Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
U nas nadal ciężkie dni. Od kilku dni zielone kupki na przemian z normalnymi i ulewanie. Mały praktycznie nie śpi w dzień, w nocy zasypia koło 24.00. Co chwila płacze, chce cyca. Nawet co 30 minut. Przed siódmą wielkie oczka. Oczywiście budzi się też co 2 godzinki na mleczko. Dobrze, że w tym roku nie robimy świąt, tylko idziemy do teściowej. Jak nigdy. Ledwo dałam radę zrobić sałatkę jarzynową i babkę. Byłam tak zakręcona jego dzisiejszym płaczem, że zamiast cukru pudru dodałam do babki mąkę ziemniaczaną i zorientowałam sie dopiero po włożeniu ciasta do piekarnika Grubo. Śmiałam się do męża, że szkoda, że nie mogę zainstalować małego do cyca i z nim tak cokolwiek robić. Porządki trochę na tym ucierpiały, ale trudno. Nie co roku mam maleństwo w domu.
Życzę Wam zdrowych, pogodnych i wesołych świąt -
Normalnie wyspalam się na wieki. Moja córcia miała dzisiaj jedną drzemke 10-13 na spacerze. Potem już nic nie spala. O 18 jak padła tak obudziła się o 4, przed 5. 10 h snu! Ja położylam się o 19, obudzilam się i poszlam wziąć o 21 kąpiel i dalej spać i wstalam teraz z nią. Wylaczylam wszystkie światła w pokoju po jedzeniu i niby właśnie zasypia, ale czy zasnie po tylu godzinach snu to nie wiem,a szczerze przyznam, że jeszcze bym się położyła
Ana cudowne życzenie. Uwierzyłam w to, że kiedyś się wyspie i się wyspałam. SuperWiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2018, 05:52
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny! Niestety nie nadrobię czytania Waszych wpisów, mam nadzieję, że i Wy i Wasze maluchy jesteście zdrowi. U nas spoko, chociaż ostatnio mały potrafi być niezadowolony i to w taki sposób, że nie wiemy jaki jest powód...
Dziś za to w nocy nie było karmienia Filip zasnął o 21 i wstał o 6. Oczywiście ja musiałam cycki odciągnąć w nocy, ale i tak zajebiście się wyspałam
Właśnie karmię malucha i zaraz muszę się szykować, bo śniadanie u teściowej na 9:30, a my nie dość, że musimy przejechać całe miasto to jeszcze musimy odebrać babcię po drodze...
Wesołych i spokojnych świąt Wielkanocnych kochane oby obyło się bez dobrych porad i tego naszego ukochanego szału typu 'Ale Ty to jesz?!' -
U nas też noc super . Chociaż od 2 tyg to w zasadzie codziennie tak jest . Młoda poszła spać po 19 jak zawsze o 5 szybkie mleko i spala do 9.20. Ja wstałam przed 9 żeby ogarnąć jakieś śniadanie żebyśmy nie jedli w południe. Po 10 poszła znowu spać i śpi sobie do teraz.
W tym roku leniwe święta. Starsza córka się bawi a my leżymy na kanapie jemy czekoladki i pijemy kawę. Chwilo trwaj!! -
Ana w sumie ile jest na dobę to nie wiem ale np zdarza się już że zje 180ml na raz.
U nas najczęściej wygląda to tak że w ciągu dnia je mniejsze porcje tak miedzy 100ml a 130ml, sporadycznie jedna flaszka jest 150ml ale to na prawdę raz na kilka dni i wszystkich butelek jest od rana do wieczora 4-5. Po kąpieli zjada właśnie to 180ml od jakiś 3 dni i o tej 5 też 120ml -
hej hej a u nas na spontanie .W piątek szwagierki wymyslily ze a może by tak zoorganizowac święta u nas?nie wiele myśląc bez większych przygotowań się zgodzilam i wyszło super.Duże nie robiłam bo każdy coś przynosił i takim sposobem mieliśmy stoły pełne jedzenia;)Adaś złote dziecko.Spał albo leżał na kanapie i obserwował.Jak się zmeczyl,wołał cyca.
Tylko Marysie mi coś rozkłada...wczorajsza noc nie przespana.Oczko zaropiale.Za to dziś w dzień wszystko było dobrze.A teraz właśnie obudziła się z płaczem i drugie oczko zaropiale...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2018, 23:15
-
A my mieliśmy mieć dzisiaj znajomych ale napisali że ich syn ma katar jak by co więc odpisałam żeby się nie gniewali ale w takim razie spotkamy się w innym terminie bo póki można to chciałabym uniknąć chorób y Sary tym bardziej że starsza córka jest dopiero po 2 tyg leczenia antybiotykiem. Zresztą jak się zarazi od starszej to mogę mieć pretensje do siebie a nie do kogoś że mi przyprowadzi zasmarkane dziecko. No i się obrazili...
-
wracamy od lekarza.Marysia ma po raz pierwszy w życiu zapalenie płuc i to ostre:(..gorączki nie miała tylko lekki kaszel od kataru który też miała przezroczysty.W życiu bym nie pomyślała ze aż taka chora.
Oczywiście arsenal leków i antybiotyk minimum 10 dni.Macie jakieś sposoby na podawanie antybiotyku?nasza pluje
-
annaki słabo ze koleżanka nie rozumie waszych obaw.Sama też nie lubię chodzić nawet z zasmarkanym dzieckiem do kogoś.Może przemysli i jej przejdzie.
Dawalama właśnie strzykawka do leków ale ma do wypicia az 7 ml i pluje...ehh a to dopiero początek. -
makasa wrote:annaki słabo ze koleżanka nie rozumie waszych obaw.Sama też nie lubię chodzić nawet z zasmarkanym dzieckiem do kogoś.Może przemysli i jej przejdzie.
Dawalama właśnie strzykawka do leków ale ma do wypicia az 7 ml i pluje...ehh a to dopiero początek.1 szczescie 7 lat
2 szczescie 2 latka
3 szczescie Wanessa 1 rok
odmawiajmy modlitwe do sw. Rity -
annaki wrote:A my mieliśmy mieć dzisiaj znajomych ale napisali że ich syn ma katar jak by co więc odpisałam żeby się nie gniewali ale w takim razie spotkamy się w innym terminie bo póki można to chciałabym uniknąć chorób y Sary tym bardziej że starsza córka jest dopiero po 2 tyg leczenia antybiotykiem. Zresztą jak się zarazi od starszej to mogę mieć pretensje do siebie a nie do kogoś że mi przyprowadzi zasmarkane dziecko. No i się obrazili...1 szczescie 7 lat
2 szczescie 2 latka
3 szczescie Wanessa 1 rok
odmawiajmy modlitwe do sw. Rity