SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer wrote:
    Dziewczyny dzisiaj rano obudziłam się z temperatura 38,5. Rozpalona I niewyrazna, innych objawow brak. Co mogę wziac na zbicie temperatury?

w ciąży tylko leki z paracetamolem!! Apap lub sam paracetamol. Zdrówka Kochana! Swoją drogą ciekawe skąd temp skoro innych objawów brak

haneczka89, justyna1220 lubią tę wiadomość

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• MarCza Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Witamy się z rana :-) gratuluję udanych wizyt i oby tak dalej :-D Nobelka nie martw sie na zapas. .. moja siostra tak miala i rzeczywiście to byl drugi zarodek tylko z tą różnicą ze byly dwie akcje serca i na kolejnym usg byla juz plamka a potem zarodek sie wchlonąl i urodzila w terminie zdrowego chlopczyka takze bedzie ok

nobelka. lubi tę wiadomość

thgf3e3k7dz56a78.pnggg64x1hpqd7eopoa.png
    l22nuay3u6ds9zx4.png
  • Beata1987 Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie z rana. My juz na nogach od 5 :) z pieskiem już byłam, teraz śniadanie dla synka i niedługo do szkoły. Pogoda dziś trochę lepsza bo brak deszczu ale zimno

Bartuś 26 Tc [*] aniołek
    Mikołaj 29 Tc [*] aniołek
    Damian 7 lat :)
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalina86 wrote:
    Nie, no zdjątko mam :) Tylko widać na nim pęcherzyk i "kropkę" w środku.

I masz a nim opis rozmiaru :)
    Ale masz rację, najważniejsze, że wszystko jest w porządku! :))

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • Lali Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, gratuluje wczorajszych wizyt i <3 . Nobelka łatwo się mówi, ale musisz uzbroić się wcierpliwość do następnej wizyty. Kiedy wizytujesz?
    U nas wszystko ok, objawów brak i oby jak najdłużej ;) miłego dnia :*

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    która mamusia dzisiaj wizytuje? :)

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Ana. Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nobelka, będzie wszytko dobrze, czekanie jest trudne, ale musisz uzbroić się w cierpliwość. Może krwiaczek, który się wchłonie za chwilkę? Pęcherzyk żółtkowy? Najważniejsze, że jest serduszko!

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • natalina86 Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana. wrote:
    I masz a nim opis rozmiaru :)
    Ale masz rację, najważniejsze, że wszystko jest w porządku! :))
    Nic nie widzę na tym zdjęciu- wrzucę po powrocie do domu to może któraś z was będzie potrafiła to odczytać. Dla mnie to same szare plamy są i nic więcej.

34bw43r8r3764uge.png
  • Emilka27 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ja też po wizycie jestem. Pan doktor powiedział: "Ciąża jest" :-) to najważniejsze, ale oprócz ciąży jest torbiel i to dość spora. Dostałam luteine, akard i letrox i jak zapytałam gdzie pracuje to powiedział, że wolał by bym nie pracowała (szkoła, zarazki, wirusy) Wiec za jakieś 2-3 tyg jak pozamykam sprawy i powiem bo nikt nie wie to idę na zwolnienie.

Ana., Astonia lubią tę wiadomość

Co ma być to będzie...

ckaicsqvlrg5pfx6.png
  • AnnaMaja Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    która mamusia dzisiaj wizytuje? :)
    A ja sobie wizytuję :*

Dzień dobry Kochane :*

Dziewczynki, która toksoplazmozę i różyczkę ma w badaniach? Dzisiaj dowiem się czy wszystko oki z moimi wynikami. W jednym i drugim badaniu (+) (-) mi wyszło :/

Miłego, słonecznego dnia dla Was :*

200602021762.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaja wrote:
    A ja sobie wizytuję :*

Dzień dobry Kochane :*

zatem kciuki kciuki :) i przynieś nam Kochana tak piękne wieści jak wczorajszy dzień przyniósł! :)

merida17 lubi tę wiadomość

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Kasha Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Trzymam kciuki AnnaMaja za wizytę. Ja toksoplazmoze za 2 tyg bede robić. Sama wcześnie ciążę wykryłam i pośpieszyłam się z wizytą lekarską, dlatego.

A w 3mieście znów szaro buro i pnuro. Aż nie chce się z domu wychodzić.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha u mnie po drugiej stronie Polski też nie lepiej... :/ a szkoda bo zawsze to inaczej jak się choć na godzinę na spacer wyjdzie z dzieckiem

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaja, to zamawiam jedno pikajace serduszko w porywach do dwóch ;)
    Niech tam dobrze goszczą sie w Twoim brzuszku :)

Nie pozostaje mi nic innego, jak zwlec tylek i ruszyć do pracy!

Miłego dnia Brzuchatki i bede zaglądać, bo juz teraz dzien bez styczniowek to dzien stracony ;)

angelstw lubi tę wiadomość

• justyna1220 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :*

Widzę, że same pozytywne wieści z wczorajszych wizyt :D
    Nobelka najważniejsze, że serduszko pika! Wiem, że dwa tygodnie do kolejnej wizyty to dużo czasu, ale zobaczysz zleci raz dwa. Jestem z Tobą :*

AnaMaja z toksoplazmozą pamiętam, że koleżanka miała na (+) i miała dodatkowe badania bo jeśli jest to toksoplazmoza już przebyta to wsio ok, nie wiem jak jest z nią gdy się nabyje w czasie ciąży. To już Ginek Ci dzisiaj powie co do różyczki to się nie orientuje.

Offca miała się już o Ciebie pytać, tak długo Cię tu nie widziałam, albo i po prostu umknęłaś :P

Jeśli chodzi o rozwój to moja siedzi od jakiegoś miesiąca, ale nie lubi, osadzę ją a ona na brzuszek, turla się wszędzie i w ten sposób się przemieszcza, tzn. od tygodnia coraz śmielej raczkuje ;) A ja tylko biegam za nią i wyrywam jej liście kwiatków, kable itp. :P Muszę zrobić małe przemeblowanie chyba ;) Chodzić podejrzewam, że za szybko nie będzie, ale ja jej nie popędzam. Od 3 miesiąca była rehabilitowana i Fizjo powiedziała, że i tak pięknie nadgoniła wszystko - miała osłabione napięcie mięśniowe i asymetrie boczną, na szczęście już czeka nas ostatnia wizyta w poradni i czeka tam na nas wypis :)

A tak poza tym to u nas w domu burza. Teściowie nadal obrażeni o ciąże (?!) Z wyprowadzką narazie czekamy, żeby coś niecoś odłożyć, a w weekend jeszcze 2 przyjęcia mamy więc kolejne koszta. Tak na prawdę wszystko pod górkę i czasem łapię się na myśli, że za szybko ta ciąża. Ale to tylko chwilowe bo w głębi serca jestem bardzo szczęśliwa, że zostanę po raz drugi mamą i to wbrew wszystkim.

wariatka3, nobelka., pomylonaa lubią tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, mam prośbę, jeśli macie zmienione daty porodu to piszcie wcześniejszą datę i tę nową, żebym przypadkiem nie zdublowała Was na pierwszej stronie ;)

Co do linku z wyprawką to żeby wejść w niego muszę zaakceptować waszą prośbę o udostępnienie, nie znalazłam innego sposobu na wklejenie tego. Więc apeluje :D Jeśli któraś z Was wie jak to zrobić, żeby link był ogólnodostępny to proszę o informację ;) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 08:13

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka27 wrote:
    Cześć dziewczyny ja też po wizycie jestem. Pan doktor powiedział: "Ciąża jest" :-) to najważniejsze, ale oprócz ciąży jest torbiel i to dość spora. Dostałam luteine, akard i letrox i jak zapytałam gdzie pracuje to powiedział, że wolał by bym nie pracowała (szkoła, zarazki, wirusy) Wiec za jakieś 2-3 tyg jak pozamykam sprawy i powiem bo nikt nie wie to idę na zwolnienie.

Dobrze, że jest :)
    Oj chyba należy Ci się odpoczynek!

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • AnnaMaja Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wsparcie :*

Zbieram się, bo mam na 10. Rowka trzeba wygolić :D

Serduszko zaczynało bić już tydzień temu, ale wolno i muszę powtórzyć usg.

Moje wyniki pokazują, że toksoplazmozę i różyczkę przechodziłam. Mama nie pamięta, czy miałam różyczkę. Tokso przebiega jak zwykła grypa.
    Poczytałam trochę i można zarazić się od surowego mięsa i zwierząt. Zwłaszcza od UWAGA!!!! kociej kuwety. Zatem Dziewczynki ostrożnie z kotkami.

merida17 lubi tę wiadomość

200602021762.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Witam się i ja :*

Widzę, że same pozytywne wieści z wczorajszych wizyt :D
    Nobelka najważniejsze, że serduszko pika! Wiem, że dwa tygodnie do kolejnej wizyty to dużo czasu, ale zobaczysz zleci raz dwa. Jestem z Tobą :*

AnaMaja z toksoplazmozą pamiętam, że koleżanka miała na (+) i miała dodatkowe badania bo jeśli jest to toksoplazmoza już przebyta to wsio ok, nie wiem jak jest z nią gdy się nabyje w czasie ciąży. To już Ginek Ci dzisiaj powie co do różyczki to się nie orientuje.

Offca miała się już o Ciebie pytać, tak długo Cię tu nie widziałam, albo i po prostu umknęłaś :P

Jeśli chodzi o rozwój to moja siedzi od jakiegoś miesiąca, ale nie lubi, osadzę ją a ona na brzuszek, turla się wszędzie i w ten sposób się przemieszcza, tzn. od tygodnia coraz śmielej raczkuje ;) A ja tylko biegam za nią i wyrywam jej liście kwiatków, kable itp. :P Muszę zrobić małe przemeblowanie chyba ;) Chodzić podejrzewam, że za szybko nie będzie, ale ja jej nie popędzam. Od 3 miesiąca była rehabilitowana i Fizjo powiedziała, że i tak pięknie nadgoniła wszystko - miała osłabione napięcie mięśniowe i asymetrie boczną, na szczęście już czeka nas ostatnia wizyta w poradni i czeka tam na nas wypis :)

A tak poza tym to u nas w domu burza. Teściowie nadal obrażeni o ciąże (?!) Z wyprowadzką narazie czekamy, żeby coś niecoś odłożyć, a w weekend jeszcze 2 przyjęcia mamy więc kolejne koszta. Tak na prawdę wszystko pod górkę i czasem łapię się na myśli, że za szybko ta ciąża. Ale to tylko chwilowe bo w głębi serca jestem bardzo szczęśliwa, że zostanę po raz drugi mamą i to wbrew wszystkim.
    Nie mysl tak .Chcieliście maleństwo i je macie ;) wszystko będzie dobrze. Wydatki są przecież zawsze. Nigdy nie ma odpowiedniego czasu. A jak już jest to i nie zawsze wychodzi ;) nie da się wszystkiego poukładać w życiu. A teście z końcu zrozumieją nie mają wyjścia.

Ja czytam Was cały czas ,ale nie zawsze zdążę odpisać ;) tyle czytania że czasu brakuje na odpisanie ;D

justyna1220 lubi tę wiadomość

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaja wrote:
    Dziękuję za wsparcie :*

Zbieram się, bo mam na 10. Rowka trzeba wygolić :D

Serduszko zaczynało bić już tydzień temu, ale wolno i muszę powtórzyć usg.

Moje wyniki pokazują, że toksoplazmozę i różyczkę przechodziłam. Mama nie pamięta, czy miałam różyczkę. Tokso przebiega jak zwykła grypa.
    Poczytałam trochę i można zarazić się od surowego mięsa i zwierząt. Zwłaszcza od UWAGA!!!! kociej kuwety. Zatem Dziewczynki ostrożnie z kotkami.
    Dopóki się sięga to rób tam porządek haha ;) ;P a no i powodzenia na wizycie ;*

AnnaMaja lubi tę wiadomość

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ