Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie ja rozumiem jak by nie mieli dzieci ale tak...to że powiedziała przy okazji to chyba myślała że ją powiem no ok katar mi.nie przeszkadza możecie przyjść ale już nie chodzi o starszą córkę bo wiadomo i tak ma co rusz katar ale co inne u takiego malucha dla.ktorego katar=szpital. Ech no trudno niby pisała później że rozumie i nie ma za złe ale wyczuwam że jednak ma żal no.nic szkoda że nie rozumie a sama niedawno miał a małe dzieci... za to poszliśmy sobie na.dlugi spacer bo pogoda piękna 18stopni
-
nick nieaktualny
-
Przekichane z tymi chorobami.
Moj starszy ma zalegle szczepienie z poczatku grudnia ciagle cos. Lekarz mowil ze katar nie jest przeciwskazaniem jesli to jest tylko katar. Ale pojde z dwojka w polowie kwietnia jak bedzie mniej chorob wokolo.Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Co lekarz to zdanie. Ja jak poszlam z moja to bylam przekonana ze jej nie zaszczepie.
Ale w tym czasie wszyscy w domu bylismy zdrowi to tez inaczej.
Dzis moja kolezanka urodzila kolege dla mojej corkiMuska, Mania1085, Krokodylica lubią tę wiadomość
Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Dziewczyny, mam pytanie, bo mi tu pediatrzy w głowie mieszają. Młoda jest generalnie bardzo cichym dzieckiem, ale od dwóch tygodni raz dziennie o różnych porach ma napady wycia, które jestem w stanie uspokoić tylko skakaniem na piłce aż zaśnie (czasami jest to 5 minut, a czasami 1,5 godziny). Budzi się po kilku minutach koszmarnie głodna i niezadowolona, najada się po uszy i zasypia na 2-3 godziny, po których znowu jest aniołkiem. Zauważyłam, że jeśli uda mi się szybko zorientować, że zaraz się zacznie i ją przystawić to je i zasypia, ale wtedy w ciągu tego dnia ma jeszcze kilka takich nerwowych momentów.
Jedna pediatra mówi, że to są kolki.
Druga - że to nie mogą być kolki, bo są nieregularne, różnej długości i Młoda nie ma wzdętego brzuszka i nie podkurcza nóżek. Zasugerowała skok rozwojowy.
Miałyście coś takiego? -
nick nieaktualnyU mnie podobnie tylko takie napady są wieczorem. Zazwyczaj trwa to 40min. Nie wiem od czego. Może odreagowuje cały dzień.
Pytanie. Czy wasze dzieci w miejscu gdzie byla szczepionka na gruzlice maja takie twarde miejsce? Kubus tak ma. Pytalam pielegniarke i mowila ze to od szczepionki ale sama nie wiem. Nie pamietam jak bylo u starszego -
*Sylwia wrote:U mnie podobnie tylko takie napady są wieczorem. Zazwyczaj trwa to 40min. Nie wiem od czego. Może odreagowuje cały dzień.
Pytanie. Czy wasze dzieci w miejscu gdzie byla szczepionka na gruzlice maja takie twarde miejsce? Kubus tak ma. Pytalam pielegniarke i mowila ze to od szczepionki ale sama nie wiem. Nie pamietam jak bylo u starszego -
*Sylwia wrote:U mnie podobnie tylko takie napady są wieczorem. Zazwyczaj trwa to 40min. Nie wiem od czego. Może odreagowuje cały dzień.
Pytanie. Czy wasze dzieci w miejscu gdzie byla szczepionka na gruzlice maja takie twarde miejsce? Kubus tak ma. Pytalam pielegniarke i mowila ze to od szczepionki ale sama nie wiem. Nie pamietam jak bylo u starszego
U nas jest twarda czerwona grudka. Mialam ostatnio pytać pediatry ale zapomnialam.
-
No właśnie ja też się z tym nie spotkałam. Dlatego musiałam zapytać was. Ogólnie to martwi mnie to, że Kuba leżąc na plecach odchyla strasznie główkę do tyłu. Nie wiem czy to jest normalne.
Ana, a możesz mi napisać co takiego się działo z waszym maluchem, że podejrzewaliście asymetrię? -
Bubu... u nas tez nie ma wizyt u fizjoterapauty czy nerlogloga... chodzimy tylko na wizyty kontrolne do pediatry i mamy skierowanie na USG bioderek po skonczonym 3 miesiacu zycia ale to z powodu tego, ze i ja, i moj ojciec mielismy z tym problemy...
Uspilam dziecko w wozku, na brzuszku i dodatkowo na poduszce ale buzke i ulozenie ma prawidlowo, do tego odkurzacz i tak siedze, bo jak wylacze odkurzacz to sie rozbudza... oszaleje - jak nie raczki, to sluchanie buczenia i tarmoszenie wozkiem...https://www.maluchy.pl/li-73368.png