X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • annaki Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od nas również wesołych spokojnych świąt:)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My również życzymy zdrowych świąt :-). Radości szczęścia i wiary.

• moniczko. Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt i duuużo zdrówka i uśmiechu dla Waszych maluchów :)

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka... zdrowka... ja od dwoch miesiecy zmagam sie z dretwieniem rak... czasami bola tak mocno ze wyje z bolu...

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nadal ciężkie dni. Od kilku dni zielone kupki na przemian z normalnymi i ulewanie. Mały praktycznie nie śpi w dzień, w nocy zasypia koło 24.00. Co chwila płacze, chce cyca. Nawet co 30 minut. Przed siódmą wielkie oczka. Oczywiście budzi się też co 2 godzinki na mleczko. Dobrze, że w tym roku nie robimy świąt, tylko idziemy do teściowej. Jak nigdy. Ledwo dałam radę zrobić sałatkę jarzynową i babkę. Byłam tak zakręcona jego dzisiejszym płaczem, że zamiast cukru pudru dodałam do babki mąkę ziemniaczaną i zorientowałam sie dopiero po włożeniu ciasta do piekarnika :) Grubo. Śmiałam się do męża, że szkoda, że nie mogę zainstalować małego do cyca i z nim tak cokolwiek robić. Porządki trochę na tym ucierpiały, ale trudno. Nie co roku mam maleństwo w domu.

Życzę Wam zdrowych, pogodnych i wesołych świąt :)

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie wyspalam się na wieki. Moja córcia miała dzisiaj jedną drzemke 10-13 na spacerze. Potem już nic nie spala. O 18 jak padła tak obudziła się o 4, przed 5. 10 h snu! Ja położylam się o 19, obudzilam się i poszlam wziąć o 21 kąpiel i dalej spać i wstalam teraz z nią. Wylaczylam wszystkie światła w pokoju po jedzeniu i niby właśnie zasypia, ale czy zasnie po tylu godzinach snu to nie wiem,a szczerze przyznam, że jeszcze bym się położyła :D

Ana cudowne życzenie. Uwierzyłam w to, że kiedyś się wyspie i się wyspałam. Super :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2018, 05:52

Krokodylica lubi tę wiadomość

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Niestety nie nadrobię czytania Waszych wpisów, mam nadzieję, że i Wy i Wasze maluchy jesteście zdrowi. U nas spoko, chociaż ostatnio mały potrafi być niezadowolony i to w taki sposób, że nie wiemy jaki jest powód...

Dziś za to w nocy nie było karmienia :) Filip zasnął o 21 i wstał o 6. Oczywiście ja musiałam cycki odciągnąć w nocy, ale i tak zajebiście się wyspałam :D

Właśnie karmię malucha i zaraz muszę się szykować, bo śniadanie u teściowej na 9:30, a my nie dość, że musimy przejechać całe miasto to jeszcze musimy odebrać babcię po drodze...

Wesołych i spokojnych świąt Wielkanocnych kochane :) oby obyło się bez dobrych porad i tego naszego ukochanego szału typu 'Ale Ty to jesz?!' ;)

mjvyi09k1yghelay.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też noc super :). Chociaż od 2 tyg to w zasadzie codziennie tak jest ;). Młoda poszła spać po 19 jak zawsze o 5 szybkie mleko i spala do 9.20. Ja wstałam przed 9 żeby ogarnąć jakieś śniadanie żebyśmy nie jedli w południe. Po 10 poszła znowu spać i śpi sobie do teraz.
    W tym roku leniwe święta. Starsza córka się bawi a my leżymy na kanapie jemy czekoladki i pijemy kawę. Chwilo trwaj!!

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana w sumie ile jest na dobę to nie wiem ale np zdarza się już że zje 180ml na raz.
    U nas najczęściej wygląda to tak że w ciągu dnia je mniejsze porcje tak miedzy 100ml a 130ml, sporadycznie jedna flaszka jest 150ml ale to na prawdę raz na kilka dni i wszystkich butelek jest od rana do wieczora 4-5. Po kąpieli zjada właśnie to 180ml od jakiś 3 dni i o tej 5 też 120ml

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech te swieta beda pelne nadziei i wiary, radosnych spotkan przy wielkanocnym stole.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • makasa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej a u nas na spontanie .W piątek szwagierki wymyslily ze a może by tak zoorganizowac święta u nas?nie wiele myśląc bez większych przygotowań się zgodzilam i wyszło super.Duże nie robiłam bo każdy coś przynosił i takim sposobem mieliśmy stoły pełne jedzenia;)Adaś złote dziecko.Spał albo leżał na kanapie i obserwował.Jak się zmeczyl,wołał cyca.

Tylko Marysie mi coś rozkłada...wczorajsza noc nie przespana.Oczko zaropiale.Za to dziś w dzień wszystko było dobrze.A teraz właśnie obudziła się z płaczem i drugie oczko zaropiale...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2018, 23:15

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mieliśmy mieć dzisiaj znajomych ale napisali że ich syn ma katar jak by co więc odpisałam żeby się nie gniewali ale w takim razie spotkamy się w innym terminie bo póki można to chciałabym uniknąć chorób y Sary tym bardziej że starsza córka jest dopiero po 2 tyg leczenia antybiotykiem. Zresztą jak się zarazi od starszej to mogę mieć pretensje do siebie a nie do kogoś że mi przyprowadzi zasmarkane dziecko. No i się obrazili...

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wracamy od lekarza.Marysia ma po raz pierwszy w życiu zapalenie płuc i to ostre:(..gorączki nie miała tylko lekki kaszel od kataru który też miała przezroczysty.W życiu bym nie pomyślała ze aż taka chora.
    Oczywiście arsenal leków i antybiotyk minimum 10 dni.Macie jakieś sposoby na podawanie antybiotyku?nasza pluje :/

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makasa a strzykawką taką od leków?
    Nasza miała smakowy jakiś chyba pomarańczowy to piła chętnie bo mówiłam że to witaminka ;)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annaki słabo ze koleżanka nie rozumie waszych obaw.Sama też nie lubię chodzić nawet z zasmarkanym dzieckiem do kogoś.Może przemysli i jej przejdzie.

Dawalama właśnie strzykawka do leków ale ma do wypicia az 7 ml i pluje...ehh a to dopiero początek.

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • KacperekiOliwka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makasa wrote:
    annaki słabo ze koleżanka nie rozumie waszych obaw.Sama też nie lubię chodzić nawet z zasmarkanym dzieckiem do kogoś.Może przemysli i jej przejdzie.

Dawalama właśnie strzykawka do leków ale ma do wypicia az 7 ml i pluje...ehh a to dopiero początek.
    Ja podawałam na łyżeczce na której była herbata i po trochu żeby nie czuli smaku antybiotyki bo mój starsi też pliki lub się naciagali

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
    3 szczescie Wanessa 1 rok
    odmawiajmy modlitwe do sw. Rity

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annaki wrote:
    A my mieliśmy mieć dzisiaj znajomych ale napisali że ich syn ma katar jak by co więc odpisałam żeby się nie gniewali ale w takim razie spotkamy się w innym terminie bo póki można to chciałabym uniknąć chorób y Sary tym bardziej że starsza córka jest dopiero po 2 tyg leczenia antybiotykiem. Zresztą jak się zarazi od starszej to mogę mieć pretensje do siebie a nie do kogoś że mi przyprowadzi zasmarkane dziecko. No i się obrazili...
    Nie przejmuj się ja wlaśnie nie rozumiem niektórych sami mają dziecko do nich chory nie przychód z a sami strzelają Focha jak coś powiedzą mam trójkę dzieci i przerabialam to nieraz

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry za słownik ale pisze z telefonu

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki dziwni są, najpierw napisali żeby uprzedzić a potem się obrażają...

Makasa współczuję choroby córki.
    Co do leku to nie pomogę bo moja jak jakiegoś leku nie chce to nie wypije i koniec a jak jej wcisnę to się zrzyga...

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makasa, zdrówka dla Was! Może jakieś przekupstwo - jak wypije to coś dobrego dostanie - może słodycze jakieś? I z z dwojga złego my czasem stosujemy, bo słodycze dajemy bardzo rzadko a córka czekoladę lubi ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 1210 1211 1212 1213 1214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ