X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megiiii wrote:
    Dziewczyny podobno to normalne, że znamiona w ciąży ciemnieją i tworzą się nowe. Nawet niektóre kobiety mają plamy na twarzy, ale te akurat powinny zblednąć po porodzie. Bałam się tego, bo ja po opalaniu w solarium za nastolatki miałam takie plamki (człowiek był głupi, ale wtedy nie mówiło się o szkodliwości solarium). Na szczęście zrobiła się tylko jedna mała.

Ja też mam kilka ciemniejszych pieprzyków, a też kontroluję skórę, bo miałam już kilka usuwanych. Bubu nie stresuj się na zapas, ale wiadomo, warto sprawdzić :)
    Jak będzie jakieś podejrzenie, to usuną i tyle. Jak u mnie ;)

Właśnie, a jak to jest z tym usuwaniem? Dostajesz skierowanie do chirurga i on wycina? To się robi na poczekaniu czy trzeba może specjalnie się do szpitala wybrać czy coś takiego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 15:46

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do spania to nasza najpierw spała w rożku, później owinięta kocykiem, bo na śpiworek była za mała. Teraz na śpiworek już za duża i śpi pod kołderką. Nie znam się na tych bambusowych kołdrach, generalnie za wiele o tym nie słyszałam i chętnie się dowiem o co kaman :)

A ja dziś spędziłam spoko poranek. Mężu środy ma wolne więc poszliśmy z rana na kawkę i herbatkę z małym spacerem. Od razu mam więcej energii :)

Sylwia odkryłam kolejną fajną miejscówkę w centrum, obok Pomnika Harcerza. Jest całkiem spoko kawiarnia ze stolikami na zewnątrz. Mało ludzi i spokojnie tez można nakarmić.

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi ja gastro mam w piątek, zapisałam się bo ostatnio czuję jakąś kluchę w gardle...i wolę to sprawdzić. Ale ja jestem zaprawiona w boju miałam już jedna gastroskopię i dwa razy kolonoskopię :P Z tym, że to drugie badanie w znieczuleniu dożylnym...

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu na spokojnie, mi dermatolog powiedziała, że często te znamiona wyglądające na dziwne i niebezpieczne w cale takie nie są i odwrotnie. Takż ena spokojnie lekarz Cię obejrzy.

Bubu93 lubi tę wiadomość

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas młodociana w cieplejsze dni śpi pod otulaczem bambusowym. Sprawdza się też na spacerze.
    Mamy taki https://www.lamillou.com/shop/otulacz-bambusowy-110x140cm/bambusowy-otulacz-mgielka-fringe-king-size-paradise , widziałam, że ceny kołderek bambusowych mają podobne. Malutka bardzo się lubi do tego przytulać :) Jeśli ktoś się zakocha w którymś ze wzorów, że cena nie będzie jakoś bardzo odstraszająca (tak jak np ja), to radzę poszukać tych produktów na innych stronach. Ja kupiłam 10% taniej.

A tak z innej beczki. Jak się czeszecie, to też macie wrażenie, że lada dzień będziecie łyse? Ja zostawiam chyba połowę włosów na szczotce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 15:59

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu93 wrote:
    Właśnie, a jak to jest z tym usuwaniem? Dostajesz skierowanie do chirurga i on wycina? To się robi na poczekaniu czy trzeba może specjalnie się do szpitala wybrać czy coś takiego?

Bubu tak. Dostajesz skierowanie od dermatologa i z tym skierowaniem do chirurga. U mnie była najpierw konsultacja z chirurgiem, a on obejrzał znamię i wyznaczył termin usunięcia. Zazwyczaj usuwał u siebie w gabinecie. To prosty i szybki zabieg.

Bubu93 lubi tę wiadomość

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania super to bedzie gdzie chodzic.

Kubuś śpi pod kocykiem. Tak jak starszy brat uwielbia sie przytulać do miękkich rzeczy. Przytula sie też do pieluszki z którą spałam.
    Dzisiaj Kuba robi okropne kupy. Najpierw dlugo nie mógł potem zrobił okropną zieloną na pół pleców a teraz galaretowatą pomarańczową

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska, i jak? gotowa na spotkanie?

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też już po chrzcinach, Iza była cudowna, ale dobrze że już mamy to za sobą

Krokodylica lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oublier wrote:
    A tak z innej beczki. Jak się czeszecie, to też macie wrażenie, że lada dzień będziecie łyse? Ja zostawiam chyba połowę włosów na szczotce.

Mi leci więcej ale przeciez przez całą ciaze nie wypadały. Najbardziej to zaczęły wpadać po podcięciu końcówek.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    My też już po chrzcinach, Iza była cudowna, ale dobrze że już mamy to za sobą

Przepraszam że nie odpisałam na wiadomość, naprawdę nie miałam do tego głowy.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oublier mi włosy wychodzą garściami; jak po jakiejś chemii, trzeba to zobaczyć żeby uwierzyć. Też się dziwię że nie jestem jeszcze łysa.

• Vilu Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie codziennie jedna garść przy myciu i druga przy rozczesywaniu. Ciągle mam schizy, że się młodej któryś zawinie wokół paluszka. Ciągle jej też wyciągam z buzi, mimo że już w ogóle przestałam je rozpuszczać, a wczoraj znalazłam dwa w pieluszce. Masakra.

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi włosy nie wypadają w ogóle, przy córce też nie wypadały. Ciekawa jestem od czego to zależy...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie przestałam się czesać, bo mam dość zbierania wlosow ze wszystkiego :D

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Maruder Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja moje garsciami zbieram z podłogii... Do tego ciągle mam nadczynność polekową tarczycy, a mimo to waga nadal stoi :( Co będzie jak w końcu unormuje dawki leków...

relgi09kotjuarzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Mi włosy nie wypadają w ogóle, przy córce też nie wypadały. Ciekawa jestem od czego to zależy...
    Przy kp to osłabienie organizmu. Mały ssak wysysa wszystko i dlatego najczesciej kolo 4 miesiaca wypadaja wlosy. Pfzy Grzesiu wyciągałam garściami ake miałam długie. Tetaz wypadają ale w granicach normy.

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, Sylwia. Zastanawiam się tylko od czego to zależy, że mi nie wypadają w ogóle...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ta suplementacja którą bierzesz jest wystarczająca albo masz nadwyżki w organiźmie :-)

• Mania1085 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Wiem, Sylwia. Zastanawiam się tylko od czego to zależy, że mi nie wypadają w ogóle...

mi chyba też nie, normalnie jak przed ciążą...może dieta? witaminy?

Gosiak lubi tę wiadomość

w5wqvut1rkxwljzl.png
‹‹ 1252 1253 1254 1255 1256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ