STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój synek przespał dzisiaj od godziny 12 jakąś godzinkę i dopiero teraz zasnął. Już sama nie wiem co mu jest. Na zmianę smoczek, noszenie i wózek. Nawet jakoś specjalnie nie płacze czy cos. Po prostu nie śpi. Ale zawsze ktos musi go nosić albo wozić w wózku. Bo sam też nie polezy bo wtedy jest afera...
-
Madzi moj starszy tez taki byl, podrzemal na rekach czasem a wysgarczylo polozyc na 5 min i juz. Moze wlasnie Twoj tez tak ma wydaje Ci sie ze nke spi a robi krotkie drzemki odkladasz nie spi.
A jak z wychodzeniem na zewnatrz u was? zastanawiam sie nad wyjsciem w niedziele na obiad z naszym synem do restauracji z okazji dnia babci i dziadka.Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017 -
Po prostu nasze dzieci to jeszcze maluszki i bardzo potrzebuja naszej bliskosci. Wiadomo ze my mamy swoje obowiazki, chcemy odpoczac, zjesc itd. Ale one najlepiej i najbezpieczniej sie czuja w naszych ramionach i to calkowicie normalne. Dlatego jeszcze troche i zaczne malutka nosic w chuscie, wtedy bede miala ja blisko, ona bedzie spokojna a ja bede mogla cos zrobic.
Co do wychodzenia to my 3 razy jechalismy do tesciowej wiec na chwile na dworze byla, jutro tez jedziemy a w sobote zaliczymy krociutki spacerek bo idziemy do sasiadow opijac nasze i ich dzieciatko bo ona urodzila w grudniu. -
dorocia2324 wrote:Kurcze bo wlasnie sie doliczylam ze pani nas zapisala na 9marca a to bedzie malej 8 tydzien. Nic nie mowila ze za pozno i zeby moze gdzies indziej zapisac. I teraz juz sama nie wiem co robic.
Sara to albo je i usnie i wtedy mozna ja odlozyc do wozka albo nie usnie i wtedy trzeba ja nosic i ewentualnie smoczek bo sama bardzo krotko polezy. Nie wiem jak ja wszystko ogarne jak bede sama bo teraz P ja trzyma na rekach a ja moge sie czyms zajac.
Offca chetnie odpowiem Zaczelam praktykowac buddyzm dlatego nie robimy chrzcin.
Acha rozumiem ☺
Co do tych bioderek nie prywatnie też mi tak dawali w 8 tygodniu. Ale to za późno jest. Powinno to być między 4 a 6 tygodniem więc zapłaciłam. Mi mówiła że to za późno ale innych terminów niby na nfz nie było.
-
madzi2506 wrote:Mój synek przespał dzisiaj od godziny 12 jakąś godzinkę i dopiero teraz zasnął. Już sama nie wiem co mu jest. Na zmianę smoczek, noszenie i wózek. Nawet jakoś specjalnie nie płacze czy cos. Po prostu nie śpi. Ale zawsze ktos musi go nosić albo wozić w wózku. Bo sam też nie polezy bo wtedy jest afera...
-
amelik wrote:Madzi moj starszy tez taki byl, podrzemal na rekach czasem a wysgarczylo polozyc na 5 min i juz. Moze wlasnie Twoj tez tak ma wydaje Ci sie ze nke spi a robi krotkie drzemki odkladasz nie spi.
A jak z wychodzeniem na zewnatrz u was? zastanawiam sie nad wyjsciem w niedziele na obiad z naszym synem do restauracji z okazji dnia babci i dziadka.
-
my wychodzimy na spacery codziennie, ale to kwestia tego, że jestem zmuszona odprowadzać i odbierać córkę ze żłobka, więc mam taki przymus, aby wyjść, poza tym wychodzimy też na spacer w ciągu dnia. Autem to już jeździliśmy z nim jak miał tydzień, także nie czekamy z poznawaniem małego z różnymi temperaturami. Niestety, nawiedził nas trądzik noworodkowy...
My planujemy chrzest w czerwcu, po Bożym CieleWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 10:24
-
Ja na poczatku dwa razy werandowalam mala, czyli do wozka i wielkie wietrzenie mieszkania. Jak jest bezpiecznie odnośnie smogu to odrazu z nia wychodzę.
Offca, prosze o porade czy wiesz co można bezpiecznie stosować kp na bol odcinka lędźwiowego? oraz 4 dzien boli mnie głowa dzien i noc wzięłam wczoraj apap ale na chwile pomógł tylko -
ja nie werandowałam ani córki, ani syna, choć mam dwa tarasy (hehehe), pierwszy raz musiałam wyjść, gdy ściągali mi szwy, więc miał krótki spacer, a potem to na 10 minut wokół bloku lub do piekarni wyskoczyłam z małym. No, a teraz to już nie mam wyjścia. Spacer do żłobka to codzienność... Poza tym Miłosz ma już miesiąc (hehehe)
-
Kamila ;) wrote:Ja na poczatku dwa razy werandowalam mala, czyli do wozka i wielkie wietrzenie mieszkania. Jak jest bezpiecznie odnośnie smogu to odrazu z nia wychodzę.
Offca, prosze o porade czy wiesz co można bezpiecznie stosować kp na bol odcinka lędźwiowego? oraz 4 dzien boli mnie głowa dzien i noc wzięłam wczoraj apap ale na chwile pomógł tylko
-
Hej widze ze u was tez maluszki na swiecie i brak czasu na pisanie.
U nas odpadl kikut wczoraj ale gromadzi sie tam krewka i dobrze ze jutro do pediatry idziemy bo mi sie to nie podoba. Dzis bylismy na obiedzie w restauracji z dziecmi i dziadkami. Ale mialam frajde wyjsx a mały przespał. Rano najgorzej z samego rana 7-10. No i drugi przedzial czasu marudzenia to 17-18.30. Czasem caly wieczor jest zakrecony poki male nie zaśnie. Generalnie wynika to z tego ze sa to takie godziny glodu i małe jest na piersi i zasypia i znowu. Chlopaki sa fajne za pol roku bedzie jeszcze fajniej. Aczkolwiek dumna jestem z tego jak ja sie trzymam.Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017 -
Czesc dziewczyny Pochlonely mnie codzienne obowiązki Mamy się dobrze.Moja mała ma 2,5 tyg.W środę byliśmy 2 raz na wazeniu i ma 3000g. Ostatnio miała 2600.Je jak smok. Na raz 100ml. Mleko ściągam i karmię butelką bo jest leniem i nie chce jej się ciągnąć z cycka. Próbowałam ja zmuszać,ale się wscieka, szarpie sutka i płacze, więc odpuscilam. Na spacerku byliśmy już dwa razy. Jak tylko wyjdzie na dwór to zasypia. W dzień bardzo mało mi śpi. Co chwilę się budzi i ciągle chce być na rękach. Śpi z nami,bo w łóżeczku lub w wózku to w ogóle nie chce. Taki przytulas mały. W nocy wstaje co 3-4 godziny,a wczoraj nawet 5,5 spała. Zmienia się z dnia na dzień Jutro Was nadrobienikaaa_87
-
U nas nadal problemy przy tym karmieniu. Ciagle cmoka przy jedzeniu przez co lapie duzo powietrza i dosyc mocno ulewa. No i nadal jest zoltawa. W tym tyg bedziemy miec spotkanie z pediatra to zobaczymy co ona powie i musi ja zwazyc czy dobrze przybiera.
Najwiecej marudzi z samego rana i wieczorami wtedy tylko rece. A tak to ladnie spi, w nocy przespi 4godz. Dzis przespala caly dzien z przerwami na zmiane pieluszki i karmienie. Jutro jestem pierwszy raz sama z trojka bo P juz wraca do pracy, obawiam sie jak to bedzie szczegolnie rano starszego wyszykowac do szkoly.