STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez malego próbuje przekonac do nocnika ale narazie to misia wysadzamy a maly chwile posiedzi i pobiegnie zrobi kaluze obok . Jeszcze za zimno zeby go tak puszczac w samych majtkach wiec czekam do lata26.09.2014 Aluś :*
Aniołek [*] Listopad 2015r.
-
Beata gdzie go wywiało?
Karolina u mnie podobnie. Moja miała NNM i zaczeła "turlać" się sama w 6 miesiącu i raczkowanie, pierwsze kroki i chodzenie poszło mega szybko. Przy jezdziku już w 10 miesiacu a w 11 sama chodziła.
Nocnik do zabawy. Raz ją posadziłam to trzęsła się jak osika i płakała jakby się krzywda działaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 22:04
Karolina1234 lubi tę wiadomość
-
Ciężko za Wami nadążyć dziewczyny
Ja dzis tez bylam na wizycie.. I mam mieszane uczucia... Z jednej strony sie ciesze bo zobaczym 2 mm zarodek a w nim bijące serduchoI to by sie zgadzalo z ovu. Ale niestety obok zarodka w pecherzyku jest cos co jest od niego wieksze o jakos cm. Lekarz nie wiedzial co to jest. Na poprzedniej wizycie pomylil ta "plamke" z zarodkiem. Powiedzial ze albo to jest krwiak albo drugi zarodek bliźniaczy, który poprostu nieprawidłowo sie rozwija, bo chociaz jest duzo wiekszy to nie ma w nim akcji serca
Bardzo duzy przyrost bety wskazuje ze ta druga opcja jest bardziej prawdopodobna. Tyle nie wiadomo dlaczego ten drugi "zarodek" jest taki duzy. Moj gin kazal mi polozyc w szpitalu, ale sie nie zgodzilam. Pytalam czy ten nieprawidlowo rozwijajacy sie zarodek zagraza temu z serduszkiem. Twierdzil ze raczej nie, ale nie mogl mi dac jednoznacznej odpowiedzi, bo sam dokladnie nie wiedzial co to jest. Dostalam duphaston, nastepna wizyta dopiero 30 maja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 22:05
-
Kasha wrote:Beata gdzie go wywiało?
Karolina u mnie podobnie. Moja miała NNM i zaczeła "turlać" się sama w 6 miesiącu i raczkowanie, pierwsze kroki i chodzenie poszło mega szybko. Przy jezdziku już w 10 miesiacu a w 11 sama chodziła.Bartuś 26 Tc [*] aniołek
Mikołaj 29 Tc [*] aniołek
Damian 7 lat -
PeggySue wrote:A, Wiedźma 82, moja kotka tzn rodziców właśnie urodziła 3 kociaki. Najwcześniej do odbioru w sierpniu. Tez chciałam wziąć jednego ale boje sie trochę jak by to było gdy pojawi sie mały człowiek. Co prawda od początku przyzwyczajalabtm kota do córy i córę do kota ale czy o wystarczy? W styczniu przecież była by kolejna rewolucja
ja nie znam sie na kotach, Sama nigdy nie miałam
Na pewno się do siebie przyzwyczają. Chodziło mi o to, że po pierwsze mały kociak to naprawdę niezły armagedon w domu (do zabawy służy wszystko: firanka, choinka, doniczka, ukochany wazonik od babci) i to przez jakieś 12 miesięcy, a po drugie: u starszego kota widać już jego charakter i stosunek do dzieci w dorosłych kocich latach. Ja bym nie ryzykowała. Plus kolejny - kot z fundacji jest już zwykle po sterylce/kastracji więc kolejny koszt i kłopot odpada.PeggySue lubi tę wiadomość
-
wariatka3 wejdz na zapisz.net
Wrzuć zdjęcie i skopiuj link z napisem "miniaturka na forum"
Masz Beatko Nas tutaj. Jest sporo plusów samotności
A tak poważnie. Kiedy wraca? Do pracy pewnie pojechał?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 22:11
-
Kasha wrote:wariatka3 wejdz na zapisz.net
Wrzuć zdjęcie i skopiuj link z napisem "miniaturka na forum"
Masz Beatko Nas tutaj. Jest sporo plusów samotności
A tak poważnie. Kiedy wraca? Do pracy pewnie pojechał?Bartuś 26 Tc [*] aniołek
Damian 7 lat -
Wiecie może czy jak bylam u lekarza prywatnie to to skierowanie na badania ktore mi dal nie obejmuje fundusz i musze za te badania zaplacic? Ktos z was wie ile moga kosztowac badania gr. Krwii, morfologia, mocz, glukoza, hiv, itd?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 22:22
Beata1987 lubi tę wiadomość
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
🧑🏻❤️18.01.2020r
5tc 💔
-
Rosana wrote:Wiecie może czy jak bylam u lekarza prywatnie to to skierowanie na badania ktore mi dal nie obejmuje fundusz i musze za te badania zaplacic? Ktos z was wie ile moga kosztowac badania gr. Krwii, morfologia, mocz, glukoza, hiv, itd?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 22:29
Bartuś 26 Tc [*] aniołek
Damian 7 lat -
Beata1987 wrote:Płaci się. Ja byłam dzisiaj robić i płaciłam niecałe 100 zl
Kazda wizyta u tego gin to 150 zł i jak jeszcze dojda te badania to pojde chyba z torbami:D Dobrze ze mam w tej "przychodni" znizke na badania to moze bedzie cos taniej
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
🧑🏻❤️18.01.2020r
5tc 💔
-
Astonia wrote:Nobelka, spokojnie- wszystko będzie dobrze, ważne że jest serduszko=)
Wiem wiem, ciesze ze widzialam serducho - bylo celem dzisiejszej wizyty i sie udalo je zobaczyc. Ale te wszystkie komplikacje są strasznie stresujące. W nastepnej ciazy to pojde na usg gdzies w okolicych 10 tygodnia zeby sie sie nie stresowac
-
Rosana wrote:Kazda wizyta u tego gin to 150 zł i jak jeszcze dojda te badania to pojde chyba z torbami:D Dobrze ze mam w tej "przychodni" znizke na badania to moze bedzie cos taniejBartuś 26 Tc [*] aniołek
Damian 7 lat -
Beatko, to i tak nieźle. Co dwa tygodnie w domku. Znam kilka mam, które całkiem same ze złośliwą teściową przechodziły niecałe 8 miesięcy.
Jest taki plus że na spokojnie będziesz mogła przygotować pokoik dla dzidzi i robić na zakupowe szleństwa, a mąż ... i tak by nie poszedł pewnienie zrobi wyrzutów że tyle kasy poszło
PS. Jak chcecie przyspieszyć poród oczywiście w odpowiednim czasie, polecam kochane teściowe na codzień
-
Kasha wrote:Beatko, to i tak nieźle. Co dwa tygodnie w domku. Znam kilka mam, które całkiem same ze złośliwą teściową przechodziły niecałe 8 miesięcy.
Jest taki plus że na spokojnie będziesz mogła przygotować pokoik dla dzidzi i robić na zakupowe szleństwa, a mąż ... i tak by nie poszedł pewnienie zrobi wyrzutów że tyle kasy poszło
PS. Jak chcecie przyspieszyć poród oczywiście w odpowiednim czasie, polecam kochane teściowe na codzieńnie jest źle wyjazdy też dobrze nam robią bardziej tęsknimy za sobą.
Bartuś 26 Tc [*] aniołek
Damian 7 lat