X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • annaki Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia spokojnie 37 u noworodka to jest raczej prawidłowa temp ;)

Gosiak, Krokodylica lubią tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko do tej pory bylo raczej 36.7 36.6 i jest ciepły w dotyku

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, do 37,5 jest ok.

Krokodylica lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tyle sie martwie ze my wszyscy bylismy przeziebieni i nie wiem czy coś złapał

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia i jak sytuacja u Was?

My się dzisiaj zamotaliśmy w chustę, bo Iza była lekko marudna i pomogło, nie byłyśmy idealnie zamotane, ale mała się nie prężyła i nie zadzierała głowy, tylko chwilę pokwiliła, wtuliła się we mnie i zasnęła, a myślałam że będzie czuwać :P potem brzuszek jej dokuczal, wypiła 10ml rumianku i dobrze że na pieluchy 2 przeszliśmy, bo w poprzedniej by się nie zmieściło

A tak w ogole ile pączków zjadłyście? :D

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oublier wrote:
    Moja mama jest położną środowiskową ;) jeśli nie jedzie w teren, to zostawia nam wage i każe małą ważyć. Chyba trochę niepotrzebnie nas nakręca. Gania nas po poradniach laktacyjnych i neurologopedach. Oprócz mamy odwiedza nas inna położna, ale ona też mówi, że mało przybiera... tylko, że ona zna mnie od małego, jest taką trochę ciocią i też może podchodzić do tego zbyt emocjonalnie. Tak to jest, jak się ma wokół siebie za duzo ekspertów ;)

Fakt, co za dużo to niezdrowo, ale z jednej strony to dobrze mieć w rodzinie taką położną, przynajmniej ja czułabym się bezpieczniej z kimś takim przy boku. No, ale z drugiej fakt, że to rodzina też nie do końca ułatwia. Jestem pewna, że dzidzia w końcu zacznie ładnie przybierać, to tylko kwestia czasu.

Ja zjadłam 1 pączka i więcej nie chcę. A to dlatego, że w ciąży jadłam je w ilości ogrooomnej i mam w sumie dość :)

Dziewczyny, co powiecie mi o kropelkach Bobotic? Dobre? Takie sobie? Ja póki co podałam młodemu 3 krople koło 14 i jak do tej pory jest spokojny tylko nie wiem czy to nie zwykły zbieg okoliczności.

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2018, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    Sylwia i jak sytuacja u Was?

My się dzisiaj zamotaliśmy w chustę, bo Iza była lekko marudna i pomogło, nie byłyśmy idealnie zamotane, ale mała się nie prężyła i nie zadzierała głowy, tylko chwilę pokwiliła, wtuliła się we mnie i zasnęła, a myślałam że będzie czuwać :P potem brzuszek jej dokuczal, wypiła 10ml rumianku i dobrze że na pieluchy 2 przeszliśmy, bo w poprzedniej by się nie zmieściło

A tak w ogole ile pączków zjadłyście? :D

Szukalismy jakiegokolwiek neonatologa przez ponad 1.5h. Nikt nie odbieral tel a adresy domow lekarzy w zasadzie kolo rodzicow. Prztjechala po 21 babka. Obejrzala młodego i na razie ok. Z temp mnie uspokoiła ze tak moze byc ale kazala obserwowac czy nie zacznie sie kaszel. Babla chyba nie najgorsza bo przez wiele lat byla ordynatorem w szpitalu dzieciecym w Bydgoszczy.
    Jestem wykonczona psychicznie po tym wszystkim.

Jutro przyjedzie do mnie chusta i sprobuje zamotac Kubusia

• calza Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś nie daliśmy Filipowi witaminy D i maluch pięknie śpi i nie boli go brzuszek. Mimo to, aby się upewnić, postanowiliśmy podać mu 1 kropelkę jutro rano, jeśli pojawi się ból brzuszka to przynajmniej będziemy mieć rozwiązana sprawę.

Gosiak lubi tę wiadomość

mjvyi09k1yghelay.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2018, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale spokojnie tutaj ostatnio.

Lubuś zaczął się uśmiechać wczoraj pełną gębą. Super widok.

Polaj lubi tę wiadomość

• Polaj Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano dziewczyny zaangazowaly sie w opieke nad malenstwami.

U mnie nocka z 3 pobudkami wiec super :)

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak Eklerka?

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć babeczki. Ja czytam na bieżąco, ale nie zawsze mam czas czy energię żeby pisać :)

U nas dziś tygodniówka- Wojtuś kończy 7 tygodni!!!! Jak, kiedy, gdzie? Nie wiem dokąd uciekły te ubiegłe tygodnie. Ale nieziemsko cieszę się, że już ich nie ma.

Powoli zaczynamy łapać rytm dnia. Kłopoty brzuszkowe są, ale dużo mniejsze. Nocki sa fajne, bo z 1-2 pobudkami, przy czym wstajemy z mężem na zmianę, wiec się wysypiam- w miarę ;).
    Wojtek fajnie głuży i wydaje dźwięki głośnego śmiechu :).
    A od jutra mam męża w domu przez 10 dni, wiec w ogóle miodzio :).
    Może uda mi się porządnie wyspać ;)

Aaa, no i katar małemu przeszedł, więc w kolejnym tygodniu szczepienie. Nieznoszę tego, bo mi sie płakać chce jak patrzę na krzyczące dziecko w takich sytuacjach, ale nie ma wyjścia :/

Udanego weekendu dziewczyny, ja znikam na ten czas, będę się rozpływać w nic nie robieniu :D.

Krokodylica lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) wczoraj nie zdążyłam się pochwalić więc piszę teraz - Sara waży 4450 :o :) położna mówiła że jest bardzo dużo i widać, że jest typem dziecka które ciągle by jadło. Męczą ja trochę kolki i z racji tego mam spróbować dawać jej regularnie co 2.5-3 h a nie tak jak do tej pory na żądanie nawet co godzinę czy dwie. Mamy próbować zatykać ja smoczkiem. Rozgrzewać brzuszek okładami, suszarką albo czymś co daje ciepło. Robić masazyk. I powiem Wam, że nie wiem na ile to przypadek a na ile skuteczny sposób, Sara wczoraj była dużo spokojniejsza, mniej się prężyła i mniej płakała. Zrobiła też 2 kupki a ostatnio robiła jedną i to z płaczem :) Dzisiaj zobaczymy jak będzie.

Wczoraj zjadłam 3 paczki i powiem Wam że tak mi było niedobrze całą noc że myślałam że będę wymiotowała. Nigdy nie jadłam Paczków z tej cukierni i podejrzewam że były słabe jakościowo. A Wy ile na liczniku? :)

Polaj lubi tę wiadomość

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 3 paczki zaliczone ale z domowej cukierni mamy ;)

natki89, Krokodylica lubią tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czytam na bieżąco ale często ręki mi brakuje żeby odpisać. Przy okazji mój telefon nie jest wysokich lotów co bardzo utrudnia zadanie. Ale ponieważ wczoraj mieliśmy z mężem 8 rocznicę naszego bycia razem i z okazji zbliżających się walentynek małż sprezentował mi nowszy model :) czekam jeszcze tylko na wzmocnioną szybkę i obudowę do niego i myślę że w weekend zacznę go używać :D

Co do wagi to we wtorek Asia ważyła 5050g (kończyła wtedy 4 tygodnie) więc mamy niezłą kluskę :)

ana167, Polaj, Krokodylica lubią tę wiadomość

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałyście jeszcze dziewczyny odnośnie chust. My jesteśmy umówieni na niedzielę na spotkanie z doradcą chustowym. W Warszawie to koszt 160 zl. Mam wielką nadzieję na to, że córka polubi chustonoszenie bo u nas będzie to również element leczniczy. Nie pisałam o tym wcześniej bo nie było okazji ale u Asi zaraz po porodzie stwierdzono dość dużą dysplazję bioder. Aktualnie nosi szelki Pavlika ale dla mnie moment kiedy choć na dwie godziny dziennie będę ją mogła z nich wyjąć i włożyć w chustę będzie wybawieniem.

Gosiak lubi tę wiadomość

bl9czbmh9bslxcao.png
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co najważniejsze - dziś kończymy miesiąc :D <3

Gosiak, Polaj, makasa, Maruder, Krokodylica, kate88:) lubią tę wiadomość

bl9czbmh9bslxcao.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjadłam wczoraj 2 pączki.
    Dzisiaj moja córka ostatni dzień w przedszkolu i zaczyna ferie.

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjadłam 2 paczki z adwokatem. Dziewczyny, wychodzimy dziś do domu!! Staś osluchowo czysto, wszystko już ok! Nie mogę uwierzyć, że spędziliśmy tu 12 dni...

annaki, Aenu, Polaj, Maruder, natki89, Lagostina, Krokodylica, Rybaaaa lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak super :)

Ana pewnie że dam znać :) na razie mamy te szelki nosić do końca marca i mam wielką nadzieję że pomogą bo nawet nie chcę myśleć o innych rozwiązaniach.

bl9czbmh9bslxcao.png
‹‹ 1120 1121 1122 1123 1124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ