X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wasze dzieci tez ulewaja?
    Ja dalam malej odciagniety pokarm wypila ok 40ml i za chwile chyba wszystko zwymiotowala i zasnela, karmie ja co 3h bo tak sie budzi, ale przy cycu jest max 15min nie wiem czy to nie za malo. I czy jak zwymiotowala to powinnam ja obudzic i dac cyca?

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam wyjscia i musze dwojke ogarnac w kapieli ale nie udaloby mi sie to bez malego przewijaka z ikei w lazience. Maz wraca bardzo pozno w sumie to w weekendy on kapie mala.
    Dobre ze starszakowi tylko sie pomaga bo tak sie sam ogarnia.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez ulewa czasem. Z tym ycem to nie wiem. Jak chce to dawaj. Przy kp nie bedziesz wiedziala czy zjada. Musisz ważyć regularnie. Jak masz watpliwosci to przed i po karmieniu mozesz.

Ja kąpie sama ale uzywam leżaczka. To jest kwestia wprawy.
    Kubuś to moje drugie dziecko a i tak sobie wkrecam różne rzeczy. Moze jestem troche spokojniejsza niz przy starszaku ale zupełnie na luzie nie jestem

• Bubu93 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuba też ulewa, raz mniej raz więcej. Jeśli widzę, że po ulaniu jest głodny to daję mu trochę, a jeśli od razu zasypia to nie budzę go.

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staś też ulewał i to sporo - chociaż córka więcej - aż chlustała czasem. W szpitalu dali nam na to nutriton 3 razy dziennie przed karmieniem i przeszło jak ręką odjął. Dziś mąż kupił i będę podawać.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o samodzielne kąpanie, to polecam wiaderko do kąpieli. Można ogarnąć dziecko samemu, bez pomocy drugiej osoby.

Nas dopadł kryzys laktacyjny :( Widzę, że pokarmu mam mniej. Ciężko ściągnąć sensowne ilości laktatorem a mała biedna płacze z głodu :( Dzisiaj zainwestowałam w lepszy laktator. Mam nadzieje, ze to pomoże, bo chciałabym uniknąć MM.

Z pozytywów: dzisiaj osiągnęłyśmy wagę urodzeniową :)

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja serio mam ochotę pieprznac tym kp i podać butlę. Mam tak poraniony i bolacy prawy sutek że ryczec mi się chce. :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2018, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam wrazenie ze mam mniej pokarmu. Jeszcze 2 dni temu po 3h piersi byly odczuwalnie pelbiejsze a wczoraj miękkie. Ale ostatnio maly je na raty. Cz jednerj piersi potem bp po 2h z drugiej. Na jedno pisiedzenie nie opróżnia obu jak to było do tej pory może to dlatego

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2018, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    A ja serio mam ochotę pieprznac tym kp i podać butlę. Mam tak poraniony i bolacy prawy sutek że ryczec mi się chce. :(
    Smarujesz czymś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2018, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam maltan

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja polecam własne mleko i olej kokosowy oraz duuużo wietrzenia

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wietrzenie tak

• KacperekiOliwka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja tylko na chwile u nas koszmar wszyscy chorzy syn przyniósł z przedszkola zaraz ul roczna Core ta meza mnie i teraz Waness nic tylko płakać... trzymajcie kciuki żebyśmy jakoś dali radę bo z mezem już padamy.. kroko dobrze robisz ze nie posylasz małej do przedszkola

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
    3 szczescie Wanessa 1 rok
    odmawiajmy modlitwe do sw. Rity
  • KacperekiOliwka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroki ja padam od chorób i teraz już mam w dupie karmienie piersią nic nie dało i stres zmęczenie

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
    3 szczescie Wanessa 1 rok
    odmawiajmy modlitwe do sw. Rity
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz najgorszy moment z tymi chorobami ale jeszcze dobry miesiac i powinno byc lepiej my, odpukać,cgyba wychodzimy z tego. Mąż dxisiaj przyjeżdża i mam nadzieje ze już jest zdrowy....

Wczoraj przyszla do mnie chusta już jest wyprana i dzisiaj spróbuje zamotac Kube

Gosiak lubi tę wiadomość

• Aenu Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kp też nic nie dało. Mała była wiecznie głodna, mnie bolały piersi. A teraz dostaje mm i jest o wiele lepiej. Nie będę się męczyć z kp. W nocy budzi się tylko raz do picia. Ja jestem szczęśliwa i ona ;)

ŚwinkaMinka, helagazela lubią tę wiadomość

• annaki Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I u nas córka od wczoraj z gorączką...rok czasu nie miała gorączki a tu teraz całą noc walczylismy bo spadało do 37 po czym zaraz 39. Mąż pojechał z nią właśnie na dyżur do lekarza. Ale ponoć panuje teraz grypa wszędzie... pogoda też posrana bo zamiast przymrozić to sra śniegiem i temperatura na.plusie lub szałowe 0. Kur...chce - 20....

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Ja cały czas u rodziców. Mąż zdrowieje w domu dtarszak walczy bo coś tam kolo niego krąży. Kuba na razie nic nie złapał. Oby nic jeszcze nie bylo. Mąż przyjeżdża po nas w weekend wiec chwila jest żeby sie podkurować.

Dziewczyny jak pępki waszych maluchów odpadly już? U nas słabo z tym pępkiem. Kuba ma 2,5tyg i nie odpadl jeszcze. Od kilku dni przemywam spirytusem ale na razie bez efektu. Nie babrze się co prawda ale długo to trwa

Sylwia, u nas w pon 4 tygodnie i się nie zapowiada. Młodszej córce odpadł po ponad 6 tygodniach dopiero i też dlatego, że ostro zaczęłam go traktować spirytusem i patyczkami na wszystkie strony. Jeśli pępowina była gruba to może to tyle trwać.

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też wiecznie choroby... Ja bym chętnie nie posłała do przedszkola, ale sama jeszcze kiepsko się czuję, anemia mnie wykończy, choć i tak jest dużo lepiej. No i wieczne zmęczenie... No i ogarnąć samej taką trójkę to masakra... Młody nie wiadomo kiedy zacznie się drzeć i czasem dopiero po kilku godz. się uspokaja. No i sama z wszystkimi jeszcze na spacer nie dam rady wyjść. No więc siłą rzeczy, póki w miarę zdrowe to chodzą (fakt że dopiero od tygodnia, i dziś znów chrypa i kaszel się pojawiły...).

No i się zastanawiam jak ze szczepieniami jeśli reszta domowników byłaby chora?..
    Lekarka powiedziała, że jak tak się będę zatanawiać to nigdy nie zaszczepię, bo zawsze coś będzie.

I pytanie nr 2: kiedy robiłyście usg bioderek? My byliśmy w czwartek na patronażu i zapomniałam upomnieć się o usg (u nas robi lekarka w przychodni). Zadzwoniłam następnego dnia to pielęgniarka powiedziała, eby przypomniać się na wizycie szczepiennej. Tylko wtedy będzie już miał 6.5 tyg. a w zaleceniach niby usg w 1 mscu życia.

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaa, z tego co pamiętam USG bioderek robi się po 6 tygodniach.

Rybaaaa lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 1122 1123 1124 1125 1126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ