STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamila ;) wrote:Witajcie
Dopisuje sie do Wasmoj termin liczony od owulacji jest na 6.01.17 U gina jeszcze nie byłam, robiłam bete w 11dpo 18,55 i dzis 13dpo 69,55 wynik dosc niski ale przyrost prawidłowy.
Miałam w tym cyklu monitoring owulacji i zastrzyk na pękniecie pęcherzyka. Bo po poronieniu nie udawało nam sie. Biorę dupa (duphaston) od 17dc.
Jestem szczęśliwa jednak wcześniejsze przeżycia nie pozwalają mi się cieszyć tak jak bym chciała, nie zrozumcie mnie źle. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, bardzo tego pragnę! Strasznie się boję. Teraz jestem mocniejsza psychicznie i wiem, że nie mam wpływu na to czy znowu poronię. Mam nadzieje ze tym razem sie uda, caly czas mysle o mojej kruszynce...trzeba wierzyć ze będzie dobrze :*
Witaj kamilo w naszym groniewszystkie bedziemy za Ciebie trzymac kciuki
w kupie sila
Widze ze dla Ciebie tez 13 jest pechowa. Dla mnie tez (13.01.2016 cb:-( ).
-
Kamila ;) wrote:joasia8966 robiłaś juz druga bete?
Dziękuję Wam :*
Nie nie robiłam. Mialam dzisiaj powtórzyc ale jakoś tak wyszło ze nie dotarłam... Ale powtarzałam test w domu i dziś druga kreseczka wyszła bardziej wyraźna.
Nie wiem czy mam powtarzac bete i potem stresowac sie wynikiem czy czekać do wizyty u gina.
Syn 2012
Syn 2010
Córka 2008
-
Zawitam u was niesmialo. Termin to teoche niewiadoma bo mam ostatnio dluzsze cykle ale wstępnie wychodzi 12.01.2017. Mam nadzieję że ta ciaza bedzie szczesliwa. W ktorym tygodniu wybieracie sie do ginekologa?
Tina85, Kasnia lubią tę wiadomość
26.09.2014 Aluś :*
Aniołek [*] Listopad 2015r.
-
kredkaczarna wrote:Zawitam u was niesmialo. Termin to teoche niewiadoma bo mam ostatnio dluzsze cykle ale wstępnie wychodzi 12.01.2017. Mam nadzieję że ta ciaza bedzie szczesliwa. W ktorym tygodniu wybieracie sie do ginekologa?
Witamy☺
Mi doktor powiedział żeby przyjść w 7t żeby była pewność że będzie serce, ale nie mogliśmy się zgrać terminami wiec idę na początku 6tc. Mam nadzieje ze wszystko juz będzie widać, jeśli nie to sprawdzimy później, ale nawet nie chcę myśleć o tym...
Tak czytam o Waszych betach i aż mnie kusi żeby iść na trzecią..Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 22:35
CP 11.10.2015 6tc -
Jak dziewczyny samopoczucie?? Jakie plany na jutrzejszy dzień? My wybieramy się na grila o ile będę mogła cos tknac do jedzenia bo mdli coraz bardziej dzieciaki na świeżym powietrzu ma dopisać nam ładna pogoda
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 21:52
Jagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016 -
Kredkaczarna no mi sie wydaje że 30 to trochę długo.
Ja mam na 17 maja i już czekam z niecierpliwością. Najchętniej to bym poszła na początku przyszłego tygodniabo według belly wychodził by teraz 5tc a z piątkowej bety 2tc wiewiec tak teraz myśle. Albo zadzwonie do mojego gina i zobaczymy co on doradzi
I tak powinno się iść do 10tc bo są przecież badania do zrobienia. A po drugie jeśli się zgłosi po 10tc do lekarza to już np becikowego się nie dostanie.AnnaMaja lubi tę wiadomość
Syn 2012
Syn 2010
Córka 2008
-
Witam wszystkie nowe mamusie :-*
Nadrobię Was pewnie jutro i jutro też uzupełnienie listęMajówka pełną parą wiec nawet nie mam kiedy tutaj zajrzeć
Dzisiaj mamy jeszcze gości, a od jutra wypoczywam bo powiem Wam, że jestem padnieta codziennie coś robimy
Mam nadzieje że u Was wszystko dobrze!
Buziaki
-
nick nieaktualny
-
Ie tylko wg belly do 10tc trzeba byc na pierwzej wizycie. Haha rozsmieszylo mnie to
ja za szybko isc nie chce bo po ostatnich zdarzeniavh nie chce sie stresowac ze nie ma zarodka albo serduszka nie słychać. A to by byl 8tc plus u mojego ginka nie ma wizyt wczesniej
musialabym zadzwonic do niego zeby mnie wcisnal gdzies nielegalnie
Kasnia lubi tę wiadomość
26.09.2014 Aluś :*
Aniołek [*] Listopad 2015r.
-
kredkaczarna wrote:Zawitam u was niesmialo. Termin to teoche niewiadoma bo mam ostatnio dluzsze cykle ale wstępnie wychodzi 12.01.2017. Mam nadzieję że ta ciaza bedzie szczesliwa. W ktorym tygodniu wybieracie sie do ginekologa?
Mamy ten sam termin, chociaż na tym etapie jeszcze pewnie wszystko moze sie zmienić
Ja mieszkam za granica, wiec pierwsza wizyta dopiero za pare tygodni, chyba ze nie wytrzymam i pójdę prywatnie
joasia8966 lubi tę wiadomość
-
Z dużą dozą nieśmiałości i niepewności i niedowierzania
wg belly: 02.01 to mój termin, jestem po usg 27.04, był pęcherzyk (bez ciałka jeszcze), beta przyrasta ładnie. Belly mówi o 5 tc. Jest to niespodzianka naszego życia, bo raz były 2 kreski i mała beta: 6 lat temu, później nic.
19.05 idę na wizytę z usg, poza pobolewaniem brzucha, pleców i cięższymi piersiami na razie nic nie ma. Odliczam w głowie do 19 każdy dzień...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2016, 12:14
-
Ja już pisałam, że to moja druga ciąża - córkę urodziłam 12 stycznia 2015. Betę zrobię jutro, na teście dwie mega kreski
Pierwsze mdłości za mną, w poprzedniej ciąży nie miałam i niestety wróciła alergia, której też nie miałam od kwietnia 2014r. To minusy tej ciąży.
Najgorsze jest to, że do kwietnia siedziałam z córką w domu, jak ruszyłam do pracy, na razie na 1/2 etatu to "zaskoczyła" mnie ciąża, he he he
Ciekawe, jak to będzie. Mam okres próbny, 3 miesiące.. Muszę do ZUS zadzwonić i podpytać, jak to jest z pół etatu.