Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Stere to nagraj dzwiek odkurzacza i puszczaj w petli.
Moj kumpel tego nie zrobil a jego corka zasypiala przy dzwieku jednej suszarki gorzej na wyjezdzie bo wszedzie jezdzili ze sprzentem do suszenia wlosow.Gosiak, ana167 lubią tę wiadomość
Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Gosiak.... wiem ze to jest nieodpowiednie... u mnie to raczej popychanie wozka w przod i tyl, tak jakbym jezdzila ale sobie siedze a tylko wozek jezdzi...
...odglosy odkurzacza nie dzialaja, musi byc odkurzacz..Gosiak lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73368.png -
Łucja w końcu zaszczepiona, 6w1 plus pneumokoki. Aaaleee był wrzask. I to nie tylko przy szczepieniu, później też. Teraz czeka mnie nieprzespan nocka bo będę sprawdzać czy nic jej się nie dzieje.
A Zuzia w poniedziałek idzie w końcu do przedszkola, ciekawe jak nam pójdzie po 3,5 miesiącach przerwy.Polaj lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, które karmią piersią, proszę Was o radę...Dziś byłam u dentysty...zaplanowałam sobie dwie wizyty jednocześnie, żeby zrobić ze dwie rzeczy...i dentystka mi powiedziała, że jeżeli chodzi o znieczulenie to powinnam mieć tyle mleka odciągniętego, żeby nakarmić dziecko dopiero po ok 8 h....O co kaman....dentystka do tej pory sprawiała wrażenie bardzo profesjonalnej i z dużą wiedzą...;/
-
Vilu moim zdaniem to nie kolki bo wprawdzie nie zgodzę sie z teorią że kolki zawsze są regularne bo u mojej Zuzi takie nie były to jednak po nakarmieniu zaraz by nie przychodziło. nakarmienie przed płaczem też niewiele by pomogło więc albo skok albo taki okres. Może znaczy interesować go swiat wokół i się nudzi,a może ma za dużo bodźców ostatnio:)
-
A i mój ostatnio płacze codziennie i to dość często, ale akurat wiem kiedy ma kolkę, a kiedy coś mu zwyczajnie nie leży. I te kolki u nas wcale już nie są regularne, bo zdarzają się od czasu do czasu. Od jakichś 2 tygodni nie mogę go w zasadzie uśpić po jedzeniu. Tylko go położę po odbiciu to od razu jest ryk, on leżeć nie będzie i tyle. Wsadzę go tylko do bujaczka momentalnie uśmiech od ucha do ucha. Już nie wiem co mam robić, żeby chociaż 15 minut poleżał w spokoju
-
moniczko. wrote:Vilu, u mnie to samo od 1.5 tygodnia. Też raczej wykluczam kolki, a czy na skok nie trwa to za długo? Już nie mam czasami sił jak mała tak płacze
Ponoć ten skok trwa do 2 tygodni. Kolejny do 6. Jeśli to to, to ja zwariuję. Dzisiaj już nawet piłka nie pomogła, zasnęła po godzinie wycia otulona w tulik. Oczywiście po 5 minutach pobudka, wilczy głód, uśmiech od ucha do ucha i teraz od 2 godzin śpi a ja zdycham. -
U nas ostatnia noc z pobudkami co 1,5 godziny... a bylo juz tak ladnie, tez obstawiam skok rozwojowy ale wymiekam juz... w nocy nie spie prawie wcale, w dzien maly caly czas na rekach... jak to przetrwac...
Mania... ja sie orientowalam jak wyglada karmienie piersia przy znieczuleniu, bo mozliwe ze czeka mnie operacja ciesni nadgarstka... i z tego co uslyszalam i wyczytalam, to mozna karmic od razu po zabiegu...Mania1085 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73368.png -
Mania1085 wrote:Dziewczyny, które karmią piersią, proszę Was o radę...Dziś byłam u dentysty...zaplanowałam sobie dwie wizyty jednocześnie, żeby zrobić ze dwie rzeczy...i dentystka mi powiedziała, że jeżeli chodzi o znieczulenie to powinnam mieć tyle mleka odciągniętego, żeby nakarmić dziecko dopiero po ok 8 h....O co kaman....dentystka do tej pory sprawiała wrażenie bardzo profesjonalnej i z dużą wiedzą...;/
Pamiętaj że w szpitalu po CC też dostaje się silne leki.
Można sprawdzić w leksykonie leków czy można przy kp stosować.Sa tez jakieś serwisy.E-lactancia.org
Tam można sprawdzić czy dany lek jest bezpieczny.Slyszalam że we Wroclawiu można zadzwonić do poradni laktacyjnej przy szpitalu na Borowskiej i zapytać o dany lek.
Na pewno mozna stosować znieczulenie dentystyczne,ale twoja dentystka pewnie pewna tego nie jest i woli się zabezpieczyć.Moze podzwonne po gabinetach i zapytaj co podają do znieczulejia przy kp i poleć swojej dentystce.Mania1085 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTez slyszalam ze podake sie inne znieczulenie przy kp ale na pewno można.
Dzisiaj zapisałam statszska do przedszkola. Mam nadxieje ze sie dostanie...
Dzisiaj maly pospal na dworze 2.5h szok!! Ale potem masakra od 16 do 21 nie spał. Darł się. Nie wiem o co choddilo. Zasypial doslownie na 5min a jak odkladalam do lozeczka to zaraz wrzas o taki placz ze sie zanisił cały ehhh....
Sluchajcie caly czas sie zastanaeiam czy szczepic na meningokoki.... kasy duzo ale w zasadzie nikt ze znajomych nie szczepił... i sama już wątpię... -
nick nieaktualny