X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer wrote:
    Dziewczyny dzisiaj rano obudziłam się z temperatura 38,5. Rozpalona I niewyrazna, innych objawow brak. Co mogę wziac na zbicie temperatury?

w ciąży tylko leki z paracetamolem!! Apap lub sam paracetamol. Zdrówka Kochana! Swoją drogą ciekawe skąd temp skoro innych objawów brak

haneczka89, justyna1220 lubią tę wiadomość

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• MarCza Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Witamy się z rana :-) gratuluję udanych wizyt i oby tak dalej :-D Nobelka nie martw sie na zapas. .. moja siostra tak miala i rzeczywiście to byl drugi zarodek tylko z tą różnicą ze byly dwie akcje serca i na kolejnym usg byla juz plamka a potem zarodek sie wchlonąl i urodzila w terminie zdrowego chlopczyka takze bedzie ok

nobelka. lubi tę wiadomość

thgf3e3k7dz56a78.pnggg64x1hpqd7eopoa.png
    l22nuay3u6ds9zx4.png
  • Beata1987 Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie z rana. My juz na nogach od 5 :) z pieskiem już byłam, teraz śniadanie dla synka i niedługo do szkoły. Pogoda dziś trochę lepsza bo brak deszczu ale zimno

Bartuś 26 Tc [*] aniołek
    Mikołaj 29 Tc [*] aniołek
    Damian 7 lat :)
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalina86 wrote:
    Nie, no zdjątko mam :) Tylko widać na nim pęcherzyk i "kropkę" w środku.

I masz a nim opis rozmiaru :)
    Ale masz rację, najważniejsze, że wszystko jest w porządku! :))

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • Lali Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, gratuluje wczorajszych wizyt i <3 . Nobelka łatwo się mówi, ale musisz uzbroić się wcierpliwość do następnej wizyty. Kiedy wizytujesz?
    U nas wszystko ok, objawów brak i oby jak najdłużej ;) miłego dnia :*

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    która mamusia dzisiaj wizytuje? :)

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Ana. Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nobelka, będzie wszytko dobrze, czekanie jest trudne, ale musisz uzbroić się w cierpliwość. Może krwiaczek, który się wchłonie za chwilkę? Pęcherzyk żółtkowy? Najważniejsze, że jest serduszko!

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • natalina86 Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana. wrote:
    I masz a nim opis rozmiaru :)
    Ale masz rację, najważniejsze, że wszystko jest w porządku! :))
    Nic nie widzę na tym zdjęciu- wrzucę po powrocie do domu to może któraś z was będzie potrafiła to odczytać. Dla mnie to same szare plamy są i nic więcej.

34bw43r8r3764uge.png
  • Emilka27 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ja też po wizycie jestem. Pan doktor powiedział: "Ciąża jest" :-) to najważniejsze, ale oprócz ciąży jest torbiel i to dość spora. Dostałam luteine, akard i letrox i jak zapytałam gdzie pracuje to powiedział, że wolał by bym nie pracowała (szkoła, zarazki, wirusy) Wiec za jakieś 2-3 tyg jak pozamykam sprawy i powiem bo nikt nie wie to idę na zwolnienie.

Ana., Astonia lubią tę wiadomość

Co ma być to będzie...

ckaicsqvlrg5pfx6.png
  • AnnaMaja Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    która mamusia dzisiaj wizytuje? :)
    A ja sobie wizytuję :*

Dzień dobry Kochane :*

Dziewczynki, która toksoplazmozę i różyczkę ma w badaniach? Dzisiaj dowiem się czy wszystko oki z moimi wynikami. W jednym i drugim badaniu (+) (-) mi wyszło :/

Miłego, słonecznego dnia dla Was :*

200602021762.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaja wrote:
    A ja sobie wizytuję :*

Dzień dobry Kochane :*

zatem kciuki kciuki :) i przynieś nam Kochana tak piękne wieści jak wczorajszy dzień przyniósł! :)

merida17 lubi tę wiadomość

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Kasha Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Trzymam kciuki AnnaMaja za wizytę. Ja toksoplazmoze za 2 tyg bede robić. Sama wcześnie ciążę wykryłam i pośpieszyłam się z wizytą lekarską, dlatego.

A w 3mieście znów szaro buro i pnuro. Aż nie chce się z domu wychodzić.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha u mnie po drugiej stronie Polski też nie lepiej... :/ a szkoda bo zawsze to inaczej jak się choć na godzinę na spacer wyjdzie z dzieckiem

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaja, to zamawiam jedno pikajace serduszko w porywach do dwóch ;)
    Niech tam dobrze goszczą sie w Twoim brzuszku :)

Nie pozostaje mi nic innego, jak zwlec tylek i ruszyć do pracy!

Miłego dnia Brzuchatki i bede zaglądać, bo juz teraz dzien bez styczniowek to dzien stracony ;)

angelstw lubi tę wiadomość

• justyna1220 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :*

Widzę, że same pozytywne wieści z wczorajszych wizyt :D
    Nobelka najważniejsze, że serduszko pika! Wiem, że dwa tygodnie do kolejnej wizyty to dużo czasu, ale zobaczysz zleci raz dwa. Jestem z Tobą :*

AnaMaja z toksoplazmozą pamiętam, że koleżanka miała na (+) i miała dodatkowe badania bo jeśli jest to toksoplazmoza już przebyta to wsio ok, nie wiem jak jest z nią gdy się nabyje w czasie ciąży. To już Ginek Ci dzisiaj powie co do różyczki to się nie orientuje.

Offca miała się już o Ciebie pytać, tak długo Cię tu nie widziałam, albo i po prostu umknęłaś :P

Jeśli chodzi o rozwój to moja siedzi od jakiegoś miesiąca, ale nie lubi, osadzę ją a ona na brzuszek, turla się wszędzie i w ten sposób się przemieszcza, tzn. od tygodnia coraz śmielej raczkuje ;) A ja tylko biegam za nią i wyrywam jej liście kwiatków, kable itp. :P Muszę zrobić małe przemeblowanie chyba ;) Chodzić podejrzewam, że za szybko nie będzie, ale ja jej nie popędzam. Od 3 miesiąca była rehabilitowana i Fizjo powiedziała, że i tak pięknie nadgoniła wszystko - miała osłabione napięcie mięśniowe i asymetrie boczną, na szczęście już czeka nas ostatnia wizyta w poradni i czeka tam na nas wypis :)

A tak poza tym to u nas w domu burza. Teściowie nadal obrażeni o ciąże (?!) Z wyprowadzką narazie czekamy, żeby coś niecoś odłożyć, a w weekend jeszcze 2 przyjęcia mamy więc kolejne koszta. Tak na prawdę wszystko pod górkę i czasem łapię się na myśli, że za szybko ta ciąża. Ale to tylko chwilowe bo w głębi serca jestem bardzo szczęśliwa, że zostanę po raz drugi mamą i to wbrew wszystkim.

wariatka3, nobelka., pomylonaa lubią tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, mam prośbę, jeśli macie zmienione daty porodu to piszcie wcześniejszą datę i tę nową, żebym przypadkiem nie zdublowała Was na pierwszej stronie ;)

Co do linku z wyprawką to żeby wejść w niego muszę zaakceptować waszą prośbę o udostępnienie, nie znalazłam innego sposobu na wklejenie tego. Więc apeluje :D Jeśli któraś z Was wie jak to zrobić, żeby link był ogólnodostępny to proszę o informację ;) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 08:13

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka27 wrote:
    Cześć dziewczyny ja też po wizycie jestem. Pan doktor powiedział: "Ciąża jest" :-) to najważniejsze, ale oprócz ciąży jest torbiel i to dość spora. Dostałam luteine, akard i letrox i jak zapytałam gdzie pracuje to powiedział, że wolał by bym nie pracowała (szkoła, zarazki, wirusy) Wiec za jakieś 2-3 tyg jak pozamykam sprawy i powiem bo nikt nie wie to idę na zwolnienie.

Dobrze, że jest :)
    Oj chyba należy Ci się odpoczynek!

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • AnnaMaja Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wsparcie :*

Zbieram się, bo mam na 10. Rowka trzeba wygolić :D

Serduszko zaczynało bić już tydzień temu, ale wolno i muszę powtórzyć usg.

Moje wyniki pokazują, że toksoplazmozę i różyczkę przechodziłam. Mama nie pamięta, czy miałam różyczkę. Tokso przebiega jak zwykła grypa.
    Poczytałam trochę i można zarazić się od surowego mięsa i zwierząt. Zwłaszcza od UWAGA!!!! kociej kuwety. Zatem Dziewczynki ostrożnie z kotkami.

merida17 lubi tę wiadomość

200602021762.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Witam się i ja :*

Widzę, że same pozytywne wieści z wczorajszych wizyt :D
    Nobelka najważniejsze, że serduszko pika! Wiem, że dwa tygodnie do kolejnej wizyty to dużo czasu, ale zobaczysz zleci raz dwa. Jestem z Tobą :*

AnaMaja z toksoplazmozą pamiętam, że koleżanka miała na (+) i miała dodatkowe badania bo jeśli jest to toksoplazmoza już przebyta to wsio ok, nie wiem jak jest z nią gdy się nabyje w czasie ciąży. To już Ginek Ci dzisiaj powie co do różyczki to się nie orientuje.

Offca miała się już o Ciebie pytać, tak długo Cię tu nie widziałam, albo i po prostu umknęłaś :P

Jeśli chodzi o rozwój to moja siedzi od jakiegoś miesiąca, ale nie lubi, osadzę ją a ona na brzuszek, turla się wszędzie i w ten sposób się przemieszcza, tzn. od tygodnia coraz śmielej raczkuje ;) A ja tylko biegam za nią i wyrywam jej liście kwiatków, kable itp. :P Muszę zrobić małe przemeblowanie chyba ;) Chodzić podejrzewam, że za szybko nie będzie, ale ja jej nie popędzam. Od 3 miesiąca była rehabilitowana i Fizjo powiedziała, że i tak pięknie nadgoniła wszystko - miała osłabione napięcie mięśniowe i asymetrie boczną, na szczęście już czeka nas ostatnia wizyta w poradni i czeka tam na nas wypis :)

A tak poza tym to u nas w domu burza. Teściowie nadal obrażeni o ciąże (?!) Z wyprowadzką narazie czekamy, żeby coś niecoś odłożyć, a w weekend jeszcze 2 przyjęcia mamy więc kolejne koszta. Tak na prawdę wszystko pod górkę i czasem łapię się na myśli, że za szybko ta ciąża. Ale to tylko chwilowe bo w głębi serca jestem bardzo szczęśliwa, że zostanę po raz drugi mamą i to wbrew wszystkim.
    Nie mysl tak .Chcieliście maleństwo i je macie ;) wszystko będzie dobrze. Wydatki są przecież zawsze. Nigdy nie ma odpowiedniego czasu. A jak już jest to i nie zawsze wychodzi ;) nie da się wszystkiego poukładać w życiu. A teście z końcu zrozumieją nie mają wyjścia.

Ja czytam Was cały czas ,ale nie zawsze zdążę odpisać ;) tyle czytania że czasu brakuje na odpisanie ;D

justyna1220 lubi tę wiadomość

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaja wrote:
    Dziękuję za wsparcie :*

Zbieram się, bo mam na 10. Rowka trzeba wygolić :D

Serduszko zaczynało bić już tydzień temu, ale wolno i muszę powtórzyć usg.

Moje wyniki pokazują, że toksoplazmozę i różyczkę przechodziłam. Mama nie pamięta, czy miałam różyczkę. Tokso przebiega jak zwykła grypa.
    Poczytałam trochę i można zarazić się od surowego mięsa i zwierząt. Zwłaszcza od UWAGA!!!! kociej kuwety. Zatem Dziewczynki ostrożnie z kotkami.
    Dopóki się sięga to rób tam porządek haha ;) ;P a no i powodzenia na wizycie ;*

AnnaMaja lubi tę wiadomość

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ