X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Większość z Was pewnie na majówkach :p, zazdroszczę.
    My trzymaliśmy się dzielnie, ale niestety dopadło nas choróbsko.
    Z wtorku na środę młody w nocy kaszlał, Ala też miała kaszel, ale taki mokry, wiec zapakowałam towarzystwo i pojechałam do przychodni ich osłuchać.
    Synek miał tylko zaczerwienione gardło, Ali coś tam schodziło z nosa, ale generalnie ok. Niestety w nocy z środy na czwartek mały zaczął już mocno kaszleć, właczyłam syrop przeciwkaszlowy i antrowent do inhalacji. Wczoraj rano i właściwie przez zały dzien było ok, a dziś od rana znów to samo :/. Zaczął kaszleć, załzawione oczka, dostał serię leków i biję się z myślami czy znów z nim dziś nie iść i go nie osłuchać...mieliśmy jutro jechać na majówkę, ale w takiej sytuacji to chyba słaby pomysł. Nigdzie z nim nie wyjdziemy jak ma kaszel, do tego gotuje mu się w nosku i dziś mam zamiar cały dzień mu to odkurzaczem ściągać, żeby na oskrzela nie zeszło.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam dodać ze jakby tego było mało ja wczoraj się czyms strułam i wisiałam nad kiblem, głowa mi pękała. Jedyny plus jest taki, ze zgubiłam jeden z dwóch kilogramów z których chcę zejść :D

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy pierwszym synku mialam wiekszosc rzeczy uzywanych, zwyczajnie nie bylo nas stac zeby kupowac nowe. Teraz mamy wieksze mozliwosci ale i tak kupuje ubranka w promcji. W H&M co chwile mi przysylaja ze jest promocja i jeszcze wysylka gratis wiec kupuje jak jest cos fajnego, nawet rozmiar wieksze bo wiem ze sie przyda. Mam tez swoj ulubiony tutejszy sklep w ktorym sa sliczne ubranka i czesto sa przeceny. Teraz czekam na jakis sygnal zeby nakupic troche rzeczy juz na rozmiar 74. Wiem co mi sie najlepiej sprawdza, co jest przydatne a co nie i przede wszystkim ile tego potrzeba i zakupy sa teraz duzo latwiejsze. Pajacyki do spania kupuje taniutkie w Primarku w wielopakach a czasami nawet jakis fajny inny ciuszek sie trafi tak jak ostatnio.

My do spacerowki na razie sie nie przesiadamy chociaz wczoraj robilismy przymiarke i juz wiem ze to bedzie to :) U nas spacerowka kubelkowa i mlody juz teraz ulozony jest w niej idealnie. Mysle ze za jakies dwa miesiace bedzie mozna sie przesiasc.

Zdrowka zycze chorujacym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 09:35

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie majówka to czas gdzie sama jestem z dziećmi w domu więc super. Dodatkowo obiad trzeba zrobić na 13 bo syn musi przecież zjesc o normalnej godzinie.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj pojechaliśmy do teściów i jak na złość auto nam się zepsuło dobrze że 3km przed metą. To szwagier przyjechał po nas.
    Potem całe popołudnie spędzone na naprawie w garażu. Dodatkowo w drodze powrotnej młoda tak płakała że zamiast 1.15 jechaliśmy 2.5 godziny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 09:49

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • stere Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj... u nas majowki nie ma w ogole... za to starszy syn dwa tygodnie wiosennych wakacji w domu bo ma zlamany palec prawej reki i ani nie pojdzie na polkolonie pilkarskie ani tenisowe. Siedzimy wiec sobie razem, chodzimy na spacery, ogladamy wieczorami mecze pikarskie. Pogoda ladna ale nie upalna wiec jest git

• Polaj Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stare to nie zazdroszczę jest co robić z dwójka. Ale Twój to już taki starszy chłopak jest czy cos pokrecilam.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój jak był chory to oglądaliśmy także mecze oraz żużel. On jest mega ranem piłki a jak na trening nie może pójść to jest olbrzymia tragedia. (Treningi ma 2 razy w tygodniu)

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • stere Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj ... starszy juz starszy -11 lat skonczone... u nas pilka 3-4 razy w tygodniu od kilku lat wiec te przymusowe wakacje potrzebne..

Polaj lubi tę wiadomość

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, dziewczyny, liczyłam na to, że chociaż Wy się dobrze bawicie...

Ja jednak dziś idę z młodym do pediatry na osłuchanie, będę spokojniejsza. I zapytam od razu czy możemy się z nim gdzieś wypuścić na 2 dni, czy raczej siedzenie w domu.

Tym co z chorowitkami siedza w domu życzę zdrowia, a tym co nie ma mają innej mozliwości, cierpliwości i mało stresów ;)

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, że piszecie o promocjach, ja właśnie muszę skompletować całą letnią garderobę dla obojga, bo 14.05 ruszamy na wakacje :D Dziś przyszła dla młodej walizka-jeździk Trunki - już widzę jak się ucieszy jak wróci z przedszkola. My majówkę spędzamy na miejscu z racji zbliżającego się urlopu. Życzę Wam wszystkim dużo zdrówka!

Mania1085, Greetta lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stere przepraszam ale nie pamiętam - Ty mieszkasz za granicą? Jak zamawiasz z primarka?

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelova... z Primarka nie mam mozliwosci zamowienia z neta... do tego sklepu musze pofatygowac sie sama i to najbardziej boli, musze podjechac do galerii handlowej bo tam mam najblizej a bardzo tego nie lubie bo te galerie to nie takie piekniutkie jak w Polsce a stare smierdzace budynki :) przynajmniej w takich przyszlo mi kupowac ( za zakupami nie przepadam wiec nie zwiedzilam za duzo sklepow z ubraniami)
    ...mieszkam w Holandii...
    Z H&M moge kupic przez neta i z mojej kochaniusiej Hemy - maja tam slodziutkie ubranka

• Karmelova Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już teraz rozumiem :-) w primarku czasami są bardzo fajne rzeczy i w dobrych cenach ale w Polsce nie ma sklepów stacjonarnych ani możliwości zamówienia on-line.
    I nie spodziewałam się że w Holandii takie marne te galerie. A niby zachód taki nowoczesny ;-)

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelova...bo jak u nas byly rzeczy na kartki to tutaj budowano galerie tylko teraz to starocie, przynajmniej blisko mnie a w Polsce to wszystko nowe budownictwo...
    ...no i oczywiscie tesknie za pasztecikami w kazdej galerii bo ja ze Szczecina a u nas paszteciki to podstawa... za to teraz mam pyszne frytki i wafle z kermelem...
    W Primarku sa dosyc tanie rzeczy i trafiaja sie niektore naprawde fajne, nie tylko dla dzieci i tez zaluje ze przez neta nie mozna zamawiac

Siedze sobie i przegladam tutejsze blogi kulinarne coby sie zainspirowac obiadowo - znalazlam fajna zupe z pieczonych pomidorow i baklazana

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 16:13

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczerze mówiąc średnio lubię Primarka. Jak byłam ostatnio w delegacji z Londynie i Berlinie to kupiłam parę rzeczy, ale generalnie nędza. Były wyjatki, np t-shirty dla mnie albo takie lekkie bluzki- niezniszczalne. Ale dla męża czy Ali to rzeczy poszły na śmietnik po paru użyciach...

Ja poszłam jednak z młodym do lekarza. Wszystko ok i nawet gardło już zaleczone, a ten kaszel to przez spływajacy katar. Możemy chodzic normalnie na spacery wiec jutro jedziemy na wieś ;).

Mania1085 lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali... bo nie wszystko jest fajne ale jest tanio i np takie pajace do spania ktore posluza na miesiac czy dwa to w sam raz... poza tym moj maz ma kilka t-shirtow i przetrwaly kilka lat a on generalnie bardzo szybko je zuzywa... zalezy co sie kupi...
    ...jesli mam do wyboru t-shirt za 39 euro a w primarku za 3,99 euro a oba posluza ze dwa trzy sezony, to wole ten tanszy, czasami sie trafi lepszy jakosciowo czasami gorszy...
    ...co prawda nie kupuje tam duzo ale zawsze cos mi w reke wpadnie...

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zrobiłam sobie i dzieciom badania krwi.
    Zuzi na alergie plus morfologia i crp.
    Łucji morfologia i crp.

Łucja puściła dzisiaj mega rzyga, chlustała z 5 razy, to od kataru, wylazło chyba wszystko co tam miała.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja majowka u rodzicow a mąż w pracy ale za 3tyg bierze urlop. Ja najczesciej kupuje w pepco smyk ostatnio kik. Sporo mam po synu. A że są z rego samego miesiąca to wszystkie rzeczy są dobre. Starszemu też kupuje w prpco bo on tak szybko niszcxy wsystko ze jestem przerażona. Ma totalnie wylane na ubrania. Ostatnio zajechał nowe buty ktore miału, uwaga, 2 dni. W związku z tym kupuje mu rzeczy tanie. Ma kilka wyjściowych i tyle. A kubuż odziefziczył po bracie. Tetaz dokupuję głównie body z kr rekawem i szukam bluzy ale bez kaptura

• Mania1085 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja majówkę niestety spędzam w domu :( Mój mąz niby ma wolne, ale ma taką prace, że musi dłubać przed kompem...
    Generalnie z wyjazdami u nas ciężko. Zawsze sporo podróżowaliśmy, ale w 2016 roku zawiesiliśmy wszystkie wojaże, ponieważ nasz kotek jest bardzo chory. Mimo dość młodego wieku ma przewlekłą niewydolność nerek. Od podad półtora roku podajemy mu w domu kroplówki, prawie codziennie. Generalnie nie ma opcji, żeby ktoś z nim został podczas naszej nieobecności. Mimo, iż to są kroplówki podskórne i cały zabieg trwa ok 5 min max...to ja się tego uczyłam ok. 2 miesięcy pod okiem weterynarza. Jak byłam w szpitalu to pani weterynarz przychodziła do domu, żeby razem z mężem podać kroplówkę. Generalnie są potrzebne 2 osoby do tego, bo jedna musi trzymać naszego zwierza.
    Myślałam, żeby może męża zostawić w domu z kotem i polecieć gdzieś z córką z siostrą na tydzień za granicę...ale jednak bałabym się. Zawsze z mężem mi raźniej.

ktosiowa lubi tę wiadomość

w5wqvut1rkxwljzl.png
‹‹ 1246 1247 1248 1249 1250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ