X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stere to nagraj dzwiek odkurzacza i puszczaj w petli.
    Moj kumpel tego nie zrobil a jego corka zasypiala przy dzwieku jednej suszarki gorzej na wyjezdzie bo wszedzie jezdzili ze sprzentem do suszenia wlosow.

Gosiak, ana167 lubią tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • annaki Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są aplikacje z różnymi odglosami ;), odkurzacz suszarka itp

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak.... wiem ze to jest nieodpowiednie... u mnie to raczej popychanie wozka w przod i tyl, tak jakbym jezdzila ale sobie siedze a tylko wozek jezdzi...

...odglosy odkurzacza nie dzialaja, musi byc odkurzacz..

Gosiak lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu my byliśmy u neurologa z podejrzeniem asymetrii i neurolog po stwierdzeniu ze wszystko jest ok powiedział że nie wyznacza żadnej kontroli, gdyby to byl obowiazek to raczej by wyznaczyl

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a tak z innej beczki wiecie ze juz grudniowki 2018 sie pojawily jeszcze w roche i styczen bedzie na tapecie.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dajcie spokój. Czas tak zapieprza... maluchy już z nami 3 miesiące, zaraz minie pół roku. Będzie coraz lepiej :)

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łucja w końcu zaszczepiona, 6w1 plus pneumokoki. Aaaleee był wrzask. I to nie tylko przy szczepieniu, później też. Teraz czeka mnie nieprzespan nocka bo będę sprawdzać czy nic jej się nie dzieje.

A Zuzia w poniedziałek idzie w końcu do przedszkola, ciekawe jak nam pójdzie po 3,5 miesiącach przerwy.

Polaj lubi tę wiadomość

• moniczko. Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu, u mnie to samo od 1.5 tygodnia. Też raczej wykluczam kolki, a czy na skok nie trwa to za długo? Już nie mam czasami sił jak mała tak płacze :(

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które karmią piersią, proszę Was o radę...Dziś byłam u dentysty...zaplanowałam sobie dwie wizyty jednocześnie, żeby zrobić ze dwie rzeczy...i dentystka mi powiedziała, że jeżeli chodzi o znieczulenie to powinnam mieć tyle mleka odciągniętego, żeby nakarmić dziecko dopiero po ok 8 h....O co kaman....dentystka do tej pory sprawiała wrażenie bardzo profesjonalnej i z dużą wiedzą...;/

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu moim zdaniem to nie kolki bo wprawdzie nie zgodzę sie z teorią że kolki zawsze są regularne bo u mojej Zuzi takie nie były to jednak po nakarmieniu zaraz by nie przychodziło. nakarmienie przed płaczem też niewiele by pomogło więc albo skok albo taki okres. Może znaczy interesować go swiat wokół i się nudzi,a może ma za dużo bodźców ostatnio:)

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i mój ostatnio płacze codziennie i to dość często, ale akurat wiem kiedy ma kolkę, a kiedy coś mu zwyczajnie nie leży. I te kolki u nas wcale już nie są regularne, bo zdarzają się od czasu do czasu. Od jakichś 2 tygodni nie mogę go w zasadzie uśpić po jedzeniu. Tylko go położę po odbiciu to od razu jest ryk, on leżeć nie będzie i tyle. Wsadzę go tylko do bujaczka momentalnie uśmiech od ucha do ucha. Już nie wiem co mam robić, żeby chociaż 15 minut poleżał w spokoju :)

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczko. wrote:
    Vilu, u mnie to samo od 1.5 tygodnia. Też raczej wykluczam kolki, a czy na skok nie trwa to za długo? Już nie mam czasami sił jak mała tak płacze :(

Ponoć ten skok trwa do 2 tygodni. Kolejny do 6. Jeśli to to, to ja zwariuję. Dzisiaj już nawet piłka nie pomogła, zasnęła po godzinie wycia otulona w tulik. Oczywiście po 5 minutach pobudka, wilczy głód, uśmiech od ucha do ucha i teraz od 2 godzin śpi a ja zdycham.

wff2tv73b0vlt43s.png
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też płakała, a teraz po 1.5h usypiania usnęła mocnym snem, mam nadzieję już na dłużej. A jak u Was noce? Bo u nas te częstsze pobudki nie wcześniej.

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy różnie. Ostatnie dwie noce doszła nam jedna dodatkowa pobudka, czyli karmienie co ok 3 godziny. Z kolei 3 noce temu przespała cięgiem ponad 5 godzin. Sama ją obudziłam, bo zaczęłam się zalewać mlekiem. Ogólnie się rozregulowało.

wff2tv73b0vlt43s.png
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm, czyli mamy to samo... Może to faktycznie skok. Oby, bo już zaczynam schizować, że coś jej dolega.

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatnia noc z pobudkami co 1,5 godziny... a bylo juz tak ladnie, tez obstawiam skok rozwojowy ale wymiekam juz... w nocy nie spie prawie wcale, w dzien maly caly czas na rekach... jak to przetrwac...

Mania... ja sie orientowalam jak wyglada karmienie piersia przy znieczuleniu, bo mozliwe ze czeka mnie operacja ciesni nadgarstka... i z tego co uslyszalam i wyczytalam, to mozna karmic od razu po zabiegu...

Mania1085 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1085 wrote:
    Dziewczyny, które karmią piersią, proszę Was o radę...Dziś byłam u dentysty...zaplanowałam sobie dwie wizyty jednocześnie, żeby zrobić ze dwie rzeczy...i dentystka mi powiedziała, że jeżeli chodzi o znieczulenie to powinnam mieć tyle mleka odciągniętego, żeby nakarmić dziecko dopiero po ok 8 h....O co kaman....dentystka do tej pory sprawiała wrażenie bardzo profesjonalnej i z dużą wiedzą...;/
    Byłam u dentysty po pierwszym porodzie jakieś 3 m-ce.Ja muszę mieć znieczulenie bo nie daje inaczej rady.Powiedzialam że karmię a dentystka że dobrze że mówię to da mi jakieś inne znieczulenie.Nie pamietam czym sie roznily,ale na szczęście też dobrze znieczulilo.Potem od razu moglam karmić,chociaż odczekalam ile mała mi pozwoliła ;) Nic nie odciągałam.
    Pamiętaj że w szpitalu po CC też dostaje się silne leki.
    Można sprawdzić w leksykonie leków czy można przy kp stosować.Sa tez jakieś serwisy.E-lactancia.org
    Tam można sprawdzić czy dany lek jest bezpieczny.Slyszalam że we Wroclawiu można zadzwonić do poradni laktacyjnej przy szpitalu na Borowskiej i zapytać o dany lek.
    Na pewno mozna stosować znieczulenie dentystyczne,ale twoja dentystka pewnie pewna tego nie jest i woli się zabezpieczyć.Moze podzwonne po gabinetach i zapytaj co podają do znieczulejia przy kp i poleć swojej dentystce.

Mania1085 lubi tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez slyszalam ze podake sie inne znieczulenie przy kp ale na pewno można.

Dzisiaj zapisałam statszska do przedszkola. Mam nadxieje ze sie dostanie...

Dzisiaj maly pospal na dworze 2.5h szok!! Ale potem masakra od 16 do 21 nie spał. Darł się. Nie wiem o co choddilo. Zasypial doslownie na 5min a jak odkladalam do lozeczka to zaraz wrzas o taki placz ze sie zanisił cały ehhh....

Sluchajcie caly czas sie zastanaeiam czy szczepic na meningokoki.... kasy duzo ale w zasadzie nikt ze znajomych nie szczepił... i sama już wątpię...

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy waszym dzieciom wycierają się włosy?
    Łucji się wytarł taki placek z tylu głowy a włoski ma długie, śmiesznie to wygląda. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zaczynaja sie wycierać

‹‹ 1212 1213 1214 1215 1216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ