X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • KacperekiOliwka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Dorka faceci są okropni.
    To niech by zadzwonił wczoraj jak taki mądry. :/
    O tak faceci są przemadrzali bo zawsze wiedzą lepiej.. właśnie mi też dr powiedziała ze u takich maluszków jest cienka granica trzymam kciuki żeby u Was było lepiej niż u nas tym bardziej ze u Was nie miała się od kogo za bardzo zarazić

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
    3 szczescie Wanessa 1 rok
    odmawiajmy modlitwe do sw. Rity

Wysłany: 12 lutego 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    Krokodylica u mnie to samo, wlasnie maz dzwonił do lekarza ale nie odbiera... wczoraj było lepiej a dzis według mnie dużo gorzej. I jeszcze moj maz do tego,z pretensja że mogliśmy wczoraj w takim razie wezwać lekarza... ja już też myslami pakuje torbę do szpitala...
    Poczekaj co powie lekarz ja tez zaczęłam od kataru potem jedno kaszlniecie a lekarka wymyśliła w sobotę oskrzela i szpital byłam w szoku

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka

Wysłany: 12 lutego 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny choć Wy się trzymajcie bo nie moze być tak ze tyle maluszków choruje

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale moze wysluchala cos w oskrzelach? Jak byla pediatra u mnie w czwartek to mowila ze jedno kaszlniecie o niczym nie świadczy. To musi byc kaszel ciagly. Pomijam teraz oskrzela czy pluca. Jak u Ciebie wyszly szmery no to nie ma wyjscia. Yakie maluchy leczy sie w szpitalu bo antybiotyli podaje sie tylko dożylnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie tez boje. Starszak jest na granicy cały czas. Niewiele mu brakuje zeby bylo przeziebienie znowu. Faszerije go witamibami ale nie wiem na ile to cos daje..... masakra

• małżowinka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja położna na suche powietrze polecała disnemar baby.
    Dziewczyny jak często Wasze maluchy robią kupę? U nas trzeci dzień nic, męczy ją już trochę ten brzuszek, ale lecą same bąki, jak jej pomóc? Kładę na brzuszku ale póki co bez skutku

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png

Wysłany: 12 lutego 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Ale moze wysluchala cos w oskrzelach? Jak byla pediatra u mnie w czwartek to mowila ze jedno kaszlniecie o niczym nie świadczy. To musi byc kaszel ciagly. Pomijam teraz oskrzela czy pluca. Jak u Ciebie wyszly szmery no to nie ma wyjscia. Yakie maluchy leczy sie w szpitalu bo antybiotyli podaje sie tylko dożylnie
    Tak ta prywatnie co byłam w sobotę wysłuchała szmery i skierowała do szpitala ale ordynator dziś i wczoraj wieczór nic nie słyszała stwierdziła jednak ze brzydko się rozkaszlala do tego katar i zawale dziecko i niewiadomo co z tego będzie.. mam dość bo właśnie ił Max ze cora nie chce mu pić cos zje ale nie piję jak tak będzie to każe mu tu ja przywieźć bo co zrobi daje antybiotyk karmi ale czemu nie piję jak potrafiła wypić nam nawet litr wody tzn soki lub watersa

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka

Wysłany: 12 lutego 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miało być zamale dziecko.. ale przekreca mi telefon

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas inhalacje nie pomogły, ale u nas wirus się rozwijał a pediatra sama nie wiedziała czy są jakieś szmery czy to tylko nosek tak charczy dlatego wysłała nas do szpitala. I w sumie dobrze, że tak zrobiła, bo słyszałam, że przy późno wykrytym RSV może dojść do niedotlenienia i potem problemy przez całe życie, ehhhh

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małżowinka wrote:
    Moja położna na suche powietrze polecała disnemar baby.
    Dziewczyny jak często Wasze maluchy robią kupę? U nas trzeci dzień nic, męczy ją już trochę ten brzuszek, ale lecą same bąki, jak jej pomóc? Kładę na brzuszku ale póki co bez skutku
    A kp czy mm?u mnie jak jest na kpto kupa jest codziennie jak podam chodź raz mm to kupa po 3 dniach...

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png

Wysłany: 12 lutego 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    U nas inhalacje nie pomogły, ale u nas wirus się rozwijał a pediatra sama nie wiedziała czy są jakieś szmery czy to tylko nosek tak charczy dlatego wysłała nas do szpitala. I w sumie dobrze, że tak zrobiła, bo słyszałam, że przy późno wykrytym RSV może dojść do niedotlenienia i potem problemy przez całe życie, ehhhh
    To mieliście tego wirusa ale już wszystko w porzadku? Długo byliście w szpitalu

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makasa wrote:
    A kp czy mm?u mnie jak jest na kpto kupa jest codziennie jak podam chodź raz mm to kupa po 3 dniach...
    No wlasnie kp...

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KacperekiOliwka wrote:
    To mieliście tego wirusa ale już wszystko w porzadku? Długo byliście w szpitalu
    Tak, już wszystko ok. Byliśmy 12 dni w szpitalu, w piątek wyszliśmy.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak a co sie dzialo ze wezwalas pediatre? Tylko katar?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przy kp kupy kilka razy dziennie.
    Przy duzych problemachcz wyproznianiem mozesz dac czopek

• makasa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A którejś z was udało się nauczyć wiązania dziecka w chuscie na podstawie filmików z Youtube? nie wiem czy próbować czy to strata czasu i brać doradcę

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Gosiak a co sie dzialo ze wezwalas pediatre? Tylko katar?
    Tak, katar i raz zakaszlał w nocy. U nas zero gorączki było i kaszlu też jakoś wcale nie dużo.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to czujna pediatra. Toczyska?
    Kubus bez kataru na razie co do kaszlu to czasami kaszlnie max raz dziennie i juz sama nie wiem. W czwartek osluchowo bylo czysto. Kataru nie ma wiec chyba to nic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makasa wrote:
    A którejś z was udało się nauczyć wiązania dziecka w chuscie na podstawie filmików z Youtube? nie wiem czy próbować czy to strata czasu i brać doradcę
    Ja teraz wiaze z filmikami ale przy starszym synku wzielam doradce raz i cos tam jeszcze pamietam z tego co ona mowila.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak trafsz na dobry instruktaz to mozna sie naiczyc aczkolwiek ja uwazam ze dobrze zeby ktos chociaz raz przyjechał i sprawdzil czy na pwno dobrze wiazesz

‹‹ 1127 1128 1129 1130 1131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ