Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Większość z Was pewnie na majówkach :p, zazdroszczę.
    My trzymaliśmy się dzielnie, ale niestety dopadło nas choróbsko.
    Z wtorku na środę młody w nocy kaszlał, Ala też miała kaszel, ale taki mokry, wiec zapakowałam towarzystwo i pojechałam do przychodni ich osłuchać.
    Synek miał tylko zaczerwienione gardło, Ali coś tam schodziło z nosa, ale generalnie ok. Niestety w nocy z środy na czwartek mały zaczął już mocno kaszleć, właczyłam syrop przeciwkaszlowy i antrowent do inhalacji. Wczoraj rano i właściwie przez zały dzien było ok, a dziś od rana znów to samo :/. Zaczął kaszleć, załzawione oczka, dostał serię leków i biję się z myślami czy znów z nim dziś nie iść i go nie osłuchać...mieliśmy jutro jechać na majówkę, ale w takiej sytuacji to chyba słaby pomysł. Nigdzie z nim nie wyjdziemy jak ma kaszel, do tego gotuje mu się w nosku i dziś mam zamiar cały dzień mu to odkurzaczem ściągać, żeby na oskrzela nie zeszło.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam dodać ze jakby tego było mało ja wczoraj się czyms strułam i wisiałam nad kiblem, głowa mi pękała. Jedyny plus jest taki, ze zgubiłam jeden z dwóch kilogramów z których chcę zejść :D

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy pierwszym synku mialam wiekszosc rzeczy uzywanych, zwyczajnie nie bylo nas stac zeby kupowac nowe. Teraz mamy wieksze mozliwosci ale i tak kupuje ubranka w promcji. W H&M co chwile mi przysylaja ze jest promocja i jeszcze wysylka gratis wiec kupuje jak jest cos fajnego, nawet rozmiar wieksze bo wiem ze sie przyda. Mam tez swoj ulubiony tutejszy sklep w ktorym sa sliczne ubranka i czesto sa przeceny. Teraz czekam na jakis sygnal zeby nakupic troche rzeczy juz na rozmiar 74. Wiem co mi sie najlepiej sprawdza, co jest przydatne a co nie i przede wszystkim ile tego potrzeba i zakupy sa teraz duzo latwiejsze. Pajacyki do spania kupuje taniutkie w Primarku w wielopakach a czasami nawet jakis fajny inny ciuszek sie trafi tak jak ostatnio.

My do spacerowki na razie sie nie przesiadamy chociaz wczoraj robilismy przymiarke i juz wiem ze to bedzie to :) U nas spacerowka kubelkowa i mlody juz teraz ulozony jest w niej idealnie. Mysle ze za jakies dwa miesiace bedzie mozna sie przesiasc.

Zdrowka zycze chorujacym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 09:35

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie majówka to czas gdzie sama jestem z dziećmi w domu więc super. Dodatkowo obiad trzeba zrobić na 13 bo syn musi przecież zjesc o normalnej godzinie.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj pojechaliśmy do teściów i jak na złość auto nam się zepsuło dobrze że 3km przed metą. To szwagier przyjechał po nas.
    Potem całe popołudnie spędzone na naprawie w garażu. Dodatkowo w drodze powrotnej młoda tak płakała że zamiast 1.15 jechaliśmy 2.5 godziny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 09:49

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • stere Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj... u nas majowki nie ma w ogole... za to starszy syn dwa tygodnie wiosennych wakacji w domu bo ma zlamany palec prawej reki i ani nie pojdzie na polkolonie pilkarskie ani tenisowe. Siedzimy wiec sobie razem, chodzimy na spacery, ogladamy wieczorami mecze pikarskie. Pogoda ladna ale nie upalna wiec jest git

• Polaj Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stare to nie zazdroszczę jest co robić z dwójka. Ale Twój to już taki starszy chłopak jest czy cos pokrecilam.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój jak był chory to oglądaliśmy także mecze oraz żużel. On jest mega ranem piłki a jak na trening nie może pójść to jest olbrzymia tragedia. (Treningi ma 2 razy w tygodniu)

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • stere Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj ... starszy juz starszy -11 lat skonczone... u nas pilka 3-4 razy w tygodniu od kilku lat wiec te przymusowe wakacje potrzebne..

Polaj lubi tę wiadomość

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, dziewczyny, liczyłam na to, że chociaż Wy się dobrze bawicie...

Ja jednak dziś idę z młodym do pediatry na osłuchanie, będę spokojniejsza. I zapytam od razu czy możemy się z nim gdzieś wypuścić na 2 dni, czy raczej siedzenie w domu.

Tym co z chorowitkami siedza w domu życzę zdrowia, a tym co nie ma mają innej mozliwości, cierpliwości i mało stresów ;)

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, że piszecie o promocjach, ja właśnie muszę skompletować całą letnią garderobę dla obojga, bo 14.05 ruszamy na wakacje :D Dziś przyszła dla młodej walizka-jeździk Trunki - już widzę jak się ucieszy jak wróci z przedszkola. My majówkę spędzamy na miejscu z racji zbliżającego się urlopu. Życzę Wam wszystkim dużo zdrówka!

Mania1085, Greetta lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stere przepraszam ale nie pamiętam - Ty mieszkasz za granicą? Jak zamawiasz z primarka?

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelova... z Primarka nie mam mozliwosci zamowienia z neta... do tego sklepu musze pofatygowac sie sama i to najbardziej boli, musze podjechac do galerii handlowej bo tam mam najblizej a bardzo tego nie lubie bo te galerie to nie takie piekniutkie jak w Polsce a stare smierdzace budynki :) przynajmniej w takich przyszlo mi kupowac ( za zakupami nie przepadam wiec nie zwiedzilam za duzo sklepow z ubraniami)
    ...mieszkam w Holandii...
    Z H&M moge kupic przez neta i z mojej kochaniusiej Hemy - maja tam slodziutkie ubranka

• Karmelova Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już teraz rozumiem :-) w primarku czasami są bardzo fajne rzeczy i w dobrych cenach ale w Polsce nie ma sklepów stacjonarnych ani możliwości zamówienia on-line.
    I nie spodziewałam się że w Holandii takie marne te galerie. A niby zachód taki nowoczesny ;-)

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelova...bo jak u nas byly rzeczy na kartki to tutaj budowano galerie tylko teraz to starocie, przynajmniej blisko mnie a w Polsce to wszystko nowe budownictwo...
    ...no i oczywiscie tesknie za pasztecikami w kazdej galerii bo ja ze Szczecina a u nas paszteciki to podstawa... za to teraz mam pyszne frytki i wafle z kermelem...
    W Primarku sa dosyc tanie rzeczy i trafiaja sie niektore naprawde fajne, nie tylko dla dzieci i tez zaluje ze przez neta nie mozna zamawiac

Siedze sobie i przegladam tutejsze blogi kulinarne coby sie zainspirowac obiadowo - znalazlam fajna zupe z pieczonych pomidorow i baklazana

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 16:13

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczerze mówiąc średnio lubię Primarka. Jak byłam ostatnio w delegacji z Londynie i Berlinie to kupiłam parę rzeczy, ale generalnie nędza. Były wyjatki, np t-shirty dla mnie albo takie lekkie bluzki- niezniszczalne. Ale dla męża czy Ali to rzeczy poszły na śmietnik po paru użyciach...

Ja poszłam jednak z młodym do lekarza. Wszystko ok i nawet gardło już zaleczone, a ten kaszel to przez spływajacy katar. Możemy chodzic normalnie na spacery wiec jutro jedziemy na wieś ;).

Mania1085 lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali... bo nie wszystko jest fajne ale jest tanio i np takie pajace do spania ktore posluza na miesiac czy dwa to w sam raz... poza tym moj maz ma kilka t-shirtow i przetrwaly kilka lat a on generalnie bardzo szybko je zuzywa... zalezy co sie kupi...
    ...jesli mam do wyboru t-shirt za 39 euro a w primarku za 3,99 euro a oba posluza ze dwa trzy sezony, to wole ten tanszy, czasami sie trafi lepszy jakosciowo czasami gorszy...
    ...co prawda nie kupuje tam duzo ale zawsze cos mi w reke wpadnie...

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zrobiłam sobie i dzieciom badania krwi.
    Zuzi na alergie plus morfologia i crp.
    Łucji morfologia i crp.

Łucja puściła dzisiaj mega rzyga, chlustała z 5 razy, to od kataru, wylazło chyba wszystko co tam miała.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja majowka u rodzicow a mąż w pracy ale za 3tyg bierze urlop. Ja najczesciej kupuje w pepco smyk ostatnio kik. Sporo mam po synu. A że są z rego samego miesiąca to wszystkie rzeczy są dobre. Starszemu też kupuje w prpco bo on tak szybko niszcxy wsystko ze jestem przerażona. Ma totalnie wylane na ubrania. Ostatnio zajechał nowe buty ktore miału, uwaga, 2 dni. W związku z tym kupuje mu rzeczy tanie. Ma kilka wyjściowych i tyle. A kubuż odziefziczył po bracie. Tetaz dokupuję głównie body z kr rekawem i szukam bluzy ale bez kaptura

• Mania1085 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja majówkę niestety spędzam w domu :( Mój mąz niby ma wolne, ale ma taką prace, że musi dłubać przed kompem...
    Generalnie z wyjazdami u nas ciężko. Zawsze sporo podróżowaliśmy, ale w 2016 roku zawiesiliśmy wszystkie wojaże, ponieważ nasz kotek jest bardzo chory. Mimo dość młodego wieku ma przewlekłą niewydolność nerek. Od podad półtora roku podajemy mu w domu kroplówki, prawie codziennie. Generalnie nie ma opcji, żeby ktoś z nim został podczas naszej nieobecności. Mimo, iż to są kroplówki podskórne i cały zabieg trwa ok 5 min max...to ja się tego uczyłam ok. 2 miesięcy pod okiem weterynarza. Jak byłam w szpitalu to pani weterynarz przychodziła do domu, żeby razem z mężem podać kroplówkę. Generalnie są potrzebne 2 osoby do tego, bo jedna musi trzymać naszego zwierza.
    Myślałam, żeby może męża zostawić w domu z kotem i polecieć gdzieś z córką z siostrą na tydzień za granicę...ale jednak bałabym się. Zawsze z mężem mi raźniej.

ktosiowa lubi tę wiadomość

w5wqvut1rkxwljzl.png
‹‹ 1246 1247 1248 1249 1250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ