X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • annaki Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od nas również wesołych spokojnych świąt:)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My również życzymy zdrowych świąt :-). Radości szczęścia i wiary.

• moniczko. Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt i duuużo zdrówka i uśmiechu dla Waszych maluchów :)

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka... zdrowka... ja od dwoch miesiecy zmagam sie z dretwieniem rak... czasami bola tak mocno ze wyje z bolu...

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nadal ciężkie dni. Od kilku dni zielone kupki na przemian z normalnymi i ulewanie. Mały praktycznie nie śpi w dzień, w nocy zasypia koło 24.00. Co chwila płacze, chce cyca. Nawet co 30 minut. Przed siódmą wielkie oczka. Oczywiście budzi się też co 2 godzinki na mleczko. Dobrze, że w tym roku nie robimy świąt, tylko idziemy do teściowej. Jak nigdy. Ledwo dałam radę zrobić sałatkę jarzynową i babkę. Byłam tak zakręcona jego dzisiejszym płaczem, że zamiast cukru pudru dodałam do babki mąkę ziemniaczaną i zorientowałam sie dopiero po włożeniu ciasta do piekarnika :) Grubo. Śmiałam się do męża, że szkoda, że nie mogę zainstalować małego do cyca i z nim tak cokolwiek robić. Porządki trochę na tym ucierpiały, ale trudno. Nie co roku mam maleństwo w domu.

Życzę Wam zdrowych, pogodnych i wesołych świąt :)

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie wyspalam się na wieki. Moja córcia miała dzisiaj jedną drzemke 10-13 na spacerze. Potem już nic nie spala. O 18 jak padła tak obudziła się o 4, przed 5. 10 h snu! Ja położylam się o 19, obudzilam się i poszlam wziąć o 21 kąpiel i dalej spać i wstalam teraz z nią. Wylaczylam wszystkie światła w pokoju po jedzeniu i niby właśnie zasypia, ale czy zasnie po tylu godzinach snu to nie wiem,a szczerze przyznam, że jeszcze bym się położyła :D

Ana cudowne życzenie. Uwierzyłam w to, że kiedyś się wyspie i się wyspałam. Super :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2018, 05:52

Krokodylica lubi tę wiadomość

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Niestety nie nadrobię czytania Waszych wpisów, mam nadzieję, że i Wy i Wasze maluchy jesteście zdrowi. U nas spoko, chociaż ostatnio mały potrafi być niezadowolony i to w taki sposób, że nie wiemy jaki jest powód...

Dziś za to w nocy nie było karmienia :) Filip zasnął o 21 i wstał o 6. Oczywiście ja musiałam cycki odciągnąć w nocy, ale i tak zajebiście się wyspałam :D

Właśnie karmię malucha i zaraz muszę się szykować, bo śniadanie u teściowej na 9:30, a my nie dość, że musimy przejechać całe miasto to jeszcze musimy odebrać babcię po drodze...

Wesołych i spokojnych świąt Wielkanocnych kochane :) oby obyło się bez dobrych porad i tego naszego ukochanego szału typu 'Ale Ty to jesz?!' ;)

mjvyi09k1yghelay.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też noc super :). Chociaż od 2 tyg to w zasadzie codziennie tak jest ;). Młoda poszła spać po 19 jak zawsze o 5 szybkie mleko i spala do 9.20. Ja wstałam przed 9 żeby ogarnąć jakieś śniadanie żebyśmy nie jedli w południe. Po 10 poszła znowu spać i śpi sobie do teraz.
    W tym roku leniwe święta. Starsza córka się bawi a my leżymy na kanapie jemy czekoladki i pijemy kawę. Chwilo trwaj!!

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana w sumie ile jest na dobę to nie wiem ale np zdarza się już że zje 180ml na raz.
    U nas najczęściej wygląda to tak że w ciągu dnia je mniejsze porcje tak miedzy 100ml a 130ml, sporadycznie jedna flaszka jest 150ml ale to na prawdę raz na kilka dni i wszystkich butelek jest od rana do wieczora 4-5. Po kąpieli zjada właśnie to 180ml od jakiś 3 dni i o tej 5 też 120ml

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech te swieta beda pelne nadziei i wiary, radosnych spotkan przy wielkanocnym stole.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • makasa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej a u nas na spontanie .W piątek szwagierki wymyslily ze a może by tak zoorganizowac święta u nas?nie wiele myśląc bez większych przygotowań się zgodzilam i wyszło super.Duże nie robiłam bo każdy coś przynosił i takim sposobem mieliśmy stoły pełne jedzenia;)Adaś złote dziecko.Spał albo leżał na kanapie i obserwował.Jak się zmeczyl,wołał cyca.

Tylko Marysie mi coś rozkłada...wczorajsza noc nie przespana.Oczko zaropiale.Za to dziś w dzień wszystko było dobrze.A teraz właśnie obudziła się z płaczem i drugie oczko zaropiale...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2018, 23:15

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mieliśmy mieć dzisiaj znajomych ale napisali że ich syn ma katar jak by co więc odpisałam żeby się nie gniewali ale w takim razie spotkamy się w innym terminie bo póki można to chciałabym uniknąć chorób y Sary tym bardziej że starsza córka jest dopiero po 2 tyg leczenia antybiotykiem. Zresztą jak się zarazi od starszej to mogę mieć pretensje do siebie a nie do kogoś że mi przyprowadzi zasmarkane dziecko. No i się obrazili...

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wracamy od lekarza.Marysia ma po raz pierwszy w życiu zapalenie płuc i to ostre:(..gorączki nie miała tylko lekki kaszel od kataru który też miała przezroczysty.W życiu bym nie pomyślała ze aż taka chora.
    Oczywiście arsenal leków i antybiotyk minimum 10 dni.Macie jakieś sposoby na podawanie antybiotyku?nasza pluje :/

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makasa a strzykawką taką od leków?
    Nasza miała smakowy jakiś chyba pomarańczowy to piła chętnie bo mówiłam że to witaminka ;)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annaki słabo ze koleżanka nie rozumie waszych obaw.Sama też nie lubię chodzić nawet z zasmarkanym dzieckiem do kogoś.Może przemysli i jej przejdzie.

Dawalama właśnie strzykawka do leków ale ma do wypicia az 7 ml i pluje...ehh a to dopiero początek.

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • KacperekiOliwka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makasa wrote:
    annaki słabo ze koleżanka nie rozumie waszych obaw.Sama też nie lubię chodzić nawet z zasmarkanym dzieckiem do kogoś.Może przemysli i jej przejdzie.

Dawalama właśnie strzykawka do leków ale ma do wypicia az 7 ml i pluje...ehh a to dopiero początek.
    Ja podawałam na łyżeczce na której była herbata i po trochu żeby nie czuli smaku antybiotyki bo mój starsi też pliki lub się naciagali

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
    3 szczescie Wanessa 1 rok
    odmawiajmy modlitwe do sw. Rity

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annaki wrote:
    A my mieliśmy mieć dzisiaj znajomych ale napisali że ich syn ma katar jak by co więc odpisałam żeby się nie gniewali ale w takim razie spotkamy się w innym terminie bo póki można to chciałabym uniknąć chorób y Sary tym bardziej że starsza córka jest dopiero po 2 tyg leczenia antybiotykiem. Zresztą jak się zarazi od starszej to mogę mieć pretensje do siebie a nie do kogoś że mi przyprowadzi zasmarkane dziecko. No i się obrazili...
    Nie przejmuj się ja wlaśnie nie rozumiem niektórych sami mają dziecko do nich chory nie przychód z a sami strzelają Focha jak coś powiedzą mam trójkę dzieci i przerabialam to nieraz

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry za słownik ale pisze z telefonu

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki dziwni są, najpierw napisali żeby uprzedzić a potem się obrażają...

Makasa współczuję choroby córki.
    Co do leku to nie pomogę bo moja jak jakiegoś leku nie chce to nie wypije i koniec a jak jej wcisnę to się zrzyga...

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makasa, zdrówka dla Was! Może jakieś przekupstwo - jak wypije to coś dobrego dostanie - może słodycze jakieś? I z z dwojga złego my czasem stosujemy, bo słodycze dajemy bardzo rzadko a córka czekoladę lubi ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 1210 1211 1212 1213 1214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ