Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do karmienia piersią i poranionych brodawek to ja również polecam purelan i muszle laktacyjne. Ja smarowałam własnym mlekiem na to maść i muszle. Jest to na początku wydatek ale na pewno mniejszy niż na mm. U mnie wygojenie zajęło ok 4 dni i od tamtej pory można powiedzieć że jest super.

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mm i kupa w.sumie co pielucha albo co 2. W każdym razie kilka razy dziennie.
    Dziewczyny powiedzcie bo już też zaczynam się bać czy jeśli starsza córka od piątku miała gorączkę do wczoraj a młodsza miała z nią styczność tylko w piątek a później była odizolowana to czy jeśli do tej pory jest ok to znaczy że się nie zarazila? Jak długi jest czas zarażenia i wykluwania się takiego wirusa?

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze jak długo takie pokaszlywanie może zarażać? Córka zazwyczaj kaszle tydzień albo i dłużej niestety...czy cały ten czas może zarazić małą?

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KacperekiOliwka wrote:
    O tak faceci są przemadrzali bo zawsze wiedzą lepiej.. właśnie mi też dr powiedziała ze u takich maluszków jest cienka granica trzymam kciuki żeby u Was było lepiej niż u nas tym bardziej ze u Was nie miała się od kogo za bardzo zarazić

Coś mi się zdaje że to ja przywlokłam. :/
    Coś mnie brało ale najadłam się czosnku i było ok. A dziecko mogło zlapac.
    Zresztą nie ma znaczenia skąd to, oby tylko udało się bez szpitala i poważniejszych rzeczy. :(

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makasa wrote:
    A którejś z was udało się nauczyć wiązania dziecka w chuscie na podstawie filmików z Youtube? nie wiem czy próbować czy to strata czasu i brać doradcę

Zawiazac to nie problem tylko żeby uzyskać dobrą pozycję dziecka. Ja swojej doradcy wysylam zdjęcia mmsem i mi pisze że np zła pozycja dziecka.

Gosiak, makasa lubią tę wiadomość

• Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas karmienie mieszane. Głównie kp ale czasem dokarmiam i kupa tez raz na 3-4 dni. Polozna powiedziała ze loooz, może być nawet kupa raz na tydzień byleby siki sie zgadzaly. No a zasilanych pieluch to z 10 dziennie mam

małżowinka lubi tę wiadomość

Jagna <3 24.01.2018
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do doradczyni chustowej to ja jestem zadowolona. Uczyła nas jak zamotać dziecko w kangurka (na razie u nas tylko takie wiązanie możemy stosować), na bierząco eliminowała błędy i na początku mieliśmy szansę poćwiczyć na lalce a nie od razu na dziecku ;-)
    I ogólnie nasze dziecko chyba polubiło chustowanie więc jestem dobrej myśli :-)

Krokodylica lubi tę wiadomość

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała ostatnio w dzień czuwa i nie śpi. Leży i patrzy, a najlepiej co chwilę zmieniać jej miejsce leżenia, bo jest bardzo ciekawa otaczającego ją świata.
    A w nocy za to pięknie śpi.

KacperekiOliwka lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    No to czujna pediatra. Toczyska?
    Kubus bez kataru na razie co do kaszlu to czasami kaszlnie max raz dziennie i juz sama nie wiem. W czwartek osluchowo bylo czysto. Kataru nie ma wiec chyba to nic.
    Nie, od 1,5 roku leczymy się u dr. Czarzastej

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma wizyty domowe?

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Ma wizyty domowe?
    Na NFZ cos ma, prywatnie chyba też, zapytam w następny poniedziałek - na razie wzywaliśmy raz inna babkę, bo ona miała urlop.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi wizytami domowymi jest ciezko. Malo ktory pediatra ma. W Bydgoszczy mam kontakt do kilku pediatrow neonatoligow ktorzy maja wizyty domowe actu w 3 miescie oprocz Toczyskiej to nikogo nue znam z tym ze ona nie jest neonatologiem

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Z tymi wizytami domowymi jest ciezko. Malo ktory pediatra ma. W Bydgoszczy mam kontakt do kilku pediatrow neonatoligow ktorzy maja wizyty domowe actu w 3 miescie oprocz Toczyskiej to nikogo nue znam z tym ze ona nie jest neonatologiem
    No Czarzasta właśnie jest. Zapytam i dam znać. Co dla mnie ważne - zawsze jest z nią kontakt - SMS czy telefon. Zaleci nawet co wziąć dopóki się nie zobaczymy. A na priva wyślę Ci listę pediatrów z wizytami domowymi.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok bede wdzieczna. Napiz jeszcze ktorzy to neonatolodzy. Dzieki Gosia

• Aenu Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my jesteśmy w piątek umówieni na usg bioderek.

• Maruder Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    Moja mała ostatnio w dzień czuwa i nie śpi. Leży i patrzy, a najlepiej co chwilę zmieniać jej miejsce leżenia, bo jest bardzo ciekawa otaczającego ją świata.
    A w nocy za to pięknie śpi.

Aenu Sadzasz ją w jakimś leżaczku bujaczku?

Za dwa dni przyjdzie do nas mata, mam nadzieje że to ją jakoś rozerwie.

Ja wczoraj miałam sesje karmienia z przerwami na przewijanie, zabawianie, ulewanie chyba od 17stej do 23... do tego nadal wszystko praktycznie w obrębie pokoju małej :( Nadal się izolujemy. Na chwilę tylko czasem ponoszę ją w korytarzu czy częśći kuchennej salonu). Małą była straszliwie marudna cały dzień, może to ten skok... Zasnęła o 23:30 ze mną przy karmieniu na leżąco, obudziłyśmy się o 2... potem od 3 do 7:30 spała więc jako tako sie wyspałam. Teraz przy sniadaniu 'zabawia' ja karuzela w łóżeczku.. działą na 10 min niestety.

Do tego dziś podobnie jak wczoraj w nocy bolalo mnie gardło, mam nadzieje że to refluks po czosnku.

Wiecie ile tygodni nie można dzwigać po cesarce? Konkretne chodzi mi o nosidełko plus dziecko w nim.

relgi09kotjuarzp.png
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśmy wczoraj były na kontroli po naszej żółtaczce i doktor powiedziała że Mała jest super zdrowa. Jeszcze dzisiaj mamy zadzwonić do niej podpytać się o wyniki ale mówiła że to pewnie czysta formalność :)

Na kolki przepisała nam infacol :) dzisiaj Sara spała ciągiem 7.5 h! Do 8 h nie mam jej budzić na jedzenie bo nie ma problemu żeby nabierać. Także super :)

helagazela, Maruder, Polaj, KacperekiOliwka, Krokodylica, Rybaaaa, makasa lubią tę wiadomość

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja zaczela kaszelec. Zamowilam wizyte domowa. Niech to szlak :(
    Dovrze ze ja juz jestem zdrowa (po 3 tygodniach)

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Maruder Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh czuje się jak wyrodna matka. Przewijalam mała na łóżku, oczywiście płakała bo przewijalam ja 3x w ciągu 30 min bo zrobiła kolejne siku.... po przewijaniu zawsze z reguły chce jesc wiec na moment zostawiłam ja na podkładzie na lozku płacząca bo zawsze myje przed karmieniem ręce...!Myje ręce słyszę ze już nie płacze, to biegiem do niej a ona w fazie głębokiego snu.... nie było mnie dosłownie 1,5 minuty... czy to normalne ze tak zasnęła? Wybudzić jej nie szło

Druga rzecz ile 5 tyg noworodek powinien robić kup? Już 2-gie karmienie a ja nie miałem żadnej większej kupy. Czy to normalne... wcześniej kup było tyle ze siku bez kupki się prawie nie zdarzało...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 10:11

relgi09kotjuarzp.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:
    Moja zaczela kaszelec. Zamowilam wizyte domowa. Niech to szlak :(
    Dovrze ze ja juz jestem zdrowa (po 3 tygodniach)
    Ojej :(
    Zdrówka!!!!

Polaj lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 1128 1129 1130 1131 1132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ