X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makasa dobrze ze robisz badania ważne że jest jakiś pomysł.
    Próboałaś robić troszkę rzedsze mleko? Może to nie kwestia rodzaju..... spróbuj bebiko1 skladem podobne do nan

makasa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak bedziesz odstawiac to musisz stymulowac lKtarorem moze jakos uda sie podtrzymac laktacje

• Aenu Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daję małej bebiko1 i się sprawdza ;) polecam

• natki89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makasa wiem że transfuzja brzmi strasznie ale moja położna mówiła że wiele razy uczestniczyła w transfuzji i to wcale nie jest takie straszne :) a po transfuzji dzidziuś natychmiast zdrowieje, więc jeżeli to ma pomóc to myśl pozytywnie :)

Swoją drogą dziwię się lekarzom w szpitalu ze od razu nie zlecili badań na grupę krwi.

U nas dzisiaj fantastyczna noc! Spałam 3.5 h :P ale co tam, odbije sobie na pączkach :)

Zaraz ma być położna a potem jefziemy do siostry na pączki :)

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas u rodziców. Mąż zdrowieje w domu dtarszak walczy bo coś tam kolo niego krąży. Kuba na razie nic nie złapał. Oby nic jeszcze nie bylo. Mąż przyjeżdża po nas w weekend wiec chwila jest żeby sie podkurować.

Dziewczyny jak pępki waszych maluchów odpadly już? U nas słabo z tym pępkiem. Kuba ma 2,5tyg i nie odpadl jeszcze. Od kilku dni przemywam spirytusem ale na razie bez efektu. Nie babrze się co prawda ale długo to trwa

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też drobne problemy z brzuszkiem bo Kubuś czadami jęczy i się pręży. Pomaga kak kładę go sobie na brzuchu. Lubi tak leżeć

• Polaj Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia mojej kikut odpadl po 3 tyg a synowi po 6 tyg tak sie nie chcial z mama rozstac.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Całą u nas chyba bóle brzuszka też pojawiły się od momentu wprowadzenia Wit d, coś w tym może być, spróbuję nie dawać mu przez kilka dni i zobaczymy czy jest poprawa

Mój wczoraj mnie orzygał po jedzeniu, zwymiotował wszystko co zjadł :( później popił tylko kilka łyków i zasnął że zmęczenia, na jedzonko obudził się dopiero o 4 godzinach, zjadł i zasnął na kolejne 3 więc noc raczej udana, niestety prężenie się wróciło o 6.00 :(

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważyłam też że jak go odbijam w trakcie jedzenia, gdy tylko zaczyna się prężyć to sobie beknie i później spokojniej się dostawa na dalsze jedzonko

Gosiak lubi tę wiadomość

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia u nas pępek odpadł w 6 dobie. W szpitalu normalnie go moczyli przy kąpaniu itp a po smarowali jakimś olejkiem. W dniu wyjścia do domu znalazłam kikut w spiochach

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Ja cały czas u rodziców. Mąż zdrowieje w domu dtarszak walczy bo coś tam kolo niego krąży. Kuba na razie nic nie złapał. Oby nic jeszcze nie bylo. Mąż przyjeżdża po nas w weekend wiec chwila jest żeby sie podkurować.

Dziewczyny jak pępki waszych maluchów odpadly już? U nas słabo z tym pępkiem. Kuba ma 2,5tyg i nie odpadl jeszcze. Od kilku dni przemywam spirytusem ale na razie bez efektu. Nie babrze się co prawda ale długo to trwa
    U nas po tygodniu odpadł

• Bubu93 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas odpadł jakoś po 2 tygodniach

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny...
    ...ja z Lutowek chociaz moje dziecie z 25 stycznia :)
    ...podczytuje Was codziennie...
    Calza... po tej konkretnej witaminie moj pierwszy syn, 11 lat temu tez mial bol brzucha, zamienilismy ja wtedy na cos innego ale juz nie pamietam co to bylo...
    Sylwia... u nas pepek odpadl jakos 3-4 dnia... niczym nie kazano nam go przemywac ani smarowac... przy kapieli pepek byl moczony...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 13:14

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam pępek odpadł w 7 dobie. Niczym nie przemywalismy

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski ja już leze na oddziale pod ktg. Założyli mi cewnik co było tak nieprzyjemne że myślałam że zrobię tam kupę:p od momentu założenia cewnika mam skurcze, boli mnie brzuch... Trzymajcie kciuki by rychło poszło:)

Gosiak, Krokodylica, Mama-Ali, Bubu93, Polaj, Myszk@ lubią tę wiadomość

l22nkrhm0evewuhw.png
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pępek odpadł 15 dnia. W trakcie kąpieli normalnie go moczyliśmy tylko później wycieraliśmy do sucha odciągając go od skóry. Przez ostatnie 5 dni za radą położnej włączyłam do pielęgnacji raz dziennie Octenisept.

Co do vit D to ja podaję Juvit d3 w pompce i nie zauważyłam po nim jakiś specjalnych sensacji. Ale podobno bardzo dobrze przyswajalny jest devikap z tym, że jest na receptę.

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu haha u nas to samo, młoda ma czujnik, jak się kładę to ona się wybudza.

Calza my mamy inną witaminę d ale też mam podejrzenie że przez nią młodą boli brzuch.

Makasa przy Zuzi sprawdzało nam się mleko hipp. Teraz mam ma zapasie bebiko ale peaktycznie go podaję tyle co nic.

Sylwia spokojnie, pępek w końcu odpadnie. ;)

Eklerka kciuki!

Bubu93 lubi tę wiadomość

• Oublier Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu93 wrote:
    Spokojnie, każde dziecko przybiera inaczej. Nie ma co się sugerować opowieściami innych mam, każde dziecko jest inne. Zawsze możesz skonsultować się z położną lub pediatrą. Każdą wątpliwość warto wyjaśnić :) Masz jakąś położną, która was odwiedza? U mnie na przykład młody z 2 tygodnie po wyjściu ze szpitala, przez ponad tydzień nie przybierał ani grama. I też naczytałam się i nasłuchałam, że dzieciuch powinien tyć 20 g dziennie, ale w końcu zluzowałam i po kilku dniach waga już ładnie podskoczyła :)

Moja mama jest położną środowiskową ;) jeśli nie jedzie w teren, to zostawia nam wage i każe małą ważyć. Chyba trochę niepotrzebnie nas nakręca. Gania nas po poradniach laktacyjnych i neurologopedach. Oprócz mamy odwiedza nas inna położna, ale ona też mówi, że mało przybiera... tylko, że ona zna mnie od małego, jest taką trochę ciocią i też może podchodzić do tego zbyt emocjonalnie. Tak to jest, jak się ma wokół siebie za duzo ekspertów ;)

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero dziś odebrałam wypis małej i muszę zrobić USG główki bo coś się tam lekarzowi nie podobało. Teraz od 2 godzin mam schizy, że coś będzie nie tak. Jednak patrzeć na moją mała to rozwija się na ta chwilę prawidłowo.

Ja jak muszę to podaję mleko NAN.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ropiejące oczko starszak dostał kropelki Floksal na recepte są.

Kurde Kubuś na stan podgorączkowy. Rano było ok teraz 37 do 37.1. Żaden pediatra nie odbiera :-(. Czekam jeszcze 2h i chyba jade na izbe przyjec

‹‹ 1119 1120 1121 1122 1123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ