STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
lula88 wrote:Mój na nocnik tylko kupki jak mu mówie będziesz kupkę robić to biegnie oo nocnik
ale siku to rzadko
będziemy w lecie pracować nad nauką
Mój siku zrobi, kupę dzisiaj walnął na spodnie. Ale już też i do nocnika, wszystko powolutku
Mój w wieku Twojego całe lato latał w samych majtkach po działce, sikał i nic sobie z tego nie robiłTakże wiedziała że to nie jest jego czas . Twój już coś robi to super
Często pęcherz dzieci kontrolują dopiero po 2 roku życia
-
mój to zaczął dopiero siadać jak miał 8 miesięcy, raczkować jak miał 9, wstawać przy meblach ok 10 a postawił pierwsze kroki mając 13,5 miesiąca
no ale wiadomo każde dziecko ma swoje tempo
a z nocnikiem to u nas jest tak że przed kąpielą sadzam Jasia na nocnik, posiedzi 3-5 minut oczywiście nic tam nie zrobi, stanie przy łóżku bez pieluchy i wysika się na panele -
Nadrobić Was graniczy z cudem
No więc mam chwilkę więc i ja się pochwalę. To moja roczna córcia. Oczko tatusia
A to nasze "nowe" maleństwo. Fasolka ma max 3 tygodnie, a jestem w 6tc. Termin na 20.01.2017.
Haneczka to na pewno tylko przejściowe. Z każdą chwilą będzie coraz lepiej. Nie myśl tak. Każda z Nas ma i miała chwile zwątpienia i problemy. Myśl pozytywnie, będzie dobrze.
Chanah na pewno wczesna ciąża. Z resztą ludzie nie są nie omylni. Trzymam kciuki.
Ogromnie Wam współczuję tych mdłości. W pierwszej ciąży wzięło mnie mniej więcej w drugim miesiącu w sierpniu jak były największe upały i jak wzięło tak trzymała do Bożego Narodzenia. Ile gum miętowych zjadłam i herbat miętowych wypiłam? Przestałam liczyć po tygodniu
wariatka3 magnez w zasadzie każdy jest dobry który ma witaminę B w składzie.
Macie śliczne te dzieciaczki.
witam wszystkie styczniowe mamusie. Gratuluję wszystkich wizyt i czekamy na kolejne dobre wieści.
Pamiętajcie o foliku co dzień bez wyjątku !!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 20:42
angelstw, Junioer, wszamanka lubią tę wiadomość
-
Ana. wrote:Nie dał Ci zdjątka?
Ja pytałam, bo od wielkości 10-15 zaczyna się serduszko. A, że przyrasta 1 mm na dzień to mniej więcej wiadomo kiedy co i jak
Bardzo, bardzo się cieszę, że wszystko u Ciebie dobrze! Samopoczucie też ok?Tylko widać na nim pęcherzyk i "kropkę" w środku.
-
Kochane dziewczynki dziś pojechała do mojego giną sprzed ciąży bo przyjmuje na NFZ ufam mu okazało się ze juz najprawdopodobniej nie będzie więcej przyjmował w tej placówce ale jeszcze mogę się zarejestrować na dziś wiec to zrobilam.
Bez zbędnego badania zalozyl mi kartę ciąży jak zobaczy bete nawet nie był to problem ze z 2 maja. Poprosił abym została to zrobi mi USG oczywiście ze zostalam miałam taka wielka nadzieje ze zobaczenia serduszko chociaż 2tyg temu był o tydzień młodszy wiec nadzieje chociaż miałam.
Jak doszlismy na USG hmm no wie pani to wczesna ciąża a ile my tam mowilismy z OM no 7 tydzień hmm i pokazał mi monitor i wtedy sam dostrzegł ze bije serduszko naszej kropeczki ma dł 1,02cm a termin na tym USG jest na 1.01.2017r. Nasza kropeczka jest o 3 dni starsza niż z OM
Ale lekarzem prowadzącym nie będzie a w czwartek IDE do lekarza juz prowadzącego wiec sadze ze on założy swoja z dokładnymi wpisami szczerze jestem taka szczęśliwa ze juz bije serduszko. Uważam ze tez zrobi USG u siebie w gabinecie nom i ma je jednak lepsze niż to które miałam dziś. Poszlak specjalnie aby zobaczyć serduszko wiem może głupie ale tak się martwilam ze dziś straciła pol dnia czekania na lekarza i opłacało sieWiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 20:44
Kasha, angelstw, Beata1987, wszamanka, Basia90, PeggySue, Astonia, Karolina1234, Lali, boróweczka, Kamila ;) lubią tę wiadomość
Jagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016 -
Dziewczyny wróciłam z przychodni=)) jest mój maluszek tam gdzie powinien=) trochę mniejszy niż według kalendarzyka, ale jest serduszko, 1-2 dni jak zaczęło się bić
jestem szczęśliwa i spokojniejsza,
kolejną wizytę mam za 2 tyg. i dał mi duphaston na wszelki wypadek(bo 1 ciąża poroniona).
I też co mnie zdziwiło, powiedział że owulacja jest z lewego jajnika, a mnie od samego początku bolał prawy....Kasha, angelstw, Beata1987, wszamanka, PeggySue, Karolina1234, boróweczka, Ana., Kamila ;) lubią tę wiadomość
-
wszamanka wrote:Już od dawna planuję w lipcu małego kociaka przygarnąć, w lipcu w końcu przeprowadzimy się do swojego domu. Macie doświadczenie jak młode koty reagują na dzieci? Bo w styczniu jak maleństwo się urodzi to kot dalej będzie młody:)
Z doświadczeń z kotami - przygarnij jakieś bardziej dojrzałe futro z jakiejś fundacji. Tam w większości przypadków dali już radę przetestować stosunek danego kota do małych człowieków. A mały kociak - jak wzięliśmy naszą pierwszą kocicę 14,5 roku temu to miała 5 tygodni. Była cudna, ale..... nigdy więcej. Dwa kolejne koty wzięliśmy już dorosłe.
I tym miłym wstępem witam się ze wszystkimi styczniówkami. U mnie 4t1dangelstw, PeggySue lubią tę wiadomość
-
Strasznie się cieszę z tych bijących serduszek dziewczyny!
Nie moge sie doczekac az sama zobacze ze cos tam w tym pecherzyku jednak jest
Całkiem pozytywny dzisiaj dzień, nic mnie nie boli, wiec to chyba dobrzeTylko mam chec popłakać sobie i pewnie zaraz znajde jakis powód
merida17, boróweczka lubią tę wiadomość
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
🧑🏻❤️18.01.2020r
5tc 💔
-
nick nieaktualnyangelstw wrote:mój to zaczął dopiero siadać jak miał 8 miesięcy, raczkować jak miał 9, wstawać przy meblach ok 10 a postawił pierwsze kroki mając 13,5 miesiąca
no ale wiadomo każde dziecko ma swoje tempo
a z nocnikiem to u nas jest tak że przed kąpielą sadzam Jasia na nocnik, posiedzi 3-5 minut oczywiście nic tam nie zrobi, stanie przy łóżku bez pieluchy i wysika się na panele
Moja mała to strasznie szybka była do wszystkiego, ale tez bardzo uparta w tym! Jak sie zawziela, ze bedzie przewracac sie brzuszek-plecy, to nie było zmiluj sie! I po dwóch dnia, mając dwa miesiące juz sie przewracala i tak ze wszystkim. Siadala tak samo, nic jej wtedy nie interesowało. Taki typ, bardzoooo uparty! To jej zostało
I jak miała 3 mce to zaczęliśmy kąpać ja w naszej wannie. Mała jej nie pasowała -
Wszystkim mamusiom które maja tak samo super wieści o swoich maluszkach gratulacje stresu ciut mniej naprawdę jestem szczęśliwa i zobaczenie tej maleńkiej kropeczki która mryga to serduszko mojej kroperczki. Prze wspaniałe uczucia dziś mnie ogarniaja po powrocie od lekarza pojechalam do teściów ucieszył i się ze jest juz serduszko ze wszystko jest dobrze na ten etap i furora moim terminem z USG ze na 1stycnia zobaczymy w czwartek u mojego prowadzącego co będzie na USG i wtedy podań termin który chce mieć u nas
Dostalam skierowanie na wyniki i jutro jade zrobić aby na czwartek do mojego gin pokazać i niech założy swoja kartę ciąży.PeggySue, merida17, boróweczka lubią tę wiadomość
Jagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016 -
Gratuluje wszystkim wizytującym dobrych wieści
fajnie macie, ze już coś widzialyscie
ja wizyta dopiero 25.05:)
Dziewczyny stresujące sie, spróbujcie sie wyluzować. Stres złe wpływa na malucha a i wy sie nakręcacie. Idźcie do kina, weźcie dzień wolnego albo wypijcie gorąca czekoladę i postarajcie sie chwile nie myślectrzymam za was kciuki
Wszystkie wklejone zdjęcia, dzieciaczki prześliczne
Co do rozwoju dzieci moja miała WNM i zaczęła raczkować koło 8 miesiąca 10stanie a teraz zaczyna sama chodzić ma ponad rok:) próbowałam tez z nocnikiem kilka razy ale nic nie zrobiła, nawet podoba jej sie siedzenieczekam na cieplejsze dni zeby mgła biegać bez pampa po domu i będę próbować
[/url]
-
A, Wiedźma 82, moja kotka tzn rodziców właśnie urodziła 3 kociaki. Najwcześniej do odbioru w sierpniu. Tez chciałam wziąć jednego ale boje sie trochę jak by to było gdy pojawi sie mały człowiek. Co prawda od początku przyzwyczajalabtm kota do córy i córę do kota ale czy o wystarczy? W styczniu przecież była by kolejna rewolucja
ja nie znam sie na kotach, Sama nigdy nie miałam
[/url]
-
Gratuluję udanych wizyt :* ja jeszcze musze poczekać 2 tygodnie
A co do dzieciaczków Moja zaczęła raczkowac i wstawać w 8 msc. W 10 msc zaczęła sama chodzić a teraz już biega,że ciężko za nią nadążyć. A nocnik narazie jest do wchodzenia do niego i nie chce usiąść. Ale ona jest dzieckiem, które nawet na 5 min nie usiądzie, cały czas musi być w ruchu od rana do wieczora