X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jak wstawiacie zdjęcie bo ja w żaden sposób nie mogę.uzywam tableta czy ma to cos wspólnego ze nie mogę wstawić zdjęcia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 22:01

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez malego próbuje przekonac do nocnika ale narazie to misia wysadzamy a maly chwile posiedzi i pobiegnie zrobi kaluze obok . Jeszcze za zimno zeby go tak puszczac w samych majtkach wiec czekam do lata ;)

26.09.2014 Aluś :*
    Aniołek [*] Listopad 2015r.
    ckai3e3kdf77majo.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata gdzie go wywiało?

Karolina u mnie podobnie. Moja miała NNM i zaczeła "turlać" się sama w 6 miesiącu i raczkowanie, pierwsze kroki i chodzenie poszło mega szybko. Przy jezdziku już w 10 miesiacu a w 11 sama chodziła.

Nocnik do zabawy. Raz ją posadziłam to trzęsła się jak osika i płakała jakby się krzywda działa :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 22:04

Karolina1234 lubi tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • nobelka. Koleżanka

Wysłany: 16 maja 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko za Wami nadążyć dziewczyny :-)

Ja dzis tez bylam na wizycie.. I mam mieszane uczucia... Z jednej strony sie ciesze bo zobaczym 2 mm zarodek a w nim bijące serducho :-) I to by sie zgadzalo z ovu. Ale niestety obok zarodka w pecherzyku jest cos co jest od niego wieksze o jakos cm. Lekarz nie wiedzial co to jest. Na poprzedniej wizycie pomylil ta "plamke" z zarodkiem. Powiedzial ze albo to jest krwiak albo drugi zarodek bliźniaczy, który poprostu nieprawidłowo sie rozwija, bo chociaz jest duzo wiekszy to nie ma w nim akcji serca :-( Bardzo duzy przyrost bety wskazuje ze ta druga opcja jest bardziej prawdopodobna. Tyle nie wiadomo dlaczego ten drugi "zarodek" jest taki duzy. Moj gin kazal mi polozyc w szpitalu, ale sie nie zgodzilam. Pytalam czy ten nieprawidlowo rozwijajacy sie zarodek zagraza temu z serduszkiem. Twierdzil ze raczej nie, ale nie mogl mi dac jednoznacznej odpowiedzi, bo sam dokladnie nie wiedzial co to jest. Dostalam duphaston, nastepna wizyta dopiero 30 maja :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 22:05

17u9vcqgd48ok8ue.png
    h44eflw1nmtbwviz.png
  • Beata1987 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    Beata gdzie go wywiało?

Karolina u mnie podobnie. Moja miała NNM i zaczeła "turlać" się sama w 6 miesiącu i raczkowanie, pierwsze kroki i chodzenie poszło mega szybko. Przy jezdziku już w 10 miesiacu a w 11 sama chodziła.
    Do Niemiec....i znowu sami z synem i teraz juz z fasolką

Bartuś 26 Tc [*] aniołek
    Mikołaj 29 Tc [*] aniołek
    Damian 7 lat :)
  • Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggySue wrote:
    A, Wiedźma 82, moja kotka tzn rodziców właśnie urodziła 3 kociaki. Najwcześniej do odbioru w sierpniu. Tez chciałam wziąć jednego ale boje sie trochę jak by to było gdy pojawi sie mały człowiek. Co prawda od początku przyzwyczajalabtm kota do córy i córę do kota ale czy o wystarczy? W styczniu przecież była by kolejna rewolucja :) ja nie znam sie na kotach, Sama nigdy nie miałam :)

Na pewno się do siebie przyzwyczają. Chodziło mi o to, że po pierwsze mały kociak to naprawdę niezły armagedon w domu (do zabawy służy wszystko: firanka, choinka, doniczka, ukochany wazonik od babci) i to przez jakieś 12 miesięcy, a po drugie: u starszego kota widać już jego charakter i stosunek do dzieci w dorosłych kocich latach. Ja bym nie ryzykowała. Plus kolejny - kot z fundacji jest już zwykle po sterylce/kastracji więc kolejny koszt i kłopot odpada.

PeggySue lubi tę wiadomość

dqprk6nlginvcqzk.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wariatka3 wejdz na zapisz.net

Wrzuć zdjęcie i skopiuj link z napisem "miniaturka na forum"

Masz Beatko Nas tutaj. Jest sporo plusów samotności :D

A tak poważnie. Kiedy wraca? Do pracy pewnie pojechał?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 22:11

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Astonia Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nobelka, spokojnie- wszystko będzie dobrze, ważne że jest serduszko=)

2nn3vfxmntpmdpv2.png
  • Beata1987 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    wariatka3 wejdz na zapisz.net

Wrzuć zdjęcie i skopiuj link z napisem "miniaturka na forum"

Masz Beatko Nas tutaj. Jest sporo plusów samotności :D

A tak poważnie. Kiedy wraca? Do pracy pewnie pojechał?
    Tak do pracy. Mamy własną firmę i kontrakt podpisany. Na jak długo to nie wiem, zazwyczaj co drugi tydzień jest na weekend. Ja sie bardzo cieszę ze mam was :)teraz mąż by sie przydał żeby chociaż syna do szkoły prowadzić bo mdłości i słabości nie odpuszczają:)

Bartuś 26 Tc [*] aniołek
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos mi nie wychodzi jutro sproboje a dziś spokojnej nocki mamusie IDE juz spać ciężki dzień przez mdłości i dużo radości nie mam juz siły czytać papapa

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • Rosana Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie może czy jak bylam u lekarza prywatnie to to skierowanie na badania ktore mi dal nie obejmuje fundusz i musze za te badania zaplacic? Ktos z was wie ile moga kosztowac badania gr. Krwii, morfologia, mocz, glukoza, hiv, itd?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 22:22

Beata1987 lubi tę wiadomość

ckai9jcgjglpl7nq.png
    ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
    🧑🏻❤️18.01.2020r
    5tc 💔

• Beata1987 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosana wrote:
    Wiecie może czy jak bylam u lekarza prywatnie to to skierowanie na badania ktore mi dal nie obejmuje fundusz i musze za te badania zaplacic? Ktos z was wie ile moga kosztowac badania gr. Krwii, morfologia, mocz, glukoza, hiv, itd?
    Płaci się. Ja byłam dzisiaj robić i płaciłam niecałe 100 zl bez grupy krwi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 22:29

Bartuś 26 Tc [*] aniołek
  • Rosana Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata1987 wrote:
    Płaci się. Ja byłam dzisiaj robić i płaciłam niecałe 100 zl

Kazda wizyta u tego gin to 150 zł i jak jeszcze dojda te badania to pojde chyba z torbami:D Dobrze ze mam w tej "przychodni" znizke na badania to moze bedzie cos taniej :)

ckai9jcgjglpl7nq.png
    ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
    🧑🏻❤️18.01.2020r
    5tc 💔

• nobelka. Koleżanka

Wysłany: 16 maja 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astonia wrote:
    Nobelka, spokojnie- wszystko będzie dobrze, ważne że jest serduszko=)
    Dzieki Astonia :-) Wiem wiem, ciesze ze widzialam serducho - bylo celem dzisiejszej wizyty i sie udalo je zobaczyc. Ale te wszystkie komplikacje są strasznie stresujące. W nastepnej ciazy to pojde na usg gdzies w okolicych 10 tygodnia zeby sie sie nie stresowac ;-)

17u9vcqgd48ok8ue.png
    h44eflw1nmtbwviz.png
  • Beata1987 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosana wrote:
    Kazda wizyta u tego gin to 150 zł i jak jeszcze dojda te badania to pojde chyba z torbami:D Dobrze ze mam w tej "przychodni" znizke na badania to moze bedzie cos taniej :)
    Trochę kasy ciągnie. Ja ostatnio miałam wizyty co tydzień to dało się odczuć. :)dzis badania a w piątek znowu wizyta

Bartuś 26 Tc [*] aniołek
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatko, to i tak nieźle. Co dwa tygodnie w domku. Znam kilka mam, które całkiem same ze złośliwą teściową przechodziły niecałe 8 miesięcy.
    Jest taki plus że na spokojnie będziesz mogła przygotować pokoik dla dzidzi i robić na zakupowe szleństwa, a mąż ... i tak by nie poszedł pewnie :) nie zrobi wyrzutów że tyle kasy poszło :)

PS. Jak chcecie przyspieszyć poród oczywiście w odpowiednim czasie, polecam kochane teściowe na codzień :)

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Beata1987 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    Beatko, to i tak nieźle. Co dwa tygodnie w domku. Znam kilka mam, które całkiem same ze złośliwą teściową przechodziły niecałe 8 miesięcy.
    Jest taki plus że na spokojnie będziesz mogła przygotować pokoik dla dzidzi i robić na zakupowe szleństwa, a mąż ... i tak by nie poszedł pewnie :) nie zrobi wyrzutów że tyle kasy poszło :)

PS. Jak chcecie przyspieszyć poród oczywiście w odpowiednim czasie, polecam kochane teściowe na codzień :)
    Haha teściów juz nie mam . Co dwa tygodnie to nie jest źle ale na żadną wizytę sie nie załapie i taki troche weekendowy tata :) nie jest źle wyjazdy też dobrze nam robią bardziej tęsknimy za sobą. :)

Bartuś 26 Tc [*] aniołek
  • kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nobelka trzymamy kciuki zeby wszystko bylo dobrze :* oszczedzaj sie za 2 tyg pewni3njuz wszystkonsie wyjasni

nobelka. lubi tę wiadomość

26.09.2014 Aluś :*
    Aniołek [*] Listopad 2015r.
    ckai3e3kdf77majo.png
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj rano obudziłam się z temperatura 38,5. Rozpalona I niewyrazna, innych objawow brak. Co mogę wziac na zbicie temperatury?

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• angelstw Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nobelka tylko spokojnie! Najważniejsze że serducho pika! Musi być dobrze!

nobelka. lubi tę wiadomość

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ