Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wasze dzieci tez ulewaja?
    Ja dalam malej odciagniety pokarm wypila ok 40ml i za chwile chyba wszystko zwymiotowala i zasnela, karmie ja co 3h bo tak sie budzi, ale przy cycu jest max 15min nie wiem czy to nie za malo. I czy jak zwymiotowala to powinnam ja obudzic i dac cyca?

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam wyjscia i musze dwojke ogarnac w kapieli ale nie udaloby mi sie to bez malego przewijaka z ikei w lazience. Maz wraca bardzo pozno w sumie to w weekendy on kapie mala.
    Dobre ze starszakowi tylko sie pomaga bo tak sie sam ogarnia.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez ulewa czasem. Z tym ycem to nie wiem. Jak chce to dawaj. Przy kp nie bedziesz wiedziala czy zjada. Musisz ważyć regularnie. Jak masz watpliwosci to przed i po karmieniu mozesz.

Ja kąpie sama ale uzywam leżaczka. To jest kwestia wprawy.
    Kubuś to moje drugie dziecko a i tak sobie wkrecam różne rzeczy. Moze jestem troche spokojniejsza niz przy starszaku ale zupełnie na luzie nie jestem

• Bubu93 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuba też ulewa, raz mniej raz więcej. Jeśli widzę, że po ulaniu jest głodny to daję mu trochę, a jeśli od razu zasypia to nie budzę go.

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staś też ulewał i to sporo - chociaż córka więcej - aż chlustała czasem. W szpitalu dali nam na to nutriton 3 razy dziennie przed karmieniem i przeszło jak ręką odjął. Dziś mąż kupił i będę podawać.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o samodzielne kąpanie, to polecam wiaderko do kąpieli. Można ogarnąć dziecko samemu, bez pomocy drugiej osoby.

Nas dopadł kryzys laktacyjny :( Widzę, że pokarmu mam mniej. Ciężko ściągnąć sensowne ilości laktatorem a mała biedna płacze z głodu :( Dzisiaj zainwestowałam w lepszy laktator. Mam nadzieje, ze to pomoże, bo chciałabym uniknąć MM.

Z pozytywów: dzisiaj osiągnęłyśmy wagę urodzeniową :)

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja serio mam ochotę pieprznac tym kp i podać butlę. Mam tak poraniony i bolacy prawy sutek że ryczec mi się chce. :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2018, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam wrazenie ze mam mniej pokarmu. Jeszcze 2 dni temu po 3h piersi byly odczuwalnie pelbiejsze a wczoraj miękkie. Ale ostatnio maly je na raty. Cz jednerj piersi potem bp po 2h z drugiej. Na jedno pisiedzenie nie opróżnia obu jak to było do tej pory może to dlatego

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2018, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    A ja serio mam ochotę pieprznac tym kp i podać butlę. Mam tak poraniony i bolacy prawy sutek że ryczec mi się chce. :(
    Smarujesz czymś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2018, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam maltan

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja polecam własne mleko i olej kokosowy oraz duuużo wietrzenia

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wietrzenie tak

• KacperekiOliwka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja tylko na chwile u nas koszmar wszyscy chorzy syn przyniósł z przedszkola zaraz ul roczna Core ta meza mnie i teraz Waness nic tylko płakać... trzymajcie kciuki żebyśmy jakoś dali radę bo z mezem już padamy.. kroko dobrze robisz ze nie posylasz małej do przedszkola

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
    3 szczescie Wanessa 1 rok
    odmawiajmy modlitwe do sw. Rity
  • KacperekiOliwka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroki ja padam od chorób i teraz już mam w dupie karmienie piersią nic nie dało i stres zmęczenie

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
    3 szczescie Wanessa 1 rok
    odmawiajmy modlitwe do sw. Rity
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz najgorszy moment z tymi chorobami ale jeszcze dobry miesiac i powinno byc lepiej my, odpukać,cgyba wychodzimy z tego. Mąż dxisiaj przyjeżdża i mam nadzieje ze już jest zdrowy....

Wczoraj przyszla do mnie chusta już jest wyprana i dzisiaj spróbuje zamotac Kube

Gosiak lubi tę wiadomość

• Aenu Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kp też nic nie dało. Mała była wiecznie głodna, mnie bolały piersi. A teraz dostaje mm i jest o wiele lepiej. Nie będę się męczyć z kp. W nocy budzi się tylko raz do picia. Ja jestem szczęśliwa i ona ;)

ŚwinkaMinka, helagazela lubią tę wiadomość

• annaki Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I u nas córka od wczoraj z gorączką...rok czasu nie miała gorączki a tu teraz całą noc walczylismy bo spadało do 37 po czym zaraz 39. Mąż pojechał z nią właśnie na dyżur do lekarza. Ale ponoć panuje teraz grypa wszędzie... pogoda też posrana bo zamiast przymrozić to sra śniegiem i temperatura na.plusie lub szałowe 0. Kur...chce - 20....

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Ja cały czas u rodziców. Mąż zdrowieje w domu dtarszak walczy bo coś tam kolo niego krąży. Kuba na razie nic nie złapał. Oby nic jeszcze nie bylo. Mąż przyjeżdża po nas w weekend wiec chwila jest żeby sie podkurować.

Dziewczyny jak pępki waszych maluchów odpadly już? U nas słabo z tym pępkiem. Kuba ma 2,5tyg i nie odpadl jeszcze. Od kilku dni przemywam spirytusem ale na razie bez efektu. Nie babrze się co prawda ale długo to trwa

Sylwia, u nas w pon 4 tygodnie i się nie zapowiada. Młodszej córce odpadł po ponad 6 tygodniach dopiero i też dlatego, że ostro zaczęłam go traktować spirytusem i patyczkami na wszystkie strony. Jeśli pępowina była gruba to może to tyle trwać.

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też wiecznie choroby... Ja bym chętnie nie posłała do przedszkola, ale sama jeszcze kiepsko się czuję, anemia mnie wykończy, choć i tak jest dużo lepiej. No i wieczne zmęczenie... No i ogarnąć samej taką trójkę to masakra... Młody nie wiadomo kiedy zacznie się drzeć i czasem dopiero po kilku godz. się uspokaja. No i sama z wszystkimi jeszcze na spacer nie dam rady wyjść. No więc siłą rzeczy, póki w miarę zdrowe to chodzą (fakt że dopiero od tygodnia, i dziś znów chrypa i kaszel się pojawiły...).

No i się zastanawiam jak ze szczepieniami jeśli reszta domowników byłaby chora?..
    Lekarka powiedziała, że jak tak się będę zatanawiać to nigdy nie zaszczepię, bo zawsze coś będzie.

I pytanie nr 2: kiedy robiłyście usg bioderek? My byliśmy w czwartek na patronażu i zapomniałam upomnieć się o usg (u nas robi lekarka w przychodni). Zadzwoniłam następnego dnia to pielęgniarka powiedziała, eby przypomniać się na wizycie szczepiennej. Tylko wtedy będzie już miał 6.5 tyg. a w zaleceniach niby usg w 1 mscu życia.

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaa, z tego co pamiętam USG bioderek robi się po 6 tygodniach.

Rybaaaa lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 1122 1123 1124 1125 1126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ