X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe mamusie :)
    Dziewczynki kolejne serduszko w naszym gronie!! :)
    Nie miałam czasu wam napisać ale byliśmy wczoraj u doktora. Wszystko w porządku, maluszek rosnie, pokazywał nam serduszko :) mąż był przeszczęśliwy :) nawet nie wiecie jak mnie to uspokoiło, jesteśmy w siódmym niebie :) :) :)

zapachmalin, Ruda_ann, Agniechaaaa, Krokodylica, Morwa, BlackCatNorL, be_aduska, Inez87, FreshMm, MoniaP, helagazela, wronka lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe dziewczyny i super, że coraz nas tu więcej. A Tobie Marzycielka gratuluję serduszka <3

Marzycielka111192, Pooziomka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka - świetna wiadomość :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) ja znowu na uczelni. Potem jedziemy z M oglądać autko, musi Nam cos kupić żebyśmy z Balwankiem mieli czym sie przemieszczać :) i musimy kupić telewizor, padł Nam wczoraj i moze jakiś dobry obiadek i ciacho?? Hmmm czemu by nie! :D

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Muszę się z Wami podzielić pewną informacją - wczoraj wieczorem zaczęłam lekko plamic, więc od razu pojechałam na IP i tam lekarz uświadomił mi, że to spory błąd. Przemówiły do mnie jego argumenty. Powiedział, że wiele kobiet przez takie działanie traci ciążę, która można by utrzymać, bo zamiast się w takiej sytuacji polozyc, wziąć no-spe i odpoczywać, jadą w stresie szybko szybko, często po schodach biegną a potem narażają się na badanie na fotelu, które wzmaga skurcze i ysg dopochwowe ponoc też. Stwierdził, że biorę wszystkie leki na podtrzymanie i że mogę jeszcze krwawić a nie podplamiac i wtedy też leżeć, nie jechać na IP i czekać do wizyty. Na końcu zrobił mi USG - krotkie i delikatne i jest już bijące serduszko u mnie. Także mam nadzieję, że będzie dobrze i dortwamy do stycznia.

Krokodylica, Raven, Morwa, FreshMm, MoniaP, wronka lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • KaroP Znajoma

Wysłany: 14 maja 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ! Gratulacje dla kolejnych nowych mam !! Ściskam z całego serducha !
    U mnie 6 tydzień i 2 dzień według OM, martwię się ze piersi już coraz mniej bolą i strasznie zaczynam to przezywać ! Wizyta dopiero 23 maj... Nie wiem jak wytrzymam.

Gosiak w sumie lekarza mówi mądrze, ale wiesz jak każda kobieta reaguje na widok plamien, ciężko się w takiej sytuacji uspokoić. Trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo , dużo wypoczywaj i staraj się być dobrej myśli.

Mika77 lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pooziomka witamy. :)

Cisza na forum bo wszystkie z głowami w sedesach siedzą. :P

Raven, FreshMm, Pooziomka lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena, Aries, witamy. :)

Marzycielka, Gosiak gratki serduszek.

My dzisiaj mamy komunię mojej chrześnicy a mnie niestety mdli.

• madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,weekend tak piękny że nawet nie ma kiedy zajrzyć na forum,czasami sporadycznie spoglądam :) witam wszystkie nowe mamusie <3
    Ja mam pojutrze wizytę i już nie mogę się doczekać,aby ujrzeć moją Kruszynkę <3 oby okazało się,że wszystko będzie dobrze.

Krokodylica, Raven lubią tę wiadomość

13 stycznia - 3450g Szczęścia ❤
    Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • Magdalenna Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak trzymaj się ❤ w pierwszej ciąży też plamiłam i skończyło się dobrze. Odpoczywaj i rób jak lekarz kazał.

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • Raven Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pooziomka, Magdalenna i Ariess witajcie :)
    Pooziomka na kiedy masz termin? :)

Gosiak gratuluję serduszka. Myślę, że lekarz ma sporo racji. Zwłaszcza, że na IP często nie traktują takich sytuacji poważnie i trzeba długo czekać. :/

Marzycielka również gratuluję serduszka

Pooziomka lubi tę wiadomość

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • Mika77 Koleżanka

Wysłany: 14 maja 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ! Gratulacje dla kolejnych nowych mam !! Ściskam z całego serducha !
    U mnie 6 tydzień i 2 dzień według OM, martwię się ze piersi już coraz mniej bolą i strasznie zaczynam to przezywać ! Wizyta dopiero 23 maj... Nie wiem jak wytrzymam.

Witam u mnie 6tydzi 4 dzień i tez dziś piersi mniej bolą a więc chyba ty normalne skoro nie jest to pojedynczy przypadek. Byle do wtorku wtedy USG i wizyta u pani doktor.

Pooziomka lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) witam wszystkie nowe mamusie :*
    Gratuluję serduszek <3 <3 <3
    Ja dzisiaj leniuchuję ile wlezie, bo ooo zgrozo nie wyspałem się przez mojego kochanego kota ,który zrobił nam pobudkę o 3:33 w nocy ! Nawiedzony , muszę oddać go do egzorcysty :p

Ruda_ann, Pooziomka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Ja dzisiaj leniuchuję ile wlezie, bo ooo zgrozo nie wyspałem się przez mojego kochanego kota ,który zrobił nam pobudkę o 3:33 w nocy ! Nawiedzony , muszę oddać go do egzorcysty :p
    Morwa... u nas dokładnie to samo :/ myślałam że tego diabła wcielonego dzisiaj w nocy oskóruję o.O tylko jak on zaczął szaleństwo sobotniej nocy to zaczepiał dwa pozostałe koty i je budził i... miałam awanturki co chwila o.O od jakiejś 3 z minutami właśnie...

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobrane ten piękny dzień :D
    Jak tam Wasze objawy, ciążóweczki? Bo ja dziś znowu bezobjawowa. Chyba osiwieje :D Buziaki

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Dzień dobrane ten piękny dzień :D
    Jak tam Wasze objawy, ciążóweczki? Bo ja dziś znowu bezobjawowa. Chyba osiwieje :D Buziaki
    Pietruszka ja wczoraj miałam dzień bez objawów w zasadzie :P do bólu cycków się chyba przyzwyczaiłam o.O a za to dzisiaj śpię cały czas (z małą przerwą na śniadanie) i mam mdłości...to chyba tak musi być - raz wszystko na raz a raz spokój.. :P

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

Wysłany: 14 maja 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda_ann wrote:
    Pietruszka ja wczoraj miałam dzień bez objawów w zasadzie :P do bólu cycków się chyba przyzwyczaiłam o.O a za to dzisiaj śpię cały czas (z małą przerwą na śniadanie) i mam mdłości...to chyba tak musi być - raz wszystko na raz a raz spokój.. :P
    Heh no mam nadzieję, ale ja bym wolała albo cały czas nie mieć albo cały czas mieć, wtedy jestem spokojna, że nic się nie zmienia :p

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda_ann wrote:
    Morwa... u nas dokładnie to samo :/ myślałam że tego diabła wcielonego dzisiaj w nocy oskóruję o.O tylko jak on zaczął szaleństwo sobotniej nocy to zaczepiał dwa pozostałe koty i je budził i... miałam awanturki co chwila o.O od jakiejś 3 z minutami właśnie...
    Ja już mam na naszego sposób. Jak to zazwyczaj koty, tak i nasz kot boi się wody. Mąż napełnia pistolet na wodę zanim położy się spać i kładzie go na półce nocnej i jak tylko kot przychodzi wariować nam do sypialni to mąż go "wita" wodą, a my mamy spokój na jakąś godzinkę. Po godzinie kot jest cały przez siebie "umyty" i suchy,więc serenada zaczyna się od początku a my w taki sposób jakoś ciągniemy do rana :p
    Wczoraj był ponoć dzień czarownic ,więc pewnikiem nasze koty chciały sobie z jakąś polecieć na miotle :p

A co do objawów ,to u mnie zelżały. Piersi mniej bolą ,więc chyba się do tego bólu przyzwyczaiłam. Mdłości są zależne od tego co zjem, więc nie dokuczają mi za często. Czasami mam zawroty głowy co ma miejsce dopiero od jakiegoś czasu. Nie wiem czy to dobrze czy źle.. na całe szczęście wizyta już we Wtorek.

Edit : ooo i właśnie mam zgagę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2017, 14:57

pietruszkanatki, Ruda_ann lubią tę wiadomość

Wysłany: 14 maja 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja straszne zawroty miałam jakieś 4-5 dni temu przed dwa dni, a mdłości wczoraj i przedwczoraj dlatego dziś się tak zdziwiłam :) przez te dwa dni musiałam jest w łóżku i generalnie czas liczyłam tylko od jedzenia do jedzenia, bo wtedy na chwilkę ustawalo. A teraz nic, dziwne to :)

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo ile tu nowych osóbek! :) Witam serdecznie nowe mamuśki ;)
    Mnie dzisiaj przymula lekko ... ble...
    A cycki to najbardziej rano bolą, potem tylko przy dotyku.
    Jutro lecę na "podgląd" zarodeczka. Oj jak się boję. Mam nadzieję, że moje kociątko podrosło i nie jest już kropką tylko ziarenkiem ryżu :) Na serduszko bijące nawet nie liczę bo to dopiero 6+1. Pozdrawiam i życzę miłego dnia ;)

‹‹ 116 117 118 119 120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ