STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Junioer wrote:Dziewczyny dzisiaj rano obudziłam się z temperatura 38,5. Rozpalona I niewyrazna, innych objawow brak. Co mogę wziac na zbicie temperatury?
w ciąży tylko leki z paracetamolem!! Apap lub sam paracetamol. Zdrówka Kochana! Swoją drogą ciekawe skąd temp skoro innych objawów brakhaneczka89, justyna1220 lubią tę wiadomość
-
Hej. Witamy się z rana
gratuluję udanych wizyt i oby tak dalej
Nobelka nie martw sie na zapas. .. moja siostra tak miala i rzeczywiście to byl drugi zarodek tylko z tą różnicą ze byly dwie akcje serca i na kolejnym usg byla juz plamka a potem zarodek sie wchlonąl i urodzila w terminie zdrowego chlopczyka takze bedzie ok
nobelka. lubi tę wiadomość
-
Witam, gratuluje wczorajszych wizyt i
. Nobelka łatwo się mówi, ale musisz uzbroić się wcierpliwość do następnej wizyty. Kiedy wizytujesz?
U nas wszystko ok, objawów brak i oby jak najdłużejmiłego dnia :*
nobelka. lubi tę wiadomość
-
Ana. wrote:I masz a nim opis rozmiaru
Ale masz rację, najważniejsze, że wszystko jest w porządku!)
-
Cześć dziewczyny ja też po wizycie jestem. Pan doktor powiedział: "Ciąża jest"
to najważniejsze, ale oprócz ciąży jest torbiel i to dość spora. Dostałam luteine, akard i letrox i jak zapytałam gdzie pracuje to powiedział, że wolał by bym nie pracowała (szkoła, zarazki, wirusy) Wiec za jakieś 2-3 tyg jak pozamykam sprawy i powiem bo nikt nie wie to idę na zwolnienie.
Ana., Astonia lubią tę wiadomość
Co ma być to będzie...
-
angelstw wrote:która mamusia dzisiaj wizytuje?
Dzień dobry Kochane :*
Dziewczynki, która toksoplazmozę i różyczkę ma w badaniach? Dzisiaj dowiem się czy wszystko oki z moimi wynikami. W jednym i drugim badaniu (+) (-) mi wyszło
Miłego, słonecznego dnia dla Was :* -
nick nieaktualnyAnnaMaja, to zamawiam jedno pikajace serduszko w porywach do dwóch
Niech tam dobrze goszczą sie w Twoim brzuszku
Nie pozostaje mi nic innego, jak zwlec tylek i ruszyć do pracy!
Miłego dnia Brzuchatki i bede zaglądać, bo juz teraz dzien bez styczniowek to dzien straconyangelstw lubi tę wiadomość
-
Witam się i ja :*
Widzę, że same pozytywne wieści z wczorajszych wizyt
Nobelka najważniejsze, że serduszko pika! Wiem, że dwa tygodnie do kolejnej wizyty to dużo czasu, ale zobaczysz zleci raz dwa. Jestem z Tobą :*
AnaMaja z toksoplazmozą pamiętam, że koleżanka miała na (+) i miała dodatkowe badania bo jeśli jest to toksoplazmoza już przebyta to wsio ok, nie wiem jak jest z nią gdy się nabyje w czasie ciąży. To już Ginek Ci dzisiaj powie co do różyczki to się nie orientuje.
Offca miała się już o Ciebie pytać, tak długo Cię tu nie widziałam, albo i po prostu umknęłaś
Jeśli chodzi o rozwój to moja siedzi od jakiegoś miesiąca, ale nie lubi, osadzę ją a ona na brzuszek, turla się wszędzie i w ten sposób się przemieszcza, tzn. od tygodnia coraz śmielej raczkujeA ja tylko biegam za nią i wyrywam jej liście kwiatków, kable itp.
Muszę zrobić małe przemeblowanie chyba
Chodzić podejrzewam, że za szybko nie będzie, ale ja jej nie popędzam. Od 3 miesiąca była rehabilitowana i Fizjo powiedziała, że i tak pięknie nadgoniła wszystko - miała osłabione napięcie mięśniowe i asymetrie boczną, na szczęście już czeka nas ostatnia wizyta w poradni i czeka tam na nas wypis
A tak poza tym to u nas w domu burza. Teściowie nadal obrażeni o ciąże (?!) Z wyprowadzką narazie czekamy, żeby coś niecoś odłożyć, a w weekend jeszcze 2 przyjęcia mamy więc kolejne koszta. Tak na prawdę wszystko pod górkę i czasem łapię się na myśli, że za szybko ta ciąża. Ale to tylko chwilowe bo w głębi serca jestem bardzo szczęśliwa, że zostanę po raz drugi mamą i to wbrew wszystkim.
wariatka3, nobelka., pomylonaa lubią tę wiadomość
-
Kochane, mam prośbę, jeśli macie zmienione daty porodu to piszcie wcześniejszą datę i tę nową, żebym przypadkiem nie zdublowała Was na pierwszej stronie
Co do linku z wyprawką to żeby wejść w niego muszę zaakceptować waszą prośbę o udostępnienie, nie znalazłam innego sposobu na wklejenie tego. Więc apelujeJeśli któraś z Was wie jak to zrobić, żeby link był ogólnodostępny to proszę o informację
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 08:13
-
Emilka27 wrote:Cześć dziewczyny ja też po wizycie jestem. Pan doktor powiedział: "Ciąża jest"
to najważniejsze, ale oprócz ciąży jest torbiel i to dość spora. Dostałam luteine, akard i letrox i jak zapytałam gdzie pracuje to powiedział, że wolał by bym nie pracowała (szkoła, zarazki, wirusy) Wiec za jakieś 2-3 tyg jak pozamykam sprawy i powiem bo nikt nie wie to idę na zwolnienie.
Dobrze, że jest
Oj chyba należy Ci się odpoczynek! -
Dziękuję za wsparcie :*
Zbieram się, bo mam na 10. Rowka trzeba wygolić
Serduszko zaczynało bić już tydzień temu, ale wolno i muszę powtórzyć usg.
Moje wyniki pokazują, że toksoplazmozę i różyczkę przechodziłam. Mama nie pamięta, czy miałam różyczkę. Tokso przebiega jak zwykła grypa.
Poczytałam trochę i można zarazić się od surowego mięsa i zwierząt. Zwłaszcza od UWAGA!!!! kociej kuwety. Zatem Dziewczynki ostrożnie z kotkami.merida17 lubi tę wiadomość
-
justyna1220 wrote:Witam się i ja :*
Widzę, że same pozytywne wieści z wczorajszych wizyt
Nobelka najważniejsze, że serduszko pika! Wiem, że dwa tygodnie do kolejnej wizyty to dużo czasu, ale zobaczysz zleci raz dwa. Jestem z Tobą :*
AnaMaja z toksoplazmozą pamiętam, że koleżanka miała na (+) i miała dodatkowe badania bo jeśli jest to toksoplazmoza już przebyta to wsio ok, nie wiem jak jest z nią gdy się nabyje w czasie ciąży. To już Ginek Ci dzisiaj powie co do różyczki to się nie orientuje.
Offca miała się już o Ciebie pytać, tak długo Cię tu nie widziałam, albo i po prostu umknęłaś
Jeśli chodzi o rozwój to moja siedzi od jakiegoś miesiąca, ale nie lubi, osadzę ją a ona na brzuszek, turla się wszędzie i w ten sposób się przemieszcza, tzn. od tygodnia coraz śmielej raczkujeA ja tylko biegam za nią i wyrywam jej liście kwiatków, kable itp.
Muszę zrobić małe przemeblowanie chyba
Chodzić podejrzewam, że za szybko nie będzie, ale ja jej nie popędzam. Od 3 miesiąca była rehabilitowana i Fizjo powiedziała, że i tak pięknie nadgoniła wszystko - miała osłabione napięcie mięśniowe i asymetrie boczną, na szczęście już czeka nas ostatnia wizyta w poradni i czeka tam na nas wypis
A tak poza tym to u nas w domu burza. Teściowie nadal obrażeni o ciąże (?!) Z wyprowadzką narazie czekamy, żeby coś niecoś odłożyć, a w weekend jeszcze 2 przyjęcia mamy więc kolejne koszta. Tak na prawdę wszystko pod górkę i czasem łapię się na myśli, że za szybko ta ciąża. Ale to tylko chwilowe bo w głębi serca jestem bardzo szczęśliwa, że zostanę po raz drugi mamą i to wbrew wszystkim.wszystko będzie dobrze. Wydatki są przecież zawsze. Nigdy nie ma odpowiedniego czasu. A jak już jest to i nie zawsze wychodzi
nie da się wszystkiego poukładać w życiu. A teście z końcu zrozumieją nie mają wyjścia.
Ja czytam Was cały czas ,ale nie zawsze zdążę odpisaćtyle czytania że czasu brakuje na odpisanie
justyna1220 lubi tę wiadomość
-
AnnaMaja wrote:Dziękuję za wsparcie :*
Zbieram się, bo mam na 10. Rowka trzeba wygolić
Serduszko zaczynało bić już tydzień temu, ale wolno i muszę powtórzyć usg.
Moje wyniki pokazują, że toksoplazmozę i różyczkę przechodziłam. Mama nie pamięta, czy miałam różyczkę. Tokso przebiega jak zwykła grypa.
Poczytałam trochę i można zarazić się od surowego mięsa i zwierząt. Zwłaszcza od UWAGA!!!! kociej kuwety. Zatem Dziewczynki ostrożnie z kotkami.;P a no i powodzenia na wizycie ;*
AnnaMaja lubi tę wiadomość