Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do karmienia piersią i poranionych brodawek to ja również polecam purelan i muszle laktacyjne. Ja smarowałam własnym mlekiem na to maść i muszle. Jest to na początku wydatek ale na pewno mniejszy niż na mm. U mnie wygojenie zajęło ok 4 dni i od tamtej pory można powiedzieć że jest super.
[/url]
-
U nas mm i kupa w.sumie co pielucha albo co 2. W każdym razie kilka razy dziennie.
Dziewczyny powiedzcie bo już też zaczynam się bać czy jeśli starsza córka od piątku miała gorączkę do wczoraj a młodsza miała z nią styczność tylko w piątek a później była odizolowana to czy jeśli do tej pory jest ok to znaczy że się nie zarazila? Jak długi jest czas zarażenia i wykluwania się takiego wirusa? -
KacperekiOliwka wrote:O tak faceci są przemadrzali bo zawsze wiedzą lepiej.. właśnie mi też dr powiedziała ze u takich maluszków jest cienka granica trzymam kciuki żeby u Was było lepiej niż u nas tym bardziej ze u Was nie miała się od kogo za bardzo zarazić
Coś mi się zdaje że to ja przywlokłam.
Coś mnie brało ale najadłam się czosnku i było ok. A dziecko mogło zlapac.
Zresztą nie ma znaczenia skąd to, oby tylko udało się bez szpitala i poważniejszych rzeczy. -
makasa wrote:A którejś z was udało się nauczyć wiązania dziecka w chuscie na podstawie filmików z Youtube? nie wiem czy próbować czy to strata czasu i brać doradcę
Zawiazac to nie problem tylko żeby uzyskać dobrą pozycję dziecka. Ja swojej doradcy wysylam zdjęcia mmsem i mi pisze że np zła pozycja dziecka.Gosiak, makasa lubią tę wiadomość
-
U nas karmienie mieszane. Głównie kp ale czasem dokarmiam i kupa tez raz na 3-4 dni. Polozna powiedziała ze loooz, może być nawet kupa raz na tydzień byleby siki sie zgadzaly. No a zasilanych pieluch to z 10 dziennie mam
małżowinka lubi tę wiadomość
Jagna24.01.2018
-
Co do doradczyni chustowej to ja jestem zadowolona. Uczyła nas jak zamotać dziecko w kangurka (na razie u nas tylko takie wiązanie możemy stosować), na bierząco eliminowała błędy i na początku mieliśmy szansę poćwiczyć na lalce a nie od razu na dziecku
I ogólnie nasze dziecko chyba polubiło chustowanie więc jestem dobrej myśliKrokodylica lubi tę wiadomość
[/url]
-
*Sylwia wrote:No to czujna pediatra. Toczyska?
Kubus bez kataru na razie co do kaszlu to czasami kaszlnie max raz dziennie i juz sama nie wiem. W czwartek osluchowo bylo czysto. Kataru nie ma wiec chyba to nic. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
*Sylwia wrote:Z tymi wizytami domowymi jest ciezko. Malo ktory pediatra ma. W Bydgoszczy mam kontakt do kilku pediatrow neonatoligow ktorzy maja wizyty domowe actu w 3 miescie oprocz Toczyskiej to nikogo nue znam z tym ze ona nie jest neonatologiem
-
nick nieaktualny
-
Aenu wrote:Moja mała ostatnio w dzień czuwa i nie śpi. Leży i patrzy, a najlepiej co chwilę zmieniać jej miejsce leżenia, bo jest bardzo ciekawa otaczającego ją świata.
A w nocy za to pięknie śpi.
Aenu Sadzasz ją w jakimś leżaczku bujaczku?
Za dwa dni przyjdzie do nas mata, mam nadzieje że to ją jakoś rozerwie.
Ja wczoraj miałam sesje karmienia z przerwami na przewijanie, zabawianie, ulewanie chyba od 17stej do 23... do tego nadal wszystko praktycznie w obrębie pokoju małejNadal się izolujemy. Na chwilę tylko czasem ponoszę ją w korytarzu czy częśći kuchennej salonu). Małą była straszliwie marudna cały dzień, może to ten skok... Zasnęła o 23:30 ze mną przy karmieniu na leżąco, obudziłyśmy się o 2... potem od 3 do 7:30 spała więc jako tako sie wyspałam. Teraz przy sniadaniu 'zabawia' ja karuzela w łóżeczku.. działą na 10 min niestety.
Do tego dziś podobnie jak wczoraj w nocy bolalo mnie gardło, mam nadzieje że to refluks po czosnku.
Wiecie ile tygodni nie można dzwigać po cesarce? Konkretne chodzi mi o nosidełko plus dziecko w nim. -
Myśmy wczoraj były na kontroli po naszej żółtaczce i doktor powiedziała że Mała jest super zdrowa. Jeszcze dzisiaj mamy zadzwonić do niej podpytać się o wyniki ale mówiła że to pewnie czysta formalność
Na kolki przepisała nam infacoldzisiaj Sara spała ciągiem 7.5 h! Do 8 h nie mam jej budzić na jedzenie bo nie ma problemu żeby nabierać. Także super
helagazela, Maruder, Polaj, KacperekiOliwka, Krokodylica, Rybaaaa, makasa lubią tę wiadomość
-
Ehhh czuje się jak wyrodna matka. Przewijalam mała na łóżku, oczywiście płakała bo przewijalam ja 3x w ciągu 30 min bo zrobiła kolejne siku.... po przewijaniu zawsze z reguły chce jesc wiec na moment zostawiłam ja na podkładzie na lozku płacząca bo zawsze myje przed karmieniem ręce...!Myje ręce słyszę ze już nie płacze, to biegiem do niej a ona w fazie głębokiego snu.... nie było mnie dosłownie 1,5 minuty... czy to normalne ze tak zasnęła? Wybudzić jej nie szło
Druga rzecz ile 5 tyg noworodek powinien robić kup? Już 2-gie karmienie a ja nie miałem żadnej większej kupy. Czy to normalne... wcześniej kup było tyle ze siku bez kupki się prawie nie zdarzało...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 10:11