X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś idziemy na meningokoki. Dostałam receptę także dam znać ile kosztuje.

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania... moze Ci sie dziecko wysypia w ciagu dnia jesli spi na spacerze dlugo a potem juz jest gorzej...

...u nas pneumokoki i menogokoki darmowe...

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam receptę na Bexsero na meningokoki...a w żadnej aptece nie ma...wtf????? jaką szczepionką wy szczepicie///my dziś mamy sczepienie i nie możemy nigdzie tego dostac

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas szczepionka jest w przychodni

• Mania1085 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie a w naszej przychodni nie ma...na ostatniej wizycie dostałam receptę i skąd miałam wiedzieć, ze to jest tak słabo dostępne....a teraz lekarka mi przez tel powiedziała, ze mogłam ja poprosić to by mi zamówiła...so soryy dala receptę i umówiła nas na wizyte i nic nie powiedziala

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzwoncie po roznych aptekach y mnie na rota roznica wynosila 100 zl.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Artykuł fajny ale zabrakło ważnej informacji. Dobre probiotyki posiadają również prebiotyki czyli pożywkę dla bakterii po to aby dłużej przeżyły. To są tzw synbiotyki.
    Sylwia, najlepsze prebiotyki masz w swoim mleku :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No też racja :-)

• annaki Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam że masakra z tymi szczepieniami w pl, człowiek chce dla dziecka jak najlepiej a czasem po prostu nie może bo nie stać go na dodatkowe szczepienia które nie są refundowane..powinno być tak jak w Niemczech że wszystko czy to.leki czy szczepionki jest do 12 r.ż. darmowe i czy dziecko chore czy co idę do apteki z receptą i nie płacę za nic, to samo szczepienia. Jedyną płatną szczepionka to meningo b jeśli ktoś chce tym szczepić, resztę mam za darmo i to te lepsze za które wy musicie wydać tyle kasy :/, no masakra...

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Myszka ale wiesz o tym, że jak bierzesz mniejszy obwód to musisz wziąć większa miskę? Tak samo jak większy obwod to mniejszą miskę bo to tak zrobiona jest rozmiarówka. Np.70 d to to samo co 65 e i 75 c.w sensie miski
    Taaak, niestety wiem ;) piszę niestety bo boję się tych mich, bo słowo miseczki do nich nie pasuje.

Paula_29 lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, my jeszcze przed chrzcinami, ba nawet u księdza jeszcze nie byliśmy, dopiero w święta pójdziemy, chcieliśmy chrzcić w weekend majowy, zobaczymy czy się uda, na razie zadzwoniłam do najbliższej knajpy i pani kręciła nosem bo to komunie... i w sobotę chrzcin nie zrobi. Niestety coraz bardziej realny staje się obiad u teściów :/ ja jestem za knajpą a mój mąż nie ma nic przeciwko imprezie u swojej mamy. mi się nie uśmiecha zbytnio bo to ja się będę z teściową o wszystko użerać, małż zaproponował że ja się zajmę dzieckiem a on będzie gotował i wyskoczył z pomysłem że może grilla... i nie może zrozumieć dlaczego jestem przeciwna grilowi, no kurcze na chrzcinach grill? serio?

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, starszą córkę usypiałam bardzo często w chuście pod włączonym okapem w kuchni ;) a syn woli włączoną suszarkę bębnową ;) ;) ;) zasypia momentalnie

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po szczepieniu na meningokoki. Mam nadzieje, że szczepionka zadziała bo mieliśmy sporo przygód....

Tak jak pisałam wcześniej dostałam na ostatnej wizycie receptę na szczepionkę i tyle. Rotawirusa i reszte mieliśmy zapewnione w przychodni. Więc jak dostałam receptę na meningokoki byłam pewna, że musze sama ją wykupić...Dzis obdzwoniliśmy apteki i wszędzie brak....W końcu dostałam w jednej aptece [rzy przychodni na drugim końcu miasta. Nie chciałam przekładać sczepienia, bo mała jest zdrowa, a potem święta, a poświetach kolejne dawki tych szczepionek podstawowych. Więc taksówką przed szcepieniem pojechałam do tej apteki, a później już bezpośrednio do naszej przychodni...i tu lekarka z pielęgniarka do mnie, że szczepionka powinna być w kopercie chłodniczej....ja takowej nie dostałam w aptece...Od kupienia szczepionki do momentu zaszczepienia minęło 45 minut;/
    W przychodni do mnie pielęgniarka mówi, że powinnam u nich zamówić te szczepionkę....to ja się jej pytam, czemu mi o tym nie powiedziała jak na to szczepienie się umawiałam i dostałam tylko receptę....na co ona mówi, że oni tych szczepionek nie zamawiają z reguly bo sa drogie.....CZESKI FILM

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania teraz nie ma upałw wiec pewnie nic sie nie stało.

Kurde a mnie rozkłada... tyle czadu sie trzymałam i dupa. Glowa mnie noli i co raz wiekszy katar mam. Do Kuby staram sie podchodzic w miseczce....mam nafzieje ze to tylko od przewiania a nie jakiś parszywy wirus

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tj w maseczce a nie miseczce :-)

• Megiiii Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a po jakim czasie kolejna dawka na meningokoki? Pierwsza musi być podana w jakimś konkretnym terminie? Bo nie chcę jej łączyć z 5w1 i pneumokokami. Pewnie się zdecyduję, bo na zdrowiu dziecka nie ma co oszczędzać, ale warto wiedzieć jak rozłożyć koszty w czasie.

Mania a ile płaciłaś? Rzeczywiście 350?

U nas dalej wiszenie na cycu, albo prężenie się przy nim, szukanie, wypuszczanie i płakanie. Odbijanie nie pomaga, więc obstawiam skok. Tym bardziej, że wczoraj pierwszy raz Dawid zaszczycił nas uśmiechami świadome, a nie przez sen.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 17:52

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania to grubo widzę u ciebie w przychodni. Ja bym nerwicy dostała, gdyby u mnie była taka sytuacja. Najważniejsze, ze juz jest ok.

Megiii to może być skok, bo Dawidek na juz 8 tygodni, a skok jest między 7-9 tyg. Moja tez nieodkladalna, tylko ręce. Meczy to. Dziś ledwo obiad zrobiłam i w domu posprzatalam. Od 8:30 do 16 nie spala. Tylko ręce. Potem mój ojciec wziął ja na spacer, pewnie bym się nie zgodziła, ale wczoraj nie było wody wiec nici z prysznica były, wiec on poszedł z Wiktoria, a ja wskoczylam do wanny. Do 17:40 mu nie spala w wózku, niedawno zasnela. Nie wiem co się z nią dzieje, ale te moje dziecko kompletnie nie chce spać w dzień. A jak zaśnie, to obudzi się po max 30 min i koncert wrzaskow. Na dodatek narzeczony zaczął nowa prace i jak wyruszył przed 7 rano tak dobie raz go nie ma. Aktualnie jest 161km od domu i dopiero wraca. Jestem wściekła, bo nie tak miały wyglądać godziny pracy..
    Ja od jutro chyba zmienię dietę i zacznę biegać, bo niestety nie jestem tą szczęściara, która gubi wszystkie zbędne kg po porodzie.. aktualnie mam jedną parę spodni w którą wchodzę, a reszta to ciążowe które są ok.. wszystkie inne za małe :( nie mogę na siebie patrzeć, nigdy nie byłam taka, jaka jestem teraz. Z 34/36 na 38/40. A różnica kosmiczna.. myślicie że dam radę doprowadzić się do wakacji do rozmiaru 36? Zrobię wszystko..

Co do meningokokow to coś mi się o uszy obiło ze szczepionka można zrobić do 3r.ż dziecka. Ale nie mam pewności.

Może macie jakiś pomysł jak pomóc zasnąć dziecku w dzień? Powinna mieć ze dwie drzemki.. kiedyś pomagał odkurzacz, a teraz to rzadkość jak przy nim usnie.. Chyba odezwę się też do doradcznyni chustowania.. Ile was to kosztowało?
    I powiedzcie mi jeszcze co ile myjecie dzieci? Ja zastanawiam się, czy nie zacząć kapac codziennie, by wprowadzić rutynę.. Kąpiel, butla i sen, albo butla, kąpiel i sen...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 18:51

Mania1085 lubi tę wiadomość

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kąpię codziennie a potem lulu. Żadko kiedy wypadnie nam.kąpiel.
    Meningokoki robi sie co min 2-3 miesiace. Tak jak pneumokoki. My bedziemy robic meningo oddzielnie tzn 6w1 i pneumokoki na jednej wizycie a potem po miesiacu meningokoki

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj starszy zmeczył mnie psychicznie. On chyba tez ma jakis skok bo od kilku dni jest tak głośny i hałaśliwy że szok

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spotkanie z doradcą to ok. 150zl za dwie godziny podczas których nauczy Cię wybranego przez Ciebie wiązania. Ja usypiam tylko w chuście albo przy piersi. W ciągu dnia to nawet nic nie muszę robić, pokrzątam się i śpi. Wieczorem chusta + suszarka bębnowa i śpi. U nas jest jedna dłuższa drzemka 3h i 2-3 po 40-60 minut.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 1200 1201 1202 1203 1204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ