X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • KacperekiOliwka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stere wrote:
    U nas ostatnia noc z pobudkami co 1,5 godziny... a bylo juz tak ladnie, tez obstawiam skok rozwojowy ale wymiekam juz... w nocy nie spie prawie wcale, w dzien maly caly czas na rekach... jak to przetrwac...

Mania... ja sie orientowalam jak wyglada karmienie piersia przy znieczuleniu, bo mozliwe ze czeka mnie operacja ciesni nadgarstka... i z tego co uslyszalam i wyczytalam, to mozna karmic od razu po zabiegu...
    Stere ja mam to samo do te do dwojka pozostałych dzieci o ile starszy zrozumie i poczeka to poltoraroczna cora nie i po Adam z sił tak ze wczoraj już płakałam maz dwa dni w trasie dobrze ze dziś wraca to wieczór cos pomoze

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
    3 szczescie Wanessa 1 rok
    odmawiajmy modlitwe do sw. Rity

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miało byc opadam z sił

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Czy waszym dzieciom wycierają się włosy?
    Łucji się wytarł taki placek z tylu głowy a włoski ma długie, śmiesznie to wygląda. :)
    U mnie nie poprzedniej dwójce tak a teraz mamy dalej dużo włosków

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Tez slyszalam ze podake sie inne znieczulenie przy kp ale na pewno można.

Dzisiaj zapisałam statszska do przedszkola. Mam nadxieje ze sie dostanie...

Dzisiaj maly pospal na dworze 2.5h szok!! Ale potem masakra od 16 do 21 nie spał. Darł się. Nie wiem o co choddilo. Zasypial doslownie na 5min a jak odkladalam do lozeczka to zaraz wrzas o taki placz ze sie zanisił cały ehhh....

Sluchajcie caly czas sie zastanaeiam czy szczepic na meningokoki.... kasy duzo ale w zasadzie nikt ze znajomych nie szczepił... i sama już wątpię...
    Moja tez wczoraj płakała od 16 do 20 ale tylko jak ja odłożyłam wiec napewno nie kolka

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze wiem ze dużo dzieci tak ma bo przy pierwszym usiłowali mi niektorzy wmówić ze moja winą bo nauczylam

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mamy chyba upragnioną wiosnę!

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi...Jestem po cesarce i też wiem, że od razu można dostawiać dziecko do cyca...Ale wczoraj się trochę podłamałam. Zamówiłam sobie 2 wizyty naraz u dentysty. Zorganizowałam opiekę dla małej. Odciągnęłam pokarm na 2 karmienia, a żadnego zęba nie zrobiłam;/

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko super że się w końcu udało! :)

U nas wiosna była już wczoraj, 21 stopni w Pruszczu :) Sara w wózku w samych getrach i body. W końcu bez opatulabia. Byłyśmy na 2 spacerach, razem 12 km. U nas też kiepski dzień był wczoraj. Spała tylko w wózku ale też jako tako. DuO marudziła ale za to jak poszła spać o 19.45 to musiałam już obudzić ja o 6. Zjadła i potem spała od 6.40 do 8 :) teraz wstajemy ;)

Podobno dzisiaj ma padać ale póki co świeci słońce :)

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od wczoraj jakiś bunt z cycami. Przy przystawianiu wrzeszczy jak oparzony. Udalo mi sie nakarmic na stojąco.bujając. nie wiem o co chodzi. No i strasznie dłudo trwa zanim mleko zacznie lecieć:-(

• Mania1085 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natki89 wrote:
    Kroko super że się w końcu udało! :)

U nas wiosna była już wczoraj, 21 stopni w Pruszczu :) Sara w wózku w samych getrach i body. W końcu bez opatulabia. Byłyśmy na 2 spacerach, razem 12 km. U nas też kiepski dzień był wczoraj. Spała tylko w wózku ale też jako tako. DuO marudziła ale za to jak poszła spać o 19.45 to musiałam już obudzić ja o 6. Zjadła i potem spała od 6.40 do 8 :) teraz wstajemy ;)

Podobno dzisiaj ma padać ale póki co świeci słońce :)

Wow ile Sara śpi w nocy:) Zazdroszczę. U nas są ok 3 karmienia nocne:)

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Ewelaa_♡ Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam do was pytanko. Moja mała od jakiegoś tyg kiepsko je. Tzn rzuca się przy butli, mleko cieknie po brodzie. Jak odstawie butle żeby ją wytrzeć to wpada w szał. Po czym zje troszkę i znów leci wszystko. W rezultacie zje tyle ile powinna ale po jakich przebojacha i nerwach. Czy któraś z was miała może taki przypadek ? Dodam że butla ta sama mleko tez. Nie wiem co jej nie pasuje :/
    I w nocy tez zaczela kiepsko sypiac.
    Do około 2 śpi dobrze. A później niby śpi a non stop się wierci macha rączkami nogami puści bąka i na moment się uspakaja a za chwilę od nowa.
    Kurcze myślałam że czym bedzoe większą tym będzie mniejszy problem z gazami a tu coraz to gorzej :/

uhghzc7.png

j7wag8u.png

9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc
  • Muska Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiosna na całego! Bosko :) od razu lepiej się funkcjonuje.
    Dziewczyny z Wroclawia- może macie ochotę na spotkanie przy kawie gdzieś w Galerii Handlowej? Może Wroclavia? tam mnie jeszcze nie było ;)
    Ja zdziczeje za niedługo w domu z małym...

Mania1085 lubi tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Ewelaa_♡ Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana staram się to robić ale wtedy też jest wrzask i czasem się odbije np 3 razy w trakcie jednej butli a czasem w ogóle bo taki płacz ze aż się zanosi.
    Próbowałam juz nawet innej butli myślałam że może coś pomoże ale nic z tego. Od razu się jej wylewalo i zaczęła pluc.
    Ehhh ta moja mała zlosnica. Czasem brakuje mi już sił i pomysłów

uhghzc7.png

j7wag8u.png

9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa_♡ wrote:
    A ja mam do was pytanko. Moja mała od jakiegoś tyg kiepsko je. Tzn rzuca się przy butli, mleko cieknie po brodzie. Jak odstawie butle żeby ją wytrzeć to wpada w szał. Po czym zje troszkę i znów leci wszystko. W rezultacie zje tyle ile powinna ale po jakich przebojacha i nerwach. Czy któraś z was miała może taki przypadek ? Dodam że butla ta sama mleko tez. Nie wiem co jej nie pasuje :/
    I w nocy tez zaczela kiepsko sypiac.
    Do około 2 śpi dobrze. A później niby śpi a non stop się wierci macha rączkami nogami puści bąka i na moment się uspakaja a za chwilę od nowa.
    Kurcze myślałam że czym bedzoe większą tym będzie mniejszy problem z gazami a tu coraz to gorzej :/
    Nie pomogę, ale to wskazuje na to, że jak się dzieci tak rzucają przy kp to nie jest to wina braku mleka tylko ewidentnie jakiś skok rozwojowy skoro karmione butelką też tak się zachowują.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też wiosna. Pierwszy spacer dziś zaliczony jeszcze drugi popołudniowy przede mną tylko wtedy po syna do przedszkola śmigamy i jak jest pogoda to do 5 na placu zabaw siedzimy. Już zdarzyło mi sie tam karmić małą bo syn nie miał zamiaru konczyć z chłopakami zabawy a w koncu cycki mam zawsze przy sobie a i pogoda pozwala aby je wyciągnąc spod koszulki :)

Moja odpukać od jakiegoś czasu ładnie noce przesypia i budzi sie 6-7 tylko ja z laktatorem szaleję w środku nocy bo piersi bolą. Z tym, że zasypia dopiero kolo 22. Cóż coś za coś ale wolę chyba opcje z wyspaniem się w nocy :)

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też wycie non stop, stałe ręce lub chusta, słabo je, od wczoraj nakarmienie w dzień graniczy z cudem :( a w dodatku okres mi wrócił :( chyba młody za mało je, na wadze chyba przybiera, jutro się okaże, no i właśnie w związku z tym że tak płacze od dwóch dni nie wiem czy pozwolić go zaszczepić??

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie wiosna:) a ja też chętnie wybiorę się na kawę:))) Tylko, że ja z Gdyni:) Także dziewczyny z Trójmiasta jak macie ochotę na towarzystwo na spacerze to może spotkanie w Gdyni? Minga to super miejsce na taki wypad z dziećmi:) Moja dzidzia zawsze mi tam ładnie śpi;)

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania jestem za. Z tym ze jezeli o mnie chodzi to naklepiej w czwartki bo wtedy starszy syn uest u dziadkow a z dwojką to nie bedzie siedzenue tylko bieganie. No chyba ze po poludniu jak maz wróci :-)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo dzisiaj :-)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też z Gdyni

‹‹ 1213 1214 1215 1216 1217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ