Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Część dziewczyny ja nic nie pisze bo męczy mnie baby Blus i zmęczenie przy trójce jak zostaje sama na dwa trzy dni to potem ledwo zyje... Mama Ali moja co prawda ma dwa miesiące ale tez zaczęła jeść dziwnie bo raz zje bez problemu innym razem też odcina główkę zlosci się.. A jemy butlę co 1.5 lub 2 godz po 601 szczescie 7 lat
2 szczescie 2 latka
3 szczescie Wanessa 1 rok
odmawiajmy modlitwe do sw. Rity -
W nocy różnie raz noc W miarę innym razem niespi ani ona ani ta poligraficzna no i czasem syn się boi i też do mnie z pokoju przychodzi i rano jestem jak zombi jak to przetrwać?1 szczescie 7 lat
2 szczescie 2 latka
Przepraszam ze nie mam jak odnieść się do postów pozdrawiam i miłego dnia życzę a odnosnie szczepien my mamy odroczony na dwa miesiące ale np syn źle znosił szczepienia wysoko goraczkowal starsza cora tylko stan podgoraczkowy oby teraz też kolejną dobrze zanosila szczepienia1 szczescie 7 lat
2 szczescie 2 latka
My też w dniu szczepienia i dzień po nie byliśmy z Kubą na spacerze. Mój też marudny od rana Teraz udało mi się ululać na rękach, potem odłożyłam do łóżeczka i śpi. Mam nadzieję, że chociaż z godzinę pośpi. Dzięki za wszystkie odpowiedzi odnośnie chrzcin
-
Mania1085 wrote:Mama - Ali musze Ci powiedzieć, że moja młoda to duża baba:) Wyciągnęłam wszystkie body i pakjace ze wszystkich paczek i je używamy:) Pajace są lekko przyduże, ale takie wygodniej mi się zakłada. Także jesteśmy bardzo zadowoleni z ciuszków
Bardzo się cieszę że Ci służą
Czyli dobrze że nie brałaś tych 56?
Ja też mam większe dla Wojtka i szczerze mówiac tez mi wygodniej przy zakładaniu czy przewijaniu -
Mama Ali... w 11-12 oraz w 14-19 tygodniu jest skok rozwojowy..
KacperekiOliwka... zagryzc zeby i przetrwac - chyba tylko tyle mozna, no chyba ze masz kogos kto by Cie zastapil zebys mogla odpoczac...Paula_29 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73368.png -
Mania1085 wrote:Wczoraj zamontowaliśmy karuzelę Tiny LOve...mam nadzieje, że jest bezpieczna. Mała jest nią zafascynowana. Ja się cieszę, bo jest trochę spokoju i mogę coś zrobić, ale po tym incydencie z karuzelą Canpolu to się boję.
A co się stało? Bo chyba ominąl mnie post. -
stere wrote:Mama Ali... w 11-12 oraz w 14-19 tygodniu jest skok rozwojowy..
KacperekiOliwka... zagryzc zeby i przetrwac - chyba tylko tyle mozna, no chyba ze masz kogos kto by Cie zastapil zebys mogla odpoczac...1 szczescie 7 lat
2 szczescie 2 latka
Mama Ali, moja też dziś wyjątkowo marudna, ale u niej to sporadyczne, więc jeszcze jestem cierpliwa moja to wcześniak, to pewnie skoki i umiejętności powinna mieć w czasie kiedy byłaby normalnie donoszona?
Calza, my też nie spacerowaliśmy w ten dzień i kąpiel odpuściliśmy, następnego dnia nie byliśmy na spacerze, bo cały dzień spała, z przerwami na jedzenie. Mi położna mówiła żeby w dzień szczepienia odpuścić sobie zakupy z dzieckiem, spacer i gości, to powinien być dzień dla dziecka -
nick nieaktualny
-
Mama - Ali, mąz jakiś czas temu kupił na szybko karuzelę Canpolu, jakąś taką z tańszych...nie montowaliśmy od razu bo nie było baterii itp. W zeszłym tygodniu zamontowaliśmy...i kilka dni temu obsunęła się na małą...spadła do łóżeczka. Na szczęście było to w naszej obecności i skończyło się tylko na płaczu..ale ja się mega wystraszyłam....co za dziadostwo. W między czasie kupiłam przez neta karuzele Tiny Love leśna kraina czy jakoś tak i się zastanawiałam czy nie odesłać...ale wygląda na dużo porządniejszy sprzęt... także stracha mam, ale młoda jest nia zachwycona...
-
Aaaa, o takim uderzaniu mówicie to Iza na macie też uderza w wiszące zabawki ale to wygląda na przypadkowe pacnięcia. Jakiś czas nie leżała bo mata się zabrudziła i dziś ją wyprałam, zobaczymy jak sobie poradzi po przerwie. W łóżeczku namiętnie kopie pianinko ale to też raczej przypadkowe dźwięki, woli patrzeć na karuzelke
-
My też mamy tiny love Leśna kraina (starsza córka wybierała), życie mi ratuje.
Łucja łapie w rączki ale to nie jest zamierzone, raczej przypadkowe, zaciska rączki i łapie co akurat ma pod rączką. Np. jak karmię z jednej piersi to z drugiej leci mi mleko więc zasłaniam pieluszką tetrową i ona ją łapie i ściąga, ja ciągnę z powrotem i tak się bawimy w przeciąganie pieluchy.Myszk@, Paula_29 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. My kąpiemy Julka co 2 dni sle jak skonczy 3 mce to mam zamiar robić ro codziennie by zrobic rytuał i o tej samej porze.
Tak jak stere napisała w tych tygodniach jest skok rozwojowy więc dzieci są bardziej marudne, mniej śpią i ich zachowanie może być inne.te skoki pokrywają się z kryzysami laktacyjnymi bo dziecko przestaje się interesować tylko jedzeniem, zaczyna zauważać inne rzeczy, łatwo się rozprasza. Często matki mówią że muszą nosić dziecko by jadlor albo karmić w sypialni w zaciemnionym miejscu i w ciszy by nic dziecka nie rozpraszalo. Generalnie to długi skok
Julek bardzo dużo się śmieje,mówi do nas non stop tak jakby rozmawiał z nami i strasznie go to cieszyWiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2018, 18:06