X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Astonia Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Mi wczoraj gin powiedział, żeby zrobić badania: morfoligie, mocz, tsh. I chyba nic więcej wszystkie inne później. Nie tykac surowego mięsa. A z kotami wszystko ok, mam 2. To chyba trzeba było z 3-4 razy nie sprzątać fekalie żeby coś się nie stało. Ale ja i tak powiedziałam małż. żeby sprzatal.

2nn3vfxmntpmdpv2.png
  • Astonia Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy można miec 2 ginow prowadzących ciążę? Jeden ktory będzie dawał skierowania na badania a drugi prywatny di którego nie ma problemów z terminami? I czy tez wybieracie gina który pracuje gdzies w szpitalu, bo moj prywatny tak, ale warunki szpitalu nie bardzo fajne, i nie wiem czy zmienić go czy nie

2nn3vfxmntpmdpv2.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astonia, na jednej karcie ciąży dwóch lekarzy? Nie wiem czy by sie zgodzili na takie coś :) ja będę chodzić prywatnie ale umówiłam sie w szpitalu tez na 1wizyte, zeby dostać skierowanie na badania. Mam zamiar poprosić o jak najwiecej badań na tym skierowaniu i potem już chodzić tylko do swojego lekarza, prywatnie. Oczywiście w szpitalu nic nie powiem ze mam już wizytę za sobą i więcej nie wracam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 09:11

Astonia lubi tę wiadomość

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • Astonia Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie na 1 karcie...2 założyć, czy tak nie można?a jak można w szpitalu dostać skierowania?

2nn3vfxmntpmdpv2.png
  • Rosana Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam dzisiaj rekonesans samopoczucia :D W brzuchu ciagle cos doskwiera, ale wczoraj na wizycie lekarz nic na to nie zalecil wiec chyba tak ma byc. Piersi dzisiaj pelniutkie i dosc cieple w porownaniu do reszty ciala. Mdlosci na szczescie nadal brak :D żyłek na cyckach nie widać;) wahania nastroju straszne przez co mój B patrzy już na mnie jak na wariatkę :D

ckai9jcgjglpl7nq.png
    ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
    🧑🏻❤️18.01.2020r
    5tc 💔

• angelstw Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jedyny objaw ciąży dziś to leń!!
    Jaś idzie spać to i ja wskakuje pod kołdrę! :-P

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• PeggySue Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astonia no ja właśnie tak robie, że jednemu ani drugiemu nic nie mówię, założą mi dwie karty. U mnie ginekolog na nfz przyjmuje w szpitalu więc dostane skierowanie na badania na pewno. Jak trzeba będzie to jeszcze raz do niego pójde po następne skierowanie i tyle.

f2w3yx8dyu5e286e.png
  • Astonia Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggySue, Ale pierwszemu pokazujesz wyniki badan? I tam nigdzie na wynikach nie pisze jaki lekarz zlecił?

2nn3vfxmntpmdpv2.png
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    w ciąży tylko leki z paracetamolem!! Apap lub sam paracetamol. Zdrówka Kochana! Swoją drogą ciekawe skąd temp skoro innych objawów brak

W aptece mi powiedzieli, że tylko syrop Prenalen z czosnkiem mi dadzą i Rutinoscorbin. Juz się lepiej czuję trochę, ale i tak się martwię.

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• boróweczka Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki ❤ czytałam Was wczoraj ale już nie odpisywalam. Gratuluję udanych wizyt moje kochane ❤ oby tak dalej!
    Nobelka krwiak się wchłonie i będzie dobrze!
    Mam pytanko- mialyscie usg dopochwowe czy przez brzuch?

Ja dziś pierwszy raz od poltorej tygodnia obudzialam się bez mdłości! Juhuuu! Zjadłam normalnie śniadanie i trochę już czuję żołądek ale i tak jest pięknie! Jestem teraz i teściowej, bo mieszka blisko lasu i jest milej niż u nas w mieszkaniu, a też nie ma tak zapachów jak i nas...

Ja zamierzam jutro do ogólnego iść po skierowanie na morfologie. Poproszę też o tsh może się uda ;) to już do lekarza z wyniczkami pójdę i może będę mogła tak szybko do niego nie wracać bo wiadomo prywatny kase bierze...

nobelka. lubi tę wiadomość

bfarxzdvvcuslthd.png
    dqpr3e5eitrzixvm.png
    3jgxyx8d2c5z4at0.png[/u
  • Emilka27 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a którejś gin zalecił juz L4 czy jestem sama?

Co ma być to będzie...

ckaicsqvlrg5pfx6.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astonia, wyniki pokaze tylko prywatnie. Chyba, że zleci mało badań to pójde jeszcze raz i wtedy na pewno będę musiała pokazać badania temu na nfz. U mojego gina badania wpisują w karte pacjenta i karte ciązy i oddają a to przez kogo zlecone jest w ogóle nie ważne. Przecież będą zlecać te same badania :)

f2w3yx8dyu5e286e.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka27 wrote:
    Dziewczyny a którejś gin zalecił juz L4 czy jestem sama?

Ja bede chciała jutro dostać L4 poki co jestem na urlopie :-)

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• angelstw Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer wrote:
    W aptece mi powiedzieli, że tylko syrop Prenalen z czosnkiem mi dadzą i Rutinoscorbin. Juz się lepiej czuję trochę, ale i tak się martwię.

Nie sądzę żeby po prenalenie i rutinoscorbinie zeszła temp no ale skoro tak Ci zalecili w aprece to oki. Najwazniejsze że lepiej sie czujesz. A gorączka?

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Offca88 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę dopiero w piątek, ale też zamierzam wydębić sobie L4. Bo źle się czuję. Mam mega mdłości, ech, rano zjadłam śniadanie no i ok, ale teraz mnie tak ciągnie do wc że nie wiem jak się to skończy :(
    Nie ma lekko.
    Dzisiaj zrobiłam test ciążowy jeszcze ale druga kreska migiem się pojawiła i mega czerwona :D
    Musiałam się upewnić :D

Co do lekarza ja w poprzedniej ciąży miałam lekarkę na NFZ pracowała w szpitalu w którym rodziłam. Ale generalnie to nie miałam tam jakoś lepiej przez to. Akurat miała dyżur jak rodziłam, więc była przy porodzie i mnie szyła, ale cały poród odbierała moja opłacona położna. Także ja nie wiem czy lekarz ma tutaj znaczenie.

Teraz mam innego lekarza, bo tamta przeszła już tylko prywatnie i jest bardzo rzadko, ciężki kontakt z nią był bo nie odbierała telefonów.
    Teraz mam inną zobaczę jak się sprawdzi. Ona tez pracuje w szpitalu ale gdzieś indziej. Ja jednak zamierzam rodzić w tym samym co 2 lata temu. Bo tam pracuje moja położna, która jest dla mnie ważniejsza. Ona jak jest opłacona to nawet jak nie ma dyżuru to przyjedzie w środku nocy.

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boróweczka wrote:
    Mam pytanko- mialyscie usg dopochwowe czy przez brzuch?

Z Jasiem chyba do 12tc miałam tylko dopochwowe usg :-) nawet na prenatalnych lekarz nie mógł złapać jednego pomiaru przez brzuch i prosił bym się rozebrala i robił jeszcze dopochwową sondą

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• angelstw Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do lekarza ja myślę ze to bez znaczenia czy pracuje w szpitalu w którym sie rodzi. Główną role przy porodzie i tak odgrywa położna. Lekarz pojawia sie tylko na final i szycie.

Offca88 lubi tę wiadomość

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Offca88 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pracuje w aptece ale nie poleciłabym rutinoscorbiny bez konsultacji z lekarzem.
    Farmaceuta nie zna Twojej karty ciąży i nie powinien tak o tym decydować. Tym bardziej że zawarta w nim witamina c nasila działanie leków przeciwzakrzepowych i np paracetamolu. A poza tym nie ma badań na kobietach w ciąży jak działa i powinno się to konsultować jedynie z lekarzem. Ale to moje podejście i moje zdanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 10:05

angelstw, Kamila ;) lubią tę wiadomość

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    Co do lekarza ja myślę ze to bez znaczenia czy pracuje w szpitalu w którym sie rodzi. Główną role przy porodzie i tak odgrywa położna. Lekarz pojawia sie tylko na final i szycie.
    Jestem podobnego zdania jak Ty :)

angelstw lubi tę wiadomość

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer wrote:

Junioer, z tego co wiem paracetamol dla ciężarnych jest bezpieczny, korzystniej jest go zażyć i zwalczyć gorączkę, niż siedziec i czekać aż temperatura sama spadnie i narażać maleństwo na skutki gorączki

angelstw lubi tę wiadomość

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ