Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
helagazela wrote:Melduje sie szczęśliwie, 2,7 mm dziecka, ciąża na tym etapie młodsza o 3 dni w stosunku do daty z OM, ale date porodu gin potwierdzi dopiero na następnej wizycie, za jakies 2-3 tygodnie. No i było serduszko!!! Bede znów Mama
Lekarz powiedział mi, ze na tym etapie ciąży, gdy widać, ze zarodek jest w dobrym miejscu i serduszko bije, ryzyko poronienia wynosi 5%. Takze olbrzymie szanse po naszej stronie!!!
Super , gratulujehelagazela lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny udało mi się jutro umówić na wizytę w nocy jedziemy do Polski a o 7:30 już doktorek mnie przyjmie przed dyżurem. Mam nadzieję że od środy coś się zmieniło i serduszko już będzie ✊
Helagazela oczywiście gratuluję!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 13:36
pietruszkanatki, Anuśka, MoniaP, Krokodylica, Ikarzyca, helagazela lubią tę wiadomość
-
Marzycielka111192 wrote:Dziewczyny udało mi się jutro umówić na wizytę w nocy jedziemy do Polski a o 7:30 już doktorek mnie przyjmie przed dyżurem. Mam nadzieję że od środy coś się zmieniło i serduszko już będzie ✊
Helagazela oczywiście gratuluję!!!
Super ! Trzymam kciuki za wizyte iMarzycielka111192 lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny. Podczytuję Was od kilku dni i postanowiłam się przywitać. Wczoraj byłam na wizycie u lekarza. Wg moich obliczeń i USG jestem w 5 tygodniu i 5 dniu ciąży. Oczywiście nie byłabym sobą gdybym się nie martwiła, że na USG widać jedynie pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy a nie widać zarodka (przy czym pęcherzyk ciążowy jest już dość duży bo ma 14 mm).
W każdym razie gratuluję wszystkim zaciążonym i trzymam kciuki za kolejne testująceKrokodylica, Agniechaaaa, jagodowa91, Raven, wronka, FreshMm, madzia8lenka, be_aduska lubią tę wiadomość
[/url]
-
helagazela wrote:Melduje sie szczęśliwie, 2,7 mm dziecka, ciąża na tym etapie młodsza o 3 dni w stosunku do daty z OM, ale date porodu gin potwierdzi dopiero na następnej wizycie, za jakies 2-3 tygodnie. No i było serduszko!!! Bede znów Mama
Lekarz powiedział mi, ze na tym etapie ciąży, gdy widać, ze zarodek jest w dobrym miejscu i serduszko bije, ryzyko poronienia wynosi 5%. Takze olbrzymie szanse po naszej stronie!!!helagazela lubi tę wiadomość
-
Helagazela gratulacje
A ja jeszcze tyle muszę czekać buuu
Anuśka w ciąży z Manią też miałaś mdłości bo nie pamiętam?
Mnie mdlilo rano ale potem apetyt ruszył.
W poniedziałek zaczynam 7tc a wtedy zaczęłam rzygać przy Zuzi więc już się boję.
U mnie dzisiaj zupa ogórkowa, matko ale mi się chciało kiszonych ogórków!!!
A na drugie kuskus, kotlety z jajek i buraczki.helagazela lubi tę wiadomość
-
Krokodylica wrote:Helagazela gratulacje
A ja jeszcze tyle muszę czekać buuu
Anuśka w ciąży z Manią też miałaś mdłości bo nie pamiętam?
Mnie mdlilo rano ale potem apetyt ruszył.
W poniedziałek zaczynam 7tc a wtedy zaczęłam rzygać przy Zuzi więc już się boję.
U mnie dzisiaj zupa ogórkowa, matko ale mi się chciało kiszonych ogórków!!!
A na drugie kuskus, kotlety z jajek i buraczki.
Ja wczoraj miałam taka ochotę na ogórki kiszone No tak mi smakowały jakbym w życiu nie jadła:)Krokodylica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarmelova wrote:Hej Dziewczyny. Podczytuję Was od kilku dni i postanowiłam się przywitać. Wczoraj byłam na wizycie u lekarza. Wg moich obliczeń i USG jestem w 5 tygodniu i 5 dniu ciąży. Oczywiście nie byłabym sobą gdybym się nie martwiła, że na USG widać jedynie pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy a nie widać zarodka (przy czym pęcherzyk ciążowy jest już dość duży bo ma 14 mm).
W każdym razie gratuluję wszystkim zaciążonym i trzymam kciuki za kolejne testujące
Grudniowa mamusia pozdrawia -
Cześć Dziewczyny!
Jestem, a właściwie będę jeśli wszystko się uda grudniową mamuśką. Wczoraj miałam wizytę i okazuje się, że mój "szczęśliwy" cykl nie mógłby być bardziej pokręcony. Choć na początku tp miał wypadać w okolicach 22-25.12 wczoraj pokazał 31. A nie wykluczone, że na kontroli za dwa tygodnie do książeczki wpiszemy termin na styczeń 2018 Stąd moje pytanie, czy mogłabym tu do Was zaglądać i się poudzielać trochę? Bo tak defakto wychodzi, że z objawami itp zdecydowanie bliżej mi do Was niż do dziewczyn rodzących np 5 grudnia To już jedenaste a nawet dwunaste tygodnie! A ja dziś zaczęłam 7tc wg usg. Mam nadzieję, że się zgodzicie i pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznieWiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 14:41
jagodowa91, Raven, Krokodylica, Morwa lubią tę wiadomość
-
Karmelova wrote:Hej Dziewczyny. Podczytuję Was od kilku dni i postanowiłam się przywitać. Wczoraj byłam na wizycie u lekarza. Wg moich obliczeń i USG jestem w 5 tygodniu i 5 dniu ciąży. Oczywiście nie byłabym sobą gdybym się nie martwiła, że na USG widać jedynie pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy a nie widać zarodka (przy czym pęcherzyk ciążowy jest już dość duży bo ma 14 mm).
W każdym razie gratuluję wszystkim zaciążonym i trzymam kciuki za kolejne testujące -
Hela gratulacje! z niecierpliwością czekam na poniedziałkową wizytę i zobaczenie kropeczki co do jedzenia na szczęście nie mam problemów z mdłościami aczkolwiek nie wszystko mi smakuje tak jak wcześniej..
helagazela lubi tę wiadomość
'Porażki to szczeble sukcesu'
Zosieńka 05.10.2010 moje Szczęście!
Aniołki [*] 08.2009 21tc [*] 05.2017 6tc
-
Karmelova wrote:Hej Dziewczyny. Podczytuję Was od kilku dni i postanowiłam się przywitać. Wczoraj byłam na wizycie u lekarza. Wg moich obliczeń i USG jestem w 5 tygodniu i 5 dniu ciąży. Oczywiście nie byłabym sobą gdybym się nie martwiła, że na USG widać jedynie pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy a nie widać zarodka (przy czym pęcherzyk ciążowy jest już dość duży bo ma 14 mm).
W każdym razie gratuluję wszystkim zaciążonym i trzymam kciuki za kolejne testujące
Karmelova ja też napiszę bo jestem w temacie! Byłam na wizycie bardzo wcześnie bo przez problem z @ nie wiedziałam w jakim dniu cyklu tak naprawdę jestem a, że choruję na tarczycę ważne jest szybkie potwierdzenie ciąży Okazało się, że mimo mega mocnych testów ciążowych lekarka nic nie widzi. Już miała kończyć badanie usg i jest- maleńki pęcherzyk odpowiadający nicałemu 5 tyg. Za tydzień następna wizyta. Dokładnie 9 dni poźniej- ciałko żółte, wszystko super świetnie, ale dziecka nadal nie widać... Ja już załamana a lekarka uspokaja, że to zupełnie normalne i wszystko wygląda tak jak powinno. Wczoraj na wizycie- następne 7 dni później, myślałam, że to 7t2d mniej więcej znalazła dzieciątko z bijącym serduszkiem Ma 0,92cm i to odpowiada wg usg 6t6d. I chyba dopiero teraz troszkę się uspokoiłam. Ale to tylko potwierdza, że nie każda ciąża pokaże się na obrazie usg w 5tygodniu mimo, że wszystko może być w porządku. Wprawne oko a przede wszystkim dobry sprzęt to jednak podstawa. Pozdrawiam Cię serdecznie i na pewno wszystko będzie świetnie a na następnej wizycie zobaczysz maleństwoWiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 14:51
jagodowa91 lubi tę wiadomość
-
Karmelova witamy na kiedy masz termin?
Helagazela gratuluję serduszka :*
Zapachmalin śmiało udzielaj się i u nas
Jeśli chcesz to podaj termin porodu do dopisze cię też do naszej listy widzę że nasze suwaczki różnią się tylko o jeden dzień
Swoją drogą to trochę zgapilam od grudniowej listy i teraz jak ktoś będzie już widział serduszko to dopisuje do tej osoby na liście
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 15:06
helagazela, zapachmalin lubią tę wiadomość
Zosia
Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015