X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • nadie02 Znajoma

Wysłany: 12 maja 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha channah cudownie że nie jestem sama :D aż mnie pocieszyłaś :D

• AnnaMaja Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    i całe szczęście że jest nam to wybaczone :D
    bo chłopy to by nas chyba musiały zostawić na czas ciąży :D hehe :)

Mój ma szczęście, że za granicą pracuje ;) Mówię mu wczoraj na skype (rozmawiamy codziennie wieczorem), że jest gorąco i jest mi słabo, niedobrze i że osłona silnika w samochodzie mi spadła, którą musiałam przykręcić....
    A ten mi na to: "wiesz jak ja mam tutaj gorąco, nie można pracować bo duszno".
    To taki typ z mojego Miśka co zawsze jest "chorszy" ;)
    Wyżyłam się oczywiście, powiedziałam co myślę i jest mi lżej :D

200602021762.png
  • nadie02 Znajoma

Wysłany: 12 maja 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że ten cudowny dzwon usłyszę i będę jednak trochę spokojniejsza :)Przy pierwszej ciąży w ogóle się nie bałam o małą, nawet jak dopiero w 7 tyg zobaczyłam pęcherzyk wiedziałam jakoś że jest dobrze :) i urodziła się cała i zdrowa :) teraz jakoś się przejmuję... na pewno coś tam będzie u Ciebie widać, a który to byłby tydzień?:)

• PeggySue Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo współczuję Angelstw :( Bardzo się bałam, kiedy poród zaczął się u mnie rozkręcać w 7 miesiącu i nei wyobrażałam sobie, żeby coś się stało mojej kruszynce.

Zaczynam się bać wizyty jak tak Was czytam, przecież nie wiadomo czy w drugiej ciąży też się coś stanie... Jednak pójde w środę i nie przesuwam wizyty.
    Mam nadzieję, że będzie ok i nie nastawiam się na magnez luteinę tylko na motylki, serduszka i same super rzeczy w tej ciąży czego i wam życzę :):)

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaja wrote:
    Mój ma szczęście, że za granicą pracuje ;) Mówię mu wczoraj na skype (rozmawiamy codziennie wieczorem), że jest gorąco i jest mi słabo, niedobrze i że osłona silnika w samochodzie mi spadła, którą musiałam przykręcić....
    A ten mi na to: "wiesz jak ja mam tutaj gorąco, nie można pracować bo duszno".
    To taki typ z mojego Miśka co zawsze jest "chorszy" ;)
    Wyżyłam się oczywiście, powiedziałam co myślę i jest mi lżej :D

to chyba jest spokrewniony z moim mężem :D hahaha :) u mnie zawsze to samo. Mówię "Bobu głowa mnie boli" a mąż mi na to "Ty wiesz że mnie też coś ćmić zaczyna" :D

AnnaMaja lubi tę wiadomość

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• AnnaMaja Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    channah wrote:
    A ja Wam powiem, że jestem tak dziś przypomna ze twarz sobie popudrowalam różem, a na policzki puder...normalnie ręce opadają.wlasnie dyzor miałam 2h.i przysnelam parę razy haha

Hahaha :D Musisz wyglądać very atrakcyjnie :D Jakiś nowy trend na indiańską cerę? :D :D :D

200602021762.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadie02 wrote:
    Mam nadzieję że ten cudowny dzwon usłyszę i będę jednak trochę spokojniejsza :)Przy pierwszej ciąży w ogóle się nie bałam o małą, nawet jak dopiero w 7 tyg zobaczyłam pęcherzyk wiedziałam jakoś że jest dobrze :) i urodziła się cała i zdrowa :) teraz jakoś się przejmuję... na pewno coś tam będzie u Ciebie widać, a który to byłby tydzień?:)

ja mam na jutro termin @ dopiero więc to będzie ledwo połowa 5. tygodnia. Może choć pęcherzyk zobaczę

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• nadie02 Znajoma

Wysłany: 12 maja 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaja chyba większość facetów tak ma, a o zgrozo jak się któryś rozchoruje :D

• angelstw Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggySue wrote:
    Bardzo współczuję Angelstw :( Bardzo się bałam, kiedy poród zaczął się u mnie rozkręcać w 7 miesiącu i nei wyobrażałam sobie, żeby coś się stało mojej kruszynce.

Zaczynam się bać wizyty jak tak Was czytam, przecież nie wiadomo czy w drugiej ciąży też się coś stanie... Jednak pójde w środę i nie przesuwam wizyty.
    Mam nadzieję, że będzie ok i nie nastawiam się na magnez luteinę tylko na motylki, serduszka i same super rzeczy w tej ciąży czego i wam życzę :):)

nic się nie bój! :) myślę że Bóg wiedział co robi w moim przypadku :) 1,5 miesiąca później znów byłam w ciąży :) mam cudownego Jasia! To moje największe szczęście!! Ciąża totalnie bezproblemowa. ok 33tc jedynie podejrzenie małowodzia, dostałam sterydy na płucka w szpitalu pomierzyli dokładniej i mnie wypuścili i tak dotrwaliśmy do 3 dni przed terminem kiedy wody sączyć się zaczęły :) i tak oto miałam najpiękniejsze walentynki w życiu :D <3

PeggySue lubi tę wiadomość

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• angelstw Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadie02 wrote:
    AnnaMaja chyba większość facetów tak ma, a o zgrozo jak się któryś rozchoruje :D

Boże uchroń! :D

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• AnnaMaja Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam dzisiaj wyniki. Morfologia idealna. Hiv ujemny ;)
    Najbardziej niepokoi mnie kwas askorbinowy w moczu bo mam 3+.
    Do tego jeszcze doszło:

Toksoplazmoza IgG 45-dodatni
    IgM 0,08- ujemny

Różyczka IgG 201 -dodatni
    IgM 0,11 -ujemny

Czyli z jednym i drugim miałam do czynienia. Wychodzi mi tatar, którego uwielbiam :(

Kochaniutkie, czy Wy macie już swoje wyniki?

200602021762.png
  • nadie02 Znajoma

Wysłany: 12 maja 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw myślę że jak ma lekarz dobry sprzęt to zobaczyłby nawet pęcherzyk :) byłam prywatnie na pierwszej wizycie bo wszędzie terminy bardzo dalekie, chciałam się upewnić i zobaczyłam mały pęcherzyk ciążowy. Daj znać koniecznie czy widać początki małego cudu :)

• AnnaMaja Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    to chyba jest spokrewniony z moim mężem :D hahaha :) u mnie zawsze to samo. Mówię "Bobu głowa mnie boli" a mąż mi na to "Ty wiesz że mnie też coś ćmić zaczyna" :D

Ha ha, chyba tak :D Zawsze ćmi bardziej i mocniej do tego :D

200602021762.png
  • AnnaMaja Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:

Ha ha, chyba tak :D Zawsze ćmi bardziej i mocniej do tego :D

angelstw lubi tę wiadomość

200602021762.png
  • angelstw Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadie no właśnie tego się obawiam bo sprzęt kiepski :/ ale to nic jak nie w tą środę to na pewno będę miała się zgłosić w kolejną środę lub 2 tyg później :)
    jasne że dam znać teraz to już myślę że każdą wizytę tu będę z Wami przeżywała ;)

AnnaMaja niestety nie pomogę, u mnie jeszcze nie ten level :P

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• nadie02 Znajoma

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie, nie robiłam jeszcze :( chociaż myślę iść prywatnie je porobić i na wizytę 1 czerwca móc je pokazać :)

• AnnaMaja Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadie02 wrote:

Ojjjj tak :D Katar grozi umarciem :D Trzeba wtedy poleżeć z pilotem w ręce przez cały dzień :D

Amy_ lubi tę wiadomość

200602021762.png
  • AnnaMaja Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadie02 wrote:
    Niestety nie, nie robiłam jeszcze :( chociaż myślę iść prywatnie je porobić i na wizytę 1 czerwca móc je pokazać :)

Ile czeka się w szpitalach na wizytę u gina z nfz? Dziewczyny, jeżeli krótko, po co tracić pieniądze na prywatne badania? Pracujemy, płacimy składki, należy nam się. Dziecku lepiej coś kupić, a wydatków nie będzie brakowało :)

200602021762.png
  • nadie02 Znajoma

Wysłany: 12 maja 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw od tego tu jesteśmy żeby się wspierać wzajemnie :) I byśmy mogły przeżywać razem :) co do wizyty to pewnie tak się z Tobą lekarz umówi, ważne by było ok z naszymi maluchami i byśmy za te 8-7 miesięcy mogły tutaj zdjęcia naszych maleństw wstawiać :)

angelstw lubi tę wiadomość

• wszamanka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak sobie myślę, czy jak lekarz zleci mi badania na pierwszej wizycie prywatnie, to czy mogę iść do lekarza rodzinnego, żeby dał mi na nie skierowanie na nfz? Czy rodzinni się nie zgadzają na takie rzeczy?

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ