X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowa91 wrote:
    Wstępna data porodu 13 stycznia. Z moich wyliczeń oczywiście. Dziewczyny powiedzcie mi czy to normalne żeby w tak wczesnej ciąży mieć brzuszek jak co najmniej 3-4 miesiąc? To moja trzecia ciąża, czy to może mieć wpływ na wygląd/wielkość brzucha?

Jagodowa no pewnie, że możesz mieć brzuszek spory :) Ja też taki mam :) Jelita się rozluźniają, wzdęcia dają o sobie znać no i kumulujesz sporo wody :)
    Ja już nie mogę ukryć brzuszka a to dopiero początek :D Strach pomyśleć co będzie później jak moje kijanki obie urosną ;D

Paola czemu masz kiepskie przeczucia? Plamisz? Beta nie rośnie? Co się dzieje? Ja już trzy razy traciłam ciąże, z czego ostatnią bliźniaczą dwa miesiące temu. Strach jest i tego się nie uniknie po takich przejściach, ale trzeba wierzyć, że tym razem serduszka z nami zostaną :) Ja mocno wierzę i codziennie sobie powtarzam jak mantrę : "Będzie dobrze!" :)

Co do stwierdzenia "nie tym, to następnym razem" to musiała powiedzieć osoba, która nie ma pojęcia co znaczy utracić wyczekane dzieciątko. Bo nie czarujmy się: dla nas te zygoty, czy płody, jak to nazywają lekarze, są naszymi ukochanymi dzieciątkami i czy mają 4 tygodnie czy 16tyg to są tak samo ważne...

Ja też pod koniec ciąży spałam na lewym boku głównie... Ale jakoś samo mi tak wychodziło. Tak mi było wygodniej... Albo na pół siedząco - tak też było fajnie :) Ale spania na brzuchu sobie nie wyobrażam o.O Jak na takim wielkim brzuszysku się ułożyć? :D

Ruda_ann lubi tę wiadomość

• MoniaP Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka podejrzewam, że tu nie chodziło o końcówke ciązy i centralnie na brzuchu (już sobie to wyobrażam hahah). Ale np. koło 6 miesiąca. Chodzi właśnie o to, żeby spać jak nam wygodnie, a nie tak jak się utarło, że TRZEBA :)

Anuśka lubi tę wiadomość

3jgxskjor2w2ltji.png
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie mam brzucha ale faktycznie do tej pory odczuwałam dyskomfort psychiczny spiąć na brzuchu, że dzidzi niewygodnie xD

A ja dzwoniłam dziś do pracy powiedzieć pani dyrektor i kadrowej :) z kadrowa rozmowa super ale jest to też super kobitka przed 30 :) a pani dyrektor też raczej spokojnie to przyjęła i pogratulowala :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 11:53

Krokodylica lubi tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • MoniaP Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Jeszcze nie mam brzucha ale faktycznie do tej pory odczuwałam dyskomfort psychiczny spiąć na brzuchu, że dzidzi niewygodnie xD

A ja dzwoniłam dziś do pracy powiedzieć pani dyrektor i kadrowej :) z jądrową rozmowa super ale jest to też super kobitka przed 30 :) a pani dyrektor też raczej spokojnie to przyjęła i pogratulowala :)

"jądrowa" ahahhaha uwielbiam te słowniki :)

pietruszkanatki, Anuśka lubią tę wiadomość

3jgxskjor2w2ltji.png

Wysłany: 12 maja 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaP wrote:
    "jądrowa" ahahhaha uwielbiam te słowniki :)
    Tak :D już poprawiłam, ale wstyd xD

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • MoniaP Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Tak :D już poprawiłam, ale wstyd xD

no co ty, mi też to często się zdarza. Szczególnie mnie śmieszy bo sama jestem kadrową :)

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

3jgxskjor2w2ltji.png
  • Raven Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola mam nadzieję, że ten słaby przyrost bety to jakiś błąd albo po prostu taka uroda fasolki i mam nadzieję, że zobaczysz już coś na usg. Trzymam mocno kciuki

Ja dzisiaj robię porządki w domu. Nie mam żadnych objawów. Zupełnie nie czuje, że jestem w ciąży

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015

Wysłany: 12 maja 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaP wrote:
    no co ty, mi też to często się zdarza. Szczególnie mnie śmieszy bo sama jestem kadrową :)
    No to powitaj się z nowym tytułem :D

jagodowa91, MoniaP lubią tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • jagodowa91 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka fakt wzdęcia są , niesamowite cokolwiek bym nie zjadła.. Ja swojego brzuszka tak samo nie jestem w stanie ukryć ;) dużo zdrowia dla Ciebie i podwójnego szczęścia :-)

Anuśka lubi tę wiadomość

'Porażki to szczeble sukcesu'
    Zosieńka 05.10.2010 <3 moje Szczęście!
    Aniołki <3 [*] 08.2009 21tc [*] 05.2017 6tc

Wysłany: 12 maja 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, macie dzisiaj jakiś dobry pomysł na obiad dla waszych maluszków w brzuchu?^^ bo ja zupełnie nie mam natchnienia a zjadbalym coś super dobrego i konkretnego

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • MoniaP Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tagliatelle z grilowanym filetem w sosie porowym. Uwielbiam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 12:23

3jgxskjor2w2ltji.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inez87 wrote:
    Anuśka suuper :D gratulacje x2 :)

Mam pytanie co jecie przy totalnym braku apetytu? Kompletnie na nic nie mam ochoty dzisiaj tylko wcisnełam banana i 1 kanapkę, a tu trzeba jakiś obiad zrobić, ale co jak nic mi dzisiaj nie podchodzi ;)
    też mi dokucza brak apetytu ;/

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18

Wysłany: 12 maja 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaP wrote:
    Ja mam tagliatelle z grilowanym filetem w sosie porowym. Uwielbiam :)
    O tak! Makaronik za mną chodzi a i kuraka mi znajomi zabili więc to obiad na jutro. Dziś coś z rybą, zapomniałam że piąteczek :)

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama nie wiek co zeobic na obiad :/ jakos dzis zero apetytu... siedzę z głowa w książkach MAAAASAAAAKRAAAA :/

• MoniaP Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    O tak! Makaronik za mną chodzi a i kuraka mi znajomi zabili więc to obiad na jutro. Dziś coś z rybą, zapomniałam że piąteczek :)

o kurcze, zapomniałam. Przez to, że w środę miałam wolne, to mi się dni plączą. Trudno, zjem bez kurczaka :)

3jgxskjor2w2ltji.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od rana nic nie jadłam i na co bym nie spojrzała to mnie mdli... :( Zdechnę z głodu w tej ciąży ;) Popijam wodę...

Ruda_ann lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjadłam miseczkę płatków z mlekiem. A obiad pewnie podwoeczor tylko co??? Hm :/

• helagazela Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie szczęśliwie, 2,7 mm dziecka, ciąża na tym etapie młodsza o 3 dni w stosunku do daty z OM, ale date porodu gin potwierdzi dopiero na następnej wizycie, za jakies 2-3 tygodnie. No i było serduszko!!! Bede znów Mama :-)
    Lekarz powiedział mi, ze na tym etapie ciąży, gdy widać, ze zarodek jest w dobrym miejscu i serduszko bije, ryzyko poronienia wynosi 5%. Takze olbrzymie szanse po naszej stronie!!!

Gosiak, Agniechaaaa, Anuśka, MoniaP, be_aduska, madzia8lenka, pietruszkanatki, Angela*, BlackCatNorL, Krokodylica, ktosiowa, jagodowa91, Raven, Inez87, Morwa, Ruda_ann, natki89 lubią tę wiadomość

ijpbj48a4iy2absw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super gratuluje!!!' Cieszę sie bardzo :) oby teraz każda z Nas mogła tylko takie relacje z wizyty zdawać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 13:13

helagazela lubi tę wiadomość

• be_aduska Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela_gazela super :) gratuluję <3

helagazela lubi tę wiadomość

ayng8ti.png
    -01.2017 6tc (*)
    -starania od 09.2016
    -Hania 2010 <3
‹‹ 110 111 112 113 114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ