STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Rosana wrote:Haneczka89 to troszkę szkoda, ze nic sie tam jeszcz nie zobaczy, ale i tak wole spotkać się z lekarzem:) To moja pierwsza ciąża, nieplanowana zresztą, więc wolę o wszystko dopytać
Wczoraj zaczęłam brać kwas foliowy i sie zastanawiam już czy to dobrze, że bez konsultacji z lekarzem? Czy kwas foliowy brany zgodnie z ulotką może jakoś zagrozić fasolce? -
channah wrote:Ja wymiotowalam okropnie i z córa i z synem.nie ma znaczenia.czekam aż znowu się pojawia. Juz jak myślę to się boje
Teraz czuję się wyjątkowo dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 19:47
-
Witam nowe mamusie i gratuluję u mnie oprócz męża nikt jeszcze nie wie... raczej powiem w drugim trymestrze. ..hmmm ja jestem bardzo spokojny człowiek i tylko tesciowa potrafi wyprowadzic mnie z równowagi. . To tak apropo tesciowych... sama mam dwie siostry i ona kiedys tam wiedzac to powiedxiala ze wiadomo jedno dziecko musi byc drugie to wpadka a trzecie to juz patologia wiec ja jestem z patologii i juz widzę jak sie ucieszy na trzecie... ale juz mnie to nie rusza!
-
Czytam wątek i widzę, że wy wszystkie macie już takie duże bety i przyrost też wyższy. Martwie się, że mój jest zbyt niski:(
Beta w 28dc - 38,70
Beta w 30dc - 78,52 (wczoraj)
Czy któraś bardziej doświadczona mamusia mogłaby mi powiedzieć czy jest się czym niepokoić?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 19:59
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
🧑🏻❤️18.01.2020r
5tc 💔
-
Rosana wrote:Czytam wątek i widzę, że wy wszystkie macie już takie duże bety i przyrost też wyższy. Martwie się, że mój jest zbyt niski:(
Beta w 28dc - 38,70
Czy któraś bardziej doświadczona mamusia mogłaby mi powiedzieć czy jest się czym niepokoić?
Rosana nie martw się na zapas... to początek dopiero jak chcesz to powtorz bete a najlepiej umow sie do lekarzza na usg -
Kamila ;) wrote:wariatka3 masz racje! Kiedys jej zycie odda za to wszytsko.
Karolina1234 ja ma 20 min
Co sadzicie o prezencie, tort z papieru toaletowego? widziałyście cos takiego? -
PeggySue wrote:Moje samopoczucie masakra. Nie żyje, tak mi sie spać chce na dodatek kręci mi sie non stop w głowie i mi słabo. Poprzednim razem tez tak miałam i musiałam iść na l4 bo nie dałam rady obsługiwać klientów... Na dodatek mam katar. Nie nawidze kataru!
Poprzednio miałam cała ciąże i przeszło po porodzie i teraz mam już 3 tydzień....
Mamy, czy któraś z was używa kubka z lovi 360? Kupiłam z miesiąc temu, raz po wyparzeniu udało mi sie go dobrze złożyć ale mała nie załapała. Od tego czasu próbuje kilka razy w tyg go złożyć i nie ma szans leje sie z niego składam jak wtedy a nie działa. Nie używany był od tego pierwszego złożenia wiec sie jeo zużył 40zl zmarnowane -
AnnaMaja wrote:W poprzedniej ciąży wymiotowałam tylko raz. Naleciało mnie wtedy na gruntowne porządki, domestosy i inną chemię. Przewód pokarmowy nie wytrzymał
Teraz czuję się wyjątkowo dobrze -
Przypomnialo mi sie ze ktoras z Was pytala o wyniki progesteronu ... wiec ja w poprzedniej ciąży mialam w 30dc 70 nmol/l ale trzeba pamietac ze kazde laboratorium ma swoje zakresy i jednostki i np wynik z jednostki ng/ml jest nizszy i ma nizsze widelki a wynik z jednostki nmol/l jest wyzszy i ma wyższe widełki tak jak te moje 70 takze trzeba zawsze sugerowac sie widelkami z laboratorium. .. moja beta wtedy z 30 dc to 500 a z 32 dc 1200 teraz w ogole nie robie bety zeby właśnie się nie stresowac i czekam na usg
-
Rosana wrote:Czytam wątek i widzę, że wy wszystkie macie już takie duże bety i przyrost też wyższy. Martwie się, że mój jest zbyt niski:(
Beta w 28dc - 38,70
Czy któraś bardziej doświadczona mamusia mogłaby mi powiedzieć czy jest się czym niepokoić?
witaj wśród nas
dlatego ja nie robię bety. Zbyt stresująca byłaby dla mnie syt w jakiej jesteś. Zaczekaj spokojnie do wizyty lub tak jak któraś z dziewczyn radzi może powtórz raz jeszcze betę skoro już zaczęłaś?
Kwas foliowy bierz i to bez zastanowienia nawet! Ja w ciąży z Jasiem z polecenia lekarza brałam podwójną dawkę przez pierwszy trymestr (witaminy prenatalne w których był kwas foliowy i dodatkowo tabletkę samego kwasu). A teraz biorę praktycznie do 5 miesięcy.
-
Któraś pytała o lovi360 mamy ale syn totalnie nie łapie jak z niego pić co jakiś czas wyciągam kubek z nadzieją że może już co to kapania to mój kapie ale jak nim Jaś rąbnie o ziemię za to fajnie załapał picie przez słomkę więc kupiłam mu bidon ze słomką -
Rosana przyrost bardzo dobry. Nic się nie martw. Wartości są niskie ale to dlatego że to początek ciazy. Niestety ną usg nic nie będzie widac. Siadaj na dupie i się tu pożądanie rozgośc. Za tydzień możesz iść ja wizytę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 20:52
AnnaMaja lubi tę wiadomość
-
Gochta wrote:My 1,5 roku temu kupiliśmy dom. Mamy 6 pokoi. 2 kuchnie. 2 łazienki. Jadalnie. 2 piwnice. Strych. Garaż. Więc dzieci możemy robić
Gochta znam ten ból. .. tez mam 6 pokoi coprawda jedna kuchnie ale dwie lazienki garderobe taras ogrodek w sumie 150m tez kupilismy dom od developera 3 lata temu ... i dlaczego znam ten ból. .. bo wez to teraz czlowieku wyglancuj jeszcze przy trojce malych dzieci i psie goldenie -
Angelstw właśnie Maja tez nie załapała dlatego nie chce ładować kolejnych pieniędzy w uszczelki czy coś. Na razie pije ze słomki a doidy cup tez odrzuciła.
Roksana nie stresuj sie, beta jest, rosnie wiem, ze to łatwo sie mowie ale im mniej badań na początku i wizyta im pózniej tym lepiej bo sie tak człowiek nie stresuje wynikami a to, ze na usg nie widać nic jeszcze
[/url] -
PeggySue wrote:Angelstw właśnie Maja tez nie załapała dlatego nie chce ładować kolejnych pieniędzy w uszczelki czy coś. Na razie pije ze słomki a doidy cup tez odrzuciła.
ja podejrzewam że Jasiek szybciej zacznie pić ze zwykłej szklanki niż z lovihaneczka89 lubi tę wiadomość