X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Oooo ile tu nowych osóbek! :) Witam serdecznie nowe mamuśki ;)
    Mnie dzisiaj przymula lekko ... ble...
    A cycki to najbardziej rano bolą, potem tylko przy dotyku.
    Jutro lecę na "podgląd" zarodeczka. Oj jak się boję. Mam nadzieję, że moje kociątko podrosło i nie jest już kropką tylko ziarenkiem ryżu :) Na serduszko bijące nawet nie liczę bo to dopiero 6+1. Pozdrawiam i życzę miłego dnia ;)
    Możesz zobaczyć :) mi się serduszko pokazało dokładnie w tym samym dniu:6t1d :) więc trzymam kciuki :)

Ruda_ann, BlackCatNorL lubią tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Ja już mam na naszego sposób. Jak to zazwyczaj koty, tak i nasz kot boi się wody. Mąż napełnia pistolet na wodę zanim położy się spać i kładzie go na półce nocnej i jak tylko kot przychodzi wariować nam do sypialni to mąż go "wita" wodą, a my mamy spokój na jakąś godzinkę. Po godzinie kot jest cały przez siebie "umyty" i suchy,więc serenada zaczyna się od początku a my w taki sposób jakoś ciągniemy do rana :p
    Wczoraj był ponoć dzień czarownic ,więc pewnikiem nasze koty chciały sobie z jakąś polecieć na miotle :p

A co do objawów ,to u mnie zelżały. Piersi mniej bolą ,więc chyba się do tego bólu przyzwyczaiłam. Mdłości są zależne od tego co zjem, więc nie dokuczają mi za często. Czasami mam zawroty głowy co ma miejsce dopiero od jakiegoś czasu. Nie wiem czy to dobrze czy źle.. na całe szczęście wizyta już we Wtorek.

Edit : ooo i właśnie mam zgagę...

Kuuurde... no to nasz ten szatan właśnie jest wyjątkiem od tej reguły z wodą i się wody nie boi o.O ale w sumie ze święconą nie próbowałam... :D :D :D

Objawy - witaj w klubie :) ja też mam zawroty głowy - rzadko (w poprzedniej ciązy miałam częściej) ale mam. Czytałam że to normalne i może się zdarzać (efekt spadków ciśnienia krwi). Gorzej jak to prowadzi do omdleń - to już nie jest normalne..

Cycki już mam większe (a i tak są wielkie! o.O ) i pewnie też dlatego bolą, ale głównie przy dotyku, a co najzabawniejsze - lewa boli mnie bardziej niż prawa o.O

• be_aduska Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) ja dzisiaj cały dzień wyleguje się w ogrodku na kocyku. Dzisiaj w Holandii dzień Mamy dostałam piękne prezenty od Córeczki, ale mi błogo...
    Co do objawów to różnie raz mdłości mocniejsze raz prawie (tak jak dzisiaj) niewyczuwalne, piersi bolą najbardziej kiedy kładę się spać, a białawy wodnisty śluz towarzyszy mi codziennie.
    Miłej niedzieli :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

ayng8ti.png
    -01.2017 6tc (*)
    -starania od 09.2016
    -Hania 2010 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak z Waszym zmysłem smaku? :P wszystko ok?
    Bo ja wczoraj z przerażeniem odkryłam że mam sparaliżowane chyba jakoś kubki smakowe na słony i ostry :P :P :P mojego B wykrzywia, a ja..hmmm :D :P :)
    Także ustaliliśmy wczoraj że mam bana na sól i ostre przyprawy :P hahahah
    (chociaż dzisiaj spróbowałam marynaty do skrzydełek i może rzeczywiście jest lekko przysłona :P )

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica ma rację - ja się nie odzywam, bo walczę z mdłościami, zwykle nie mam sił pisać.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• natki89 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 13:13

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Możesz zobaczyć :) mi się serduszko pokazało dokładnie w tym samym dniu:6t1d :) więc trzymam kciuki :)
    A faktycznie, ale to chyba wyjątkowa sytuacja : ) Wystarczy mi wiadomość, że kociak rośnie jak trzeba ;) Oczywiście WCALE się nie pogniewam jak serduszko zobaczę! :):):)

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda_ann wrote:
    a co najzabawniejsze - lewa boli mnie bardziej niż prawa o.O
    A mnie prawa dla odmiany ;)

Ruda_ann lubi tę wiadomość

Wysłany: 14 maja 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    A faktycznie, ale to chyba wyjątkowa sytuacja : ) Wystarczy mi wiadomość, że kociak rośnie jak trzeba ;) Oczywiście WCALE się nie pogniewam jak serduszko zobaczę! :):):)
    Na pewno było to wyjątkowe wydarzenie :) ale wydaje mi się, że zdarza się, że dziewczyny widzą już serduszko w tym czasie. Mam nadzieję, że teraz będę je widywałam coraz pięknie bijące na każdej wizycie :)

A co do piersi, to mnie też bardziej lewą boli, no i na lewej mam bardzo dużo żył a na prawej w zasadzie nic :)

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Na pewno było to wyjątkowe wydarzenie :) ale wydaje mi się, że zdarza się, że dziewczyny widzą już serduszko w tym czasie. Mam nadzieję, że teraz będę je widywałam coraz pięknie bijące na każdej wizycie :)

A co do piersi, to mnie też bardziej lewą boli, no i na lewej mam bardzo dużo żył a na prawej w zasadzie nic :)
    A słyszałaś bicie serduszka czy tylko widziałaś?

Wysłany: 14 maja 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    A słyszałaś bicie serduszka czy tylko widziałaś?
    Tylko widziałam jak stukało szybciutko :)

BlackCatNorL lubi tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natki89 wrote:
    Witajcie Styczniowe Mamusie :)

Ja teoretycznie też mogę być styczniową mamusią (coś około 15), ale niepokoją mnie moje przyrosty bety. Widziałam, że sporo z Was je badało i może Wy możecie coś podpowidzieć?

Jestem dzisiaj w 35 dc i betę badałam dokładnie tk:

17 dpo --> 375
    19 dpo --> 655 (przyrost w 48 h 75%)
    21 dpo --> 1102 (przyrost z 19 dpo w 48 h wyniósł 68%)
    22 dpo --> 1434 (przyrost po 72 h wyniósł 118%)

Czy któraś z Was miała takie przyrosty? Niby minimum to 66%, ale widzę że każdej po 48 h urosła przynajmniej o 100%... Strasznie się martwię a lekarz dopiero 24 maja :(
    Trudno odpowiedzieć na taki wpis :( Niby w normie ale zawsze lepiej jak jest 100% przyrostu po 48h ... Ale każdy przypadek jest inny, nigdy nic nie wiadomo. Nie masz wyjścia, musisz wytrzymać do 24 albo umów się na wcześniejszą wizytę. Życzę Ci spokoju, cierpliwości i oczywiście żeby wszystko było oki.

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Tylko widziałam jak stukało szybciutko :)
    Aaaaa, to "najpiękniejsze" przed Tobą :) Ja wyłam ze wzruszenia jak usłyszałam serduszko syniątka w I ciąży :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pietrucha, ja mam więcej żyłek widocznych na tej co mnie mniej boli :P
    To chyba nie ma reguły :)

Wysłany: 14 maja 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackcat pewnie tak :) czekam już na to bardzo, ale sam widok był dla mnie wielkim przeżyciem, długo na to czekałam.

Rudaann no faktycznie, nie ma :D te cycki to jakaś czarna magia xD mnie chociaż jakoś mocno nie bolą, bo są nie za duże, ale współczuję kobietom z wielkimi piersiami.

Ruda_ann lubi tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natki89 wrote:
    Witajcie Styczniowe Mamusie :)

Ja teoretycznie też mogę być styczniową mamusią (coś około 15), ale niepokoją mnie moje przyrosty bety. Widziałam, że sporo z Was je badało i może Wy możecie coś podpowidzieć?

Jestem dzisiaj w 35 dc i betę badałam dokładnie tk:

17 dpo --> 375
    19 dpo --> 655 (przyrost w 48 h 75%)
    21 dpo --> 1102 (przyrost z 19 dpo w 48 h wyniósł 68%)
    22 dpo --> 1434 (przyrost po 72 h wyniósł 118%)

Czy któraś z Was miała takie przyrosty? Niby minimum to 66%, ale widzę że każdej po 48 h urosła przynajmniej o 100%... Strasznie się martwię a lekarz dopiero 24 maja :(
    Rośnie,więc jest ok :) a 24 Maja jest już albo aż za 10 dni :) ja jak u mówiłam się na wizytę to uważałam ,że to ogrom czasu ,ale jakoś zleciało, nawet nie wiem kiedy. Teraz stresuję się ,że to już w ten wtorek :p

s1985 lubi tę wiadomość

• Pooziomka Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven wrote:
    Pooziomka, Magdalenna i Ariess witajcie :)
    Pooziomka na kiedy masz termin? :)

18 stycznia :)

<3 <3 <3
    atdctv73md9vqpcz.png
  • Pooziomka Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kiedy miałyście pierwszą wizytę po zrobieniu testu? W którym tygodniu ciąży?

<3 <3 <3
    atdctv73md9vqpcz.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Blackcat pewnie tak :) czekam już na to bardzo, ale sam widok był dla mnie wielkim przeżyciem, długo na to czekałam.
    Wierzę i marzę o takim widoczku ;)

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Teraz stresuję się ,że to już w ten wtorek :p
    :) U mnie identycznie! Jutrzejsza wizyta mnie paraliżuje :/:/

‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ