X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • annaki Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja rozumiem jak by nie mieli dzieci ale tak...to że powiedziała przy okazji to chyba myślała że ją powiem no ok katar mi.nie przeszkadza możecie przyjść ale już nie chodzi o starszą córkę bo wiadomo i tak ma co rusz katar ale co inne u takiego malucha dla.ktorego katar=szpital. Ech no trudno niby pisała później że rozumie i nie ma za złe ale wyczuwam że jednak ma żal no.nic szkoda że nie rozumie a sama niedawno miał a małe dzieci... za to poszliśmy sobie na.dlugi spacer bo pogoda piękna 18stopni

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki nie przejmuj sie i rób jak uważasz. U nas bylo podobnie. Ludzie uwazaja mnie za wariatke no ale trudno. Prawda jest taka ze jakby dzieci ci sie zarazily i rozchorowaly to ty sama zostałabys z problemem a oni mieli by cie w dupie

• annaki Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia niestety dokładnie...a jeszcze stres czy to nadal zaledwie katar czy już coś powazniejszego..

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba nadal przeniosę szczepienie na przyszły tydzień, Mała jeszcze podsmarkuje, starsza kaszle, ja też jeszcze kaszlę... coś czuję że szkoda iść do dr jutro.

• Polaj Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przekichane z tymi chorobami.
    Moj starszy ma zalegle szczepienie z poczatku grudnia ciagle cos. Lekarz mowil ze katar nie jest przeciwskazaniem jesli to jest tylko katar. Ale pojde z dwojka w polowie kwietnia jak bedzie mniej chorob wokolo.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to nasza dr nie szczepi z katarem.

• Polaj Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co lekarz to zdanie. Ja jak poszlam z moja to bylam przekonana ze jej nie zaszczepie.
    Ale w tym czasie wszyscy w domu bylismy zdrowi to tez inaczej.

Dzis moja kolezanka urodzila kolege dla mojej corki :)

Muska, Mania1085, Krokodylica lubią tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie, bo mi tu pediatrzy w głowie mieszają. Młoda jest generalnie bardzo cichym dzieckiem, ale od dwóch tygodni raz dziennie o różnych porach ma napady wycia, które jestem w stanie uspokoić tylko skakaniem na piłce aż zaśnie (czasami jest to 5 minut, a czasami 1,5 godziny). Budzi się po kilku minutach koszmarnie głodna i niezadowolona, najada się po uszy i zasypia na 2-3 godziny, po których znowu jest aniołkiem. Zauważyłam, że jeśli uda mi się szybko zorientować, że zaraz się zacznie i ją przystawić to je i zasypia, ale wtedy w ciągu tego dnia ma jeszcze kilka takich nerwowych momentów.

Jedna pediatra mówi, że to są kolki.
    Druga - że to nie mogą być kolki, bo są nieregularne, różnej długości i Młoda nie ma wzdętego brzuszka i nie podkurcza nóżek. Zasugerowała skok rozwojowy.

Miałyście coś takiego?

wff2tv73b0vlt43s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podobnie tylko takie napady są wieczorem. Zazwyczaj trwa to 40min. Nie wiem od czego. Może odreagowuje cały dzień.

Pytanie. Czy wasze dzieci w miejscu gdzie byla szczepionka na gruzlice maja takie twarde miejsce? Kubus tak ma. Pytalam pielegniarke i mowila ze to od szczepionki ale sama nie wiem. Nie pamietam jak bylo u starszego

• Muska Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    U mnie podobnie tylko takie napady są wieczorem. Zazwyczaj trwa to 40min. Nie wiem od czego. Może odreagowuje cały dzień.

Pytanie. Czy wasze dzieci w miejscu gdzie byla szczepionka na gruzlice maja takie twarde miejsce? Kubus tak ma. Pytalam pielegniarke i mowila ze to od szczepionki ale sama nie wiem. Nie pamietam jak bylo u starszego
    Ja też zauważyłam podobne jakiś czas temu,teraz zaczyna się paprac.Najpierw był twardy wzgórek,potem trochę wypukłe, a teraz robi się strupek i wygląda brzydko.Slabo to pamiętam u córki ale mąż mówi że jedna szczepionka tez jej się paprala,więc to musiała być ta.Pytalam lekarza,mówią że to normalne :/

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:

U nas jest twarda czerwona grudka. Mialam ostatnio pytać pediatry ale zapomnialam.

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też się paprała i ropa z niej szła.

• Bubu93 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też. Podeszło ropą, pękło i zrobił się strupek.

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas strupek odpadl i zostalo takie lekkie wglebienie,jest rozowe i miekkie

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I u nas ciągle strupek po szczepieniu

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja mam takie pytanie. Pewna osoba powiedziała mi, że w 3 miesiącu życia dziecka należy wybrać się z maluszkiem do neurologa i fizjoterapeuty. Wiecie coś na ten temat? Wybieracie się?

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu pierwsze słyszę...

• Bubu93 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja też się z tym nie spotkałam. Dlatego musiałam zapytać was. Ogólnie to martwi mnie to, że Kuba leżąc na plecach odchyla strasznie główkę do tyłu. Nie wiem czy to jest normalne.

Ana, a możesz mi napisać co takiego się działo z waszym maluchem, że podejrzewaliście asymetrię?

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu... u nas tez nie ma wizyt u fizjoterapauty czy nerlogloga... chodzimy tylko na wizyty kontrolne do pediatry i mamy skierowanie na USG bioderek po skonczonym 3 miesiacu zycia ale to z powodu tego, ze i ja, i moj ojciec mielismy z tym problemy...
    Uspilam dziecko w wozku, na brzuszku i dodatkowo na poduszce ale buzke i ulozenie ma prawidlowo, do tego odkurzacz i tak siedze, bo jak wylacze odkurzacz to sie rozbudza... oszaleje - jak nie raczki, to sluchanie buczenia i tarmoszenie wozkiem...

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak a propos tarmoszenia wózkiem, mam nadzieję, że wszystkie to wiecie:
    https://www.bakusiowo.pl/usypianie-dziecka/

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 1211 1212 1213 1214 1215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ