X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • madzi2506 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek przespał dzisiaj od godziny 12 jakąś godzinkę i dopiero teraz zasnął. Już sama nie wiem co mu jest. Na zmianę smoczek, noszenie i wózek. Nawet jakoś specjalnie nie płacze czy cos. Po prostu nie śpi. Ale zawsze ktos musi go nosić albo wozić w wózku. Bo sam też nie polezy bo wtedy jest afera...

r7xztyt.png

Aniołek [*] 10tc - 01.2016
    Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
    Niedoczynność tarczycy i lekka IO
  • amelik Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzi moj starszy tez taki byl, podrzemal na rekach czasem a wysgarczylo polozyc na 5 min i juz. Moze wlasnie Twoj tez tak ma wydaje Ci sie ze nke spi a robi krotkie drzemki odkladasz nie spi.
    A jak z wychodzeniem na zewnatrz u was? zastanawiam sie nad wyjsciem w niedziele na obiad z naszym synem do restauracji z okazji dnia babci i dziadka.

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu nasze dzieci to jeszcze maluszki i bardzo potrzebuja naszej bliskosci. Wiadomo ze my mamy swoje obowiazki, chcemy odpoczac, zjesc itd. Ale one najlepiej i najbezpieczniej sie czuja w naszych ramionach i to calkowicie normalne. Dlatego jeszcze troche i zaczne malutka nosic w chuscie, wtedy bede miala ja blisko, ona bedzie spokojna a ja bede mogla cos zrobic.

Co do wychodzenia to my 3 razy jechalismy do tesciowej wiec na chwile na dworze byla, jutro tez jedziemy a w sobote zaliczymy krociutki spacerek bo idziemy do sasiadow opijac nasze i ich dzieciatko bo ona urodzila w grudniu.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324 wrote:
    Kurcze bo wlasnie sie doliczylam ze pani nas zapisala na 9marca a to bedzie malej 8 tydzien. Nic nie mowila ze za pozno i zeby moze gdzies indziej zapisac. I teraz juz sama nie wiem co robic.

Sara to albo je i usnie i wtedy mozna ja odlozyc do wozka albo nie usnie i wtedy trzeba ja nosic i ewentualnie smoczek bo sama bardzo krotko polezy. Nie wiem jak ja wszystko ogarne jak bede sama bo teraz P ja trzyma na rekach a ja moge sie czyms zajac.

Offca chetnie odpowiem :) Zaczelam praktykowac buddyzm dlatego nie robimy chrzcin.
    U nas jest samo. Mała jak usnie po jedzeniu to ok. Ale bywa że nie śpi to tylko ręce a i tak potrafi marudzic wtedy ☺ też nie wiem jak ogarnę dwójkę w takim momencie.

Acha rozumiem ☺

Co do tych bioderek nie prywatnie też mi tak dawali w 8 tygodniu. Ale to za późno jest. Powinno to być między 4 a 6 tygodniem więc zapłaciłam. Mi mówiła że to za późno ale innych terminów niby na nfz nie było.

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzi2506 wrote:
    Mój synek przespał dzisiaj od godziny 12 jakąś godzinkę i dopiero teraz zasnął. Już sama nie wiem co mu jest. Na zmianę smoczek, noszenie i wózek. Nawet jakoś specjalnie nie płacze czy cos. Po prostu nie śpi. Ale zawsze ktos musi go nosić albo wozić w wózku. Bo sam też nie polezy bo wtedy jest afera...
    No to już kwestia dziecka. Jedne śpią jak susel inne wcale. Jak specjalnie nie płacze to chyba nie ma powodu do zmartwień tylko dużo czasu będziesz musiała mu poświęcać. Córka mojej siostry taka była. Oj ciężko było.

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amelik wrote:
    Madzi moj starszy tez taki byl, podrzemal na rekach czasem a wysgarczylo polozyc na 5 min i juz. Moze wlasnie Twoj tez tak ma wydaje Ci sie ze nke spi a robi krotkie drzemki odkladasz nie spi.
    A jak z wychodzeniem na zewnatrz u was? zastanawiam sie nad wyjsciem w niedziele na obiad z naszym synem do restauracji z okazji dnia babci i dziadka.
    Ja na razie nie wychodzę na ten smog. 12 lutego mamy chrzciny to wtedy wyjdzie ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chrzcimy w maju 1 albo 3

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my wychodzimy na spacery codziennie, ale to kwestia tego, że jestem zmuszona odprowadzać i odbierać córkę ze żłobka, więc mam taki przymus, aby wyjść, poza tym wychodzimy też na spacer w ciągu dnia. Autem to już jeździliśmy z nim jak miał tydzień, także nie czekamy z poznawaniem małego z różnymi temperaturami. Niestety, nawiedził nas trądzik noworodkowy...
    My planujemy chrzest w czerwcu, po Bożym Ciele :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 10:24

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas też trądzik niemowlęcy. ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 10:42

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na poczatku dwa razy werandowalam mala, czyli do wozka i wielkie wietrzenie mieszkania. Jak jest bezpiecznie odnośnie smogu to odrazu z nia wychodzę.

Offca, prosze o porade :) czy wiesz co można bezpiecznie stosować kp na bol odcinka lędźwiowego? oraz 4 dzien boli mnie głowa dzien i noc :( wzięłam wczoraj apap ale na chwile pomógł tylko :(

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • amelik Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za info z wychodzeniem

• Melula Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie werandowałam ani córki, ani syna, choć mam dwa tarasy (hehehe), pierwszy raz musiałam wyjść, gdy ściągali mi szwy, więc miał krótki spacer, a potem to na 10 minut wokół bloku lub do piekarni wyskoczyłam z małym. No, a teraz to już nie mam wyjścia. Spacer do żłobka to codzienność... Poza tym Miłosz ma już miesiąc (hehehe)

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • amelik Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chrzcimy przelom marca kwietnia gdy mały troche sie ustabilizuje

• Offca88 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    Ja na poczatku dwa razy werandowalam mala, czyli do wozka i wielkie wietrzenie mieszkania. Jak jest bezpiecznie odnośnie smogu to odrazu z nia wychodzę.

Offca, prosze o porade :) czy wiesz co można bezpiecznie stosować kp na bol odcinka lędźwiowego? oraz 4 dzien boli mnie głowa dzien i noc :( wzięłam wczoraj apap ale na chwile pomógł tylko :(
    Niestety niezbyt wiele tego jest. To bardziej restrykcyjne niż przy ciąży. Jedynie apap możesz stosować. Chyba że lekarz coś innego żaleci. Ale musi być więcej korzyści z leku wtedy. A próbowałas np natrzeć amolem?

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mam amol i nie wiem czy mogę sie posmarować bo jest w nim 96% etanolu.

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila tak ale na skórze to szybko paruje. Co innego pić.

Kamila ;) lubi tę wiadomość

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak dokładnie to jest go 67 procent ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • amelik Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej widze ze u was tez maluszki na swiecie i brak czasu na pisanie.
    U nas odpadl kikut wczoraj ale gromadzi sie tam krewka i dobrze ze jutro do pediatry idziemy bo mi sie to nie podoba. Dzis bylismy na obiedzie w restauracji z dziecmi i dziadkami. Ale mialam frajde wyjsx a mały przespał. Rano najgorzej z samego rana 7-10. No i drugi przedzial czasu marudzenia to 17-18.30. Czasem caly wieczor jest zakrecony poki male nie zaśnie. Generalnie wynika to z tego ze sa to takie godziny glodu i małe jest na piersi i zasypia i znowu. Chlopaki sa fajne za pol roku bedzie jeszcze fajniej. Aczkolwiek dumna jestem z tego jak ja sie trzymam.

• nikaaa_87 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) Pochlonely mnie codzienne obowiązki :) Mamy się dobrze.Moja mała ma 2,5 tyg.W środę byliśmy 2 raz na wazeniu i ma 3000g. Ostatnio miała 2600.Je jak smok. Na raz 100ml. Mleko ściągam i karmię butelką bo jest leniem i nie chce jej się ciągnąć z cycka. Próbowałam ja zmuszać,ale się wscieka, szarpie sutka i płacze, więc odpuscilam. Na spacerku byliśmy już dwa razy. Jak tylko wyjdzie na dwór to zasypia. W dzień bardzo mało mi śpi. Co chwilę się budzi i ciągle chce być na rękach. Śpi z nami,bo w łóżeczku lub w wózku to w ogóle nie chce. Taki przytulas mały. W nocy wstaje co 3-4 godziny,a wczoraj nawet 5,5 spała. Zmienia się z dnia na dzień :) Jutro Was nadrobie :)

nikaaa_87
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nadal problemy przy tym karmieniu. Ciagle cmoka przy jedzeniu przez co lapie duzo powietrza i dosyc mocno ulewa. No i nadal jest zoltawa. W tym tyg bedziemy miec spotkanie z pediatra to zobaczymy co ona powie i musi ja zwazyc czy dobrze przybiera.
    Najwiecej marudzi z samego rana i wieczorami wtedy tylko rece. A tak to ladnie spi, w nocy przespi 4godz. Dzis przespala caly dzien z przerwami na zmiane pieluszki i karmienie. Jutro jestem pierwszy raz sama z trojka bo P juz wraca do pracy, obawiam sie jak to bedzie szczegolnie rano starszego wyszykowac do szkoly.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
‹‹ 546 547 548 549 550 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ