X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje synka ;*

Madzi moja też nie chciała zejść mimo rozwarcia 10 cm. Ale Cisnelam i zeszła na dół. ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka to malo przytylas. Ja 15kg przytylam ale i tak jestem zadowolona ze 10kg juz nie ma.

Madzi trzymam kciuki zebyscie jutro wyszli bo w domu najlepiej.

Bergamotka gratulacje!!

Czyli tylko Sandrula na liscie zostala a tak to wszystkie jestesmy rozpakowane :) A tak na to czekalysmy i czekalysmy a juz mamy swoje sliczne maluszki przy sobie :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 21kg przytylam i juz 10kg mniej waze

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 12 kg i tylko 5 kg spadło ale to że synkiem miałam tak samo ☺ muszę się za dietę wziąć bo inaczej to źle to widzę ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas znowu dzisiaj była położna i pępek już super ☺ a mała wazy 3835 ☺ także super przybiera ☺ 300 gram na tydzień. ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja schudłam 17kg od urodzenia Miłosza :) A mały waży 5kg teraz... kilogram w niespełna 4 tygodnie się mu przybyło...

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • mus.zka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my też dziś na ważeniu byłyśmy. Przez ostatni tydzień Hania przybrała 400 gram. Waży teraz 4,4 kg a to znaczy, że przytyła 1,1 kg przez 4 tygodnie (licząc od najniższej wagi po urodzeniu). Została też zmierzona i ma już 62 cm, czyli urosła o 7cm :)
    Od 2 dni wisi cały czas na cycku. nie mam pojęcia o co chodzi bo myslałam, że już wskoczyła w stały rytm a tu nagle zmiana :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 13:50

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• Offca88 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    ja schudłam 17kg od urodzenia Miłosza :) A mały waży 5kg teraz... kilogram w niespełna 4 tygodnie się mu przybyło...
    To fajnie Ci leci ☺ a mały nie waży tak dużo. Moja przybywa około 300 gran na tydzień ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mus.zka wrote:
    my też dziś na ważeniu byłyśmy. Przez ostatni tydzień Hania przybrała 400 gram. Waży teraz 4,4 kg a to znaczy, że przytyła 1,1 kg przez 4 tygodnie (licząc od najniższej wagi po urodzeniu). Została też zmierzona i ma już 62 cm, czyli urosła o 7cm :)
    Od 2 dni wisi cały czas na cycku. nie mam pojęcia o co chodzi bo myslałam, że już wskoczyła w stały rytm a tu nagle zmiana :/
    Że wzrostem to chyba coś Ci źle zmierzyli bo myślę że to nie jest możliwe aż tyle w miesiąc urosnąć. Może źle w szpitalu było. Bo to mierzą tak umownie bardzo ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • mus.zka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88 wrote:
    Że wzrostem to chyba coś Ci źle zmierzyli bo myślę że to nie jest możliwe aż tyle w miesiąc urosnąć. Może źle w szpitalu było. Bo to mierzą tak umownie bardzo ☺
    Bardzo możliwe. Ale i tak widać po niej, że spora dziewczyna się zrobiła :)

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj o 3 w nocy pożegnaliśmy kikut pępowiny. Także mamy już ładny pępek. Ja z 23 kg przybranych w ciąży pożegnałem już 12,5. Ale jeszcze trochę nocnych maratonów "padnij-powstań" i załamię się psychicznie

dqprk6nlginvcqzk.png
  • amelik Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzma tez mam juz czasem dosc maratonow a ile razy zasnie i mowie sobie odpoczne pranie powiesze to za 5 min pobudka. Najgorzej jak zasnie przy piersi a sie nie najadl i za chwile jedzenje cd. Poza tym staram sie cos z starszym synem robic i jestem wykonczona.
    Bergamotka gratulacje synka! tez bolu szczegolnie po cc dobrze nie wspominam ale bylo minelo a nasze maluchy sa z nami.
    Muszka mala ma pewnie tzw. skok rozwojowy potrzebuje wiecej mleka i wisi poki piersi nie zaczna wiecej produkowac, trzeba przetrwac.
    Moj synek w 10 dni odrobil wage urodzeniowa. Je i robi w pieluszki. Maz tylko pieluchy dokupuje i smieci wynosi :)
    Co dzien o 21 padam z chlopakami potem pobudka na przejscie do mojego lozka maluszek do lozeczka
    Piersi i brodawki juz lepiej :)

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas lepiej bo na mm to je różnie. Raz co dwie godziny a raz co 5. Potrafi przespać w ciągu dnia ciągiem 4 godziny. Czasem i więcej ale ja już budzę żeby pieluche zmienić. Tak to w nocy to zjada i zazwyczaj też śpi. Rano ma więcej aktywności. Bo jak wstanie około 8 to potem około 12 zasypia dopiero. Ale jest dobrym i grzecznym dzieckiem. Niemniej no jak to dziecko męczy bo wstać trzeba. Do tego trzeba też ponosić bo tak lubi zasypiac i kręgosłup nieraz odpada ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez juz nie mamy kikuta tylko piekny pepuszek, odpadl w tamten piatek.
    Mala wczoraj wisiala caly dzien na cycu i trzeba bylo ja duzo nosic. W nocy tez pobudki co 1,5-2godz. Sara potrafi przespac 4godz ciagiem ale tez lubi byc noszona bo sama za dlugo nie polezy. Albo chce przy cyca albo na rekach. Jestem juz zmeczona a mam jeszcze mojego P w domu, w przyszlym tyg wraca juz do pracy i bedzie ciezko wszystko ogarnac.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia u nas to samo. Albo na rękach i zabawić albo spać albo jeść. Jak leży to płacze. I u mnie też mąż już wraca w przyszłym tygodniu do pracy ☺ będzie ciekawie na pewno ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • madzi2506 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już nareszcie w domku:-)

Teraz będziemy się wszystkiego uczyć, bo w szpitalu kompletnie się nie dało. Jak już tylko zasnął to zabrali go na badania albo inne rzeczy i po chwili przynosiły rozbudzonego. Przez to trochę mały sam nie wiedział czego chce. I ciężko mi było czasami ogarnąć. Mąż dostał dwa tyg opieki więc także od jutra i on się będzie wdrażał. Widzę że trochę się boi bo jako tako nie miał styczności z maluszkami. A z racji tego ze w szpitalu był zakaz odwiedzin to dopiero dzisiaj po raz pierwszy trzymał synka.

Jutro już mam zapowiedziana wizytę położnej.

U mnie już 9kg z 12kg spadło. Byłam w szoku że aż tyle. Zeszła ze mnie też ciążowa opuchlizna. Ale brzuszek jeszcze spory pozostał.

r7xztyt.png

Aniołek [*] 10tc - 01.2016
    Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
    Niedoczynność tarczycy i lekka IO
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim mamusiom gratulacje pociech !!!! Dziewczyny uwazajcie jak wasze dzieci czasem się zachlystuja / o ile to robią/ moje ma tendencje teraz leczymy w szpitalu. Zaniepokoił mnie sporadyczny kaszel i jak zajrzalam do gardła było przekrwione. Byłam u pediatry w niedzielę na dyzuze i właśnie on uznawał ze dziecku nic ogólnie nie jest bo osluchowo jest czysto ale lepiej zrobić RTG i sprawdzić. Zostaliśmy skierowanie na szpital niechętnie jechalam bo jednak każdy wolał być w domu ale ordynator/ akurat nas badał na izbie/ powiedział ze jest czysto i kazał mi się zastanowić czy na pewno chce zostać bo ma notatnie wolne miejsce a tam obok będzie dziecko chore i jeśli będzie zdrowy to tylko się zarazi. Ale jak zaczął kaszlec po płaczu uznalismy ze zostajemy. Po badaniach wyszło leukocytoza ponad 16tysiecy i RTG wykazało jakieś zmiany co później na opisie radiolog stwierdzi zapalenie oskrzeli/ ale niewiele tych zmian było/ od niedzieli jesteśmy na niemowlaczkach i jedynym niepokojącym objawem był tak sporadyczny kaszel bez kataru bez gorączki/ może wczesne stadium zapalenia dlatego/ uwazajcie na swoje dzieci i jednak każda zmiana zachowania o czymś świadczy. Pisze to tylko dlatego aby każda zwas miała na uwadze ze jest ze jest zachlystowe zapalenie płuc i u takich maluszkow częste co się do wiedziałam.mam dwie córki ale cos takiego mam pierwszy raz. Zdroweczka dla wszystkich i uwazajcie na siebie my się chorujemy choć malutki nasz Igorek zachowuje się normalnie nawet kaszlu nie ma po podaniu antybiotyku ciekawe jak długo tu spędzimy a to tylko zależy jak będzie się młody leczył

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • amelik Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wariatka zdrowka malemu zycze!

Dorocia a zdarza Ci sie przekarmic tzn Sara sie tsk odzywa ze mimo ze niedawno jadla uznajesz ze moze sie serio nie najadla i dajesz piers a potem ulewa? moj bardzo wymusza piers a wcale nie z glodu, ma silny odruch ssania i nie wiem co bym poczela bez smoczka. Starszy tez tak poczatkowo mial a od 3 mca bez smoczka juz, odrzucil ale chcial piers do ciumkania wiecznie
    Offca z tym noszeniem u nas tez sie zaczyna chociaz staram sie bujac na fotelu czy gdzies, ale zasypia nw rekach i jeszcze otwiera ofzy kontroluje czy napewno go nie odlolylam, ciezko sie przebrac z pizamy
    Moj mqz tez w nast srode wraca do pracy ;((((((
    Syn z poodu zajec z logopedii dzis poszedl juz do przedszkola. Bedziemy pilnowali mycia rąk i buzi po powroci i moze jakos bedzie. A wasze starsze dzieci sa w przedszkolu czy w domu?

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • madzi2506 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wariatka szybkiego powrotu do zdrowia dla małego życzę!

My po pierwszej nocce. I jak to mąż stwierdził- nie było najgorzej. Mały nie płakał ale bardzo prężył się. Męczył to gazy. Ogólnie od początku wydawało mi sie ze źle przystawiam małego do piersi i za dużo powietrza łyka a potem kiepsko odbija. W szpitalu oczywiście twierdzili że wszystko w porządku jak o to pytałam. Natomiast dzisiaj położna pokazała co źle robię i od razu mały inaczej śpi, także mam nadzieję ze będzie już tylko lepiej.

r7xztyt.png

Aniołek [*] 10tc - 01.2016
    Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
    Niedoczynność tarczycy i lekka IO
  • Melula Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzi2506 - i co źle robisz? Może podpowiesz innym mamom, które mogą mieć z tym problem...
    U mnie małż już do pracy wrócił od pn, ciężko się przestawić po 3 tyg jego obecności w domu. Na szczęście starsza córa chodzi do żłobka, więc w ciągu dnia mam jedno dziecko w domu. Mały jednak jest bardziej absorbujący niż była córka i śpi krócej.

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
‹‹ 544 545 546 547 548 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ