X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • wronka Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Helagazela.Terminu porodu nie zman i nie umiem go wyliczyć po crio.19.05 mam wizytę i jak bedzie wszystko ok to podam

helagazela lubi tę wiadomość

mhsvh371ki524rx2.png
    f2wli09kcn87qqra.png
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie zrobiłam awokado zmiksowane z bananem kakao i syropem z agawy, normalnie jak budyń i to mi weszło bez problemu :)

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helagazela wrote:
    Melduje sie szczęśliwie, 2,7 mm dziecka, ciąża na tym etapie młodsza o 3 dni w stosunku do daty z OM, ale date porodu gin potwierdzi dopiero na następnej wizycie, za jakies 2-3 tygodnie. No i było serduszko!!! Bede znów Mama :-)
    Lekarz powiedział mi, ze na tym etapie ciąży, gdy widać, ze zarodek jest w dobrym miejscu i serduszko bije, ryzyko poronienia wynosi 5%. Takze olbrzymie szanse po naszej stronie!!!

Super , gratuluje ;) <3

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny udało mi się jutro umówić na wizytę:) w nocy jedziemy do Polski a o 7:30 już doktorek mnie przyjmie przed dyżurem. Mam nadzieję że od środy coś się zmieniło i serduszko już będzie ✊

Helagazela oczywiście gratuluję!!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 13:36

pietruszkanatki, Anuśka, MoniaP, Krokodylica, Ikarzyca, helagazela lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Dziewczyny udało mi się jutro umówić na wizytę:) w nocy jedziemy do Polski a o 7:30 już doktorek mnie przyjmie przed dyżurem. Mam nadzieję że od środy coś się zmieniło i serduszko już będzie ✊

Helagazela oczywiście gratuluję!!! :)

Super ! Trzymam kciuki za wizyte i <3

Marzycielka111192 lubi tę wiadomość

• Karmelova Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Podczytuję Was od kilku dni i postanowiłam się przywitać. Wczoraj byłam na wizycie u lekarza. Wg moich obliczeń i USG jestem w 5 tygodniu i 5 dniu ciąży. Oczywiście nie byłabym sobą gdybym się nie martwiła, że na USG widać jedynie pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy a nie widać zarodka (przy czym pęcherzyk ciążowy jest już dość duży bo ma 14 mm).
    W każdym razie gratuluję wszystkim zaciążonym i trzymam kciuki za kolejne testujące :)

Krokodylica, Agniechaaaa, jagodowa91, Raven, wronka, FreshMm, madzia8lenka, be_aduska lubią tę wiadomość

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelova spokojnie :) Będzie dobrze :)

Wysłany: 12 maja 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy karmelova ;)

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helagazela wrote:
    Melduje sie szczęśliwie, 2,7 mm dziecka, ciąża na tym etapie młodsza o 3 dni w stosunku do daty z OM, ale date porodu gin potwierdzi dopiero na następnej wizycie, za jakies 2-3 tygodnie. No i było serduszko!!! Bede znów Mama :-)
    Lekarz powiedział mi, ze na tym etapie ciąży, gdy widać, ze zarodek jest w dobrym miejscu i serduszko bije, ryzyko poronienia wynosi 5%. Takze olbrzymie szanse po naszej stronie!!!
    Cudownie! Gratulacje!

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helagazela gratulacje :-)
    A ja jeszcze tyle muszę czekać buuu

Anuśka w ciąży z Manią też miałaś mdłości bo nie pamiętam?
    Mnie mdlilo rano ale potem apetyt ruszył.
    W poniedziałek zaczynam 7tc a wtedy zaczęłam rzygać przy Zuzi więc już się boję.

U mnie dzisiaj zupa ogórkowa, matko ale mi się chciało kiszonych ogórków!!!
    A na drugie kuskus, kotlety z jajek i buraczki. :)

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Helagazela gratulacje :-)
    A ja jeszcze tyle muszę czekać buuu

Anuśka w ciąży z Manią też miałaś mdłości bo nie pamiętam?
    Mnie mdlilo rano ale potem apetyt ruszył.
    W poniedziałek zaczynam 7tc a wtedy zaczęłam rzygać przy Zuzi więc już się boję.

U mnie dzisiaj zupa ogórkowa, matko ale mi się chciało kiszonych ogórków!!!
    A na drugie kuskus, kotlety z jajek i buraczki. :)

Ja wczoraj miałam taka ochotę na ogórki kiszone :D No tak mi smakowały jakbym w życiu nie jadła:)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelova wrote:
    Hej Dziewczyny. Podczytuję Was od kilku dni i postanowiłam się przywitać. Wczoraj byłam na wizycie u lekarza. Wg moich obliczeń i USG jestem w 5 tygodniu i 5 dniu ciąży. Oczywiście nie byłabym sobą gdybym się nie martwiła, że na USG widać jedynie pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy a nie widać zarodka (przy czym pęcherzyk ciążowy jest już dość duży bo ma 14 mm).
    W każdym razie gratuluję wszystkim zaciążonym i trzymam kciuki za kolejne testujące :)
    nie stresuj się, ja w 5t2d miałam pęcherzyk 12mm z ciałkiem żółtym bez zarodka, a 2 tygodnie później był już zarodek 15mm i bijące serduszko ;)

Grudniowa mamusia pozdrawia

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! ;)
    Jestem, a właściwie będę jeśli wszystko się uda grudniową mamuśką. Wczoraj miałam wizytę i okazuje się, że mój "szczęśliwy" cykl nie mógłby być bardziej pokręcony. Choć na początku tp miał wypadać w okolicach 22-25.12 wczoraj pokazał 31. A nie wykluczone, że na kontroli za dwa tygodnie do książeczki wpiszemy termin na styczeń 2018 ^_^ Stąd moje pytanie, czy mogłabym tu do Was zaglądać i się poudzielać trochę? Bo tak defakto wychodzi, że z objawami itp zdecydowanie bliżej mi do Was niż do dziewczyn rodzących np 5 grudnia ;) To już jedenaste a nawet dwunaste tygodnie! A ja dziś zaczęłam 7tc wg usg. :) Mam nadzieję, że się zgodzicie i pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie ;) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 14:41

jagodowa91, Raven, Krokodylica, Morwa lubią tę wiadomość

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelova wrote:
    Cześć :)nic się nie martw, na pewno na następnym usg już zobaczysz maluszka. Jak widzisz, każda z nas jest inna i jedna już widzi mimo, że jest we wcześniejszej ciąży niż ta, która nie widziała. Dużo czynników na to wpływa nic się nią martw i czekamy na wieści o <3

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • jagodowa91 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela gratulacje! z niecierpliwością czekam na poniedziałkową wizytę i zobaczenie kropeczki :D co do jedzenia na szczęście nie mam problemów z mdłościami :) aczkolwiek nie wszystko mi smakuje tak jak wcześniej..

'Porażki to szczeble sukcesu'
    Zosieńka 05.10.2010 <3 moje Szczęście!
    Aniołki <3 [*] 08.2009 21tc [*] 05.2017 6tc

Wysłany: 12 maja 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapachmalin no jasne co to w ogóle za pytanie!? :) jesteś z nami od początku to gdzie teraz miałabyś odejść do innego grupy? :)

zapachmalin lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelova wrote:

Karmelova ja też napiszę bo jestem w temacie! :) Byłam na wizycie bardzo wcześnie bo przez problem z @ nie wiedziałam w jakim dniu cyklu tak naprawdę jestem a, że choruję na tarczycę ważne jest szybkie potwierdzenie ciąży :) Okazało się, że mimo mega mocnych testów ciążowych lekarka nic nie widzi. Już miała kończyć badanie usg i jest- maleńki pęcherzyk odpowiadający nicałemu 5 tyg. Za tydzień następna wizyta. Dokładnie 9 dni poźniej- ciałko żółte, wszystko super świetnie, ale dziecka nadal nie widać... Ja już załamana a lekarka uspokaja, że to zupełnie normalne i wszystko wygląda tak jak powinno. Wczoraj na wizycie- następne 7 dni później, myślałam, że to 7t2d mniej więcej znalazła dzieciątko z bijącym serduszkiem <3 Ma 0,92cm i to odpowiada wg usg 6t6d. :) I chyba dopiero teraz troszkę się uspokoiłam. Ale to tylko potwierdza, że nie każda ciąża pokaże się na obrazie usg w 5tygodniu mimo, że wszystko może być w porządku. Wprawne oko a przede wszystkim dobry sprzęt to jednak podstawa. Pozdrawiam Cię serdecznie i na pewno wszystko będzie świetnie a na następnej wizycie zobaczysz maleństwo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 14:51

jagodowa91 lubi tę wiadomość

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Zapachmalin no jasne co to w ogóle za pytanie!? :) jesteś z nami od początku to gdzie teraz miałabyś odejść do innego grupy? :)

Ale to był mój pierwszy post :D Swoją drogą całkiem nieźle Wam idzie pisanie, już 114 strona :D ^_^

• Raven Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelova witamy :) na kiedy masz termin?

Helagazela gratuluję serduszka :*

Zapachmalin śmiało udzielaj się i u nas :)
    Jeśli chcesz to podaj termin porodu do dopisze cię też do naszej listy ;) widzę że nasze suwaczki różnią się tylko o jeden dzień

Swoją drogą to trochę zgapilam od grudniowej listy i teraz jak ktoś będzie już widział serduszko to dopisuje <3 do tej osoby na liście :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 15:06

helagazela, zapachmalin lubią tę wiadomość

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015

Wysłany: 12 maja 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    Ale to był mój pierwszy post :D Swoją drogą całkiem nieźle Wam idzie pisanie, już 114 strona :D ^_^
    Oj przepraszam :) musiałam pomylić przed ten awatar ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 15:17

zapachmalin lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ