STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc dziewczyny. Mi wczoraj gin powiedział, żeby zrobić badania: morfoligie, mocz, tsh. I chyba nic więcej wszystkie inne później. Nie tykac surowego mięsa. A z kotami wszystko ok, mam 2. To chyba trzeba było z 3-4 razy nie sprzątać fekalie żeby coś się nie stało. Ale ja i tak powiedziałam małż. żeby sprzatal.
-
Dziewczyny czy można miec 2 ginow prowadzących ciążę? Jeden ktory będzie dawał skierowania na badania a drugi prywatny di którego nie ma problemów z terminami? I czy tez wybieracie gina który pracuje gdzies w szpitalu, bo moj prywatny tak, ale warunki szpitalu nie bardzo fajne, i nie wiem czy zmienić go czy nie
-
Astonia, na jednej karcie ciąży dwóch lekarzy? Nie wiem czy by sie zgodzili na takie coś
ja będę chodzić prywatnie ale umówiłam sie w szpitalu tez na 1wizyte, zeby dostać skierowanie na badania. Mam zamiar poprosić o jak najwiecej badań na tym skierowaniu i potem już chodzić tylko do swojego lekarza, prywatnie. Oczywiście w szpitalu nic nie powiem ze mam już wizytę za sobą i więcej nie wracam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 09:11
Astonia lubi tę wiadomość
[/url]
-
Zrobilam dzisiaj rekonesans samopoczucia
W brzuchu ciagle cos doskwiera, ale wczoraj na wizycie lekarz nic na to nie zalecil wiec chyba tak ma byc. Piersi dzisiaj pelniutkie i dosc cieple w porownaniu do reszty ciala. Mdlosci na szczescie nadal brak
żyłek na cyckach nie widać
wahania nastroju straszne przez co mój B patrzy już na mnie jak na wariatkę
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
🧑🏻❤️18.01.2020r
5tc 💔
-
Astonia no ja właśnie tak robie, że jednemu ani drugiemu nic nie mówię, założą mi dwie karty. U mnie ginekolog na nfz przyjmuje w szpitalu więc dostane skierowanie na badania na pewno. Jak trzeba będzie to jeszcze raz do niego pójde po następne skierowanie i tyle.
[/url]
-
angelstw wrote:w ciąży tylko leki z paracetamolem!! Apap lub sam paracetamol. Zdrówka Kochana! Swoją drogą ciekawe skąd temp skoro innych objawów brak
W aptece mi powiedzieli, że tylko syrop Prenalen z czosnkiem mi dadzą i Rutinoscorbin. Juz się lepiej czuję trochę, ale i tak się martwię. -
Hej dziewczynki ❤ czytałam Was wczoraj ale już nie odpisywalam. Gratuluję udanych wizyt moje kochane ❤ oby tak dalej!
Nobelka krwiak się wchłonie i będzie dobrze!
Mam pytanko- mialyscie usg dopochwowe czy przez brzuch?
Ja dziś pierwszy raz od poltorej tygodnia obudzialam się bez mdłości! Juhuuu! Zjadłam normalnie śniadanie i trochę już czuję żołądek ale i tak jest pięknie! Jestem teraz i teściowej, bo mieszka blisko lasu i jest milej niż u nas w mieszkaniu, a też nie ma tak zapachów jak i nas...
Ja zamierzam jutro do ogólnego iść po skierowanie na morfologie. Poproszę też o tsh może się udato już do lekarza z wyniczkami pójdę i może będę mogła tak szybko do niego nie wracać bo wiadomo prywatny kase bierze...
nobelka. lubi tę wiadomość
-
Astonia, wyniki pokaze tylko prywatnie. Chyba, że zleci mało badań to pójde jeszcze raz i wtedy na pewno będę musiała pokazać badania temu na nfz. U mojego gina badania wpisują w karte pacjenta i karte ciązy i oddają a to przez kogo zlecone jest w ogóle nie ważne. Przecież będą zlecać te same badania
[/url]
-
Junioer wrote:W aptece mi powiedzieli, że tylko syrop Prenalen z czosnkiem mi dadzą i Rutinoscorbin. Juz się lepiej czuję trochę, ale i tak się martwię.
Nie sądzę żeby po prenalenie i rutinoscorbinie zeszła temp no ale skoro tak Ci zalecili w aprece to oki. Najwazniejsze że lepiej sie czujesz. A gorączka? -
Ja mam wizytę dopiero w piątek, ale też zamierzam wydębić sobie L4. Bo źle się czuję. Mam mega mdłości, ech, rano zjadłam śniadanie no i ok, ale teraz mnie tak ciągnie do wc że nie wiem jak się to skończy
Nie ma lekko.
Dzisiaj zrobiłam test ciążowy jeszcze ale druga kreska migiem się pojawiła i mega czerwona
Musiałam się upewnić
Co do lekarza ja w poprzedniej ciąży miałam lekarkę na NFZ pracowała w szpitalu w którym rodziłam. Ale generalnie to nie miałam tam jakoś lepiej przez to. Akurat miała dyżur jak rodziłam, więc była przy porodzie i mnie szyła, ale cały poród odbierała moja opłacona położna. Także ja nie wiem czy lekarz ma tutaj znaczenie.
Teraz mam innego lekarza, bo tamta przeszła już tylko prywatnie i jest bardzo rzadko, ciężki kontakt z nią był bo nie odbierała telefonów.
Teraz mam inną zobaczę jak się sprawdzi. Ona tez pracuje w szpitalu ale gdzieś indziej. Ja jednak zamierzam rodzić w tym samym co 2 lata temu. Bo tam pracuje moja położna, która jest dla mnie ważniejsza. Ona jak jest opłacona to nawet jak nie ma dyżuru to przyjedzie w środku nocy.
-
boróweczka wrote:Mam pytanko- mialyscie usg dopochwowe czy przez brzuch?
Z Jasiem chyba do 12tc miałam tylko dopochwowe usgnawet na prenatalnych lekarz nie mógł złapać jednego pomiaru przez brzuch i prosił bym się rozebrala i robił jeszcze dopochwową sondą
-
Co do lekarza ja myślę ze to bez znaczenia czy pracuje w szpitalu w którym sie rodzi. Główną role przy porodzie i tak odgrywa położna. Lekarz pojawia sie tylko na final i szycie.
Offca88 lubi tę wiadomość
-
Ja też pracuje w aptece ale nie poleciłabym rutinoscorbiny bez konsultacji z lekarzem.
Farmaceuta nie zna Twojej karty ciąży i nie powinien tak o tym decydować. Tym bardziej że zawarta w nim witamina c nasila działanie leków przeciwzakrzepowych i np paracetamolu. A poza tym nie ma badań na kobietach w ciąży jak działa i powinno się to konsultować jedynie z lekarzem. Ale to moje podejście i moje zdanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 10:05
angelstw, Kamila ;) lubią tę wiadomość
-
angelstw wrote:Co do lekarza ja myślę ze to bez znaczenia czy pracuje w szpitalu w którym sie rodzi. Główną role przy porodzie i tak odgrywa położna. Lekarz pojawia sie tylko na final i szycie.
angelstw lubi tę wiadomość
-
Junioer wrote:W aptece mi powiedzieli, że tylko syrop Prenalen z czosnkiem mi dadzą i Rutinoscorbin. Juz się lepiej czuję trochę, ale i tak się martwię.
Junioer, z tego co wiem paracetamol dla ciężarnych jest bezpieczny, korzystniej jest go zażyć i zwalczyć gorączkę, niż siedziec i czekać aż temperatura sama spadnie i narażać maleństwo na skutki gorączkiangelstw lubi tę wiadomość
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄