X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • haneczka89 Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jesteś najmlodsza boroweczka

Aniołek 6t
    Beta hcg 4.05 - 90. /6.05 - 260
    ckaigzu3vxhfg0jw.png
  • nadie02 Znajoma

Wysłany: 12 maja 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow :) nie było mnie kilka dni a tyle się dzieje :) miałam problem z zalogowaniem się ale fajnie że już jest ok :) Jak się czujecie dziewczyny?:) Widziałyście już maleństwa?:) Ja dopiero na dzień dziecka mam wizytę i zobaczę maluszka (9tydz) :) Oby było wszystko ok, bo się martwię... tyle czasu nic nie wiedzieć :D nawet nie czuję jakbym była w ciąży :D lekkie bóle podbrzusza i senność która łapie mnie o 17, tyle :) I jeszcze jedno pytanie...bierzecie jakieś witaminy dla kobiet w ciąży? Mi lekarz powiedział bym brała, a zapomniałam się i zamiast jednej (dopuszczalna dawka) wzięłam dwie :( oby było wszystko ok i nie wpłynęło na maluszka...jak myślicie?:(

• haneczka89 Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie sadze ze jedna dawka witamin zaszkodzila

Aniołek 6t
    Beta hcg 4.05 - 90. /6.05 - 260
    ckaigzu3vxhfg0jw.png
  • nadie02 Znajoma

Wysłany: 12 maja 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fałszywy alarm :) Tabletke pierwszą położyłam obok pudełka i ostatecznie nie wzięłam :) jestem jakaś rozkojarzona ;)

• AnnaMaja Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana. wrote:

AnnaMaja - czemu Kraśnickie?

Ana. właśnie o plecy chodzi. Tutaj biegam na darmowe badania, usg mam na zawołanie. Jednak nie chcę doktorka z Lubartowskiej. Poprowadzi mnie pani doktor z Kraśnickich.
    Do doktorka wpadnę na prenatalne, bo ma prywatny gabinet i może się postara.
    Na Kraśnickich nikt mi krzywdy nie zrobi. Na Lubartowskiej miałabym opiekę, ale za odpowiednią kwotę. Niestety takie są nasze polskie realia :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 10:29

200602021762.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadie02 wrote:
    Fałszywy alarm :) Tabletke pierwszą położyłam obok pudełka i ostatecznie nie wzięłam :) jestem jakaś rozkojarzona ;)

haha zaczyna się stan który nazywam "odmóżdżeniem ciążowym" :D

wariatka3 lubi tę wiadomość

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• AnnaMaja Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy czy Ty masz inicjały BT? W innej grupie koleżanka ma identyczne profilowe :)

200602021762.png
  • AnnaMaja Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    haha zaczyna się stan który nazywam "odmóżdżeniem ciążowym" :D

Padłam :D :D :D

wariatka3 lubi tę wiadomość

200602021762.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nazywam zgąbczeniem mózgu :D od kilku dni mój wola do mnie "gąbka"

angelstw, nadie02, AnnaMaja lubią tę wiadomość

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • nadie02 Znajoma

Wysłany: 12 maja 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha :D a żebyście wiedziały :D jak ja w ogóle ogarniam nauke, prace ( na szczęście 3 razy w tyg) i jeszcze mojego małego szoguna w domu to nie wiem :D Na szczęście córa wyrozumiała :D ale głowe zgubię w końcu :D jak można aż tak zapominać ;) wstyd! :D

• angelstw Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadie spokojnie :D w ciąży można dużo więcej :D
    ja Wam powiem że w ciąży z Jaśkiem notorycznie leciało mi wszystko z rąk a już szczególnie zakrętki od butelek które odkręcałam żeby się napić wody :D nigdy wcześniej mi się to nie zdarzało :P nie wiem jaki to miało związek z ciążą ale przeszło :D

PeggySue lubi tę wiadomość

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• nadie02 Znajoma

Wysłany: 12 maja 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw ja tak miałam w pierwszej ciąży ;) a w tej po prostu zapominam nawet o obowiązkach zwykłych domowych :D więc z rana zawsze robię listę :d ale z tą tabletka dzisiaj to nawet nie mogłam sobie przypomnieć czy ją w ogóle wzięłam, a jeszcze napisałam sobie na każdą tabletke datę, i tak na szybkiego wziełam z dnia jutrzejszego, później patrze że nie ma tabletki ani z dzisiejszego ani z jutrzejszego...mówie sobie "ty sklerotyczko głupia!" no oszaleć można :D później patrze a luźno tabletka leży obok pudełka :D pierwszy raz tak mam :D ale masz rację w ciąży wszystko jest możliwe i wszystko można ;) nam jest wybaczone :D

PeggySue lubi tę wiadomość

• angelstw Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i całe szczęście że jest nam to wybaczone :D
    bo chłopy to by nas chyba musiały zostawić na czas ciąży :D hehe :)

muszę się Wam pochwalić moim dzisiejszym testem :D
    robię je codziennie i napawam się widokiem coraz wyraźniejszej drugiej kreski :D

102t27k.jpg

<3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 11:10

channah, Beata1987, AnnaMaja, wszamanka, Amy_ lubią tę wiadomość

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• nadie02 Znajoma

Wysłany: 12 maja 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest widoczna jak nic :)gratuluję :) cudowny widok :)

angelstw lubi tę wiadomość

• angelstw Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na żywo jednak bardziej widać niż na zdjęciu :) mamusiu jak ja się cieszę! :D

Amy_ lubi tę wiadomość

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• nadie02 Znajoma

Wysłany: 12 maja 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę się cieszyć jak zobacze maluszka na usg...a tu tyle trzeba czekać..:(

• angelstw Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadie02 wrote:
    Ja będę się cieszyć jak zobacze maluszka na usg...a tu tyle trzeba czekać..:(

nie no to wiadomo...
    ja zresztą nauczona doświadczeniem wiem, że póki nie ma się dziecka w ramionach to na każdym etapie ciąży może stać się coś niedobrego, ale nie będę Wam tu smęcić. Ma to być dla nas piękny czas nadziei :)
    kiedy wizyta u Ciebie?

channah lubi tę wiadomość

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• nadie02 Znajoma

Wysłany: 12 maja 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważyłam, nie chciałam pytać bo niegrzecznie o takie wspomnienia pytać...a teraz cieszmy się że krok do przodu testy wyszły na plus, ja już pęcherzyk malutki widziałam ale to był koniec 4 tyg, miał 3mm :) teraz 1 czerwca wizyta to będzie 9 tydz ciąży i oby było dobrze wszystko ;) a Ty kiedy się wybierasz do lekarza?:)

• channah Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem, że jestem tak dziś przypomna ze twarz sobie popudrowalam różem, a na policzki puder...normalnie ręce opadają.wlasnie dyzor miałam 2h.i przysnelam parę razy haha

AnnaMaja lubi tę wiadomość

f2w3rjjg58quuhcd.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie z Zuzią to było zrządzenie losu. Nikt nie miał wpływu na to co się stało. Nawet gdyby lekarze zobaczyli wcześniej że robi się supeł na pępowinie to i tak nic nie byliby w stanie zrobić. Tak miało być i już. Dzięki temu mamy naszego prywatnego Anioła! <3

ja muszę w środę 18.05 na wizytę się wybrać po L4, receptę na luteinę i info czy mam brać acard. Oczywiście pewnie ginka i tak zrobi mi USG i zbada ale ja nie nastawiam się zupełnie na nic bo to i tak za wcześnie. A u Ciebie 9 tc to już serduszko będzie biło jak dzwon!

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

‹‹ 53 54 55 56 57 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ