos z.testoronem itp. to moge miec problemy z sercem i by lepiej tematem sie zajac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 14:33

davanda lubi tę wiadomość

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • icsi Koleżanka

Wysłany: 16 grudnia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze, że mój syn i tak chyba największy hehe w 35 tyg mial już 3 kg, też czasami się kręcę w nocy ale ogólnie nie mogę narzekać, jedynie co najbardziej mi dokucza to ból krzyża jak leżę na plecach, ja z jednej strony chciałabym doczekać stycznia (termin na 13) ale z powodu gronkowca złocistego coraz bardziej zastanawiam się czy nie namówić giną na cesarkę wcześniej bo boję się że wody będą się sączyć i mały się zarazi;/ dziewczyny juz tak blisko rozwiązania, że damy radę☺

• Melula Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie - szacowana waga mojego syna na dziś to 3820g (+-200g), więc chyba największy :) Pan doktor zrezygnował z planowanego cc i stwierdził, że jak się zacznie poród to pojechać do szpitala i urodzić (żartowniś)... Także, czekam aż się zacznie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 15:08

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja wczoraj miałam wizyte. U nas ok. Nic się nie dzieje . Szyjka miękka ale zamknięta. Mała 3 tygodnie temu miała 2 kg a wczoraj 2900 także nieźle. Mam tylko nadzieję że więcej jak 3,5 kg nie będzie miała. Zobaczymy ☺ chyba większość widzę dotrwa do stycznia ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelik oj zdrowia życzę . Ale Cię dopadło ;(

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • davanda Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczyny ze wizyty udane I dzieciaczki dobrze wam rosna :)
    A ja ide w nastepna srode na wizyte, powiedzialam sama swojej lekarce ze bede chodzic do niej co tydzien, bo sie stresuje)))) ona pozartowala, jak ja bez niej bede zyc jak juz urodze))))
    A tym czasem dzis na spokojnie upieklam pierniki I 1/3 sama wcisnelam. Masakra, jaki ja mam apetyt!
    Z poniedzialku planuje zrobic babke z bakaliami I powoli cos trzeba szykowac na swieta, a jeszcze prezenty wszystkie nie kupione..

2013 - Aniolek 8tg.
    2015 - Aniolek 8tg.
    2016 - Aniolek 5tg.

Czekamy na drugiego synka - 20.10.2018
    Synek kochany 10.01.2017
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na święta tylko pierniki zrobiłam ☺ a tak to jadę do teściowej na gotowe ☺ prezenty to robimy tylko symboliczne ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • nikaaa_87 Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie pochłonęły świąteczne przygotowania :) Wizytę mam w poniedziałek. Ciekawe co u mnie wyjdzie. Dalej nie mogę spać ani na prawym,ani na lewym boku. Co 2h wstaje siku. Czasem po wysikaniu się dopada mnie taki jakiś dziwny ból /skurcz szyjki,ze nie mogę się wyprostować. Chodzę jakas taka rozkojarzona. Ciągle o czymś zapominam. Jutro będzie 36tc+0.

nikaaa_87
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja czasami mam tak że jak siade na wc w lekkim rozkroku to mam taki nacisk na dół że boli bardzo. Ale nie za każdym razem. Nie wiem od czego to zależy. w tamtej ciąży tak nie miałam.

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • madzi2506 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam podobne wrażenie jak Offca jak siadam na wc.

Ja na święta raczej nic nie szykuje, idziemy na wigilię do teściowej, następny dzień u moich rodziców a znając moją mamę dostaniemy wyprawkę ze świątecznym jedzeniem :-) w zeszłym roku szykowałyśmy wszystko razem i potem dzieliłyśmy. Teraz to nawet mi palcem nie chce pozwolić ruszyć.

Trochę tylko dom się ogarnie ale za bardzo z porzadkami szaleć nie będę.

r7xztyt.png

Aniołek [*] 10tc - 01.2016
    Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
    Niedoczynność tarczycy i lekka IO
  • nikaaa_87 Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też święta spędzamy u rodziców :) Sama bym nie ogarnęła wszystkiego. Robię tylko ciasteczka,krokiety,rybę z warzywami,a mój ma upiec ciasto i zrobić sałatkę :) Nie mam już tyle sił. Często nawet po głupim spacerze z psem muszę się położyć.

nikaaa_87
  • amelik Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nic nie robie na Swieta ... no ok synowi i mezowi barszcz bo nasza zupa czyli ta co u moich rodzicow jest mezowi nie podchodzi a z synem nie wiem wiec wole miec barszcz
    Nikaa Twoje robienie tylko to dla mnie by było aż :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 22:31

• Offca88 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam Was. Ja już się mega mecze. Kurczę zrobienie obiadu dla naszej trójki mnie już męczy. A jak się robi ciepło w kuchni to już w ogóle muszę uciekać.

Dzisiaj małą wkłada mi ciągle rączki na dół tak że już nie wiedziałam czy może skurcz czy ona ale to jednak ona. Straszy mnie. Noc kiepska praktycznie mało co spałam ech.

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • nikaaa_87 Przyjaciółka

Wysłany: 17 grudnia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się męczę - chciałoby się więcej zrobić, a się nie da. Dziś 3 godziny piekłam ciasteczka i już nogi mi do tyłka wchodziły. Musiałam budzić męża po nocce, żeby wyszedł z psem bo nie dałabym rady iść. Nasz pies jeszcze jest tak szalony, że nie można iść na normalny spacerek tylko chcąc niechcac trzeba uprawiać jogging :D Dobrze,że tylko kawałek idziemy na smyczy ,a potem mamy pola i łąki i mogę ją puścić żeby sama biegała. Jeszcze zadzwoniła kuzynka, że wpadną, więc trzeba było posprzątać mieszkanie... A teraz leżę jak flak i nie mam już ani siły, ani ochoty przyjmować gości. W ogóle przez tą ciąże taki trochę odludek się ze mnie zrobił. Najlepiej mi w domu. Nie chce mi się nikogo odwiedzać,ani chodzić na imprezy :) U mnie też noc kiepska-mało snu. Nie wiem już jak się układać, żeby te żebra nie bolały. I sikanie co 1,5h. Jak juz uda mi sie zasnac,to mam koszmary porodowe,albo jakies inne chore sny.Zauważyłam też większą ilość takiego wodnistego, białego śluzu,szczególnie rano.Wczoraj się wystraszylam,że może wody odeszły,bo tak konkretnie się polało,a przynajmniej tak mi się wydawało. Na szczęście to tylko ta wydzielina. Poza tym,codziennie chce mi sie czegoś słodkiego,a jak zjem,to mi niedobrze.Czekam na poniedziałek,bo mam wizytę. Ciekawe co za wieści przyniosę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 16:45

nikaaa_87
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tak samo. Nie chce mi się z nikim siedzieć,ani do nikogo iść. ☺ też lubię słodkie a później taka zgaga że hej. Na końcówce trzeba odpoczywać. Bo i tak noce są już zarwane. Na pewno na wizycie będzie dobrze ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do uplawow też mam mega dużo. Aż na nogach. Też rano tragedia.

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • amelik Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upławy też u mnie :(
    Trudno mi się oddycha i płytko
    A to pranie to masakra, dobrze ze ciocia pomaga prasowac... ubrania, czapeczki, kurteczki, kombinezony, rozki, tetrowe pieluchy, flanelowe, ceratki, otulacz, kocyki itp.ale powoli do konca...

• Offca88 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami się cieszę że zrobiłam to w połowie ciąży ☺ bo teraz by mi kręgosłup strzelił na pół. Jak myje podłogi czy w zlewie to już mi odpada.

amelik lubi tę wiadomość

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt :)
    Melula niezly klopsik na prawde.
    Ja tez mam duzo wodnistych uplawow, czasem sprawdzam czy to nie wody. Szybko sie mecze, w szyjce kluje, mala nie raz tak mi tam grzebie ze boli.
    Mi zostalo wyprac wozek, lezaczek i kilka ubranek, no i dopakowac pierdoly do torby a tak to gotowe mam wszystko.
    Amelik pewnie po ciazy zrob sobie dokladne badania, niech endokrynolog sie Toba zajmie. Jak wyregulujesz hormony to bedzie dobrze. Pozniej tylko trzeba tego pilnowac.
    Dzis caly dzien na zakupach spedzilam, padam z nog ale wszystkie prezenty kupione. Zostalo tylko dokupic slodycze, owoce i opakowania.
    Ja robie tylko kilka potraw i pieke ciasta. Ze sprzataniem jestem daleko w tyle ale nie mam sily a P ciagle zajety i nie ma mi kiedy pomoc.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • mus.zka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rano kremowe uplawy, a potem już spokój. Wczoraj wieczorem ból jak na @. Takie raczej szczypanie :/

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

‹‹ 505 506 507 508 509 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ