X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Melevis90 Debiutantka

Wysłany: 12 maja 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixia bardzo mi przykro, wiem co przezywasz. Przechodziłam przez to 3 miesiace temu. Ale uwierz, pozbierasz się szybciej niż się spodziewasz, wszystko bedzie dobrze.

ckaiskjowekd33ex.png
    10dpo 7.29, 12dpo 42.16, 14dpo 148.30, 18dpo 816.10 <3
    02.2017 [*] 6tc
    12.2015 Staś
  • makasa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobitki.widzę że już niektóre z was posluchaly serduszek Wow.Ja też już nie mogę się doczekać :);)

ja od trzech dni nie wychodzę z pracy.
    .jutro w końcu wolne to troche was poczytam bo widze ze jest już spora lektura:)

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    A to spoko, jeszcze nie obczaiłam :D
    Witaj :) jak coś to już jesteś u samej góry tabelki :) bo twoja ciąża według OM ma najwięcej dni :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2017, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie za mnie kciuki :) dzis egzaminy :/ moze na nich nie usnę :p

Anuśka, madzia8lenka, pietruszkanatki, be_aduska, Krokodylica lubią tę wiadomość

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Witaj :) jak coś to już jesteś u samej góry tabelki :) bo twoja ciąża według OM ma najwięcej dni :)

Ok dzieki choć ja tam spokojnie mogłam tyły zamykać bo tak wtargnęłam tu między Was ;) Choć to tylko jeden dzień więcej niż pierwszych styczniówek czyli nie jakoś dużo ;)

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam 7 tydzień i czuję się bardzo źle :( ale mdłości, mam nadzieję że nie będę rzygać, bo kto się Arturkiem zajmie jak sami jesteśmy w domu :P

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Zaczęłam 7 tydzień i czuję się bardzo źle :( ale mdłości, mam nadzieję że nie będę rzygać, bo kto się Arturkiem zajmie jak sami jesteśmy w domu :P

Miałam to samo, na szczęście obeszło się bez przytulania porcelany i takie naprawdę mocne to miałam póki co kilka razy i mam nadzieję, że więcej nie przyjdą bo aż spać nie mogłam tak się czułam. Ale ogólnie mdłości mam cały czas, mocniej-słabiej różnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2017, 08:00

• Raven Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynamy 8 tydzień :)

Agniechaaaa co to za egzaminy? Powodzenia

FreshMm, madzia8lenka, ktosiowa, makasa, Anuśka, zapachmalin, be_aduska, Krokodylica lubią tę wiadomość

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynamy dzisiaj 7 tydzień,ahhhh <3 jak ten czas leci.

Agnieszka trzymam mocno kciuki za zdanie egzaminu <3

ktosiowa, Raven, FreshMm, Anuśka, be_aduska, Krokodylica lubią tę wiadomość

13 stycznia - 3450g Szczęścia ❤
    Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczęta :) u mnie też od kilku dni mdłości, ale tylko, zanim wstanę. Jak zjem kanapkę w łóżku to później już jest w porządku :)
    Piękna pogoda dziś :)

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • makasa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaa kciuki zaciśnięte :) Raven super 8 tydzień. ..Ale ten czas leci,nim się obejrzymy będziemy już rodzić :)

Za mnie też trzymajcie kciuki a lubelanki niech nie wychodzą z domu bo mam jazdy doszkalające;)od 9 lat mam prawko a od 8 nie jeżdżę :/muszę się szybko nauczyć. ..boję sie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2017, 09:13

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makasa wrote:
    Agniechaaa kciuki zaciśnięte :) Raven super 8 tydzień. ..Ale ten czas leci,nim się obejrzymy będziemy już rodzić :)

Za mnie też trzymajcie kciuki a lubelanki niech nie wychodzą z domu bo mam jazdy doszkalające;)od 9 lat mam prawko a od 8 nie jeżdżę :/muszę się szybko nauczyć. ..boję sie

Trzymamy kciuki , a dlaczego przestalas jeździć? Nie bój się :) Dasz radę:) Słyszałam, że tego się nie zapomina :D

• Staramsie Debiutantka

Wysłany: 13 maja 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    No wiem, aż nieprawdopodobna, taka zagmatwana ;)
    Co do bólu brzucha, mnie dzisiaj też cały dzień dokucza, też brałam nospę koło 14. Teraz znów zaczyna boleć. Poza tym mam dzisiaj mega dziwne uczucie "mokro" mi strasznie. Ciągle sprawdzam czy nie krwawie, bo przez ten ból brzucha zaczęłam się bać, ale na razie czysto, bezbarwna woda powiedziałabym. Nie wiem już sama, czy powinnam się stresować.

Od wczoraj mam identyczną sytuację

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z filozofii mam nawiedzonego prof bedzie cieżko, jak sie nie pisze słowo w słowo jak w jego książce to nie uznaje :/

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa- na pewno zdasz :D I nie stresuj się

A co do tego dziwnego śluzu, ja też wczoraj miałam uczucie jakbym zaczęła plamic, bo tak nagle mokro mi się zrobiło jak podczas @ , wystraszylam się i co chwile biegalam do WC sprawdzać... na szczęście wszystko ok :) Może to normalny sluz, taki wodnisty?

• makasa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przestałam jeździć bo miałam kolizję i się przestraszylam.miałam wtedy ledwo 19 lat...:/zamiast iść do przodu to przestałam całkiem.A teraz ciężko przezwyciężyć strach.zobaczymy może dam rade

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makasa wrote:
    przestałam jeździć bo miałam kolizję i się przestraszylam.miałam wtedy ledwo 19 lat...:/zamiast iść do przodu to przestałam całkiem.A teraz ciężko przezwyciężyć strach.zobaczymy może dam rade

Dasz ;) my babki jesteśmy silniejsze niż nam się wydaje ;)

Agniechaaa - nie stresuj się, na pewno z pomocą Maleństwa pójdzie Ci świetnie :)

A co do objawów majtkowych - też tak mam - dużo wodnistego śluzu i jeszcze resztki lutki. To chyba normalne skoro większość tak ma ;) poza tym bóle brzucha też mi dokuczaja ale wtedy nospa albo magnez i dużo odpoczywania - i mija ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2017, 13:11

makasa lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Gratuluję pozytywów!

Mam nadzieję do Was dołączyć, wczoraj co prawda test ciążowy wyszedł negatywny ale..
    dziś jest mój 29dc (przy cyklach ok 30dniowych)
    dziś wypada 13dpo.
    we wtorek (9dpo) miałam bóle podbrzusza takie jak pamiętam z poprzednich ciąż(być może ból implantacyjny?) inny niż miesiączkowy.
    Śluz jest wodnisto-mleczny jakiego wcześniej nie miewałam.
    Nie wiem, czy sobie wkręcam czy może jednak coś jest na rzeczy... jutro rano powtarzam test...

Trzymajcie proszę kciuki :)

MoniaP lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha powodzenia.

FreshMm ooo looosieee weź mi nie mów, ja w pierwszej ciaży zaczęłam rzygać jak kot równo z rozpoczęciem 7 tygoddnia.
    W poniedziałek zaczynam 7 tydzień oooo kuurka.
    Trzymaj się jakoś.

makasa jazda samochodem jest fajna, motocyklem jeszcze lepsza. :P

Anka powodzenia.

Anka1501 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Chwilę mi zajęło zanim Was nadrobiłam a to tylko kawałek czwartkowego wieczoru, piątek i kawałek soboty :D porażające gaduły :P hahaha ;)

Co do objawów... wczoraj myślałam że wykorkuję :( w czwartek wieczorem dopadły mnie takie mdłości, że znów przytulałam porcelanę... co zaowocowało wczorajszą całodniową zgagą.. ale takiej to jeszcze nigdy w życiu nie miałam :( ani jedzenie nie pomagało ani picie, ani mięta, ani nic innego o.O dopiero wieczorem minęło jak opiłam się naparu z imbiru świeżego...

Pisałyście wczoraj o pracy i L4.. powiem Wam że ja pracuję w biurze, przy kompie 8h +/- (choć częściej + ). Moja praca nie jest jakaś ciężka, choć czasem bywa stresująca (zwłaszcza że muszę użerać się z głupimi ludźmi :/ ). Ale tak sobie myślę, że patrząc na mój temperament i przyzwyczajenia to o ile wszystko będzie z Dzidzią ok, nie mam nawet specjalnie ochoty na uciekanie na L4... przecież ja w domu za przeproszeniem ocipieje... !!! Teraz wiadomo początek, więc jestem zmęczona i lekko nadwrażliwa, no i z mózgu mam już jakieś puree kalafiorowe :P ale wierzę że póki daję radę to chcę pracować i być między ludźmi :) najważniejsze żeby Pisklaczek mial się dobrze, a reszta wyjdzie w praniu :)

‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ