X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dzisiaj moją pierwszą zachciankę ciążowo - nieciążową :p zachciało mi się pistacji, ale ja po prostu lubię pistacje :D tak trułam mojemu mężowi cały dzień ,że się ubrał i pojechał ze mną do sklepu. Kupił kilogram żebym za szybko ich nie zjadła i nie wymyśliła sobie aby jechać po kolejne :p omomom dobre pistacje :D

FreshMm lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pooziomka wrote:
    Dziewczyny, kiedy miałyście pierwszą wizytę po zrobieniu testu? W którym tygodniu ciąży?
    U mnie ta co teraz będzie to będzie w 7t+0d tak mi kazała przyjść klinika, aby potwierdzić ciąże... ale pierwszą wizytę miałam w 5t+2d. Była to wymuszona wizyta ,gdyż miałam plamienia i bóle jednostronne. Obawiałam się kolejnej ciąży pozamacicznej (mialam juz dwie takie) ,więc strach mnie paraliżował i był silniejszy niż wszystko inne :p

• Morwa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    :) U mnie identycznie! Jutrzejsza wizyta mnie paraliżuje :/:/
    Będzie wszystko dobrze zobaczysz :) jutro po wizycie będziesz się śmiała z tego ,że tak się "bałaś spotkania ze swoim dzieciątkiem" :p

BlackCatNorL lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ja uważam co fo tej bety ze jeżeli jest w normie to jest Ok! Nie ma co sie bac na zaś :) po to są normy od ze względu na różne przypadki tosniebwiec jest dobrze :)

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Miałam dzisiaj moją pierwszą zachciankę ciążowo - nieciążową :p zachciało mi się pistacji, ale ja po prostu lubię pistacje :D tak trułam mojemu mężowi cały dzień ,że się ubrał i pojechał ze mną do sklepu. Kupił kilogram żebym za szybko ich nie zjadła i nie wymyśliła sobie aby jechać po kolejne :p omomom dobre pistacje :D
    Ha! Ja w I ciąży żarłam orzechy pistacjowe kilogramami! :) Jeziuuuu przypomniałaś mi o nich! To jest ten smak którego poszukuję podświadomie! :):):) Jadłam też codziennie 1 kalafiora z bułką tartą na masełku :)

Morwa lubi tę wiadomość

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Będzie wszystko dobrze zobaczysz :) jutro po wizycie będziesz się śmiała z tego ,że tak się "bałaś spotkania ze swoim dzieciątkiem" :p
    O tak mi pisz! :);):)

Morwa lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Ha! Ja w I ciąży żarłam orzechy pistacjowe kilogramami! :) Jeziuuuu przypomniałaś mi o nich! To jest ten smak którego poszukuję podświadomie! :):):) Jadłam też codziennie 1 kalafiora z bułką tartą na masełku :)
    Kalafior z bułką tartą na masełku <3 Aaaa chcę kalafior :D jutro koniecznie sobie kupię i zrobię :)

madzia8lenka, BlackCatNorL lubią tę wiadomość

• s1985 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pooziomka wrote:
    Dziewczyny, kiedy miałyście pierwszą wizytę po zrobieniu testu? W którym tygodniu ciąży?
    ja mam 13 czerwca jak bede w prawie 10 tc ;]

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeśli chodzi o objawy mnie w moich straconych ciążach cały czas bolały piersi teraz niz a nic, nie wiem czym to spowodowane;/

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fresh biedna :( współczuję :(

U mnie z objawów mdłości i ciągle mi się odbija.

Co do serduszka mój gin twierdzi że NIE WOLNO słuchać serduszka w tak wczesnej ciąży bo to może zaszkodzić dziecku.

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe przyszle mamusie. Wrocilismy dzisiaj z 4 dniowego urlopu i raczej Was nie nadrobie.

FreshMm wspolczuje mdlosci. U mnie jeszcze nic, w I ciąży zaczely sie w 7 tyg.

Pietruszkanatki fajnie, ze widzialas serduszko :)

No i Anuska gratuluję ciazy blizniaczej :)

Calej reszcie wizytujacych niebawem zycze powodzenia, tym ktore juz slyszaly/ widzialy serduszko gratuluje.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Kalafior z bułką tartą na masełku <3 Aaaa chcę kalafior :D jutro koniecznie sobie kupię i zrobię :)
    Będziesz miała syna koleżanko! ;):):)

Morwa lubi tę wiadomość

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:

Co do serduszka mój gin twierdzi że NIE WOLNO słuchać serduszka w tak wczesnej ciąży bo to może zaszkodzić dziecku.
    :/ O to nie wiedziałam, zapytam jutro mojego ginka o zdanie na ten temat.

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Będziesz miała syna koleżanko! ;):):)
    Gdyby można było polubić post więcej razy niż jeden to klikałabym bez opamiętania :D
    Mam nadzieję ,że jesteś wróżka <3 bo syn to moje najwieksze marzenie <3

BlackCatNorL, Krokodylica, madzia8lenka, Ruda_ann lubią tę wiadomość

• Staramsie Debiutantka

Wysłany: 14 maja 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pooziomka wrote:

Ja miałam pierwszą wizytę w 5tc, a na kolejną idę w połowie 8tc i wtedy lekarz ma mi dać skierowanie na badania

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Gdyby można było polubić post więcej razy niż jeden to klikałabym bez opamiętania :D
    Mam nadzieję ,że jesteś wróżka <3 bo syn to moje najwieksze marzenie <3
    Jestem wróżką! ;) Pistacje + kalafior = chłopaczek! I basta!
    Ja marzę o córeczce ;) ... bez kalafiora mogę się obyć ;)

Morwa lubi tę wiadomość

• Raven Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na zmianę wciagam słodkie z ostrym :D

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven wrote:
    A ja na zmianę wciagam słodkie z ostrym :D

No to witaj w klubie u mnie z przewagą słodkiego

Raven lubi tę wiadomość

• Magdalenna Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak zawsze mieszam, nawet bez ciąży. Za to kawy nie mogę od dwóch dni pić, a zwykle piłam 3-4 dziennie, a teraz nawet na nią patrzeć nie mogę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 06:16

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2017, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moze pomożecie, domowe sposoby na ból gardła?? :( boli jak diabli, cos mnie chce rozlorzyc :( masakra jakaś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 06:33

‹‹ 118 119 120 121 122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ