Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My próbujemy trafić na odpowiednie pieluchy i odpukać być może nam się udało. A po każdej zmianie podsypuję mąką ziemniaczaną i jak na razie jest ok. Jak się pojawi coś większego to bepanthen idzie w ruch.

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam pieluch eko - bez chemicznych dodatków i córka przez ponad 2 lata nie miała ani razu odparzenia. Smarowalam olejem kokosowym i teraz robię tak samo.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na razie tylko linomag, ale bardzo polecam też tormemtiol, u starszego stosowałam i poprawa była już po 2-3 smarowania u, jedyny minus tej maści to plamy więc trzeba uważać przy smarowaniu by ubranek nie ukazać :)

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umazać

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:
    Kurczę, po tym wyspaniu się mam jakąś taką energię, taki power jak dawno nie miałam :) Zrobiłam sobie już placuszki serowe, zjadłam i zaraz idę ogarniać chatę - wolę to robić sama niż męczyć się z tym moim dziadem, mniej nerwów.

Nie umiem tu wstawić miniatury, więc patrzcie na zdjęcie z neta i zapisujcie przepis ;) niestety moje zjadłam, a dopiero później pomyślałam o zdjęciu :P
    http://m.ocdn.eu/_m/f21807a83ab8b8bbae91367e7cb78469,7,1,138-871-1614-1261-0.jpg

Serowe racuchy/placuszki by Anna Starmach (edytowane lekko przeze mnie)

SKŁADNIKI:
    3 jajka
    3 lyżki cukru
    1 łyżka cukru wanilinowego
    250g sera białego
    4 łyżki mąki pszennej
    masło klarowane do smażenia
    opcjonalnie co kto lubi do środka: rodzynki, kawałki czekolady, owoce

PRZYGOTOWANIE:
    1. Żółtka i białka oddzielić.
    2. Białka ubić na sztywną masę
    3. Żółtka połączyć z cukrem i cukrem wanilinowym i ubić na kogiel-mogiel (ja wkładam miseczkę z jajkami do ciepłej wody, szybciej się rozpuszcza cukier). Następnie dodać ser biały i mąkę.
    4. Do masy serowej ostrożnie dodać białka i połączyć w jednolitą masę.
    5. Smażyć po każdej stronie na wolnym ogniu ok. 2 min z każdej strony. Po prostu na rumiano :)

Ja zajadałam z cukrem pudrem i konfiturą malinową :)

mniam, właśnie pochłaniam

calza lubi tę wiadomość

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Grzesiem jest masakra. Jest tak straszliwie zazdrosny. Wszystko robi na zlosc. Specjalnie krzyczy przy malym. Nie slucha nas. Rzuca zabawkami i wygraża mlodszemu bratu. Mąż dxisiaj na chwile pohechal do tesciow to Grzes mnie szarpal jak mialam malego na rekach. Koszmar. Normalnie sie poryczalam. Na szczescie moja mama przyjezdza na 3 dni i niania bedzie bo nie dam rady....

• Polaj Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia to masz nie ma ciekawie ze starszakiem nawet nie mozesz pojsc do kibelka bo niewiadomo co maly moze wywinac.A ile Grzes ma lat?

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • calza Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh a ja dzisiejszy dzień mam powtórkę z wczorajszej rozrywki - miejsca sobie znaleźć nie mogę, brzuch pobolewa jak na okres, czuję, że mam wilgotno tam na dole, normalnie jakbym okresu dostała :/

Ale i tak nie planuję siedzieć, byliśmy już na shoppingu, a teraz jedziemy coś zjeść na mieście - może lepiej się poczuję jak się rozchodzę?

mjvyi09k1yghelay.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj 3lata ma Grześ. No strach wyjsc gdzies. Awanturuje sie o byle co. Fak faktem ostatnie 2 tug byl chory i szlismy mu na reke tj bajki w tv itp. Ja nie mialam sily z nim walczyc maz mial kupe roboty i tak wyszlo. Od wczoraj jestem w domu a juz kestem wykonczona psychicznie ta sytuacja

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, dziecko się czuje tak jakbyś Ty się czuła gdyby mąż przyszedł u powiedział, że id dziś ma nową, młodsza żonę i że zamieszka z Wami i będzie z nim spała w sypialni itp... Spróbujcie wczuć się w jego sytuację i dawać mu maksimum zrozumienia i miłości.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko jak jest niegrzeczne to znaczy, że chce zwrócić na siebie uwagę i że mu brakuje czegoś. Więc wbrew pozorom wtedy zamiast naszej złości najbardziej potrzebuje naszej miłości - ale wiem, jest to czasem trudne...

Krokodylica, Polaj, makasa lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Ech dziewczyny, a u nas pogrom.
    Młody z infekcja, 5 tygodni i juz dostaje leki. Ja z zapaleniem migdałków, musze chodzic w domu w masce a dzieci ogarnia mąż. Starsza córa tuż po infekcji i jeszcze profilaktycznie leki dostaje.
    Nic, tylko sie pochlastać...

Przewalone. Współczuję.
    Jakie leki dostaje synek? Co mu jest?

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:
    http://allegro.pl/pampers-pieluchy-premium-care-2-mini-240-sztuk-i7148574730.html

powinno być to. Syn mi kompa włączył :)

Dzięki. :)

• Angela* Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    Co polecacie na brzydką, czerwoną pupę?

My uzywamy bepanthen baby i nigdy nie zdarzyło nam sie odparzenie :)
    Orzy starszej córce jak raz sie odparzyla uzywalam tormentiolu tez bardzo dobry ale strasznie brudzi ubrania .. ;)

Aenu lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    U nas też wszyscy chorzy, Masakra. Córka krtań od poniedziałku, bo się w niedzielę śniegu. Najadla na spacerze, my z mężem kaszlemy też a młody dziś nad ranem zakaszlal, więc od razu wezwalam lekarza. Na szczęście osluchowo czyści, inhalacje robić i jakoś przetrwać... W poniedziałek do kontroli. Zdrówka Wam życzę!

Współczuję!
    Matko wszyscy teraz chorzy.
    Ja się zastanawiam czy Zuzi jeszcze w lutym w domu nie przetrzymać
    ...

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    W wypisie wyczytalam ze 1 faza porodu trwala 1h 45nin a druga faza 5min. Poród expres. Od kiedy licza puerwsza faze?

Od odejścia wód.
    U mnie też 2 faza 5 minut. Przy Zuzi 10 minut. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktokodylica to nasciemniali u mnie. Skrocili o godzine

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŚwinkaMinka wrote:
    hej
    trzymam kciuki za powoli rozpakowujące się dziewczyny - już nas niewiele zostało :)

my w domku od wczoraj, starszy synek dobrze przyjął młodszego, dostał od niego prezent, sam też kupił mu mały prezent od siebie i taty :)

mój M mówi do starszego "jesteśmy rodziną" a starszy mu odpowiada "brakuje nam tylko pieska" :) normalnie się uśmiałam :)

u nas też nawał pokarmu, młody wisi na cycu często, w ciągu dnia mamy kilka takich maratonów 2-3 godzinnego wiszenia na piersi, często wydaje mi się że zbyt płytko chwyta, ale moje cyce to teraz balony, a wielkość moich otoczek jest jak średniej wielkości pomarańcza i już sama nie wiem jak on powinien łapać cyca tak by uchwycić jeszcze znaczną część otoczki

na obolałe piersi stosuję "specjalne kompresy chłodzące" - sposób podpowiedziany przez doradcę laktacyjnego w szpitalu (miałam trzy wizyty na oddziale:) - dwie pieluszki pampers, zmoczone wodą i zamrożone, zmoczony wkład fajnie się zamraża, potem pieluszka na cyca i 20 minut

mam pytanie czy prowadzicie jakiś dziennik snu i aktywności maluszka, w którym zapisujecie kiedy i ile czasu trwa sen, karmienia itp??

Ciekawy sposób.

Ja jak rozkrecalam laktacje to zapisywalam godziny karmienia.
    Teraz nic nie zapisuje.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu noworodek ma czerwoną pupę, to nie jest odparzenie. :) smaruj zwykłym kremem do pupci, bepanthen bardzo fajny ale drogi. Ja mam zwykły z babydream.
    Na odparzenie sudocrem albo faktycznie tormentiol, ale powtarzam - to nie jest odparzenie. :)

Aenu lubi tę wiadomość

‹‹ 1091 1092 1093 1094 1095 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ