Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Eklerka13579 wrote:Hej laski, urodziłam. Jesteśmy jeszcze w szpitalu, jak wrócimy do domku, wstępnie wypis na jutro ustalony, to napiszę o swoim hardcorowym porodzie. Gabrysia urodziła się w nocy z piątku na sobotę o 1.18, wazy3950gr i ma 58cm:)
Gratulacje -
natki89 wrote:Eklerka gratulacje!
Kochane podpowiedzcie mi jakie kropelki stosujecie na koli i z jakim efektem? Niestety Sara między 18 a 1 w nocy znowu miała kolkipomogliśmy jej trochę rurkami windi i trochę jej ulżyło.
Na pewno kupię jej kropelki z probiotykiem BioGaia ale dodatkowo chce coś na uwolnienie i złagodzenie gazów. Zastanawiam się na delicolem i espunisanem, chyba że możecie polecić coś sprawdzonego.natki89 lubi tę wiadomość
1 szczescie 7 lat
2 szczescie 2 latka
3 szczescie Wanessa 1 rok
odmawiajmy modlitwe do sw. Rity -
eklerka gratuluję
Polaj a u was jak idzie odstawienie nocne?dzidzia śpi spokojnie mimo tego?widziałam że pisałaś że bierzesz leki w nocy od gina i zakaz kp na ten czas:/
kacperekioliwka współczuję.Oby córeczka szybko wyzdrowiala...A to twój mąż został z malutką w domu?jak oni sobie radzą?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 07:51
KacperekiOliwka lubi tę wiadomość
-
KacperekiOliwka wrote:Myślę ze Ty nie zarazisz swojego dziecka u mnie najwięcej prawdopodobne ze zarabiał 17 miesieczna córeczka bo ona zawsze jak przebieralam to tez do dzidzi podbiegsla to wtedy do na my to smarować dzidzie chciała i zdarzyło się jej na nią zakaszlwc bo sama biedacto małe i też nie rozumie a chciała dobrze... nie chciałam żeby poczuła się odrzucona choć odsowalam od maenstwa.. leżę z dziewczyną co też ma to samo też miesieczne dziecko i też od rodzeństwa c hwycilo.. ciągle mi tęskno do domuCórcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
makasa wrote:eklerka gratuluję
Polaj a u was jak idzie odstawienie nocne?dzidzia śpi spokojnie mimo tego?widziałam że pisałaś że bierzesz leki w nocy od gina i zakaz kp na ten czas:/
kacperekioliwka współczuję.Oby córeczka szybko wyzdrowiala...A to twój mąż został z malutką w domu?jak oni sobie radzą?1 szczescie 7 lat
2 szczescie 2 latka
Polaj wrote:Obys miala racje. Na ta chwile jej frida jej gluty wyciagam.1 szczescie 7 lat
2 szczescie 2 latka
Hej,
U nas Klara wczoraj skończyła miesiąc i od wczoraj tez ma katarcały zeszły tydzień starsza corka siedziala w domu właśnie z katarem i myslalam ze uda się mała uchronić ale niestety
powiem szczerze mam dosc już tej zimy, niech już będzie wiosna bo idzie zwariować z tymi chorobami
-
Krokodylica wrote:Jeeeezuuu Łucja wieczorem kataru dostała a od rana zaczyna pokasływać
Ja się pytam skąd1 szczescie 7 lat
2 szczescie 2 latka
nick nieaktualny
-
Hej, witamy się po weekendzie z gośćmi, nie było źle, Iza była mega grzeczna i kochana, ona ogólnie taka jest że płacze przeważnie jak jest głodna, boli brzuszek albo przy zmianie pieluchy i przebieraniu jak nie dojadła
więc łączę się w bólu dzieci marudzących przy przewijaniu, zauważyłam że moja płacze jak nie dojadła, no ale z pełnym żołądkiem to tak średnio żeby ją gimnastykować, bo zdarza się że uleje.
Co do ropiejącego oczka, to nam ropiało od początku i przemywałam solą fizjologiczną no i masowałam, nawet 8 razy dziennie, 15 uściśnień kącika i teraz od tygodnia co najmniej jest spokój, okulistka mówiła że kanalik może być przytkany, bo za wąski i po około pół roku powinno przejść bo dziecko rośnie i to się poszerza, nie stosowaliśmy kropli, widocznie u nas to nie było konieczne.
Katarek? Ja codziennie zakraplam solą nosek i odciągam fridą, wczoraj byłam mega zmęczona po weekendzie i padłam spać o 20 to nie było tego rytuału, rano mała popłakała trochę i słyszałam że chrumka, płacz ustał natychmiast jak przeczyściłam jedną dziurkę, czasem jest ciężko odessać, ale wtedy zwykle zakraplam jeszcze raz i jakoś to wychodzi.
Dziewczyny, zdrówka dla Waszych dzieci! Niech te choroby idą precz.
Eklerka, gratulacje!
KP nie jest łatwe, ja mam dużo pokarmu, czasem aż za dużo i mi cieknie, nadal piję herbatki na laktację (polecam z bocianka, pachnie trochę rosołemale ma kozieradkę), zauważyłam że więcej mleka mi się zaczęło pojawiać jak noszę małą w chuście i jak ją wezmę do łóżka, czyli jak dziecko jest blisko mnie to mam więcej mleka, aż czuję jak mi sutki wtedy mrowią.
Kroko współczuję pogryzionych sutków, ja nie pozwalam na złe chwycenie piersi, przez co czasem 5 minut trwa przystawianie, bo za słabo buzię otwiera albo zaczyna mlaskać co oznacza że źle złapała, no i najada się z jednej piersi, kolejnym razem dostaje drugą pierś, więc ta pierwsza ma czas odpocząć, ja polecam purelan i muszle laktacyjne -
makasa wrote:eklerka gratuluję
kacperekioliwka współczuję.Oby córeczka szybko wyzdrowiala...A to twój mąż został z malutką w domu?jak oni sobie radzą?
Ale zobaczylam ile ya moja kluska wypija 150 pkus po godzinie jeszcze 30. A mi moim starym laktatorem udalo sie odciagnac 130 po godzinie tez by cos bylo ale za bardzo xmeczona bylam i dalam sobie spokoj.Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
*Sylwia wrote:My już w domu. Mam nadzieje ze nic nie zlapiemy teraz.
Kubusiowi ostatnio wyskoczyly krostki na buzi i nie mam pojecia od czego. Nie jadlam nic nadzwyczajnego. Ma troche na policzkach i noskuCórcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
nick nieaktualny
-
KacperekiOliwka wrote:Kochana trzymajcie się w powietrzu jest chyba jakiś wirus bo tu na oddziale są same dzieci które miały najpierw katar acteraz kaszel i oskrzela oddział był tak przepełniony jak przyszłam ze nie mieli już dla nas miejsca na niemiwlakach
Nie strasz