X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis kurier dostarczyl chuste wiec po karmieniu rozpoczynam nauke tej najprostszej kieszonki :) Ciekawe czy corci sie to noszenie spodoba.

Gosiak lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • makasa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie umiem z tel skopiować link.Mogę podpowiedzieć ze wystarczy na allegro wpisać pampers premium care 2 i wśród wielu są właśnie te 240szt za 84.99.

polaj masz rację wychodzi 35 gr za sztukę;)ale to i tak super promo a ja liczyć nie potrafię :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makasa wiesz to jeszcze po ciazy zostaly te dziury w mozgu. Przynajmniej ja je jeszcze u siebie widze :) bo na najprostrze pytania niekiedy nie znam odpowiedzi.

A wsadzilam mala do chusty i zasnela w momencie. Dzieki za podpowiedzi.

Krokodylica, makasa lubią tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Muska Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:
    Makasa wiesz to jeszcze po ciazy zostaly te dziury w mozgu. Przynajmniej ja je jeszcze u siebie widze :) bo na najprostrze pytania niekiedy nie znam odpowiedzi.

A wsadzilam mala do chusty i zasnela w momencie. Dzieki za podpowiedzi.
    Ja już 3 chusty mam :D Szaleństwo.Jedna 4,6m od koleżanki pożyczona,kupiłam kółkowa 2m (kołkowych do tej pory nie używałam,ale żeby z auta wyjść do przedszkola odprowadzić córkę będzie chyba lepsza niż zwykła bo szybciej zawiaze) no i 3,6m sobie też kupiłam bo wzór piękny był :P Już się nie mogę doczekać chustowania :) Córka mi zasypiała w maks.5 minut po włożeniu do chusty.Na początku nosiłam tylko w kieszonce,ale teraz chce próbować też w kangurku.Moze jakoś się tego wiazajia nauczę ;) W sumie to nie pamiętam za wiele,dziura w mózgu jednak jest ;) Oby to było jak z jazdą na rowerze.

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    A jak jest z tymi chustami a raczek spaniem.dzieci w chuscie a pozniej ich odkladaniem do łóżeczka..
    Przymierzam się do chusty, ale musze znalezc.osobe ktora mnie/nas nauczy.
    Różnie bywa ;) Ja odwiazywalam chustę,przytrzymywała córkę rekami i odkładałam szybko i delikatnie do łóżeczka,spala dalej.Niektorzy luzują wiązanie chusty i odkładają jakby z chusta.Wszystko zależy od tego jak głęboko dziecko zaśnie i co je wybudza.Ja tylko potem nakrywalam chusta po odłożeniu,a czasem kocykiem,co tam pod ręką było żeby szybki cieplutko zrobić ;)
    W razie czego jest pełno doradców chustowym,tylko trzeba ich znaleźć,ale to jest łatwe przez fejsa na grupach chustowym.Wystarczy zapytać kto jest doradcą w okolicy i na pewno kogoś poleca dziewczyny.Ja znam parę osób we Wrocławiu jak coś.
    Sama się nawet zastanawiam czy nie poprosić o konsultacje noszenia,bo serio tak wszystkiego to już nie pamiętam.Warto wiedzieć jak prawidłowo dzieciątko w chuście ułożyć,ile trzeba piły chusty dociągnąć itp.Wazne żeby pozycja na żabkę dobra była,a trochę inaczej się nozki podciąga u maluszków a trochę inaczej już u dzieci 3 miesięcznych.

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dziewczyn, które już rodziły - czy Was w dniu porodu bolały plecy na wysokości talii? Okropnie bolą mnie plecy, mam ucisk na krocze, chce mi się siku co chwilę... Mały nogami się odpycha, ja sobie miejsca i pozycji znaleźć nie mogę :/

Już sama nie wiem czy coś się zaczyna czy jak... Cały dzień czuję lęk i ekscytację jednocześnie, jestem jakby stremowana ;)

mjvyi09k1yghelay.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Annaki ja na spiocha w nocy karmie,
    Raz moj wydłużyl spanie,obudzila sie tak glodna,że prawie nas zjadla..pozniej e dzien czesciej sie domagala.
    Właśnie moja tak śpi że nie ma szans...usta zaciśnie i dupa...

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tym razem chce zacząć przygodę z chustą.Przy córce jakoś tak mi czas szybko zlecial ze zaczęliśmy się nosić dopiero w tuli jak usiadła w 7 msc.Mega te czasy wspominam.Dla mnie tula to rewelacyjne nosidlo.Pozyczylam jednak swojej przyjaciółce jak moja wyrosła a jak cora dorosła i przed oddaniem tak wyprala ze dziury wypalila.. i po tuli :/

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    A mi polozna z pediatra powiedzialy żeby nie bylo dlugich przerw np 5 h w karmieniu..tez noce chcialam wydluzyc..
    Moze pociagne jeszcze trochę i powoli bede spanie nocne wydluzac. Mloda nie da sie Zdjac z siebie do spania..brr.
    Mamy rutual,do poludnia marudzenie i niechec do spania..

Ile wypijaja wam mm.w nocy przy tych dlugich przerwach?

Ja też uslyszalam żeby wybudzać co 3 godziny, ale ja tego nie pilnuje, daję cyca jak sama się upomni, tyle że u Łucji przerwy większe jak 3 godziny się póki co nie zdarzają. Raz spała 4 godziny jak dałam wieczorem flachę z mm.

• Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calza stremowana?:DD Mnie czasem probuje dopasc lęk, ale szybko go odpycham od siebie uciekajac myslami w inne tematy...

Mnie w nocy od paru dni takie bole plecow lapia, jakby na okres, wlacznie z nieregularnymi skurczami. Parcie na mocz co chwile tez mam niestety, bo mala mi grzebie raczkami nad pecherzem. Mysle ze cos sie zaczyna u Ciebie, pytanie jak duzymi krokami?:) U mnie na pewno to sa male kroczki. Bo dzis kompletna cisza w eterze...

l22nkrhm0evewuhw.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pije około 90ml mm co około 3h.
    A jak się obudzi po godzinie to wypije około 20-30ml

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 15:38

• Polaj Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Różnie bywa ;) Ja odwiazywalam chustę,przytrzymywała córkę rekami i odkładałam szybko i delikatnie do łóżeczka,spala dalej.Niektorzy luzują wiązanie chusty i odkładają jakby z chusta.Wszystko zależy od tego jak głęboko dziecko zaśnie i co je wybudza.Ja tylko potem nakrywalam chusta po odłożeniu,a czasem kocykiem,co tam pod ręką było żeby szybki cieplutko zrobić ;)
    W razie czego jest pełno doradców chustowym,tylko trzeba ich znaleźć,ale to jest łatwe przez fejsa na grupach chustowym.Wystarczy zapytać kto jest doradcą w okolicy i na pewno kogoś poleca dziewczyny.Ja znam parę osób we Wrocławiu jak coś.
    Sama się nawet zastanawiam czy nie poprosić o konsultacje noszenia,bo serio tak wszystkiego to już nie pamiętam.Warto wiedzieć jak prawidłowo dzieciątko w chuście ułożyć,ile trzeba piły chusty dociągnąć itp.Wazne żeby pozycja na żabkę dobra była,a trochę inaczej się nozki podciąga u maluszków a trochę inaczej już u dzieci 3 miesięcznych.
    Wlasnie ja chce sie umowic na konsultacje. Kobieta przyjedzie do domu i za 100 przeszkoli :)

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Muska Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makasa wrote:
    Ja też tym razem chce zacząć przygodę z chustą.Przy córce jakoś tak mi czas szybko zlecial ze zaczęliśmy się nosić dopiero w tuli jak usiadła w 7 msc.Mega te czasy wspominam.Dla mnie tula to rewelacyjne nosidlo.Pozyczylam jednak swojej przyjaciółce jak moja wyrosła a jak cora dorosła i przed oddaniem tak wyprala ze dziury wypalila.. i po tuli :/
    No co ty?! Ja też mam tule,obecnie 2 na stanie,standard i todlera,a miałam różne,ale te 2 sobie zostawiłam.Najlepsze nosidło ever :) Ale już się nauczyłam nie pożyczać rzeczy jak parę dostałam zepsute z powrotem.Tuli bym nie dała,bo to za drogi biznes.Prztmierzyc jak najbardziej,ale nue dibuzywania na dluzszy czas.Kudzie nie szanuja czyis rzeczy,,a hak sie zaplaci taka kupe kase za josidlo to raczej sie uwaza.Ana miejscu przyjaciółki to bym kupiła Ci nowe albo kasę oddała.Jakby nie było tule 450 zł kosztują.A pierze się je w pralce owszem ale na programie delikatnym i to najlepiej w poszewcevod poduszki.Az mi żal tej tulki...

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    W wawie duzo drozej..nawet 250 zl
    Jednak od regionu ceny sie roznie ksztaltuja.
    A to przebitka 150% to niezle

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też właśnie czekam na swoją tule baby MIA :) kupiliśmy z wkładką dla niemowlaka. Wiem że opinie są różne co do tego kiedy zacząć używać nosidla. My napewno poczekamy jeszcze jakiś czas ale nie do czasu aż mały będzie siedział. U nas w Niemczech porządne nosidla używają już od urodzenia dziecka i dzieci są zdrowe

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:
    Kroko znalazlas ta strone z pieluszkami?

Nie. :)

• makasa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    No co ty?! Ja też mam tule,obecnie 2 na stanie,standard i todlera,a miałam różne,ale te 2 sobie zostawiłam.Najlepsze nosidło ever :) Ale już się nauczyłam nie pożyczać rzeczy jak parę dostałam zepsute z powrotem.Tuli bym nie dała,bo to za drogi biznes.Prztmierzyc jak najbardziej,ale nue dibuzywania na dluzszy czas.Kudzie nie szanuja czyis rzeczy,,a hak sie zaplaci taka kupe kase za josidlo to raczej sie uwaza.Ana miejscu przyjaciółki to bym kupiła Ci nowe albo kasę oddała.Jakby nie było tule 450 zł kosztują.A pierze się je w pralce owszem ale na programie delikatnym i to najlepiej w poszewcevod poduszki.Az mi żal tej tulki...
    kasę mi oddała ale wzięłam od niej 400 chociaż widziałam po niej ze była zniesmaczona ze tyle sobie policzylam za uzywke ale ja za nią dałam właśnie 450 miałam ta haftowana folklor...żal mi też do tej pory

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech dziewczyny, a u nas pogrom.
    Młody z infekcja, 5 tygodni i juz dostaje leki. Ja z zapaleniem migdałków, musze chodzic w domu w masce a dzieci ogarnia mąż. Starsza córa tuż po infekcji i jeszcze profilaktycznie leki dostaje.
    Nic, tylko sie pochlastać...

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Nie. :)
    http://allegro.pl/pampers-pieluchy-premium-care-2-mini-240-sztuk-i7148574730.html

powinno być to. Syn mi kompa włączył :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Ech dziewczyny, a u nas pogrom.
    Młody z infekcja, 5 tygodni i juz dostaje leki. Ja z zapaleniem migdałków, musze chodzic w domu w masce a dzieci ogarnia mąż. Starsza córa tuż po infekcji i jeszcze profilaktycznie leki dostaje.
    Nic, tylko sie pochlastać...
    U nas też wszyscy chorzy, Masakra. Córka krtań od poniedziałku, bo się w niedzielę śniegu. Najadla na spacerze, my z mężem kaszlemy też a młody dziś nad ranem zakaszlal, więc od razu wezwalam lekarza. Na szczęście osluchowo czyści, inhalacje robić i jakoś przetrwać... W poniedziałek do kontroli. Zdrówka Wam życzę!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 1089 1090 1091 1092 1093 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ