Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Megiiii wrote:Dziewczyny podobno to normalne, że znamiona w ciąży ciemnieją i tworzą się nowe. Nawet niektóre kobiety mają plamy na twarzy, ale te akurat powinny zblednąć po porodzie. Bałam się tego, bo ja po opalaniu w solarium za nastolatki miałam takie plamki (człowiek był głupi, ale wtedy nie mówiło się o szkodliwości solarium). Na szczęście zrobiła się tylko jedna mała.
Ja też mam kilka ciemniejszych pieprzyków, a też kontroluję skórę, bo miałam już kilka usuwanych. Bubu nie stresuj się na zapas, ale wiadomo, warto sprawdzić
Jak będzie jakieś podejrzenie, to usuną i tyle. Jak u mnie
Właśnie, a jak to jest z tym usuwaniem? Dostajesz skierowanie do chirurga i on wycina? To się robi na poczekaniu czy trzeba może specjalnie się do szpitala wybrać czy coś takiego?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 15:46
-
Co do spania to nasza najpierw spała w rożku, później owinięta kocykiem, bo na śpiworek była za mała. Teraz na śpiworek już za duża i śpi pod kołderką. Nie znam się na tych bambusowych kołdrach, generalnie za wiele o tym nie słyszałam i chętnie się dowiem o co kaman
A ja dziś spędziłam spoko poranek. Mężu środy ma wolne więc poszliśmy z rana na kawkę i herbatkę z małym spacerem. Od razu mam więcej energii
Sylwia odkryłam kolejną fajną miejscówkę w centrum, obok Pomnika Harcerza. Jest całkiem spoko kawiarnia ze stolikami na zewnątrz. Mało ludzi i spokojnie tez można nakarmić. -
U nas młodociana w cieplejsze dni śpi pod otulaczem bambusowym. Sprawdza się też na spacerze.
Mamy taki https://www.lamillou.com/shop/otulacz-bambusowy-110x140cm/bambusowy-otulacz-mgielka-fringe-king-size-paradise , widziałam, że ceny kołderek bambusowych mają podobne. Malutka bardzo się lubi do tego przytulać Jeśli ktoś się zakocha w którymś ze wzorów, że cena nie będzie jakoś bardzo odstraszająca (tak jak np ja), to radzę poszukać tych produktów na innych stronach. Ja kupiłam 10% taniej.
A tak z innej beczki. Jak się czeszecie, to też macie wrażenie, że lada dzień będziecie łyse? Ja zostawiam chyba połowę włosów na szczotce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 15:59
-
Bubu93 wrote:Właśnie, a jak to jest z tym usuwaniem? Dostajesz skierowanie do chirurga i on wycina? To się robi na poczekaniu czy trzeba może specjalnie się do szpitala wybrać czy coś takiego?
Bubu tak. Dostajesz skierowanie od dermatologa i z tym skierowaniem do chirurga. U mnie była najpierw konsultacja z chirurgiem, a on obejrzał znamię i wyznaczył termin usunięcia. Zazwyczaj usuwał u siebie w gabinecie. To prosty i szybki zabieg.Bubu93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMania super to bedzie gdzie chodzic.
Kubuś śpi pod kocykiem. Tak jak starszy brat uwielbia sie przytulać do miękkich rzeczy. Przytula sie też do pieluszki z którą spałam.
Dzisiaj Kuba robi okropne kupy. Najpierw dlugo nie mógł potem zrobił okropną zieloną na pół pleców a teraz galaretowatą pomarańczową -
Oublier wrote:A tak z innej beczki. Jak się czeszecie, to też macie wrażenie, że lada dzień będziecie łyse? Ja zostawiam chyba połowę włosów na szczotce.
Mi leci więcej ale przeciez przez całą ciaze nie wypadały. Najbardziej to zaczęły wpadać po podcięciu końcówek.Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
U mnie codziennie jedna garść przy myciu i druga przy rozczesywaniu. Ciągle mam schizy, że się młodej któryś zawinie wokół paluszka. Ciągle jej też wyciągam z buzi, mimo że już w ogóle przestałam je rozpuszczać, a wczoraj znalazłam dwa w pieluszce. Masakra.
-
nick nieaktualnyGosiak wrote:Mi włosy nie wypadają w ogóle, przy córce też nie wypadały. Ciekawa jestem od czego to zależy...
-
nick nieaktualny