STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Też myśle, że to czy lekarz pracuje w danym szpitalu nie ma znaczenia. Może w jakimś konkretnym przypadku ale ogólnie, lekarza przecież nie ma przy porodzie, jest na koniec.
Ja ide tylko po skierowaniedo innego. Mam zaufanego lekarza ale nie wiem czy nie będe rodzić tam gdzie akurat go nie maWiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 10:10
[/url]
-
Emilka27 wrote:Dziewczyny a którejś gin zalecił juz L4 czy jestem sama?Jagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016 -
angelstw ja tylko kwas foliowy do 13 tc. Potem dopiero witaminki.
Emilka ja na L4 dopiero jak skrócę urlop wychowawczy. Tego samego dnia idę na zwolnienie. Chociaż wolałabym wrócić do pracy. Jestem typem pracocholika (ale nie w domu)
angelstw lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny teraz mam pytanie może którąś z was jest zorientowana.
Jestem na umowie do czerwca i zostanie przedłużona do porodu no norma teraz ale jak jest z zasilkiem macierzynskim ?? Dzwonilam do pani z gminy i powiedziała ze w dzień porodu nadal jestem w stosunku pracy wiec gmina nie wypłaca mi go a powinien ZUS co na ten temat wiecie? No szczerze z tego co wiem z ZUS nie powinno mi się należeć bo stosunek do umowy ustał w dzień porodu. Czy jest jakąś zorientowana mamusie która mi to jakoś wytlumaczy?
Proszę o pomoc o ile jest ktoś zorientowanyJagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016 -
wariatka3 wrote:Dziewczyny teraz mam pytanie może którąś z was jest zorientowana.
Jestem na umowie do czerwca i zostanie przedłużona do porodu no norma teraz ale jak jest z zasilkiem macierzynskim ?? Dzwonilam do pani z gminy i powiedziała ze w dzień porodu nadal jestem w stosunku pracy wiec gmina nie wypłaca mi go a powinien ZUS co na ten temat wiecie? No szczerze z tego co wiem z ZUS nie powinno mi się należeć bo stosunek do umowy ustał w dzień porodu. Czy jest jakąś zorientowana mamusie która mi to jakoś wytlumaczy?
Proszę o pomoc o ile jest ktoś zorientowany
Zadzwoń Kochana na infolinie z Zuzu. Jesli umowa jest do dnia porodu to zasilek macierzynski wyplaca zus tylko musisz dopytac jakie dokumenty musisz dostarczyc i w jakim terminie po porodzie. Kilka moich znajomych miali taką syt jak Twoja -
angelstw wrote:Dziewczyny przyjmujecie jakieś witaminy dla kobiet w ciąży? Czy naarazie tylko kw foliowy?
Ja w aptece dostałam VitaMama1, oprócz tego od dawna suplementowalam magnez bo mam niedobory i vit. D. Z racji, że nie jem mięsa wcześniej przyjmowałam też żelazo, ale odkąd wiem o ciąży to brałam chyba tylko razangelstw lubi tę wiadomość
-
wariatka3 wrote:Dziewczyny teraz mam pytanie może którąś z was jest zorientowana.
Proszę o pomoc o ile jest ktoś zorientowany
Zasiłek macierzyński należy Ci się bez żadnego ale. Będzie wypłacał go ZUS.wariatka3 lubi tę wiadomość
-
angelstw wrote:Zadzwoń Kochana na infolinie z Zuzu. Jesli umowa jest do dnia porodu to zasilek macierzynski wyplaca zus tylko musisz dopytac jakie dokumenty musisz dostarczyc i w jakim terminie po porodzie. Kilka moich znajomych miali taką syt jak TwojaJagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016 -
Wlasnie wrocilam z wizyty. Mialam tylko dostac recepte ale lekarz od razu zbadal
Przepisal mi jeszcze inne witaminy. Juz nie mam brac tych co bralam teraz tylko kwas foliowy z jodem
A wiec badanie wziernikiem czy jak to sie zwie.. Mam stara krew ale noewiele. Nie mam sie nia martwic, dopiero mam sie martwic i zglosic jak bedzie zywa krew albo jakies bole.
Usg. Normalka nic nie widac. Tylko endo jest duuuze i jest jakis cos on pokazywal takie przyciemnione i napuchniete bardziej w tym endo i on podejrzewa ze wlasnie gdzies w tym zagniezdzilo sie dziecko. 27 mam isc na wizyte tak jak mialam wczesniej i powinno cos juz byc.
Tabletki przepisal o 14 musze odebrac z apteki bo teraz nie bylo. Brac 2x1 rano i wieczorem dowcipnie.
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Ana w pierwszej ciąży tez brałam tabletki, po których strasznie mnie modliło, 30min po wzięciu tabletki czułam sie strasznie,nie pamietam ju nazwy, lekarz zalecił pragnę i przestało mnie Mdlic także może spróbuj inne witaminy
Ana. lubi tę wiadomość
[/url]