X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Astonia Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Mi wczoraj gin powiedział, żeby zrobić badania: morfoligie, mocz, tsh. I chyba nic więcej wszystkie inne później. Nie tykac surowego mięsa. A z kotami wszystko ok, mam 2. To chyba trzeba było z 3-4 razy nie sprzątać fekalie żeby coś się nie stało. Ale ja i tak powiedziałam małż. żeby sprzatal.

2nn3vfxmntpmdpv2.png
  • Astonia Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy można miec 2 ginow prowadzących ciążę? Jeden ktory będzie dawał skierowania na badania a drugi prywatny di którego nie ma problemów z terminami? I czy tez wybieracie gina który pracuje gdzies w szpitalu, bo moj prywatny tak, ale warunki szpitalu nie bardzo fajne, i nie wiem czy zmienić go czy nie

2nn3vfxmntpmdpv2.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astonia, na jednej karcie ciąży dwóch lekarzy? Nie wiem czy by sie zgodzili na takie coś :) ja będę chodzić prywatnie ale umówiłam sie w szpitalu tez na 1wizyte, zeby dostać skierowanie na badania. Mam zamiar poprosić o jak najwiecej badań na tym skierowaniu i potem już chodzić tylko do swojego lekarza, prywatnie. Oczywiście w szpitalu nic nie powiem ze mam już wizytę za sobą i więcej nie wracam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 09:11

Astonia lubi tę wiadomość

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • Astonia Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie na 1 karcie...2 założyć, czy tak nie można?a jak można w szpitalu dostać skierowania?

2nn3vfxmntpmdpv2.png
  • Rosana Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam dzisiaj rekonesans samopoczucia :D W brzuchu ciagle cos doskwiera, ale wczoraj na wizycie lekarz nic na to nie zalecil wiec chyba tak ma byc. Piersi dzisiaj pelniutkie i dosc cieple w porownaniu do reszty ciala. Mdlosci na szczescie nadal brak :D żyłek na cyckach nie widać;) wahania nastroju straszne przez co mój B patrzy już na mnie jak na wariatkę :D

ckai9jcgjglpl7nq.png
    ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
    🧑🏻❤️18.01.2020r
    5tc 💔

• angelstw Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jedyny objaw ciąży dziś to leń!!
    Jaś idzie spać to i ja wskakuje pod kołdrę! :-P

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• PeggySue Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astonia no ja właśnie tak robie, że jednemu ani drugiemu nic nie mówię, założą mi dwie karty. U mnie ginekolog na nfz przyjmuje w szpitalu więc dostane skierowanie na badania na pewno. Jak trzeba będzie to jeszcze raz do niego pójde po następne skierowanie i tyle.

f2w3yx8dyu5e286e.png
  • Astonia Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggySue, Ale pierwszemu pokazujesz wyniki badan? I tam nigdzie na wynikach nie pisze jaki lekarz zlecił?

2nn3vfxmntpmdpv2.png
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    w ciąży tylko leki z paracetamolem!! Apap lub sam paracetamol. Zdrówka Kochana! Swoją drogą ciekawe skąd temp skoro innych objawów brak

W aptece mi powiedzieli, że tylko syrop Prenalen z czosnkiem mi dadzą i Rutinoscorbin. Juz się lepiej czuję trochę, ale i tak się martwię.

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• boróweczka Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki ❤ czytałam Was wczoraj ale już nie odpisywalam. Gratuluję udanych wizyt moje kochane ❤ oby tak dalej!
    Nobelka krwiak się wchłonie i będzie dobrze!
    Mam pytanko- mialyscie usg dopochwowe czy przez brzuch?

Ja dziś pierwszy raz od poltorej tygodnia obudzialam się bez mdłości! Juhuuu! Zjadłam normalnie śniadanie i trochę już czuję żołądek ale i tak jest pięknie! Jestem teraz i teściowej, bo mieszka blisko lasu i jest milej niż u nas w mieszkaniu, a też nie ma tak zapachów jak i nas...

Ja zamierzam jutro do ogólnego iść po skierowanie na morfologie. Poproszę też o tsh może się uda ;) to już do lekarza z wyniczkami pójdę i może będę mogła tak szybko do niego nie wracać bo wiadomo prywatny kase bierze...

nobelka. lubi tę wiadomość

bfarxzdvvcuslthd.png
    dqpr3e5eitrzixvm.png
    3jgxyx8d2c5z4at0.png[/u
  • Emilka27 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a którejś gin zalecił juz L4 czy jestem sama?

Co ma być to będzie...

ckaicsqvlrg5pfx6.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astonia, wyniki pokaze tylko prywatnie. Chyba, że zleci mało badań to pójde jeszcze raz i wtedy na pewno będę musiała pokazać badania temu na nfz. U mojego gina badania wpisują w karte pacjenta i karte ciązy i oddają a to przez kogo zlecone jest w ogóle nie ważne. Przecież będą zlecać te same badania :)

f2w3yx8dyu5e286e.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka27 wrote:
    Dziewczyny a którejś gin zalecił juz L4 czy jestem sama?

Ja bede chciała jutro dostać L4 poki co jestem na urlopie :-)

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• angelstw Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer wrote:
    W aptece mi powiedzieli, że tylko syrop Prenalen z czosnkiem mi dadzą i Rutinoscorbin. Juz się lepiej czuję trochę, ale i tak się martwię.

Nie sądzę żeby po prenalenie i rutinoscorbinie zeszła temp no ale skoro tak Ci zalecili w aprece to oki. Najwazniejsze że lepiej sie czujesz. A gorączka?

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Offca88 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę dopiero w piątek, ale też zamierzam wydębić sobie L4. Bo źle się czuję. Mam mega mdłości, ech, rano zjadłam śniadanie no i ok, ale teraz mnie tak ciągnie do wc że nie wiem jak się to skończy :(
    Nie ma lekko.
    Dzisiaj zrobiłam test ciążowy jeszcze ale druga kreska migiem się pojawiła i mega czerwona :D
    Musiałam się upewnić :D

Co do lekarza ja w poprzedniej ciąży miałam lekarkę na NFZ pracowała w szpitalu w którym rodziłam. Ale generalnie to nie miałam tam jakoś lepiej przez to. Akurat miała dyżur jak rodziłam, więc była przy porodzie i mnie szyła, ale cały poród odbierała moja opłacona położna. Także ja nie wiem czy lekarz ma tutaj znaczenie.

Teraz mam innego lekarza, bo tamta przeszła już tylko prywatnie i jest bardzo rzadko, ciężki kontakt z nią był bo nie odbierała telefonów.
    Teraz mam inną zobaczę jak się sprawdzi. Ona tez pracuje w szpitalu ale gdzieś indziej. Ja jednak zamierzam rodzić w tym samym co 2 lata temu. Bo tam pracuje moja położna, która jest dla mnie ważniejsza. Ona jak jest opłacona to nawet jak nie ma dyżuru to przyjedzie w środku nocy.

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boróweczka wrote:
    Mam pytanko- mialyscie usg dopochwowe czy przez brzuch?

Z Jasiem chyba do 12tc miałam tylko dopochwowe usg :-) nawet na prenatalnych lekarz nie mógł złapać jednego pomiaru przez brzuch i prosił bym się rozebrala i robił jeszcze dopochwową sondą

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• angelstw Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do lekarza ja myślę ze to bez znaczenia czy pracuje w szpitalu w którym sie rodzi. Główną role przy porodzie i tak odgrywa położna. Lekarz pojawia sie tylko na final i szycie.

Offca88 lubi tę wiadomość

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Offca88 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pracuje w aptece ale nie poleciłabym rutinoscorbiny bez konsultacji z lekarzem.
    Farmaceuta nie zna Twojej karty ciąży i nie powinien tak o tym decydować. Tym bardziej że zawarta w nim witamina c nasila działanie leków przeciwzakrzepowych i np paracetamolu. A poza tym nie ma badań na kobietach w ciąży jak działa i powinno się to konsultować jedynie z lekarzem. Ale to moje podejście i moje zdanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 10:05

angelstw, Kamila ;) lubią tę wiadomość

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    Co do lekarza ja myślę ze to bez znaczenia czy pracuje w szpitalu w którym sie rodzi. Główną role przy porodzie i tak odgrywa położna. Lekarz pojawia sie tylko na final i szycie.
    Jestem podobnego zdania jak Ty :)

angelstw lubi tę wiadomość

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer wrote:

Junioer, z tego co wiem paracetamol dla ciężarnych jest bezpieczny, korzystniej jest go zażyć i zwalczyć gorączkę, niż siedziec i czekać aż temperatura sama spadnie i narażać maleństwo na skutki gorączki

angelstw lubi tę wiadomość

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ