X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jak wstawiacie zdjęcie bo ja w żaden sposób nie mogę.uzywam tableta czy ma to cos wspólnego ze nie mogę wstawić zdjęcia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 22:01

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez malego próbuje przekonac do nocnika ale narazie to misia wysadzamy a maly chwile posiedzi i pobiegnie zrobi kaluze obok . Jeszcze za zimno zeby go tak puszczac w samych majtkach wiec czekam do lata ;)

26.09.2014 Aluś :*
    Aniołek [*] Listopad 2015r.
    ckai3e3kdf77majo.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata gdzie go wywiało?

Karolina u mnie podobnie. Moja miała NNM i zaczeła "turlać" się sama w 6 miesiącu i raczkowanie, pierwsze kroki i chodzenie poszło mega szybko. Przy jezdziku już w 10 miesiacu a w 11 sama chodziła.

Nocnik do zabawy. Raz ją posadziłam to trzęsła się jak osika i płakała jakby się krzywda działa :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 22:04

Karolina1234 lubi tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • nobelka. Koleżanka

Wysłany: 16 maja 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko za Wami nadążyć dziewczyny :-)

Ja dzis tez bylam na wizycie.. I mam mieszane uczucia... Z jednej strony sie ciesze bo zobaczym 2 mm zarodek a w nim bijące serducho :-) I to by sie zgadzalo z ovu. Ale niestety obok zarodka w pecherzyku jest cos co jest od niego wieksze o jakos cm. Lekarz nie wiedzial co to jest. Na poprzedniej wizycie pomylil ta "plamke" z zarodkiem. Powiedzial ze albo to jest krwiak albo drugi zarodek bliźniaczy, który poprostu nieprawidłowo sie rozwija, bo chociaz jest duzo wiekszy to nie ma w nim akcji serca :-( Bardzo duzy przyrost bety wskazuje ze ta druga opcja jest bardziej prawdopodobna. Tyle nie wiadomo dlaczego ten drugi "zarodek" jest taki duzy. Moj gin kazal mi polozyc w szpitalu, ale sie nie zgodzilam. Pytalam czy ten nieprawidlowo rozwijajacy sie zarodek zagraza temu z serduszkiem. Twierdzil ze raczej nie, ale nie mogl mi dac jednoznacznej odpowiedzi, bo sam dokladnie nie wiedzial co to jest. Dostalam duphaston, nastepna wizyta dopiero 30 maja :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 22:05

17u9vcqgd48ok8ue.png
    h44eflw1nmtbwviz.png
  • Beata1987 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    Beata gdzie go wywiało?

Karolina u mnie podobnie. Moja miała NNM i zaczeła "turlać" się sama w 6 miesiącu i raczkowanie, pierwsze kroki i chodzenie poszło mega szybko. Przy jezdziku już w 10 miesiacu a w 11 sama chodziła.
    Do Niemiec....i znowu sami z synem i teraz juz z fasolką

Bartuś 26 Tc [*] aniołek
    Mikołaj 29 Tc [*] aniołek
    Damian 7 lat :)
  • Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggySue wrote:
    A, Wiedźma 82, moja kotka tzn rodziców właśnie urodziła 3 kociaki. Najwcześniej do odbioru w sierpniu. Tez chciałam wziąć jednego ale boje sie trochę jak by to było gdy pojawi sie mały człowiek. Co prawda od początku przyzwyczajalabtm kota do córy i córę do kota ale czy o wystarczy? W styczniu przecież była by kolejna rewolucja :) ja nie znam sie na kotach, Sama nigdy nie miałam :)

Na pewno się do siebie przyzwyczają. Chodziło mi o to, że po pierwsze mały kociak to naprawdę niezły armagedon w domu (do zabawy służy wszystko: firanka, choinka, doniczka, ukochany wazonik od babci) i to przez jakieś 12 miesięcy, a po drugie: u starszego kota widać już jego charakter i stosunek do dzieci w dorosłych kocich latach. Ja bym nie ryzykowała. Plus kolejny - kot z fundacji jest już zwykle po sterylce/kastracji więc kolejny koszt i kłopot odpada.

PeggySue lubi tę wiadomość

dqprk6nlginvcqzk.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wariatka3 wejdz na zapisz.net

Wrzuć zdjęcie i skopiuj link z napisem "miniaturka na forum"

Masz Beatko Nas tutaj. Jest sporo plusów samotności :D

A tak poważnie. Kiedy wraca? Do pracy pewnie pojechał?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 22:11

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Astonia Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nobelka, spokojnie- wszystko będzie dobrze, ważne że jest serduszko=)

2nn3vfxmntpmdpv2.png
  • Beata1987 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    wariatka3 wejdz na zapisz.net

Wrzuć zdjęcie i skopiuj link z napisem "miniaturka na forum"

Masz Beatko Nas tutaj. Jest sporo plusów samotności :D

A tak poważnie. Kiedy wraca? Do pracy pewnie pojechał?
    Tak do pracy. Mamy własną firmę i kontrakt podpisany. Na jak długo to nie wiem, zazwyczaj co drugi tydzień jest na weekend. Ja sie bardzo cieszę ze mam was :)teraz mąż by sie przydał żeby chociaż syna do szkoły prowadzić bo mdłości i słabości nie odpuszczają:)

Bartuś 26 Tc [*] aniołek
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos mi nie wychodzi jutro sproboje a dziś spokojnej nocki mamusie IDE juz spać ciężki dzień przez mdłości i dużo radości nie mam juz siły czytać papapa

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • Rosana Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie może czy jak bylam u lekarza prywatnie to to skierowanie na badania ktore mi dal nie obejmuje fundusz i musze za te badania zaplacic? Ktos z was wie ile moga kosztowac badania gr. Krwii, morfologia, mocz, glukoza, hiv, itd?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 22:22

Beata1987 lubi tę wiadomość

ckai9jcgjglpl7nq.png
    ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
    🧑🏻❤️18.01.2020r
    5tc 💔

• Beata1987 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosana wrote:
    Wiecie może czy jak bylam u lekarza prywatnie to to skierowanie na badania ktore mi dal nie obejmuje fundusz i musze za te badania zaplacic? Ktos z was wie ile moga kosztowac badania gr. Krwii, morfologia, mocz, glukoza, hiv, itd?
    Płaci się. Ja byłam dzisiaj robić i płaciłam niecałe 100 zl bez grupy krwi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 22:29

Bartuś 26 Tc [*] aniołek
  • Rosana Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata1987 wrote:
    Płaci się. Ja byłam dzisiaj robić i płaciłam niecałe 100 zl

Kazda wizyta u tego gin to 150 zł i jak jeszcze dojda te badania to pojde chyba z torbami:D Dobrze ze mam w tej "przychodni" znizke na badania to moze bedzie cos taniej :)

ckai9jcgjglpl7nq.png
    ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
    🧑🏻❤️18.01.2020r
    5tc 💔

• nobelka. Koleżanka

Wysłany: 16 maja 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astonia wrote:
    Nobelka, spokojnie- wszystko będzie dobrze, ważne że jest serduszko=)
    Dzieki Astonia :-) Wiem wiem, ciesze ze widzialam serducho - bylo celem dzisiejszej wizyty i sie udalo je zobaczyc. Ale te wszystkie komplikacje są strasznie stresujące. W nastepnej ciazy to pojde na usg gdzies w okolicych 10 tygodnia zeby sie sie nie stresowac ;-)

17u9vcqgd48ok8ue.png
    h44eflw1nmtbwviz.png
  • Beata1987 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosana wrote:
    Kazda wizyta u tego gin to 150 zł i jak jeszcze dojda te badania to pojde chyba z torbami:D Dobrze ze mam w tej "przychodni" znizke na badania to moze bedzie cos taniej :)
    Trochę kasy ciągnie. Ja ostatnio miałam wizyty co tydzień to dało się odczuć. :)dzis badania a w piątek znowu wizyta

Bartuś 26 Tc [*] aniołek
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatko, to i tak nieźle. Co dwa tygodnie w domku. Znam kilka mam, które całkiem same ze złośliwą teściową przechodziły niecałe 8 miesięcy.
    Jest taki plus że na spokojnie będziesz mogła przygotować pokoik dla dzidzi i robić na zakupowe szleństwa, a mąż ... i tak by nie poszedł pewnie :) nie zrobi wyrzutów że tyle kasy poszło :)

PS. Jak chcecie przyspieszyć poród oczywiście w odpowiednim czasie, polecam kochane teściowe na codzień :)

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Beata1987 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    Beatko, to i tak nieźle. Co dwa tygodnie w domku. Znam kilka mam, które całkiem same ze złośliwą teściową przechodziły niecałe 8 miesięcy.
    Jest taki plus że na spokojnie będziesz mogła przygotować pokoik dla dzidzi i robić na zakupowe szleństwa, a mąż ... i tak by nie poszedł pewnie :) nie zrobi wyrzutów że tyle kasy poszło :)

PS. Jak chcecie przyspieszyć poród oczywiście w odpowiednim czasie, polecam kochane teściowe na codzień :)
    Haha teściów juz nie mam . Co dwa tygodnie to nie jest źle ale na żadną wizytę sie nie załapie i taki troche weekendowy tata :) nie jest źle wyjazdy też dobrze nam robią bardziej tęsknimy za sobą. :)

Bartuś 26 Tc [*] aniołek
  • kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nobelka trzymamy kciuki zeby wszystko bylo dobrze :* oszczedzaj sie za 2 tyg pewni3njuz wszystkonsie wyjasni

nobelka. lubi tę wiadomość

26.09.2014 Aluś :*
    Aniołek [*] Listopad 2015r.
    ckai3e3kdf77majo.png
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj rano obudziłam się z temperatura 38,5. Rozpalona I niewyrazna, innych objawow brak. Co mogę wziac na zbicie temperatury?

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• angelstw Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nobelka tylko spokojnie! Najważniejsze że serducho pika! Musi być dobrze!

nobelka. lubi tę wiadomość

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ