X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • makasa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiosna wiosna piękna w końcu a my?uziemieni w domu 2 tygodnie.Córeczka już przekonała się do leków,polyka w miarę szybko.Oby wyzdrowiala.

Sylwia ja też zastanawiam się nad tymi meningokami.A na dodatek ostatnio u nas w mieście był przypadek ze dziwczynka 6 letnie zarazila się i zmarła niestety w ciągu doby:(okropna ta choroba.

kroko widzę ze szczepilam 6w1 tak jak ja i pneumo.A jakie pneumo wybralas?

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Czy waszym dzieciom wycierają się włosy?
    Łucji się wytarł taki placek z tylu głowy a włoski ma długie, śmiesznie to wygląda. :)
    mój ma dookoła łysa głowę. zostało mu dosłownie kilka na czubku a najwięcej ma przy szyi

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, może być i czwartek...a dzisiaj nie wiem czy nie za późno bo ma padać?

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie kropi :-/
    Kurde te meningokoki to parszystwo jakieś. Ehh musze jeszcze z mężem obgadać. Jakoś nazbieramy kase

• Mania1085 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia wysłałam Ci zaproszenie...żebyśmy mogły się jakoś umówić na przyszły tydzień

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do szczepionek to ja szczepię na wszystko...mimo, że mam tylko jedno dziecko

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa_♡ wrote:
    A ja mam do was pytanko. Moja mała od jakiegoś tyg kiepsko je. Tzn rzuca się przy butli, mleko cieknie po brodzie. Jak odstawie butle żeby ją wytrzeć to wpada w szał. Po czym zje troszkę i znów leci wszystko. W rezultacie zje tyle ile powinna ale po jakich przebojacha i nerwach. Czy któraś z was miała może taki przypadek ? Dodam że butla ta sama mleko tez. Nie wiem co jej nie pasuje :/
    I w nocy tez zaczela kiepsko sypiac.
    Do około 2 śpi dobrze. A później niby śpi a non stop się wierci macha rączkami nogami puści bąka i na moment się uspakaja a za chwilę od nowa.
    Kurcze myślałam że czym bedzoe większą tym będzie mniejszy problem z gazami a tu coraz to gorzej :/
    Nasza tez się tak wierci w nocy, póki co pomaga kladzenie na brzuchu do spania, nie moze sie tak rzucać, baki latwiej wylatuja i dzieki temu lepiej i dluzej spi

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makasa wrote:
    Wiosna wiosna piękna w końcu a my?uziemieni w domu 2 tygodnie.Córeczka już przekonała się do leków,polyka w miarę szybko.Oby wyzdrowiala.

Sylwia ja też zastanawiam się nad tymi meningokami.A na dodatek ostatnio u nas w mieście był przypadek ze dziwczynka 6 letnie zarazila się i zmarła niestety w ciągu doby:(okropna ta choroba.

kroko widzę ze szczepilam 6w1 tak jak ja i pneumo.A jakie pneumo wybralas?

Dopłacałam za te 13walentne

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też się rzuca przy cycu i to od jakiegoś czasu, nie może się najeść.
    Jeszcze wczoraj i dzisiaj robi mi rzadkie śmierdzące kupska (sorry) i drze się co jakiś czas w nieboglosy.

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to damo. Julek słabo je i robi rzadkie kupy. Furczy do tego, ale dziś zaszczepilismy go na pneumokoki. Prevenar 13. Mam nadzieję że nic go nie zbiera.
    Zuzie zaszczepilismy na drugą dawkę meningokokow bexero. Także mamy spokój. Zapłaciłam dziś za bexero 330 zl

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, ja już nie pamiętam jak to było jak moja miała włoski :D wszystko się wytarło, jeszcze tydzień temu miała nad karczkiem pozostałości włosków od narodzin, teraz widzę że nawet to się mocno przerzedziło

Muska a kiedy? Od razu dodam że tam niezbyt fajne pokoje rodzinne, no ale my pociągiem chyba przyjedziemy to fajnie pasuje.

Zauważam że Iza coraz dłużej czuwa, dziś wypadła nam jedna drzemka, za to na spacerze potrafi i 4 godziny spać, a w nocy pobudka co 3 albo jak dziś co 2.
    A dziś się uśmiechała do swojego odbicia w lustrze, złożyłam puzzle piankowe i sobie leżałyśmy, rozglądała się zaciekawiona inną perspektywą, nawet kota śledziła wzrokiem :D
    Dziewczyny, ile razy macie robione USG bioderek? Jesteśmy zapisane już na 3
    A te z Was co unikają nabiału, czym suplementujecie wapń? W aptece chciała mi wcisnąć wapno musujące, wiem że padła już nazwa specyfiku, ale nie zapisałam i mi uciekło

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Muska Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    Kroko, ja już nie pamiętam jak to było jak moja miała włoski :D wszystko się wytarło, jeszcze tydzień temu miała nad karczkiem pozostałości włosków od narodzin, teraz widzę że nawet to się mocno przerzedziło

Muska a kiedy? Od razu dodam że tam niezbyt fajne pokoje rodzinne, no ale my pociągiem chyba przyjedziemy to fajnie pasuje.

Zauważam że Iza coraz dłużej czuwa, dziś wypadła nam jedna drzemka, za to na spacerze potrafi i 4 godziny spać, a w nocy pobudka co 3 albo jak dziś co 2.
    A dziś się uśmiechała do swojego odbicia w lustrze, złożyłam puzzle piankowe i sobie leżałyśmy, rozglądała się zaciekawiona inną perspektywą, nawet kota śledziła wzrokiem :D
    Dziewczyny, ile razy macie robione USG bioderek? Jesteśmy zapisane już na 3
    A te z Was co unikają nabiału, czym suplementujecie wapń? W aptece chciała mi wcisnąć wapno musujące, wiem że padła już nazwa specyfiku, ale nie zapisałam i mi uciekło
    Termin do dogadania :) Godziny to najlepsze dla mnie 10-14 bo pot to korki no i po córkę muszę do przedszkola.Mi pokoje rodzinne potrzebne tylko do przewinięcia,bo karmię zwykle w kafejce.
    Bioderek mieliśmy już 1 raz i zapisaliśmy się kontrolnie na następne za 2 miechy.
    Odbiło mi się o uszy na grupie karmiące Wrocław że wapno musujące przy kp jest niewskazane,ale nie pamiętam już o co tam chodziło.

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, opadam dziś z sił. Mała cały dzień płakała z przerwami. Już nie wiem o co chodzi. Podejrzewam, że jej się cofa, bo sporo ulewa. Jeść też dziś zjadła mało co, ale gorączki i innych objawów brak więc z czym do lekarza? Co myślicie? Panikować?

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam na razie na 1 usg bioderek. Lekarz kazał przyjśc też w maju.
    NO chyba to meningo zaszczepie... kurde tyle kasy to kosztuje.... a teraz jeszcze walczymy z bankami o kredyt hipoteczny ehhh masakra. Zawsze qrwa coś. Juz sie cieszyłam że ruszymy z budowa i w ogóle a teraz banki sie dopierdalają do mojej dg. Jak mam ją qrwa prowadzic będąc pod koniec ciązy na L4 i teraz z maleńkim dzieckiem.
    Załamałam się :-(

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka ja pytalam o ten supl w aptece ale pani powiedziała że już lepiej zwykłe wapno musujące ale nic nie brać bez konsultacji z lekarzem. A lekarza nie zapytałam bo zapomniałam. :)

Bioderka na razie mieliśmy raz.

Moniczko u nas to samo.

• Polaj Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z bioderkami mam pojsc w przyszlym tygodniu. I chyba na drugiej wizycie sie skonczy kolejna to raczej ortopeda kolo 2rz.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda się dzisiaj dwa razy zaczęła nakręcać do histerii i za każdym razem od razu jak się zaczął ryk to próbowałam metody 5s (spowijanie, stabilizacja, szumienie, skokohuśtanie delikatne, smoczek) i w ciągu 2 minut zasypiała - nie na moment ale na ponad godzinę, budziła się głodna i z dobrym humorem na kolejne kilka godzin. Ogółem ryczała dzisiaj może 5 minut łącznie.

Zaczynam podejrzewać, że jest zmęczona a nie umie zasnąć i stąd ryk. Tylko czemu by była taka zmęczona rano po całej nocy spania.

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu a czym spowijasz?

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj na szybko po prostu owinęłam bardzo ciasno w dużą pieluchę (taką sztywną z lidla). Sprawdziło się, więc chyba przy tym zostanę.

Odkryłam przy okazji jak bardzo mi dziecko urosło, bo najpierw chciałam zapiąć w tuliku, wygrzebałam go z szuflady i... nie wiem jakim cudem ona się w to kiedyś mieściła ;).

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Łucja nie śpi od 6. No to mamusia też. :)

Apropos szybko rośnie.
    Dr ważyła ją 2 tygodnie temu i było 5400g
    W tą środę przed szczepieniem (równe 2 tygodnie później) 5800g
    Ładne wywaliłam oczyska na tą wagę.

Ostatnio powyciągałam większe ubranka po Zuzi i założyłam przed chwilą Łucji taki dresik z myszką minnie co go bardzo lubiłam Zuzi zakładać i tak się wzruszyłam że przecież "tyle co" go starszej ubierałam. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2018, 07:05

makasa lubi tę wiadomość

‹‹ 1214 1215 1216 1217 1218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ