X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś idziemy na meningokoki. Dostałam receptę także dam znać ile kosztuje.

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania... moze Ci sie dziecko wysypia w ciagu dnia jesli spi na spacerze dlugo a potem juz jest gorzej...

...u nas pneumokoki i menogokoki darmowe...

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam receptę na Bexsero na meningokoki...a w żadnej aptece nie ma...wtf????? jaką szczepionką wy szczepicie///my dziś mamy sczepienie i nie możemy nigdzie tego dostac

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas szczepionka jest w przychodni

• Mania1085 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie a w naszej przychodni nie ma...na ostatniej wizycie dostałam receptę i skąd miałam wiedzieć, ze to jest tak słabo dostępne....a teraz lekarka mi przez tel powiedziała, ze mogłam ja poprosić to by mi zamówiła...so soryy dala receptę i umówiła nas na wizyte i nic nie powiedziala

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzwoncie po roznych aptekach y mnie na rota roznica wynosila 100 zl.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Artykuł fajny ale zabrakło ważnej informacji. Dobre probiotyki posiadają również prebiotyki czyli pożywkę dla bakterii po to aby dłużej przeżyły. To są tzw synbiotyki.
    Sylwia, najlepsze prebiotyki masz w swoim mleku :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No też racja :-)

• annaki Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam że masakra z tymi szczepieniami w pl, człowiek chce dla dziecka jak najlepiej a czasem po prostu nie może bo nie stać go na dodatkowe szczepienia które nie są refundowane..powinno być tak jak w Niemczech że wszystko czy to.leki czy szczepionki jest do 12 r.ż. darmowe i czy dziecko chore czy co idę do apteki z receptą i nie płacę za nic, to samo szczepienia. Jedyną płatną szczepionka to meningo b jeśli ktoś chce tym szczepić, resztę mam za darmo i to te lepsze za które wy musicie wydać tyle kasy :/, no masakra...

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Myszka ale wiesz o tym, że jak bierzesz mniejszy obwód to musisz wziąć większa miskę? Tak samo jak większy obwod to mniejszą miskę bo to tak zrobiona jest rozmiarówka. Np.70 d to to samo co 65 e i 75 c.w sensie miski
    Taaak, niestety wiem ;) piszę niestety bo boję się tych mich, bo słowo miseczki do nich nie pasuje.

Paula_29 lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, my jeszcze przed chrzcinami, ba nawet u księdza jeszcze nie byliśmy, dopiero w święta pójdziemy, chcieliśmy chrzcić w weekend majowy, zobaczymy czy się uda, na razie zadzwoniłam do najbliższej knajpy i pani kręciła nosem bo to komunie... i w sobotę chrzcin nie zrobi. Niestety coraz bardziej realny staje się obiad u teściów :/ ja jestem za knajpą a mój mąż nie ma nic przeciwko imprezie u swojej mamy. mi się nie uśmiecha zbytnio bo to ja się będę z teściową o wszystko użerać, małż zaproponował że ja się zajmę dzieckiem a on będzie gotował i wyskoczył z pomysłem że może grilla... i nie może zrozumieć dlaczego jestem przeciwna grilowi, no kurcze na chrzcinach grill? serio?

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, starszą córkę usypiałam bardzo często w chuście pod włączonym okapem w kuchni ;) a syn woli włączoną suszarkę bębnową ;) ;) ;) zasypia momentalnie

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po szczepieniu na meningokoki. Mam nadzieje, że szczepionka zadziała bo mieliśmy sporo przygód....

Tak jak pisałam wcześniej dostałam na ostatnej wizycie receptę na szczepionkę i tyle. Rotawirusa i reszte mieliśmy zapewnione w przychodni. Więc jak dostałam receptę na meningokoki byłam pewna, że musze sama ją wykupić...Dzis obdzwoniliśmy apteki i wszędzie brak....W końcu dostałam w jednej aptece [rzy przychodni na drugim końcu miasta. Nie chciałam przekładać sczepienia, bo mała jest zdrowa, a potem święta, a poświetach kolejne dawki tych szczepionek podstawowych. Więc taksówką przed szcepieniem pojechałam do tej apteki, a później już bezpośrednio do naszej przychodni...i tu lekarka z pielęgniarka do mnie, że szczepionka powinna być w kopercie chłodniczej....ja takowej nie dostałam w aptece...Od kupienia szczepionki do momentu zaszczepienia minęło 45 minut;/
    W przychodni do mnie pielęgniarka mówi, że powinnam u nich zamówić te szczepionkę....to ja się jej pytam, czemu mi o tym nie powiedziała jak na to szczepienie się umawiałam i dostałam tylko receptę....na co ona mówi, że oni tych szczepionek nie zamawiają z reguly bo sa drogie.....CZESKI FILM

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania teraz nie ma upałw wiec pewnie nic sie nie stało.

Kurde a mnie rozkłada... tyle czadu sie trzymałam i dupa. Glowa mnie noli i co raz wiekszy katar mam. Do Kuby staram sie podchodzic w miseczce....mam nafzieje ze to tylko od przewiania a nie jakiś parszywy wirus

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tj w maseczce a nie miseczce :-)

• Megiiii Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a po jakim czasie kolejna dawka na meningokoki? Pierwsza musi być podana w jakimś konkretnym terminie? Bo nie chcę jej łączyć z 5w1 i pneumokokami. Pewnie się zdecyduję, bo na zdrowiu dziecka nie ma co oszczędzać, ale warto wiedzieć jak rozłożyć koszty w czasie.

Mania a ile płaciłaś? Rzeczywiście 350?

U nas dalej wiszenie na cycu, albo prężenie się przy nim, szukanie, wypuszczanie i płakanie. Odbijanie nie pomaga, więc obstawiam skok. Tym bardziej, że wczoraj pierwszy raz Dawid zaszczycił nas uśmiechami świadome, a nie przez sen.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 17:52

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania to grubo widzę u ciebie w przychodni. Ja bym nerwicy dostała, gdyby u mnie była taka sytuacja. Najważniejsze, ze juz jest ok.

Megiii to może być skok, bo Dawidek na juz 8 tygodni, a skok jest między 7-9 tyg. Moja tez nieodkladalna, tylko ręce. Meczy to. Dziś ledwo obiad zrobiłam i w domu posprzatalam. Od 8:30 do 16 nie spala. Tylko ręce. Potem mój ojciec wziął ja na spacer, pewnie bym się nie zgodziła, ale wczoraj nie było wody wiec nici z prysznica były, wiec on poszedł z Wiktoria, a ja wskoczylam do wanny. Do 17:40 mu nie spala w wózku, niedawno zasnela. Nie wiem co się z nią dzieje, ale te moje dziecko kompletnie nie chce spać w dzień. A jak zaśnie, to obudzi się po max 30 min i koncert wrzaskow. Na dodatek narzeczony zaczął nowa prace i jak wyruszył przed 7 rano tak dobie raz go nie ma. Aktualnie jest 161km od domu i dopiero wraca. Jestem wściekła, bo nie tak miały wyglądać godziny pracy..
    Ja od jutro chyba zmienię dietę i zacznę biegać, bo niestety nie jestem tą szczęściara, która gubi wszystkie zbędne kg po porodzie.. aktualnie mam jedną parę spodni w którą wchodzę, a reszta to ciążowe które są ok.. wszystkie inne za małe :( nie mogę na siebie patrzeć, nigdy nie byłam taka, jaka jestem teraz. Z 34/36 na 38/40. A różnica kosmiczna.. myślicie że dam radę doprowadzić się do wakacji do rozmiaru 36? Zrobię wszystko..

Co do meningokokow to coś mi się o uszy obiło ze szczepionka można zrobić do 3r.ż dziecka. Ale nie mam pewności.

Może macie jakiś pomysł jak pomóc zasnąć dziecku w dzień? Powinna mieć ze dwie drzemki.. kiedyś pomagał odkurzacz, a teraz to rzadkość jak przy nim usnie.. Chyba odezwę się też do doradcznyni chustowania.. Ile was to kosztowało?
    I powiedzcie mi jeszcze co ile myjecie dzieci? Ja zastanawiam się, czy nie zacząć kapac codziennie, by wprowadzić rutynę.. Kąpiel, butla i sen, albo butla, kąpiel i sen...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 18:51

Mania1085 lubi tę wiadomość

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kąpię codziennie a potem lulu. Żadko kiedy wypadnie nam.kąpiel.
    Meningokoki robi sie co min 2-3 miesiace. Tak jak pneumokoki. My bedziemy robic meningo oddzielnie tzn 6w1 i pneumokoki na jednej wizycie a potem po miesiacu meningokoki

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj starszy zmeczył mnie psychicznie. On chyba tez ma jakis skok bo od kilku dni jest tak głośny i hałaśliwy że szok

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spotkanie z doradcą to ok. 150zl za dwie godziny podczas których nauczy Cię wybranego przez Ciebie wiązania. Ja usypiam tylko w chuście albo przy piersi. W ciągu dnia to nawet nic nie muszę robić, pokrzątam się i śpi. Wieczorem chusta + suszarka bębnowa i śpi. U nas jest jedna dłuższa drzemka 3h i 2-3 po 40-60 minut.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 1200 1201 1202 1203 1204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ