X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • calza Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 02:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Dzisiaj sie wybrałam z młodym do galerii - strasznie cięzko jest dostać body z kr rekawem ale rozpinene i w normalnej cenie. Bo faktycznie widziałam takie ale za 40zł wiec to dla mnie za drogo.
    W ogóle załamałam się bo takie drogie te dziecięce ubranka że szok!

Kupowałam w C&A po 15zł sztuka, ubranka dla dzieci mają w dobrych cenach i bardzo dobrej jakości :)

mjvyi09k1yghelay.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Kiabi tez są dość tanie ubranka - w trojmiescie jest w auchan w Gdańsku.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małżowinka dzięki. Też już myślałam na śpiocha ją wynosić ale jak skoro ją budzi byle pierdnięcie :/
    Nie ma co podziwiać, pomijając fakt że muszę odbierać starszą z przedszkola to przecież ten wrzaskun musi się wietrzyć!
    Z Zuzią spędzałam przy ładnej pogodzie całe dnie na zewnątrz a teraz jak jest dzień bez przedszkola to biedna kisi siębw domu przez tego wrzaskuna.

• Mania1085 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ubranka kupuje głównie on-line, czasami w smyku są takie mega przeceny...ostatnio kupiłam 6 pajaców za 90 pln, wszystkie rozpinane od szyi po nogi:)

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najwięcej ubranek kupuję w lidlu.
    W drugiej kolejności w pepco.
    Czasem w kiku, 5.10.15 i w szmateksach. :)

• annaki Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie zapominalskiej matce jak rozszerzać tą dietę :D. Tzn moja dostała trochę jabłka ale tak bardziej na spróbowanie a teraz tak mam marchew i co 3 dni dawać po łyżeczce dwóch później co ziemniak,dynia? Też taka ilość czy jak? I.kiedy więcej tak.zeby zastąpić posiłek?. Serio mam dziury w mózgu...starszej dawałam jak miała 3.5 miesiąca ale.jak nie pamiętam...

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki... ja bede sie tym kierowala przy rozszerzaniu diety...

https://www.hafija.pl/2014/05/rozszerzanie-diety-dzieci-zrob-to-dobrze.html

...ale to po skonczonym 6 m.z czyli jakos na poczatku sierpnia... i nawet sie ciesze bo wtedy sa nowe warzywa, chwile potem zaczna sie jesienne owoce...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 14:01

Gosiak, Karmelova, BlackCatNorL lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry artykuł. Ja jeszcze polecam: http://malgorzatajackowska.com/2015/03/16/czym-sie-rozni-cztery-od-szesciu-czyli-o-tym-kiedy-rozszerzac-diete-niemowlecia/

Karmelova, BlackCatNorL lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana no właśnie starsza mm pije do dziś. Tzn rano nie wiele bo 150ml tak w sumie jako taki pierwszy posiłek a to dlatego że ona przed przedszkolem nic nie chce jeść, w domu wypije mm i w przedszkolu już je śniadanie normalne, mleka krowiego tzn ala krowiego z kartonu czy żadnych roślinnych nie chce,kaszek żadnych też nie jadła bo miała zawsze odruch wymiotny a czasem po.prostu zwracala no nie lubi więc nie zmuszam, czasem zje płatki z mlekiem ale to bardzo rzadko. Ja kupuje mm takie 2+

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana ona jeszcze czasem pije z butli ;), tak wiem duża nie powinna itp itd ale pije no trudno, czasem z kubka a czasem chce butlę więc mam jedną. Do 18 pić nie będzie chyba ;).

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana hehe dobre dobre nie pomyślałam o tym :D

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Czy ktoras z was przeskoczyla na spacerowke na płasko, moja gadola nie ma w budzie przewiewu.. Ogólnie bym inny woz dla mlodej kupila.:-/

No właśnie mnie też to ciekawi, bo nasza gondola nie jest mała, a jak Dawid rozprostuje nóżki, to ma już tylko trochę miejsca. Widziałam o wiele mniejsze dzieci od niego siedzące w spacerówce, ale na pewno były starsze. Dziś teściowa mnie uświadomiła, że Dawid wygląda na pół roku.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zmienię wóz jak młoda usiądzie chyba że nie będzie się mieściła to szybciej. A że teraz ma 4 miesiące i 73cm to ma jeszcze zapas 7 cm to trochę mało. Moja gondola była jedną z większych dostępnych w 2012 roku. Dość że długa to jeszcze szeroka.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Czy ktoras z was przeskoczyla na spacerowke na płasko, moja gadola nie ma w budzie przewiewu.. Ogólnie bym inny woz dla mlodej kupila.:-/

Ja wczoraj.
    Liczyłam na to że może to pomoże na jej wrzaski....

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Tez mam dylemat co do rozszerzenia diety,wszędzie info co do kp..
    Dzieci karmione mm mają chyba taki sam układ pokarmowy co kp ;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rozszerzania diety to każda mama robi jak uważa ale trzeba zaznaczyć że wytyczne WHO są takie, że dietę rozszerzamy po skończonym 6 miesiącu życia dziecka. I bez różnicy czy dziecko karmione jest piersią czy butelką :-)

Gosiak, stere, BlackCatNorL lubią tę wiadomość

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale te wytyczne się zmieniają bo jeszcze przy Zuzi było tak że przy mm rozszerzanie diety po 4 miesiącu a przy kp po 6.

Też uważam że każdy robi jak uważa. Zresztą rozszerzanie diety to nie jest dla mnie temat do głębokich przemyśleń i gorących dyskusji, jak dla mnie te parę łyżeczek warzywa czy owocu to naprawdę żadna rewelacja. ;)

ana167, annaki lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Nie chodzi mi o czas tylko jak.bo wszedzie piers na żądanie a butelke jak mi zje na zadanie to nic wiecej nie wszamie..ot taka roznica.

Edit nie było tematu.
    Ale pierś jak zje na żądanie to tak samo się naje - początki to jest raczej poznawanie smaków, nauka brania do buzi. Ok, ja mówię o BLW - jak się karmi papkami to pewnie inaczej. To myślę, że można dać połowę butli, potem kilka łyżeczek jedzonka + ew. dopoić mlekiem po jedzeniu. Tak bym robiła.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam wytyczne who mam akurat głęboko gdzieś, tam jak zawieje wiatr takie są zmiany co rusz, to tak jak z masłem i margaryną najpierw masło złe be trujące trzeba jeść margarynę na tony, później tylko masło bo margaryna be i to samo jest z wytycznymi who, nie oni mi urodzili dziecko i nie oni wychowają więc nie będę nawet patrzeć co piszą i zalecają dla mnie nie są żadnym punktem odniesienia, bardziej zaufam innej matce. Ja znam swoje dziecko, mam swoje wytyczne :P. Chodziło mi tylko o to jak mniej więcej a nie kiedy zacząć ;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki... jesli chcesz zeby mleko nadal bylo podstawowym pozywieniem to mysle ze po karmieniu mlekiem warto odczekac z poltorej godzinki lub wiecej i podac cos nowego... jesli chcesz zastapic posilek mleczny to podawac trzeba kazdego dnia wiecej nowosci a mleka przed posilkiem stalym mniej...

...jesli chce sie zastapic mleko posilkami stalymi to sloiczki sa ok ale jesli maja to byc tylko przekaski to chyba bardziej oplacalne bedzie robienie tych przekasek samemu...

...to chyba wlasnie najlepiej samemu zobaczyc jak sie wlasne dziecko zachowuje, jaki odstep czasu po podanym mleku jest dla niego najlepszy...

annaki lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
‹‹ 1244 1245 1246 1247 1248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ