Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Malzowinka dołącz do dziewczyn
Ja syna przenosilam 2 tygodnie więc wiem jak to jest byc w 10 miesiącu ciazy. Te wszystkie sposoby przyspieszenia są wykończajece psychicznie.
Jestem z Wami styczniowkiWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 21:15
Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Calza, Muska ale fajnie ze cos sie u Was ruszylo, ja jestem jeden dzien po terminie, jutro mam wizyte w poradni ostatni raz i dowiem sie na czyms stoje... Wczoraj w badaniu moczu wyszla mi obecnosc cial ketonowych, pod koniec ciazy! Glukozy zero, wiec nie wiem od czego. Miala tak ktoras moze?
calza lubi tę wiadomość
-
Calza, Muska, Eklerka, Małżowinka, powiem Wam tak - u mnie w ogóle nie zanosiło się na samoistny poród a byłam już w 40+5. Wieczorem tego dnia zaczęły się skurcze a urodziłam w 40+6
takze macie duże szanse jeszcze
ja wątpiłam a udało się
powodzenia dla Was!
My jutro ruszamy na pierwszy spacernr zazdroszcze Wam chorób maluszków. Stres na pewno jest ogromny. Teraz już tak będzie, że zawsze będziemy się martwiły
Powiem Wam że jestem zachwycona opieką jaką roztacza mój mąż wokół Sarywszytsjo chętnie robi i się uczy. Nie marudzi, nie szuka wymówek i dopytuje się kiedy Malutka będzie wchodziła z nim w interakcje
jestem w nich zakochana
Krokodylica, calza, helagazela lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnycalza wrote:No to widzę, że szaleństwo jednak panuje u lekarzy, a nie u ciężarnych...
Z tego co dziś usłyszałam to jak wody odchodzą to spokojnie 4-6h masz jeszcze w domu, no chyba, ze zaatakują Cię regularne skurcze co 5-7minut. Takie info z dziś
Trzymam kciuki za szybki poród -
Moj ginek w związku z tym czopem kazał przyjechać na IP żeby mógł mnie obejrzeć. Szyjka całkowicie zgładzona, rozwarcie dalej bez szału, ale już mnie na porodówce doktor zostawił. Powiedział, że będziemy się obserwować i w razie co on proponuje trochę oksytocyny na rozchulanie porodu.
Podobno zaczęłam poród, ale ja jakoś tego nadal nie czuję, może jestem po prostu zaprawiona po bolesnych miesiączkach... Doktor kazał się cieszyć, bo mogę być jedną z tych szczęściar, o których się słyszy, ale nie widuje na oddziałach.Bubu93, Aenu, helagazela, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U mnie dupa... generalnie zostawili mnie na porodówce, zadzwoniłam po położną i... badanie rozwarcia - piszczałam jak dziecko, rozwarcie raptem 0,5-1cm, dziecko wysoko (czuć pęcherz, ale nic poza tym), według położnej głęboka ciąża.... skurcze są, bo pani doktor z przychodni mi skurcze rozchulała... dostałam kroplówki, antybiotyk (gbs dodatni) A po badaniu rozwarcia zastrzyk z nospy żebym mogła się wyspać, bo nic z tego dziś nie będzie
Podobno mam i tak nieźle warunki z szyjką, bo masaż szyjki podobno na pierworódki działa wyjątkowo rzadko...
K. pojechał do domu spać, ja też planuje się przekimać pomimo bólu brzucha i skurczy...
Rano przyjdzie szefowa porodówki i planuję się z nią dogadać na wyjście z domu o ile nie zacznę rodzić. Jestem zmęczona i bolała, K. zawiedziony i zmęczony, położna poszła do domu, a te z dyżur i są ofukane, bo po badaniu szyjki krwawię ciurkiem i się martwię i mam czelność martwic sie na głos i pytać czy to normalne
Także Muska dajesz!!! W Tobie ostatnia styczniowa nadzieja!!! -
No to na szybko doniosę że o 23:50 urodził się nasz synek
Siedzę właśnie w sali już na noworodkach u jakoś emocje nie dają mi zasnąć,no płacz innych maluchów teżtrafiła mi się o zgroza ta sama sala co z córką,czyli 4 osobowa ibkazda z dzieckiem ...
Synek Jurek dostał 10 pkt,ma 60 cm i waży 3910g.Dobry gigant bo ja mam 164cm i wagę tak 62 (tzn tyle to mialam)
poród sn,dobry hardcore.Maly rodzin się z rączką przy główce.Musieli mnie naciąć niestetyNiby mało,ale zażywał mnie ten lekarz baaardO dlugo.
Dobra,tym akcentem kończę i napiszę o synku więcej jak mi go odradza bo pojechał do rana na obserwację.
makasa, Polaj, ana167, natki89, Bubu93, calza, annaki, Krokodylica, Mama-Ali, Aenu, Karmelova, helagazela, Pooziomka, małżowinka, Rybaaaa, Myszk@, BlackCatNorL lubią tę wiadomość
-
Miska gratuluję
niech chłopak rośnie zdrów!
Małżowinka teraz naszą kolej!!!
Ja chwilę pospałam, ale w międzyczasie o mnie była kłótnia, że leżę a nie rodzę. Mój doktor wściekły, bo przecież mam skurcze to czemu położne marudzą (zresztą kiedy tego nie robią). No i mówią mu, że taka i taka Pani doktor dziś na przychodni zrobiła mi masaż to jak mam nie mieć skurczy? Czy on nie wie, że ona jest słynna z tego masażu, że na prawdę potrafi go zrobić? I usłyszałam 'To ONA tak mi przebadała pacjentkę? Będę musiał sobie z nią pogadać'.
Nie wiem czemu tak się wszyscy o tą panią doktor tu pienią, wywnioskowałam tylko, że to nie pierwszy raz tak załatwiła pierwiastkę po terminie...
Także awantura była, ja już spać nie mogę... Po nospie skurcze siadły, także planuję wyjść dziś do domu i czekać aż mój uparciuch wyjdzie już w lutym, bo w styczniu z tego porodu NIE BĘDZIEmałżowinka lubi tę wiadomość
-
Muska wrote:No to na szybko doniosę że o 23:50 urodził się nasz synek
Siedzę właśnie w sali już na noworodkach u jakoś emocje nie dają mi zasnąć,no płacz innych maluchów teżtrafiła mi się o zgroza ta sama sala co z córką,czyli 4 osobowa ibkazda z dzieckiem ...
Synek Jurek dostał 10 pkt,ma 60 cm i waży 3910g.Dobry gigant bo ja mam 164cm i wagę tak 62 (tzn tyle to mialam)
poród sn,dobry hardcore.Maly rodzin się z rączką przy główce.Musieli mnie naciąć niestetyNiby mało,ale zażywał mnie ten lekarz baaardO dlugo.
Dobra,tym akcentem kończę i napiszę o synku więcej jak mi go odradza bo pojechał do rana na obserwację.
Gratulacje -
Calza a gdzie Ty rodzisz. ? Podali oxy. ? Kurcze No rozwarcie To Pójdzie Ale Ma Porządnych skurczach dziwvi CI Lekarze. Jeśli masz gbs dodatni to musza antybiotyk podawać co 4 h w czasie trwania porodu. Szkoda Tobie wracać jak juz go podali. Oby ktoś podjął decyzję szybka..
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
bobas2015 wrote:Calza a gdzie Ty rodzisz. ? Podali oxy. ? Kurcze No rozwarcie To Pójdzie Ale Ma Porządnych skurczach dziwvi CI Lekarze. Jeśli masz gbs dodatni to musza antybiotyk podawać co 4 h w czasie trwania porodu. Szkoda Tobie wracać jak juz go podali. Oby ktoś podjął decyzję szybka..
Rodzę w Bielańskim w Warszawie. Mam regularne skurcze co 5 minut, chcą zrobić test oxy, badał mnie mój doktor i podobno 2-3 palce rozwarcie, aczkolwiek te skurcze dalej są, ale nie takie okropne, a na pewno nie jak u Pani rodzącej w sali obok...