X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:
    Okazuje się, że dobrze, że zabrałam się za sprzątanie mieszkania, bo mój kochany K. umówił się z kolegą, że on dziś do nas o 19;30 wpadnie. Właśnie mnie spytał czy ja coś do jedzenia może zrobię, bo A. wpada i czy ja w ogóle pamiętam? A powiedziałeś mi o tym? No mówiłem Ci o tym 2 tygodnie temu.

Aha.
    2 tygodnie temu... Ja nie pamiętam nawet co na sobie miałam 2 dni temu...

No nic, kończę sprzątanie i jade na jakieś zakupy ;/ co mogę na szybko zrobić? Mam kurczaka, ale coś na pewno będę musiała kupić, pytanie co... może coś doradzicie?
    Sałatka tortelini :) pyszna i szybka do zrobienia :)

• Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salatke Gyros;)

l22nkrhm0evewuhw.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowałam się upiec focaccię (lubię zagniatać ciasto, w ogóle lubię piec), zrobię ją z jakimiś dodatkami typu kurczak, ser, rukola, przyprawy itp. Zobaczymy, co z tego będzie :)

mjvyi09k1yghelay.png
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza ze tez Ci sie jeszcze chce! Widze ze power Cie nie opuszcza:) Ja mam bezsenne noce a dzis totalna niemoc...

l22nkrhm0evewuhw.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka13579 wrote:
    calza ze tez Ci sie jeszcze chce! Widze ze power Cie nie opuszcza:) Ja mam bezsenne noce a dzis totalna niemoc...

No ostatnio to cały czas coś piekę, gotuję, jakieś przepisy wyszukuję, ulepszam :) także dobrze jest :)

Ciasto zagniecione, kurczak przyprawiony czeka na pieczenie, nie pozostaje nic, jak czekać aż ciasto wyrośnie :)

Teraz zjem coś, bo kurde zapomniałam jeść... dziś jak zjadłam o 13 tak od tamtej pory nic... w sumie i tak nie mam apetytu, ale placuszki serowe mi zostały, więc zjem :p

mjvyi09k1yghelay.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makasa wrote:
    aaa może któraś z was będzie zainteresowana bo ja właśnie zamówiłam.Jest promo na allegro pampersy premium care 2 240szt. za 85 zł już z wysyłką.Za sztuke wychodzi 28 gr;)taniej chyba się nie znajdzie...
    Ja wczoraj zamowilam i dzis kurier dostarczyl wiec czekaj jutro na kuriera DPD. Ale za sztuke wychidzi 35 gr ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 18:53

makasa lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natki, świnka minka, Sylwia i Szmaragdowa gratulacje:)
    Szmaragdowa piękna ta twoja księżniczka:)

Szmaragdowa lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaa u nas podobnie jak opisujesz. To są objawy wg mnie zoltaczki. I Zuzia tak miała i Julek
    U nas jest jakaś masakra. Odkąd wyszliśmy ze szpitala mały non stop płacze. Bardzo boli go brzuszek, pręży się, puszcza bąki, zaraz po karmieniu zaczyna się wić, podkurczac nóżki. Kupy robi w trakcie karmienia i po zaraz, jakby wszystko przez niego przelatywalo. Cały dzień nic nie robię tylko karmię, przewijam kupy i noszę płaczącego na zmianę. Widać,że bardzo cierpi. Nie wiem co robić. Dobrze że jest mama i zajęła się Zuzia bo ja nawet nie ma kiedy zjeść ani się umyć. Dzień, noc cały czas płacz. Ktoś ma jakiś pomysł?

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, a dajesz probiotyk? U nas w przypadku córki mega pomogla biogaia i teraz też daję i tfu tfu nie mamy jakichś specjalnych problemów. No i noszę w chuście a to też masuje brzuszek.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula napij się słabej herbatki z kopru włoskiego.
    Ja to piłam profilaktycznie i córka nie miała takich atrakcji.Tylko ty pij a nie dawaj dzidziusiowi.Niezbyt smaczna,ale może akurat wam pomoże w tej sytuacji.Trzymam kciuki bo wiem że to ciężka sytuacja.
    ja też nosiłam w chuście i to dodatkowo faktycznie masuje brzuszek bo ciągle brzuszek do brzucha jest.Naprawde mam nadzieję że ten koper tu pomoże.Nie wiem ile można tego pić więc zacznij od jednej i zobaczysz jak będzie.Nie zaszkodzi na pewno.

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, 23.01 o 17.40 przyszła na świat Marcelina. 3520g i 52cm.

Niestety próba SN po Cc się nie powiodła. 21 godz po odejściu wód, pomimo litrów oksy, skurczy itp, szyjka stała jak zaklęta. 2 cm, przepuszczala palec. Ostatnia godzinę przelezalam na łóżku porodowym że skurczami co 2-3 min i marzyłam tylko o tym, żeby zasnąć.

Mała jest przecudowna <3

Bubu93, Gosiak, Didi_85, wronka, Szmaragdowa, ana167, FreshMm, Polaj, Muska, Karmelova, helagazela, Krokodylica, Aenu, calza, Mama-Ali, BlackCatNorL, annaki, Myszk@, emerald_m lubią tę wiadomość

🩷2015
    🩷2018
    🩵2023
    🩶?2cs (od 11.2025)

1) schudnąć 10kg:
    94 🎉 (3.05)
    93 🎉(29.05)
    92 🎉 (30.07)
    91 🎉 (7.07)
    90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ✅ 7.08 mamy zielone światło 🥹

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś, gratulacje :)

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś gratulacje!1
    U nas co prawda nie bylo jakis mega problemów brzuszkowych, ale maly tez mial wzdecia i 3 dni pod rzad pod wieczor plakal. Bardzo pomogly krople Bobotic, poki co jest spokój

Polaj lubi tę wiadomość

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi_85 wrote:
    Aś gratulacje!1
    U nas co prawda nie bylo jakis mega problemów brzuszkowych, ale maly tez mial wzdecia i 3 dni pod rzad pod wieczor plakal. Bardzo pomogly krople Bobotic, poki co jest spokój
    Zawsze dobrze wiedziec co innym dziecia pomaga.
    Mialam zacytowac a polubilam.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    As Gratuluje :)

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podaje biogaie, sab simplex i delicol. Herbatki z kopru jeszcze nie próbowałam ale na razie nic z tych rzeczy nie pomaga. Pokarm jest ale mam wrażenie jakby wszystko przelatywalo przez niego jak przez sito:(

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Dziewczyny podaje biogaie, sab simplex i delicol. Herbatki z kopru jeszcze nie próbowałam ale na razie nic z tych rzeczy nie pomaga. Pokarm jest ale mam wrażenie jakby wszystko przelatywalo przez niego jak przez sito:(

Tez poczatkowo mialam delicol, ale polozna powiedziala mi ze on jest skuteczny tylko wtedy gdy przyczyna problemow jest nietolerancja laktozy, dlatego u nas zupelnie nie pomagal

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 02:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi_85 wrote:
    Tez poczatkowo mialam delicol, ale polozna powiedziala mi ze on jest skuteczny tylko wtedy gdy przyczyna problemow jest nietolerancja laktozy, dlatego u nas zupelnie nie pomagal

Ja też podaję delicol. 2 córce pomagało to trochę. Probiotyk to u nas standard.
    Didi, dzięki za przypomnienie o Boboticu! Starszej też tylko on pomagał, a teraz zupełnie wyleciało mi z głowy, żeby kupić dla młodego... :-o

U nas 1, max 2 kupy dziennie... To chyba mało, co? ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 02:24

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2018, 02:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Przy kp tak jest

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    No to u mnie z wyżej wspomnianych objawów tylko mega spanie.Wczoraj miałam taki ambitny plan poczytać książkę jak przyjadą teście.Mialam 2 podejścia.w południe pierwsze.Pilozyl siebie zasnęłam zanim otworzyłam książkę.Potem drugie po południu.Zrobilam sobie herbatkę i czekałam aż wystygnie.Przeczytalam że 2 kartki i zasnęłam ;) U mnie śluzu brak,a właściwie to mam mega upławy i położna mi mówiła że czasem czop jest wydalany płynnie razem z wydzielina więc mam nadzieję że mój też.Nobi więcej objawów się nie doszukam.
    Znowu wstalysmy o 7,czekam na teściów żeby popilnowali córki i jadę do tego gina.Wypilam już poranną kawke i dalej walczę z sennością.Nie wiem ile musiałabym spać żeby się wyspać...a jak pomyślę że pot będzie gorzej to już zasypiam na samą myśl o tych czekających nas nockach :P
    Wczoraj dostaliśmy zaproszenie na wesele w kwietniu.Maly będzie miał z 2 miechy.Mowie mężowi że córkę zostawimy z dziadkami bo 3 latek na weselu to brak zabawy a młodego weźmiemy bo karmienie itp poza tym mam nadzieję że prześpi imprezę.Dopchamy do auta wózek,chusty do noszenia i słuchawki wygłuszające i będzie git.Potem przypomniał sobie o arbuzach mlecznych i mówię mu że ja to że 2 kiecki dodatkowe muszę mieć bo jak mi coś przecieknie to dopiero będzie :P iase wkładek laktacyjnych.Do 3 miesięcy nie ma co liczyć na unormowania laktacje ale mimo wszystko idziemy.Maz do mnie ale przecież nie dasz rady wytrzymać imprezy,będziesz chciała spać itp.Mija odpowiedzi go powaliła: "matka nie śpi,matka czuwa".Koniec ;)

My mamy w tym roku 4 wesela :/
    Z tego na 3 trzeba jechać.
    Nie wiem co z Zuzią, chętnie bym ją brała, ale co jak autem nie może jeździć. :/

‹‹ 1087 1088 1089 1090 1091 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ