STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny a jak jest ze spaniem w dzień u waszych maluszków? Moja odkąd skończyła miesiąc ma,z tym ogromny problem. Noce przesypia dobrze budzi się co 2-3 godziny do karmienia, ale dzień to masakra. Nie może zasnąć, płacze. Jak zasnie to na chwilę.
-
Witajcie. U nas brak czasu na forum. Zajmowanie sie trojka dzieci pochlania mi caly dzien. Ogolnie daje sobie rade ze waszystkim i nawet nie jest zle, obiady robie codziennie, mam posprzatane. Piatek byl ciezki bo mala bolal brzuszek, marudzila i tylko rece, Natus byl marudny a i Kuba mial swoje fochy ale dalam rade. Najbardziej dokucza mi zmeczenie i nie wyspanie. Sara w nocy ladnie spi, budzi sie co 3-4 godz, dam cyca i spi dalej. W dzien tez nie najgorzej ze spaniem. Po sniadaniu spi wiec moge wszystko poogarniac. Wieksza aktywnosc ma z samego rana, potem kolo 15-16. A 19-20 juz zapada w nocny sen. Dziewczyny Wy juz takie rozmiary zakladacie? My nadal w 56 a wczoraj zalozylysmy pierwszy raz 62.
-
Muszka moj ma 3 tygodnie i poza takim zasnieciem przy piersi na 15 minut i pobudka jak sie odlozy ma godziny na dluzszy sen miedzy 12 a 15. Potem czasem jeszcze wieczorem godzine pospi a tak to tskie 15 minutowe. Na dluzsze spanko musi byc brzuszek pelen i pieluszka ok.Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017 -
Hej
Mij synek ma duze potrzeby mleczne. Przy piersiach bardzo rwie.trzeba odbijac. Chyba zbyt lapczywie pije gdy jest bardzo glodny.
Starszy chory i antybiotyk. Troche pochodzil do przedszkola a caly rok byl zdrowy. Ale to te najgorsze miesiace....
Mam w domu chorego 5 latka i 3 tygodniqczka. Dziadek byl z nim u lekarza i dzis pomags a jutro zobaczymy.Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Muszka 3mam kciuki, napisz jak bedziesz wiedziec wiecej. Bedzie dobrze Musi
U nas juz tylko kilka pajacyków jest dobrych na 56, ale koszulki spodenki prawie wszystkie
Pojawilo sie u Tosi zapalenie drog moczowych, dobrze ze sama z siebie mialam przeczucie by wykonac badanie moczu za nim pojawiły sie objawy. Dostała robiona furagine po dwoch dawkach powtórzyłam badanie i jest poprawa. Kontrola w czwartek mam nadzieje ze bedzie juz wszytsko dobrze.
U nas szczepienia w przyszłym tygodniu, a u Was?
amelik Duzo zdrowka! Trzumaj sie zdrowo!
Moj przeziębiony ale zrobiłam mu syrop z cebuli plus bierze vicks, jest na szczęście poprawa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 11:40
-
Dziewczyny dziękuję za słowa otuchy. Powiedzcie mi tylko czemu ja zawsze muszę trafić na lekarza konowala? Byłam dziś w szpitalu. Nie przyjęli na oddział bo taka dysplazja nie kwalifikuje do leczenia szpitalnego zostałam skierowana do poradni perluksacyjnej. Zrobiono usg i pan doktor stwierdził, że jedno bioderko jest zdrowe a w drugim jest dysplazja. Zalecił szelki i za tydzień do kontroli na tamtym lekarzu nie pozostawił suchej nitki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 17:47
-
Muszka, będzie dobrze...
U mnie też mało czasu. Byłam z dziećmi u rodziców tydzień czasu, więc nieco odpoczęłam, ale już zeszłam na ziemię.
U mojego syna na głowie pojawił się suchy naskórek i jakby ciemieniucha... Skóra schodzi jak z piskorza, normalnie sypie się garściami. We czwartek ma przyjść położna na ostatnią wizytę to ją zapytam co to może być dokładnie i jak się tego pozbyć. Jak nic nie poradzi to w piątek idę do pediatry. -
Melula poki co wieczorem glowke smaruj oliwka na noc czapeczka a rano czesanie. Na szkole rodzenia kazali nam szczoreczka codziennie po kapieli masowac czesac by tego nie bylo. Moj tez ma troche po bokach glowy
Jest tez z Ziaji chyba olejek na ciemieniuche. Mam probke ale jest od 1mca
Muszka bedzie dobrze! Trzymajcie sie. Z tymi lekarzami pseudo specjalistami to masakra:(
Kamila to zdrowka malej zycze
A ja uwazalam a i tak mnie gardlo boli i sie czuje rozbitq starszy u dziadkow i babcia go leczy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 18:49
Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
U nas dzień za dniem lecą bardzo szybko. Na spacery wychodzimy już codziennie. U małego też się pojawiła od wczoraj ciemieniucha mimo codziennego czesania tak jak radziła położna. Kupiłam emolium oby zniknęło. Mój też ma bujną czarną czuprynę i mam nadzieję że jakoś uda nam sie tego szybko pozbyć. Ma trochę po bokach i lekko nawet na czole.
Oprócz tego odpadł nam kikut i teraz mamy śliczny pępuszek. Za miesiąc urządzamy chrzciny a w sobotę wybieramy się na sesję. -
Na ciemieniuche polecam ziajke. Szwagierki corka miala bardzo duza i po tym super jej zeszlo.
U nas Natanek wstal dzis z kaszlem. Podaje mu syropy i mam nadzieje ze szybko przejdzie.
Sarcia ma problemy brzuszkowe i troche daje popalic. Najgorzej jest miedzy 16 a 19, do tego mocno ulewa. Daje jej co ktores karmienie espumisan i musze kupic probiotyk.
W koncu zaczelo robic sie coraz cieplej na dworze -
Dorocia u nas tez problemy sa z brzuszkiem i espumisan. Dzis mielismy usg brzuszka i ms przepukline pachwinowa i gazy w jelitach. Bardzo sie zapowietrza przy karmieniu piersia gdy jest glodny trzeba odbijac i generalnie ciezko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 22:20
Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017