X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6 mies i chodziła .. Mój to zaczął siadać dopiero :)

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lula88 wrote:
    Mój na nocnik tylko kupki jak mu mówie będziesz kupkę robić to biegnie oo nocnik :) ale siku to rzadko :/ będziemy w lecie pracować nad nauką
    Wszystko z czasem, każde dziecko jest gotowe w swoim tempie :)
    Mój siku zrobi, kupę dzisiaj walnął na spodnie. Ale już też i do nocnika, wszystko powolutku :)

Mój w wieku Twojego całe lato latał w samych majtkach po działce, sikał i nic sobie z tego nie robił :D Także wiedziała że to nie jest jego czas . Twój już coś robi to super :) Często pęcherz dzieci kontrolują dopiero po 2 roku życia :)

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój to zaczął dopiero siadać jak miał 8 miesięcy, raczkować jak miał 9, wstawać przy meblach ok 10 a postawił pierwsze kroki mając 13,5 miesiąca :P no ale wiadomo każde dziecko ma swoje tempo :)

a z nocnikiem to u nas jest tak że przed kąpielą sadzam Jasia na nocnik, posiedzi 3-5 minut oczywiście nic tam nie zrobi, stanie przy łóżku bez pieluchy i wysika się na panele :D

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Kasha Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobić Was graniczy z cudem :)

No więc mam chwilkę więc i ja się pochwalę. To moja roczna córcia. Oczko tatusia :)

269_img_20160327_080957_002_tn.jpg

A to nasze "nowe" maleństwo. Fasolka ma max 3 tygodnie, a jestem w 6tc. Termin na 20.01.2017.
    654_13235075_671332259673870_10302_tn.jpg
    Haneczka to na pewno tylko przejściowe. Z każdą chwilą będzie coraz lepiej. Nie myśl tak. Każda z Nas ma i miała chwile zwątpienia i problemy. Myśl pozytywnie, będzie dobrze.

Chanah na pewno wczesna ciąża. Z resztą ludzie nie są nie omylni. Trzymam kciuki.

Ogromnie Wam współczuję tych mdłości. W pierwszej ciąży wzięło mnie mniej więcej w drugim miesiącu w sierpniu jak były największe upały i jak wzięło tak trzymała do Bożego Narodzenia. Ile gum miętowych zjadłam i herbat miętowych wypiłam? Przestałam liczyć po tygodniu :)

wariatka3 magnez w zasadzie każdy jest dobry który ma witaminę B w składzie.

Macie śliczne te dzieciaczki.

witam wszystkie styczniowe mamusie. Gratuluję wszystkich wizyt i czekamy na kolejne dobre wieści.

Pamiętajcie o foliku co dzień bez wyjątku !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 20:42

angelstw, Junioer, wszamanka lubią tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • natalina86 Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana. wrote:
    Nie dał Ci zdjątka? :) Ja pytałam, bo od wielkości 10-15 zaczyna się serduszko. A, że przyrasta 1 mm na dzień to mniej więcej wiadomo kiedy co i jak :)

Bardzo, bardzo się cieszę, że wszystko u Ciebie dobrze! Samopoczucie też ok?
    Nie, no zdjątko mam :) Tylko widać na nim pęcherzyk i "kropkę" w środku.

34bw43r8r3764uge.png
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziewczynki dziś pojechała do mojego giną sprzed ciąży bo przyjmuje na NFZ ufam mu okazało się ze juz najprawdopodobniej nie będzie więcej przyjmował w tej placówce ale jeszcze mogę się zarejestrować na dziś wiec to zrobilam.
    Bez zbędnego badania zalozyl mi kartę ciąży jak zobaczy bete nawet nie był to problem ze z 2 maja. Poprosił abym została to zrobi mi USG oczywiście ze zostalam miałam taka wielka nadzieje ze zobaczenia serduszko chociaż 2tyg temu był o tydzień młodszy wiec nadzieje chociaż miałam.
    Jak doszlismy na USG hmm no wie pani to wczesna ciąża a ile my tam mowilismy z OM no 7 tydzień hmm i pokazał mi monitor i wtedy sam dostrzegł ze bije serduszko naszej kropeczki ma dł 1,02cm a termin na tym USG jest na 1.01.2017r. Nasza kropeczka jest o 3 dni starsza niż z OM :-)
    Ale lekarzem prowadzącym nie będzie a w czwartek IDE do lekarza juz prowadzącego wiec sadze ze on założy swoja z dokładnymi wpisami szczerze jestem taka szczęśliwa ze juz bije serduszko. Uważam ze tez zrobi USG u siebie w gabinecie nom i ma je jednak lepsze niż to które miałam dziś. Poszlak specjalnie aby zobaczyć serduszko wiem może głupie ale tak się martwilam ze dziś straciła pol dnia czekania na lekarza i opłacało sie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 20:44

Kasha, angelstw, Beata1987, wszamanka, Basia90, PeggySue, Astonia, Karolina1234, Lali, boróweczka, Kamila ;) lubią tę wiadomość

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justynka nie mogę wejśc na ten link do wyprawki. :/

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wariatka graty serducha!!! :) dziś same dobre wieści! :)

haneczka89 byłaś u swojego gin? Jak Ty się masZ?

wariatka3 lubi tę wiadomość

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Astonia Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wróciłam z przychodni=)) jest mój maluszek tam gdzie powinien=) trochę mniejszy niż według kalendarzyka, ale jest serduszko, 1-2 dni jak zaczęło się bić=) jestem szczęśliwa i spokojniejsza,
    kolejną wizytę mam za 2 tyg. i dał mi duphaston na wszelki wypadek(bo 1 ciąża poroniona).
    I też co mnie zdziwiło, powiedział że owulacja jest z lewego jajnika, a mnie od samego początku bolał prawy....

Kasha, angelstw, Beata1987, wszamanka, PeggySue, Karolina1234, boróweczka, Ana., Kamila ;) lubią tę wiadomość

2nn3vfxmntpmdpv2.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach Dziewczyny pięknie dzisiejsze wieści! :) oby każdego dnia były takie cudowne! <3

merida17 lubi tę wiadomość

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszamanka wrote:
    Już od dawna planuję w lipcu małego kociaka przygarnąć, w lipcu w końcu przeprowadzimy się do swojego domu. Macie doświadczenie jak młode koty reagują na dzieci? Bo w styczniu jak maleństwo się urodzi to kot dalej będzie młody:)

Z doświadczeń z kotami - przygarnij jakieś bardziej dojrzałe futro z jakiejś fundacji. Tam w większości przypadków dali już radę przetestować stosunek danego kota do małych człowieków. A mały kociak - jak wzięliśmy naszą pierwszą kocicę 14,5 roku temu to miała 5 tygodni. Była cudna, ale..... nigdy więcej. Dwa kolejne koty wzięliśmy już dorosłe.

I tym miłym wstępem witam się ze wszystkimi styczniówkami. U mnie 4t1d :-)

angelstw, PeggySue lubią tę wiadomość

dqprk6nlginvcqzk.png
  • Rosana Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie się cieszę z tych bijących serduszek dziewczyny!:)
    Nie moge sie doczekac az sama zobacze ze cos tam w tym pecherzyku jednak jest :)
    Całkiem pozytywny dzisiaj dzień, nic mnie nie boli, wiec to chyba dobrze :) Tylko mam chec popłakać sobie i pewnie zaraz znajde jakis powód ;)

merida17, boróweczka lubią tę wiadomość

ckai9jcgjglpl7nq.png
    ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
    🧑🏻❤️18.01.2020r
    5tc 💔

• Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze tylko dodam, że cierpię na nerwicę lękowa (nawrót), której staram się pozbyć bez leków :-). Po 11 tygodniach terapii jest o niebo lepiej, a teraz kropek daje dodatkową motywację ;-)

merida17 lubi tę wiadomość

dqprk6nlginvcqzk.png
  • Basia90 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, gdybym wiedziala, że dziś dzień takich dobrych wieści to sama bym też dziś poszła, co z tego, że byłam w piątek :D

Gratuluję wszystkim!

merida17, Astonia lubią tę wiadomość

relgh371p970veew.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    mój to zaczął dopiero siadać jak miał 8 miesięcy, raczkować jak miał 9, wstawać przy meblach ok 10 a postawił pierwsze kroki mając 13,5 miesiąca :P no ale wiadomo każde dziecko ma swoje tempo :)

a z nocnikiem to u nas jest tak że przed kąpielą sadzam Jasia na nocnik, posiedzi 3-5 minut oczywiście nic tam nie zrobi, stanie przy łóżku bez pieluchy i wysika się na panele :D

Moja mała to strasznie szybka była do wszystkiego, ale tez bardzo uparta w tym! Jak sie zawziela, ze bedzie przewracac sie brzuszek-plecy, to nie było zmiluj sie! I po dwóch dnia, mając dwa miesiące juz sie przewracala i tak ze wszystkim. Siadala tak samo, nic jej wtedy nie interesowało. Taki typ, bardzoooo uparty! To jej zostało ;)

I jak miała 3 mce to zaczęliśmy kąpać ja w naszej wannie. Mała jej nie pasowała ;)

• wariatka3 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim mamusiom które maja tak samo super wieści o swoich maluszkach gratulacje stresu ciut mniej naprawdę jestem szczęśliwa i zobaczenie tej maleńkiej kropeczki która mryga to serduszko mojej kroperczki. Prze wspaniałe uczucia dziś mnie ogarniaja po powrocie od lekarza pojechalam do teściów ucieszył i się ze jest juz serduszko ze wszystko jest dobrze na ten etap i furora moim terminem z USG ze na 1stycnia zobaczymy w czwartek u mojego prowadzącego co będzie na USG i wtedy podań termin który chce mieć u nas :-)
    Dostalam skierowanie na wyniki i jutro jade zrobić aby na czwartek do mojego gin pokazać i niech założy swoja kartę ciąży.

PeggySue, merida17, boróweczka lubią tę wiadomość

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wszystkim wizytującym dobrych wieści :) fajnie macie, ze już coś widzialyscie :) ja wizyta dopiero 25.05:)

Dziewczyny stresujące sie, spróbujcie sie wyluzować. Stres złe wpływa na malucha a i wy sie nakręcacie. Idźcie do kina, weźcie dzień wolnego albo wypijcie gorąca czekoladę i postarajcie sie chwile nie myślec :) trzymam za was kciuki :)

Wszystkie wklejone zdjęcia, dzieciaczki prześliczne :)

Co do rozwoju dzieci moja miała WNM i zaczęła raczkować koło 8 miesiąca 10stanie a teraz zaczyna sama chodzić ma ponad rok:) próbowałam tez z nocnikiem kilka razy ale nic nie zrobiła, nawet podoba jej sie siedzenie :) czekam na cieplejsze dni zeby mgła biegać bez pampa po domu i będę próbować :)

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, Wiedźma 82, moja kotka tzn rodziców właśnie urodziła 3 kociaki. Najwcześniej do odbioru w sierpniu. Tez chciałam wziąć jednego ale boje sie trochę jak by to było gdy pojawi sie mały człowiek. Co prawda od początku przyzwyczajalabtm kota do córy i córę do kota ale czy o wystarczy? W styczniu przecież była by kolejna rewolucja :) ja nie znam sie na kotach, Sama nigdy nie miałam :)

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • Karolina1234 Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt :* ja jeszcze musze poczekać 2 tygodnie :(
    A co do dzieciaczków Moja zaczęła raczkowac i wstawać w 8 msc. W 10 msc zaczęła sama chodzić a teraz już biega,że ciężko za nią nadążyć. A nocnik narazie jest do wchodzenia do niego i nie chce usiąść. Ale ona jest dzieckiem, które nawet na 5 min nie usiądzie, cały czas musi być w ruchu od rana do wieczora ;)

• Beata1987 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mąż właśnie wyjechał przed chwilą i mi smutno :(

Bartuś 26 Tc [*] aniołek
    Mikołaj 29 Tc [*] aniołek
    Damian 7 lat :)
‹‹ 93 94 95 96 97 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ