STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Muszka to malo przytylas. Ja 15kg przytylam ale i tak jestem zadowolona ze 10kg juz nie ma.
Madzi trzymam kciuki zebyscie jutro wyszli bo w domu najlepiej.
Bergamotka gratulacje!!
Czyli tylko Sandrula na liscie zostala a tak to wszystkie jestesmy rozpakowane A tak na to czekalysmy i czekalysmy a juz mamy swoje sliczne maluszki przy sobie -
my też dziś na ważeniu byłyśmy. Przez ostatni tydzień Hania przybrała 400 gram. Waży teraz 4,4 kg a to znaczy, że przytyła 1,1 kg przez 4 tygodnie (licząc od najniższej wagi po urodzeniu). Została też zmierzona i ma już 62 cm, czyli urosła o 7cm
Od 2 dni wisi cały czas na cycku. nie mam pojęcia o co chodzi bo myslałam, że już wskoczyła w stały rytm a tu nagle zmianaWiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 13:50
-
mus.zka wrote:my też dziś na ważeniu byłyśmy. Przez ostatni tydzień Hania przybrała 400 gram. Waży teraz 4,4 kg a to znaczy, że przytyła 1,1 kg przez 4 tygodnie (licząc od najniższej wagi po urodzeniu). Została też zmierzona i ma już 62 cm, czyli urosła o 7cm
Od 2 dni wisi cały czas na cycku. nie mam pojęcia o co chodzi bo myslałam, że już wskoczyła w stały rytm a tu nagle zmiana
-
Offca88 wrote:Że wzrostem to chyba coś Ci źle zmierzyli bo myślę że to nie jest możliwe aż tyle w miesiąc urosnąć. Może źle w szpitalu było. Bo to mierzą tak umownie bardzo ☺
-
Wiedzma tez mam juz czasem dosc maratonow a ile razy zasnie i mowie sobie odpoczne pranie powiesze to za 5 min pobudka. Najgorzej jak zasnie przy piersi a sie nie najadl i za chwile jedzenje cd. Poza tym staram sie cos z starszym synem robic i jestem wykonczona.
Bergamotka gratulacje synka! tez bolu szczegolnie po cc dobrze nie wspominam ale bylo minelo a nasze maluchy sa z nami.
Muszka mala ma pewnie tzw. skok rozwojowy potrzebuje wiecej mleka i wisi poki piersi nie zaczna wiecej produkowac, trzeba przetrwac.
Moj synek w 10 dni odrobil wage urodzeniowa. Je i robi w pieluszki. Maz tylko pieluchy dokupuje i smieci wynosi
Co dzien o 21 padam z chlopakami potem pobudka na przejscie do mojego lozka maluszek do lozeczka
Piersi i brodawki juz lepiejJakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017 -
U nas lepiej bo na mm to je różnie. Raz co dwie godziny a raz co 5. Potrafi przespać w ciągu dnia ciągiem 4 godziny. Czasem i więcej ale ja już budzę żeby pieluche zmienić. Tak to w nocy to zjada i zazwyczaj też śpi. Rano ma więcej aktywności. Bo jak wstanie około 8 to potem około 12 zasypia dopiero. Ale jest dobrym i grzecznym dzieckiem. Niemniej no jak to dziecko męczy bo wstać trzeba. Do tego trzeba też ponosić bo tak lubi zasypiac i kręgosłup nieraz odpada ☺
-
My tez juz nie mamy kikuta tylko piekny pepuszek, odpadl w tamten piatek.
Mala wczoraj wisiala caly dzien na cycu i trzeba bylo ja duzo nosic. W nocy tez pobudki co 1,5-2godz. Sara potrafi przespac 4godz ciagiem ale tez lubi byc noszona bo sama za dlugo nie polezy. Albo chce przy cyca albo na rekach. Jestem juz zmeczona a mam jeszcze mojego P w domu, w przyszlym tyg wraca juz do pracy i bedzie ciezko wszystko ogarnac. -
My już nareszcie w domku:-)
Teraz będziemy się wszystkiego uczyć, bo w szpitalu kompletnie się nie dało. Jak już tylko zasnął to zabrali go na badania albo inne rzeczy i po chwili przynosiły rozbudzonego. Przez to trochę mały sam nie wiedział czego chce. I ciężko mi było czasami ogarnąć. Mąż dostał dwa tyg opieki więc także od jutra i on się będzie wdrażał. Widzę że trochę się boi bo jako tako nie miał styczności z maluszkami. A z racji tego ze w szpitalu był zakaz odwiedzin to dopiero dzisiaj po raz pierwszy trzymał synka.
Jutro już mam zapowiedziana wizytę położnej.
U mnie już 9kg z 12kg spadło. Byłam w szoku że aż tyle. Zeszła ze mnie też ciążowa opuchlizna. Ale brzuszek jeszcze spory pozostał.
-
Wszystkim mamusiom gratulacje pociech !!!! Dziewczyny uwazajcie jak wasze dzieci czasem się zachlystuja / o ile to robią/ moje ma tendencje teraz leczymy w szpitalu. Zaniepokoił mnie sporadyczny kaszel i jak zajrzalam do gardła było przekrwione. Byłam u pediatry w niedzielę na dyzuze i właśnie on uznawał ze dziecku nic ogólnie nie jest bo osluchowo jest czysto ale lepiej zrobić RTG i sprawdzić. Zostaliśmy skierowanie na szpital niechętnie jechalam bo jednak każdy wolał być w domu ale ordynator/ akurat nas badał na izbie/ powiedział ze jest czysto i kazał mi się zastanowić czy na pewno chce zostać bo ma notatnie wolne miejsce a tam obok będzie dziecko chore i jeśli będzie zdrowy to tylko się zarazi. Ale jak zaczął kaszlec po płaczu uznalismy ze zostajemy. Po badaniach wyszło leukocytoza ponad 16tysiecy i RTG wykazało jakieś zmiany co później na opisie radiolog stwierdzi zapalenie oskrzeli/ ale niewiele tych zmian było/ od niedzieli jesteśmy na niemowlaczkach i jedynym niepokojącym objawem był tak sporadyczny kaszel bez kataru bez gorączki/ może wczesne stadium zapalenia dlatego/ uwazajcie na swoje dzieci i jednak każda zmiana zachowania o czymś świadczy. Pisze to tylko dlatego aby każda zwas miała na uwadze ze jest ze jest zachlystowe zapalenie płuc i u takich maluszkow częste co się do wiedziałam.mam dwie córki ale cos takiego mam pierwszy raz. Zdroweczka dla wszystkich i uwazajcie na siebie my się chorujemy choć malutki nasz Igorek zachowuje się normalnie nawet kaszlu nie ma po podaniu antybiotyku ciekawe jak długo tu spędzimy a to tylko zależy jak będzie się młody leczyłJagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016 -
Wariatka zdrowka malemu zycze!
Dorocia a zdarza Ci sie przekarmic tzn Sara sie tsk odzywa ze mimo ze niedawno jadla uznajesz ze moze sie serio nie najadla i dajesz piers a potem ulewa? moj bardzo wymusza piers a wcale nie z glodu, ma silny odruch ssania i nie wiem co bym poczela bez smoczka. Starszy tez tak poczatkowo mial a od 3 mca bez smoczka juz, odrzucil ale chcial piers do ciumkania wiecznie
Offca z tym noszeniem u nas tez sie zaczyna chociaz staram sie bujac na fotelu czy gdzies, ale zasypia nw rekach i jeszcze otwiera ofzy kontroluje czy napewno go nie odlolylam, ciezko sie przebrac z pizamy
Moj mqz tez w nast srode wraca do pracy ;((((((
Syn z poodu zajec z logopedii dzis poszedl juz do przedszkola. Bedziemy pilnowali mycia rąk i buzi po powroci i moze jakos bedzie. A wasze starsze dzieci sa w przedszkolu czy w domu?
Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017 -
Wariatka szybkiego powrotu do zdrowia dla małego życzę!
My po pierwszej nocce. I jak to mąż stwierdził- nie było najgorzej. Mały nie płakał ale bardzo prężył się. Męczył to gazy. Ogólnie od początku wydawało mi sie ze źle przystawiam małego do piersi i za dużo powietrza łyka a potem kiepsko odbija. W szpitalu oczywiście twierdzili że wszystko w porządku jak o to pytałam. Natomiast dzisiaj położna pokazała co źle robię i od razu mały inaczej śpi, także mam nadzieję ze będzie już tylko lepiej. -
Madzi2506 - i co źle robisz? Może podpowiesz innym mamom, które mogą mieć z tym problem...
U mnie małż już do pracy wrócił od pn, ciężko się przestawić po 3 tyg jego obecności w domu. Na szczęście starsza córa chodzi do żłobka, więc w ciągu dnia mam jedno dziecko w domu. Mały jednak jest bardziej absorbujący niż była córka i śpi krócej.