Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Bubu93 wrote:Dziewczyny, pytanie z innej beczki - kogo zapraszałyście/będziecie zapraszać na chrzciny? Tylko najbliższych czyli dziadków, chrzestnych ewentualnie pradziadków? Czy może te wszystkie ciotki, wujków i tą całą resztę?
Bubuy wczoraj mieliśmy chrzciny , a prosilismy chrzestnych , rodzeństwo moje i meza , babcie , prababcie , dziadkow , pradziadków, i 2 ciotki i wujkaw sumie wyslo nam jakieś 35 osob
Ale najwaznijesze ze mamy to za soba , dzieci w kosciele nie plalaly , w restauracji tez ani razu placzu nie bylo:) jestem z nich dumna ze takie grzeczne
I byliśmy od 11 do 17bo o 10 msza i chrzest
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2018, 07:52
Krokodylica, Greta lubią tę wiadomość
-
calza wrote:Ehhh te szczepienia to są masakryczne koszty... ja nawet becikowego nie mogę przeznaczyć na szczepionki, bo.... nie należy mi się!!! Zarabiam więcej niż 1922zł netto... słabe to jest, ale co poradzić...
Moje małe odpadło wczoraj ok 21:30, po karmieniu dalej czułam, że piersi nie są dobrze opróżnione, więc odciągnęłam pokarm (60ml po karmieniu!!!). Dobrze, że to zrobiłam, bo mój synio obudził się na karmienie dopiero o 4:40! Do tego czasu cycki by mi chyba pękły...
Swoją drogą to też tak macie, że dziecko śpi, a Was budzi ból cycków, bo takie pełne? -
makasa wrote:Calza ale ta kwota to jest na osobę a nie ze tyle masz netto.Chyba że wychodzi wam na osobę więcej niż ta kwota która napisałaś..Może akurat się zalapiecie
-
Calza tą kwotę pomnóż przez 3 i dopiero sprawdź czy wasze wspólne dochody ją przekraczają, jeśli w akcie urodzenia twój K jest wpisany jako tata to musisz jego dochody uwzględnić,my też małżeństwem nie jesteśmy, ale mieszkamy razem i wspólnie wychowujemy dzieci więc też musiałam go uwzględnic
-
calza wrote:Ehhh te szczepienia to są masakryczne koszty... ja nawet becikowego nie mogę przeznaczyć na szczepionki, bo.... nie należy mi się!!! Zarabiam więcej niż 1922zł netto... słabe to jest, ale co poradzić...
Moje małe odpadło wczoraj ok 21:30, po karmieniu dalej czułam, że piersi nie są dobrze opróżnione, więc odciągnęłam pokarm (60ml po karmieniu!!!). Dobrze, że to zrobiłam, bo mój synio obudził się na karmienie dopiero o 4:40! Do tego czasu cycki by mi chyba pękły...
Swoją drogą to też tak macie, że dziecko śpi, a Was budzi ból cycków, bo takie pełne?
Od czasu do czasu robią mi się guzy na którejś z piersi ale bardzo rzadko, bo ona nie ma długich przerw między posiłkami, ostatnio to w nocy co 2 godziny... -
Sylwia a dlaczego Ci się macierzyński nie należy niby?
U mnie masakra, strasznie męczy mnie kaszel i jeszcze katar dostałam. Łucja po wczoraj smarka ciut bardziej, Zuzia też.
Ja tracę głos mimo że gardło mnie nie boli.
Ja nie wiem kiedy my w końcu będziemy zdrowe i zaszczepimy Łucję. -
Nie chce zapeszac ale u nas ostatnie dni jakby lepsze. Bruno nie wola w ciagu dnia o jedzenie juz tak czesto, w nocy 2-3 pobudki. Zasypianie idzie mu latwiej, co prawda przy cycusiu, w chuscie albo przy pomocy odkrzacza jednak nie drze sie przed snem jak opetany.
I tak sie rozmarzylam, ze za rok o tej porze bedziemy mogli wybrac sie na okoliczna farme podziwiac z bliska male zwierzatka. Az nie moge sie doczekac jak mlody zareaguje. Starszak zawsze byl takimi wycieczkami zachwyconyhttps://www.maluchy.pl/li-73368.png -
ŚwinkaMinka wrote:Calza tą kwotę pomnóż przez 3 i dopiero sprawdź czy wasze wspólne dochody ją przekraczają, jeśli w akcie urodzenia twój K jest wpisany jako tata to musisz jego dochody uwzględnić,my też małżeństwem nie jesteśmy, ale mieszkamy razem i wspólnie wychowujemy dzieci więc też musiałam go uwzględnic
Dalej tę kwotę przekraczamy, pewnie o jakieś 2-3 razy... -
nick nieaktualnyKrokodylica wrote:Sylwia a dlaczego Ci się macierzyński nie należy niby?
U mnie masakra, strasznie męczy mnie kaszel i jeszcze katar dostałam. Łucja po wczoraj smarka ciut bardziej, Zuzia też.
Ja tracę głos mimo że gardło mnie nie boli.
Ja nie wiem kiedy my w końcu będziemy zdrowe i zaszczepimy Łucję.
Kuba tez sie drze przed snem tak miedzy 19 a 21. Nie wiem o ci chodzi -
My tez nie łapiemy się ani na becikowe ani na 500+
Dziewczyny zauważyłam dziwną zależność. Zazwyczaj chodzę z córa na spacer nad morze na ok 2 lub 3h. W te dni kiedy jest spacer budzi się w nocy ok 3 lub 4 razy i wstaje o 5W dni kiedy na spacer nie idziemy śpi o niebo lepiej, są jedynie 2 pobudki max i spi do 6....fakt, że w dzień marudzi wtedy bardziej...czy wy tez tak macie?
-
dziewczyny co do karuzeli kupiliśmy tiny love lesna kraina... ale nie wiem czy nie oddamy...
Generalnie pare dni temu mieliśmy maly wypadek. Maż jakiś czas temu na szybko kupił karuzele canpolu i słuchajcie spadła z łóżeczka...masakra dobrze, że nic się nie stało...ale aż nogi się pode mną ugięły i teraz chyba podaruje sobie karuzelę.
TAKŻE DZIEWCZYNY OSTRZEGAM PRZED KARYZELAMI Z CANPOLU!!! -
Sylwia a czemu meningokoki pierwsza dawka to 550? Kto Ci podał takie kwoty? Ja płaciłam za pierwszą 350 i kolejne też tyle. Przecież to ta sama szczepionka
Swoja drogą rzeczywiście szczepienia to masakra. My we wtorek idziemy z Zuzia na meningokoki i Julkiem na pneumo wiec zniknie 600 zl z portfela. Gdybyśmy jeszcze się zdecydowali na rota to 1000 na jeden raz
A co do szczepień może dobrym pomysłem byłoby powiedzieć rodzinie zeby na chrzciny nie kupowali prezentów tylko zrzucili się właśnie na szczepionki ile kto chce czy może. Oczywiście jeśli macie taką potrzebę. Wiem, że ludzie też tak zbierają na rwf-y
P.s. za wędzidelko u nas 100-200 zl zależy od lekarzaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 00:18
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGosiak wrote:Fajny art. o probiotykach:
http://www.dietaeliminacyjna.pl/probiotyki-dla-dziecka-wybrac/
Artykuł fajny ale zabrakło ważnej informacji. Dobre probiotyki posiadają również prebiotyki czyli pożywkę dla bakterii po to aby dłużej przeżyły. To są tzw synbiotyki.
Oglądałam program o probiotykach i tam podano ze znaczna większosc probiotyków posiadała martwe vakterie nawet jesli termin ważności był ok. Zawartosc tych baktrii była mniejsza niż podaje producent. Oznacza to tyle ze te baktetie są gardzo wrażliwe.
Kolejna sprawa to firma ktora produkuje probiotyki. Firmy które oprócz probiotyków produkują również leki mają kontrolowane i sterylne linie produkcyjne natomiadt te ktore produkują tylko suplementy mogą nie przestrzegac reżimu technologicznego co za tym.pójdzie produkt gorszej jakosci lub mniej trwały pomimo deklaracji na ulotce.
Ale faktycznie nie warto brać no.namów super tanich
To dotyczy wszystkich leków. Jeżeli zamiennik tańszy hest znanego producenta to tak