Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KacperekiOliwka w jakiej części Polski mieszkasz?
    Bo zaczynam się bac tego wirusa.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    My już w domu. Mam nadzieje ze nic nie zlapiemy teraz.
    Kubusiowi ostatnio wyskoczyly krostki na buzi i nie mam pojecia od czego. Nie jadlam nic nadzwyczajnego. Ma troche na policzkach i nosku

Młoda też ma, pediatra powiedział, że to skóra się dostosowuje do nowych warunków (przede wszystkim do suchego) i do 3 miesiąca mogą się sypać krostki. Póki nie wyglądają jak pokrzywka to jest ok.

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda rankami trochę kicha, ale aspirator nic nie odciąga (albo odciąga mleko ulane przez nosek), więc na razie winię ulewanie i suche powietrze. Polecacie jakieś nawilżacze? Warto od razu z oczyszczaczem powietrza?

wff2tv73b0vlt43s.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no nie mówicie o wirusie :(. Mąż był z córką w sobotę bo bardzo gorączkowała i lekarz mówił właśnie że panuje jakoś paskudny wirus...od wczoraj odpukać już nie ma gorączki tylko katar i kaszel ale krople są w ruchu i to częściej niż powinnam żeby nic nie ciekło, śpimy osobno mąż ze starszą a ja z małą, małej wogole nie wynoszę z sypialni, wszystko tam robią wokół niej więc mam nadzieję że jakoś się uda ochronić, starsza też tam nie podchodzi wogole...ech...ja żrę czosnek że już sama nie mogę wytrzymac z tym smrodem...w czwartek mamy bilans malutkiej więc przy okazji będzie osłuchana.
    A no i też jej ropiało wczoraj oczko i to bardzo bo miała sklejone aż, ale cały dzień mylam rumiankiem i to takim nierozcieńczonym i dzisiaj już jest czyste nie ma wcale ropki

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • KacperekiOliwka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Nie strasz :(
    Przepraszam nie chciałam. ..po prostu u nas się tak dziwnie zaczęło od jataru i kaszlu.. właśnie mieliśmy pobrany wykaz na obecność wirusa rvs chyba tak się nazywam. Słuchowych zmian niema dużo bo teraz było badanie duzo kataru i kaszel

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
    3 szczescie Wanessa 1 rok
    odmawiajmy modlitwe do sw. Rity
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Nie strasz :(
    No niestety ja mogę tylko potwierdzić :( oby żadnej z Was to nie spotkało!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png

Wysłany: 12 lutego 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:
    KacperekiOliwka w jakiej części Polski mieszkasz?
    Bo zaczynam się bac tego wirusa.
    Ja jestem z małopolski.. Wiesz ja sama jestem w szokuale u nas szpital powiatowy i zresztą kilka innych tez jest zamknięty dla odwiedzających ze względu na wirusa grypy a niewiem jak w innych rejonach... Ja dopiero po badaniach będziemy wiedzieć co i jak

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KacperekiOliwka wrote:
    Przepraszam nie chciałam. ..po prostu u nas się tak dziwnie zaczęło od jataru i kaszlu.. właśnie mieliśmy pobrany wykaz na obecność wirusa rvs chyba tak się nazywam. Słuchowych zmian niema dużo bo teraz było badanie duzo kataru i kaszel
    Trzymam kciuki! Daj znać czy to RSV

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png

Wysłany: 12 lutego 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    No niestety ja mogę tylko potwierdzić :( oby żadnej z Was to nie spotkało!
    Też to przechodziliscie? Dam znać jak będą wyniki.. ale powiem wam ze tragedia w tych szpitalach wszyscy Bircza pytasz to czasu nie mają ja wiem ze dużo dzieci i pracy ale każda z nas martwi się o dziecko ima prawo do informacji..

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KacperekiOliwka wrote:
    Też to przechodziliscie? Dam znać jak będą wyniki.. ale powiem wam ze tragedia w tych szpitalach wszyscy Bircza pytasz to czasu nie mają ja wiem ze dużo dzieci i pracy ale każda z nas martwi się o dziecko ima prawo do informacji..
    Tak, byliśmy prawie 2 tyg w szpitalu że Stasiem, w piątek nas wypuścili dopiero. RSV i spowodowane nim zapalenie płuc.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KacperekiOliwka wrote:
    Ja jestem z małopolski.. Wiesz ja sama jestem w szokuale u nas szpital powiatowy i zresztą kilka innych tez jest zamknięty dla odwiedzających ze względu na wirusa grypy a niewiem jak w innych rejonach... Ja dopiero po badaniach będziemy wiedzieć co i jak
    Ja z górnego śląska czyli rzut beretem.
    Mój syn też dopiero co skończył biseptol bo gardło miał brzydkie. jak tylko słyszę "mamo gardlo mnie boli" to juz zamieram.

A przypomnijcie jak to jest jeżeli niemowlak ma kata i nie gorączkuje to można wychodzić na spacer czy nie? Bo tego to już nie pamiętam.

KacperekiOliwka lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak synek mial 10 dni też dostał katar ale wtedy na tym się skończyło. Lekarz stwierdził, że to przez nowy dom i suche powietrze.

Od wczoraj nawilżacz uruchomiłam w sypialni tylko nie polecam choć ultradzwiękowy bo podłoga od niego mokra jest.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012

Wysłany: 12 lutego 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:
    Jak synek mial 10 dni też dostał katar ale wtedy na tym się skończyło. Lekarz stwierdził, że to przez nowy dom i suche powietrze.

Od wczoraj nawilżacz uruchomiłam w sypialni tylko nie polecam choć ultradzwiękowy bo podłoga od niego mokra jest.
    Jak dwójka dzieci miała katar avtez mieli po trzy miesiace to tez nie byli w szpitalu zreszta sama sie takiego czegoś nie spodziewałam.. to już moje trzecie dziecko a dalej jestem przy takim msluszku glupia jak but ciągle się boje i panikuje żeby coś nie przeoczyc. Ja niewiem jak to jest z wychodzeniem z takim malym dzieckiem z katarkiem z trzymiesiecznym wychiddilam ale zimno nie było więc niewiem sama..

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym nie wychodzila. Przewieje go i cos sie rozwinie. Jak taki malych zostanie w fomu 2 lub 3 dni nic mu sie nie stanie. Teoretycznie przy katarze mozna o ile nie ma silbego wiatru i o ile jest to tylko katar a nie poczatek czegos powazniejszego. A tego nigdy nie wiesz

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie będę wychodzić, nie ma potrzeby.
    Dodzwonilam się do dr i powiedziała że jeśli da radę przyjedzie po 19 ale nie obiecuje.
    Łucja mało je. :(
    Robię jej inhalacje i wyciągam odkurzaczem ale gęsty ma ten katar i gdzieś głęboko i nie chce wychodzić. :/
    Lekarka też mnie postraszyła że u takich małych dzieci jest cienka granica, że teraz katar a za chwilę może być dużo gorzej. :/
    Ja już mam żołądek w gardle i wizję szpitala. :/

• Angela* Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, współczuje chorób. ..
    U nas odpukac wszystko dobrze :)
    Na spacery raz chodzimy raz nie , zależy od pogody chov lepiej mi sie chodzi jak jest mroz ;) unikamy takiej wilgoci :)
    U nas dzis juz 2 miesiace :)
    Nawet nie wiem kiedy ti zlecialo :)

Co.do kataru , nie wychodzilabym z dzieckiem jesli mialoby katar , bo dzis moze byc katar , jutro zapalenie pluc ... Co do ropiejacych oczu , mielismy problem , dawalam kropelki i bylo dobrze , dzis moj synek znowu ma rope , jedziemy do okulisty , bo ilez mozna walczyc z ropa ..,

Eklerka - GRATULACJE ! <3

Milego dnia dziewczyny i dzo duzo zdrowkaa dla Was i dzieci<3

helagazela lubi tę wiadomość

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica u mnie to samo, wlasnie maz dzwonił do lekarza ale nie odbiera... wczoraj było lepiej a dzis według mnie dużo gorzej. I jeszcze moj maz do tego,z pretensja że mogliśmy wczoraj w takim razie wezwać lekarza... ja już też myslami pakuje torbę do szpitala...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak macie inhalatory to onhalujcie maluchy sola fizjologiczna. Wystarcza 2ml 3x dziennie. Kropelki euphorbium. Lepiek odduwac sdpital myslami chociaz mi tez z tylu glowy to siedzi

• Polaj Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za rade.

Mam nadzieje ze mi zasnie bo musze po starszaka do przedszkola wyjsc. Jak bedzie spala to zostanie z moja mama nic do 4.30 mam czas.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka faceci są okropni.
    To niech by zadzwonił wczoraj jak taki mądry. :/

KacperekiOliwka lubi tę wiadomość

‹‹ 1126 1127 1128 1129 1130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ