X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje synka ;*

Madzi moja też nie chciała zejść mimo rozwarcia 10 cm. Ale Cisnelam i zeszła na dół. ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka to malo przytylas. Ja 15kg przytylam ale i tak jestem zadowolona ze 10kg juz nie ma.

Madzi trzymam kciuki zebyscie jutro wyszli bo w domu najlepiej.

Bergamotka gratulacje!!

Czyli tylko Sandrula na liscie zostala a tak to wszystkie jestesmy rozpakowane :) A tak na to czekalysmy i czekalysmy a juz mamy swoje sliczne maluszki przy sobie :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 21kg przytylam i juz 10kg mniej waze

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 12 kg i tylko 5 kg spadło ale to że synkiem miałam tak samo ☺ muszę się za dietę wziąć bo inaczej to źle to widzę ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas znowu dzisiaj była położna i pępek już super ☺ a mała wazy 3835 ☺ także super przybiera ☺ 300 gram na tydzień. ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja schudłam 17kg od urodzenia Miłosza :) A mały waży 5kg teraz... kilogram w niespełna 4 tygodnie się mu przybyło...

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • mus.zka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my też dziś na ważeniu byłyśmy. Przez ostatni tydzień Hania przybrała 400 gram. Waży teraz 4,4 kg a to znaczy, że przytyła 1,1 kg przez 4 tygodnie (licząc od najniższej wagi po urodzeniu). Została też zmierzona i ma już 62 cm, czyli urosła o 7cm :)
    Od 2 dni wisi cały czas na cycku. nie mam pojęcia o co chodzi bo myslałam, że już wskoczyła w stały rytm a tu nagle zmiana :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 13:50

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• Offca88 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    ja schudłam 17kg od urodzenia Miłosza :) A mały waży 5kg teraz... kilogram w niespełna 4 tygodnie się mu przybyło...
    To fajnie Ci leci ☺ a mały nie waży tak dużo. Moja przybywa około 300 gran na tydzień ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mus.zka wrote:
    my też dziś na ważeniu byłyśmy. Przez ostatni tydzień Hania przybrała 400 gram. Waży teraz 4,4 kg a to znaczy, że przytyła 1,1 kg przez 4 tygodnie (licząc od najniższej wagi po urodzeniu). Została też zmierzona i ma już 62 cm, czyli urosła o 7cm :)
    Od 2 dni wisi cały czas na cycku. nie mam pojęcia o co chodzi bo myslałam, że już wskoczyła w stały rytm a tu nagle zmiana :/
    Że wzrostem to chyba coś Ci źle zmierzyli bo myślę że to nie jest możliwe aż tyle w miesiąc urosnąć. Może źle w szpitalu było. Bo to mierzą tak umownie bardzo ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • mus.zka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88 wrote:
    Że wzrostem to chyba coś Ci źle zmierzyli bo myślę że to nie jest możliwe aż tyle w miesiąc urosnąć. Może źle w szpitalu było. Bo to mierzą tak umownie bardzo ☺
    Bardzo możliwe. Ale i tak widać po niej, że spora dziewczyna się zrobiła :)

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj o 3 w nocy pożegnaliśmy kikut pępowiny. Także mamy już ładny pępek. Ja z 23 kg przybranych w ciąży pożegnałem już 12,5. Ale jeszcze trochę nocnych maratonów "padnij-powstań" i załamię się psychicznie

dqprk6nlginvcqzk.png
  • amelik Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzma tez mam juz czasem dosc maratonow a ile razy zasnie i mowie sobie odpoczne pranie powiesze to za 5 min pobudka. Najgorzej jak zasnie przy piersi a sie nie najadl i za chwile jedzenje cd. Poza tym staram sie cos z starszym synem robic i jestem wykonczona.
    Bergamotka gratulacje synka! tez bolu szczegolnie po cc dobrze nie wspominam ale bylo minelo a nasze maluchy sa z nami.
    Muszka mala ma pewnie tzw. skok rozwojowy potrzebuje wiecej mleka i wisi poki piersi nie zaczna wiecej produkowac, trzeba przetrwac.
    Moj synek w 10 dni odrobil wage urodzeniowa. Je i robi w pieluszki. Maz tylko pieluchy dokupuje i smieci wynosi :)
    Co dzien o 21 padam z chlopakami potem pobudka na przejscie do mojego lozka maluszek do lozeczka
    Piersi i brodawki juz lepiej :)

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas lepiej bo na mm to je różnie. Raz co dwie godziny a raz co 5. Potrafi przespać w ciągu dnia ciągiem 4 godziny. Czasem i więcej ale ja już budzę żeby pieluche zmienić. Tak to w nocy to zjada i zazwyczaj też śpi. Rano ma więcej aktywności. Bo jak wstanie około 8 to potem około 12 zasypia dopiero. Ale jest dobrym i grzecznym dzieckiem. Niemniej no jak to dziecko męczy bo wstać trzeba. Do tego trzeba też ponosić bo tak lubi zasypiac i kręgosłup nieraz odpada ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez juz nie mamy kikuta tylko piekny pepuszek, odpadl w tamten piatek.
    Mala wczoraj wisiala caly dzien na cycu i trzeba bylo ja duzo nosic. W nocy tez pobudki co 1,5-2godz. Sara potrafi przespac 4godz ciagiem ale tez lubi byc noszona bo sama za dlugo nie polezy. Albo chce przy cyca albo na rekach. Jestem juz zmeczona a mam jeszcze mojego P w domu, w przyszlym tyg wraca juz do pracy i bedzie ciezko wszystko ogarnac.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia u nas to samo. Albo na rękach i zabawić albo spać albo jeść. Jak leży to płacze. I u mnie też mąż już wraca w przyszłym tygodniu do pracy ☺ będzie ciekawie na pewno ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • madzi2506 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już nareszcie w domku:-)

Teraz będziemy się wszystkiego uczyć, bo w szpitalu kompletnie się nie dało. Jak już tylko zasnął to zabrali go na badania albo inne rzeczy i po chwili przynosiły rozbudzonego. Przez to trochę mały sam nie wiedział czego chce. I ciężko mi było czasami ogarnąć. Mąż dostał dwa tyg opieki więc także od jutra i on się będzie wdrażał. Widzę że trochę się boi bo jako tako nie miał styczności z maluszkami. A z racji tego ze w szpitalu był zakaz odwiedzin to dopiero dzisiaj po raz pierwszy trzymał synka.

Jutro już mam zapowiedziana wizytę położnej.

U mnie już 9kg z 12kg spadło. Byłam w szoku że aż tyle. Zeszła ze mnie też ciążowa opuchlizna. Ale brzuszek jeszcze spory pozostał.

r7xztyt.png

Aniołek [*] 10tc - 01.2016
    Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
    Niedoczynność tarczycy i lekka IO
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim mamusiom gratulacje pociech !!!! Dziewczyny uwazajcie jak wasze dzieci czasem się zachlystuja / o ile to robią/ moje ma tendencje teraz leczymy w szpitalu. Zaniepokoił mnie sporadyczny kaszel i jak zajrzalam do gardła było przekrwione. Byłam u pediatry w niedzielę na dyzuze i właśnie on uznawał ze dziecku nic ogólnie nie jest bo osluchowo jest czysto ale lepiej zrobić RTG i sprawdzić. Zostaliśmy skierowanie na szpital niechętnie jechalam bo jednak każdy wolał być w domu ale ordynator/ akurat nas badał na izbie/ powiedział ze jest czysto i kazał mi się zastanowić czy na pewno chce zostać bo ma notatnie wolne miejsce a tam obok będzie dziecko chore i jeśli będzie zdrowy to tylko się zarazi. Ale jak zaczął kaszlec po płaczu uznalismy ze zostajemy. Po badaniach wyszło leukocytoza ponad 16tysiecy i RTG wykazało jakieś zmiany co później na opisie radiolog stwierdzi zapalenie oskrzeli/ ale niewiele tych zmian było/ od niedzieli jesteśmy na niemowlaczkach i jedynym niepokojącym objawem był tak sporadyczny kaszel bez kataru bez gorączki/ może wczesne stadium zapalenia dlatego/ uwazajcie na swoje dzieci i jednak każda zmiana zachowania o czymś świadczy. Pisze to tylko dlatego aby każda zwas miała na uwadze ze jest ze jest zachlystowe zapalenie płuc i u takich maluszkow częste co się do wiedziałam.mam dwie córki ale cos takiego mam pierwszy raz. Zdroweczka dla wszystkich i uwazajcie na siebie my się chorujemy choć malutki nasz Igorek zachowuje się normalnie nawet kaszlu nie ma po podaniu antybiotyku ciekawe jak długo tu spędzimy a to tylko zależy jak będzie się młody leczył

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • amelik Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wariatka zdrowka malemu zycze!

Dorocia a zdarza Ci sie przekarmic tzn Sara sie tsk odzywa ze mimo ze niedawno jadla uznajesz ze moze sie serio nie najadla i dajesz piers a potem ulewa? moj bardzo wymusza piers a wcale nie z glodu, ma silny odruch ssania i nie wiem co bym poczela bez smoczka. Starszy tez tak poczatkowo mial a od 3 mca bez smoczka juz, odrzucil ale chcial piers do ciumkania wiecznie
    Offca z tym noszeniem u nas tez sie zaczyna chociaz staram sie bujac na fotelu czy gdzies, ale zasypia nw rekach i jeszcze otwiera ofzy kontroluje czy napewno go nie odlolylam, ciezko sie przebrac z pizamy
    Moj mqz tez w nast srode wraca do pracy ;((((((
    Syn z poodu zajec z logopedii dzis poszedl juz do przedszkola. Bedziemy pilnowali mycia rąk i buzi po powroci i moze jakos bedzie. A wasze starsze dzieci sa w przedszkolu czy w domu?

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • madzi2506 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wariatka szybkiego powrotu do zdrowia dla małego życzę!

My po pierwszej nocce. I jak to mąż stwierdził- nie było najgorzej. Mały nie płakał ale bardzo prężył się. Męczył to gazy. Ogólnie od początku wydawało mi sie ze źle przystawiam małego do piersi i za dużo powietrza łyka a potem kiepsko odbija. W szpitalu oczywiście twierdzili że wszystko w porządku jak o to pytałam. Natomiast dzisiaj położna pokazała co źle robię i od razu mały inaczej śpi, także mam nadzieję ze będzie już tylko lepiej.

r7xztyt.png

Aniołek [*] 10tc - 01.2016
    Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
    Niedoczynność tarczycy i lekka IO
  • Melula Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzi2506 - i co źle robisz? Może podpowiesz innym mamom, które mogą mieć z tym problem...
    U mnie małż już do pracy wrócił od pn, ciężko się przestawić po 3 tyg jego obecności w domu. Na szczęście starsza córa chodzi do żłobka, więc w ciągu dnia mam jedno dziecko w domu. Mały jednak jest bardziej absorbujący niż była córka i śpi krócej.

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
‹‹ 544 545 546 547 548 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ