X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:
    Okazuje się, że dobrze, że zabrałam się za sprzątanie mieszkania, bo mój kochany K. umówił się z kolegą, że on dziś do nas o 19;30 wpadnie. Właśnie mnie spytał czy ja coś do jedzenia może zrobię, bo A. wpada i czy ja w ogóle pamiętam? A powiedziałeś mi o tym? No mówiłem Ci o tym 2 tygodnie temu.

Aha.
    2 tygodnie temu... Ja nie pamiętam nawet co na sobie miałam 2 dni temu...

No nic, kończę sprzątanie i jade na jakieś zakupy ;/ co mogę na szybko zrobić? Mam kurczaka, ale coś na pewno będę musiała kupić, pytanie co... może coś doradzicie?
    Sałatka tortelini :) pyszna i szybka do zrobienia :)

• Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salatke Gyros;)

l22nkrhm0evewuhw.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowałam się upiec focaccię (lubię zagniatać ciasto, w ogóle lubię piec), zrobię ją z jakimiś dodatkami typu kurczak, ser, rukola, przyprawy itp. Zobaczymy, co z tego będzie :)

mjvyi09k1yghelay.png
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza ze tez Ci sie jeszcze chce! Widze ze power Cie nie opuszcza:) Ja mam bezsenne noce a dzis totalna niemoc...

l22nkrhm0evewuhw.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka13579 wrote:
    calza ze tez Ci sie jeszcze chce! Widze ze power Cie nie opuszcza:) Ja mam bezsenne noce a dzis totalna niemoc...

No ostatnio to cały czas coś piekę, gotuję, jakieś przepisy wyszukuję, ulepszam :) także dobrze jest :)

Ciasto zagniecione, kurczak przyprawiony czeka na pieczenie, nie pozostaje nic, jak czekać aż ciasto wyrośnie :)

Teraz zjem coś, bo kurde zapomniałam jeść... dziś jak zjadłam o 13 tak od tamtej pory nic... w sumie i tak nie mam apetytu, ale placuszki serowe mi zostały, więc zjem :p

mjvyi09k1yghelay.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makasa wrote:
    aaa może któraś z was będzie zainteresowana bo ja właśnie zamówiłam.Jest promo na allegro pampersy premium care 2 240szt. za 85 zł już z wysyłką.Za sztuke wychodzi 28 gr;)taniej chyba się nie znajdzie...
    Ja wczoraj zamowilam i dzis kurier dostarczyl wiec czekaj jutro na kuriera DPD. Ale za sztuke wychidzi 35 gr ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 18:53

makasa lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natki, świnka minka, Sylwia i Szmaragdowa gratulacje:)
    Szmaragdowa piękna ta twoja księżniczka:)

Szmaragdowa lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaa u nas podobnie jak opisujesz. To są objawy wg mnie zoltaczki. I Zuzia tak miała i Julek
    U nas jest jakaś masakra. Odkąd wyszliśmy ze szpitala mały non stop płacze. Bardzo boli go brzuszek, pręży się, puszcza bąki, zaraz po karmieniu zaczyna się wić, podkurczac nóżki. Kupy robi w trakcie karmienia i po zaraz, jakby wszystko przez niego przelatywalo. Cały dzień nic nie robię tylko karmię, przewijam kupy i noszę płaczącego na zmianę. Widać,że bardzo cierpi. Nie wiem co robić. Dobrze że jest mama i zajęła się Zuzia bo ja nawet nie ma kiedy zjeść ani się umyć. Dzień, noc cały czas płacz. Ktoś ma jakiś pomysł?

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, a dajesz probiotyk? U nas w przypadku córki mega pomogla biogaia i teraz też daję i tfu tfu nie mamy jakichś specjalnych problemów. No i noszę w chuście a to też masuje brzuszek.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula napij się słabej herbatki z kopru włoskiego.
    Ja to piłam profilaktycznie i córka nie miała takich atrakcji.Tylko ty pij a nie dawaj dzidziusiowi.Niezbyt smaczna,ale może akurat wam pomoże w tej sytuacji.Trzymam kciuki bo wiem że to ciężka sytuacja.
    ja też nosiłam w chuście i to dodatkowo faktycznie masuje brzuszek bo ciągle brzuszek do brzucha jest.Naprawde mam nadzieję że ten koper tu pomoże.Nie wiem ile można tego pić więc zacznij od jednej i zobaczysz jak będzie.Nie zaszkodzi na pewno.

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, 23.01 o 17.40 przyszła na świat Marcelina. 3520g i 52cm.

Niestety próba SN po Cc się nie powiodła. 21 godz po odejściu wód, pomimo litrów oksy, skurczy itp, szyjka stała jak zaklęta. 2 cm, przepuszczala palec. Ostatnia godzinę przelezalam na łóżku porodowym że skurczami co 2-3 min i marzyłam tylko o tym, żeby zasnąć.

Mała jest przecudowna <3

Bubu93, Gosiak, Didi_85, wronka, Szmaragdowa, ana167, FreshMm, Polaj, Muska, Karmelova, helagazela, Krokodylica, Aenu, calza, Mama-Ali, BlackCatNorL, annaki, Myszk@, emerald_m lubią tę wiadomość

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93🎉(29.05)
    92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś, gratulacje :)

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś gratulacje!1
    U nas co prawda nie bylo jakis mega problemów brzuszkowych, ale maly tez mial wzdecia i 3 dni pod rzad pod wieczor plakal. Bardzo pomogly krople Bobotic, poki co jest spokój

Polaj lubi tę wiadomość

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi_85 wrote:
    Aś gratulacje!1
    U nas co prawda nie bylo jakis mega problemów brzuszkowych, ale maly tez mial wzdecia i 3 dni pod rzad pod wieczor plakal. Bardzo pomogly krople Bobotic, poki co jest spokój
    Zawsze dobrze wiedziec co innym dziecia pomaga.
    Mialam zacytowac a polubilam.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    As Gratuluje :)

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podaje biogaie, sab simplex i delicol. Herbatki z kopru jeszcze nie próbowałam ale na razie nic z tych rzeczy nie pomaga. Pokarm jest ale mam wrażenie jakby wszystko przelatywalo przez niego jak przez sito:(

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Dziewczyny podaje biogaie, sab simplex i delicol. Herbatki z kopru jeszcze nie próbowałam ale na razie nic z tych rzeczy nie pomaga. Pokarm jest ale mam wrażenie jakby wszystko przelatywalo przez niego jak przez sito:(

Tez poczatkowo mialam delicol, ale polozna powiedziala mi ze on jest skuteczny tylko wtedy gdy przyczyna problemow jest nietolerancja laktozy, dlatego u nas zupelnie nie pomagal

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 02:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi_85 wrote:
    Tez poczatkowo mialam delicol, ale polozna powiedziala mi ze on jest skuteczny tylko wtedy gdy przyczyna problemow jest nietolerancja laktozy, dlatego u nas zupelnie nie pomagal

Ja też podaję delicol. 2 córce pomagało to trochę. Probiotyk to u nas standard.
    Didi, dzięki za przypomnienie o Boboticu! Starszej też tylko on pomagał, a teraz zupełnie wyleciało mi z głowy, żeby kupić dla młodego... :-o

U nas 1, max 2 kupy dziennie... To chyba mało, co? ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 02:24

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2018, 02:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Przy kp tak jest

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    No to u mnie z wyżej wspomnianych objawów tylko mega spanie.Wczoraj miałam taki ambitny plan poczytać książkę jak przyjadą teście.Mialam 2 podejścia.w południe pierwsze.Pilozyl siebie zasnęłam zanim otworzyłam książkę.Potem drugie po południu.Zrobilam sobie herbatkę i czekałam aż wystygnie.Przeczytalam że 2 kartki i zasnęłam ;) U mnie śluzu brak,a właściwie to mam mega upławy i położna mi mówiła że czasem czop jest wydalany płynnie razem z wydzielina więc mam nadzieję że mój też.Nobi więcej objawów się nie doszukam.
    Znowu wstalysmy o 7,czekam na teściów żeby popilnowali córki i jadę do tego gina.Wypilam już poranną kawke i dalej walczę z sennością.Nie wiem ile musiałabym spać żeby się wyspać...a jak pomyślę że pot będzie gorzej to już zasypiam na samą myśl o tych czekających nas nockach :P
    Wczoraj dostaliśmy zaproszenie na wesele w kwietniu.Maly będzie miał z 2 miechy.Mowie mężowi że córkę zostawimy z dziadkami bo 3 latek na weselu to brak zabawy a młodego weźmiemy bo karmienie itp poza tym mam nadzieję że prześpi imprezę.Dopchamy do auta wózek,chusty do noszenia i słuchawki wygłuszające i będzie git.Potem przypomniał sobie o arbuzach mlecznych i mówię mu że ja to że 2 kiecki dodatkowe muszę mieć bo jak mi coś przecieknie to dopiero będzie :P iase wkładek laktacyjnych.Do 3 miesięcy nie ma co liczyć na unormowania laktacje ale mimo wszystko idziemy.Maz do mnie ale przecież nie dasz rady wytrzymać imprezy,będziesz chciała spać itp.Mija odpowiedzi go powaliła: "matka nie śpi,matka czuwa".Koniec ;)

My mamy w tym roku 4 wesela :/
    Z tego na 3 trzeba jechać.
    Nie wiem co z Zuzią, chętnie bym ją brała, ale co jak autem nie może jeździć. :/

‹‹ 1087 1088 1089 1090 1091 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ