Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
*Sylwia wrote:My już w domu. Mam nadzieje ze nic nie zlapiemy teraz.
Kubusiowi ostatnio wyskoczyly krostki na buzi i nie mam pojecia od czego. Nie jadlam nic nadzwyczajnego. Ma troche na policzkach i nosku
Młoda też ma, pediatra powiedział, że to skóra się dostosowuje do nowych warunków (przede wszystkim do suchego) i do 3 miesiąca mogą się sypać krostki. Póki nie wyglądają jak pokrzywka to jest ok. -
Nie no nie mówicie o wirusie
. Mąż był z córką w sobotę bo bardzo gorączkowała i lekarz mówił właśnie że panuje jakoś paskudny wirus...od wczoraj odpukać już nie ma gorączki tylko katar i kaszel ale krople są w ruchu i to częściej niż powinnam żeby nic nie ciekło, śpimy osobno mąż ze starszą a ja z małą, małej wogole nie wynoszę z sypialni, wszystko tam robią wokół niej więc mam nadzieję że jakoś się uda ochronić, starsza też tam nie podchodzi wogole...ech...ja żrę czosnek że już sama nie mogę wytrzymac z tym smrodem...w czwartek mamy bilans malutkiej więc przy okazji będzie osłuchana.
A no i też jej ropiało wczoraj oczko i to bardzo bo miała sklejone aż, ale cały dzień mylam rumiankiem i to takim nierozcieńczonym i dzisiaj już jest czyste nie ma wcale ropki -
Krokodylica wrote:Nie strasz1 szczescie 7 lat
2 szczescie 2 latka
3 szczescie Wanessa 1 rok
odmawiajmy modlitwe do sw. Rity -
Polaj wrote:KacperekiOliwka w jakiej części Polski mieszkasz?
Bo zaczynam się bac tego wirusa.1 szczescie 7 lat
2 szczescie 2 latka
KacperekiOliwka wrote:Przepraszam nie chciałam. ..po prostu u nas się tak dziwnie zaczęło od jataru i kaszlu.. właśnie mieliśmy pobrany wykaz na obecność wirusa rvs chyba tak się nazywam. Słuchowych zmian niema dużo bo teraz było badanie duzo kataru i kaszel
-
Gosiak wrote:No niestety ja mogę tylko potwierdzić
oby żadnej z Was to nie spotkało!
1 szczescie 7 lat
2 szczescie 2 latka
KacperekiOliwka wrote:Też to przechodziliscie? Dam znać jak będą wyniki.. ale powiem wam ze tragedia w tych szpitalach wszyscy Bircza pytasz to czasu nie mają ja wiem ze dużo dzieci i pracy ale każda z nas martwi się o dziecko ima prawo do informacji..
-
KacperekiOliwka wrote:Ja jestem z małopolski.. Wiesz ja sama jestem w szokuale u nas szpital powiatowy i zresztą kilka innych tez jest zamknięty dla odwiedzających ze względu na wirusa grypy a niewiem jak w innych rejonach... Ja dopiero po badaniach będziemy wiedzieć co i jak
Mój syn też dopiero co skończył biseptol bo gardło miał brzydkie. jak tylko słyszę "mamo gardlo mnie boli" to juz zamieram.
A przypomnijcie jak to jest jeżeli niemowlak ma kata i nie gorączkuje to można wychodzić na spacer czy nie? Bo tego to już nie pamiętam.
KacperekiOliwka lubi tę wiadomość
Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Jak synek mial 10 dni też dostał katar ale wtedy na tym się skończyło. Lekarz stwierdził, że to przez nowy dom i suche powietrze.
Od wczoraj nawilżacz uruchomiłam w sypialni tylko nie polecam choć ultradzwiękowy bo podłoga od niego mokra jest.Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Polaj wrote:Jak synek mial 10 dni też dostał katar ale wtedy na tym się skończyło. Lekarz stwierdził, że to przez nowy dom i suche powietrze.
Od wczoraj nawilżacz uruchomiłam w sypialni tylko nie polecam choć ultradzwiękowy bo podłoga od niego mokra jest.1 szczescie 7 lat
2 szczescie 2 latka
nick nieaktualnyJa bym nie wychodzila. Przewieje go i cos sie rozwinie. Jak taki malych zostanie w fomu 2 lub 3 dni nic mu sie nie stanie. Teoretycznie przy katarze mozna o ile nie ma silbego wiatru i o ile jest to tylko katar a nie poczatek czegos powazniejszego. A tego nigdy nie wiesz
-
Ja nie będę wychodzić, nie ma potrzeby.
Dodzwonilam się do dr i powiedziała że jeśli da radę przyjedzie po 19 ale nie obiecuje.
Łucja mało je.
Robię jej inhalacje i wyciągam odkurzaczem ale gęsty ma ten katar i gdzieś głęboko i nie chce wychodzić.
Lekarka też mnie postraszyła że u takich małych dzieci jest cienka granica, że teraz katar a za chwilę może być dużo gorzej.
Ja już mam żołądek w gardle i wizję szpitala. -
Hej dziewczyny, współczuje chorób. ..
U nas odpukac wszystko dobrze
Na spacery raz chodzimy raz nie , zależy od pogody chov lepiej mi sie chodzi jak jest mrozunikamy takiej wilgoci
U nas dzis juz 2 miesiace
Nawet nie wiem kiedy ti zlecialo
Co.do kataru , nie wychodzilabym z dzieckiem jesli mialoby katar , bo dzis moze byc katar , jutro zapalenie pluc ... Co do ropiejacych oczu , mielismy problem , dawalam kropelki i bylo dobrze , dzis moj synek znowu ma rope , jedziemy do okulisty , bo ilez mozna walczyc z ropa ..,
Eklerka - GRATULACJE !
Milego dnia dziewczyny i dzo duzo zdrowkaa dla Was i dzieci<3helagazela lubi tę wiadomość
-
Krokodylica u mnie to samo, wlasnie maz dzwonił do lekarza ale nie odbiera... wczoraj było lepiej a dzis według mnie dużo gorzej. I jeszcze moj maz do tego,z pretensja że mogliśmy wczoraj w takim razie wezwać lekarza... ja już też myslami pakuje torbę do szpitala...
-
nick nieaktualny