X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stere a powiedz mi jak to jest z badaniem sxyjki. Bo rano jest w innym położeniu wieczorem w innym i już sama nie wiem jak jest. Po 2 porodach nie mierze czy otwarta czy nie bo mam wrażenie że cały czas otwarta. Ja npr stosowałam jako antykoncepcje i dawalo rade ale przed ciążami. Teraz połowy już nie pamiętam

• mała_ruda Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały jest na mieszanym. 2-3 razy na dobę mm reszta cycem.

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia... szyjki nie badalam, jedynie sluz i temperature... mialam tez zawsze bol owulacyjny i wszystko sie potwierdzalo gdy robilam testy owulacyjne... dla mnie najwazniejsza byla wlasnie owulacja i chwile przed owulacja wiec poprzestawalam na tym co umialam u siebie zbadac i bylo miarodajne...

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Stere a powiedz mi jak to jest z badaniem sxyjki. Bo rano jest w innym położeniu wieczorem w innym i już sama nie wiem jak jest. Po 2 porodach nie mierze czy otwarta czy nie bo mam wrażenie że cały czas otwarta. Ja npr stosowałam jako antykoncepcje i dawalo rade ale przed ciążami. Teraz połowy już nie pamiętam
    Chyba chodzi o to żeby badac codziennie mniej więcej o tej samej porze, ja sprawdzalam wieczorem przy kapieli, teraz pp porodzie tez mam wrażenie ze szyjka otwarta

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale musi być godzina taka sama czy wystarczy np wieczorem?

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małżowinka wrote:
    Mamusie starszaków jakie macie doświadczenia jeśli chodzi o coś na podłogę do przewalania się/siedzenia/zabawy? Lepsza jest piankowa mata czy klasyczny dywan?

Puzzle piankowe :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam puzle piankowe ale wkurzaja mnie bo sa upierdliwe z tymi.małymi elementami do układania. Ja mam zwierzątka. Teraz zamówiłam mate piankową gr 1cm. Jutro przyjdzie kurierem to dam.znać co i jak

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dywanu nie polecam ze wzgledow higienicznych. Mate piankowa czy pizzle wrzucasz pod prysznic i myjesz w razie co

• makasa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też polecam puzzle piankowe.My mamy jeszcze po pierwszej córce.Ma już prawie 4 lata a dalej się nimi bawi.Nawet dziś prosiła aby ułożyć z nią domek.Jak była malutka to bawiła się na nich.Miękko i ciepło było w pupke.

Mama Ali podziwiam was ze dajecie radę.W sumie wyjścia innego nie ma.Trzymam mocno kciuki aby Ala szybko wyzdrowiala.A jak synek?Nie marudzi w nocy bez mamusi?

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, nie trzymalam sie sztywnej godziny, ale wtedy rytm dnia byl u mnie staly wiec może odchylenie bylo w granicach 2h

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja też stosowałam starając się o dziecko. Szyjkę badałam codziennie wieczorem. Do tego temperatura i śluz.
    Najlepiej badać szyjkę o tej samej porze, bo w ciągu dnia szyjka zmienia położenie.
    Czytałam też, że po paru porodach może być lekko otwarta przez dłuższy czas, ale nie wiem na ile to prawda. Od porodu nie sprawdzałam. A okresu jeszcze nie miałam. No i właśnie jak pisze małżowinka po porodzie może być z tym różnie. Zwłaszcza jak się karmi, hormony robią swoje.

U nas tej nocy z zaśnięciem dalej był problem. Dawid po odłożeniu znowu mega machał rączkami i płakał. I tak kilka razy. W końcu wzięłam go do naszego łóżka , tam nakarmiłam i jak usnął, to jeszcze się przebudzał i zerkał, czy jestem. Musiałam potrzymać go za rączkę :) Ja już mocno przysnął, to dopiero przełożyliśmy go do łóżeczka. Jakoś ostatnio musi mieć mnie ciągle przy sobie, żeby zasnąć. Jak się oddalam, to ryk. Chyba ma jakieś koszmary, bo zrywa się z płaczem jak przyśnie nawet przy cycu.
    A u nas dzisiaj odpukać spokojnie. Nawet maluch przespał wyprawę do Katowic na moją gastro. Zabraliśmy go ze sobą, bo ostatnio wisi na cycu i tylko tak można go uspokoić.
    Dopiero jak już wracaliśmy, to rozpłakał się mega w tramwaju, bo był już mega głodny po spanku. Wysiedliśmy koło Carrefoura i poszliśmy do pokoju matki z dzieckiem :) Dobrze, że zrobili coś takiego. Dziś u nas np. mega wiało i nie chciałam wyciągać go rozespanego i karmić gdzieś na ławce.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy puzzle piankowe i są super do przewalania się po nich, dla mnie plus za to że można je szybko i łatwo umyć
    Właśnie zamówiłam pałąk na fotelik, ciekawa jestem jak zareaguje :) dziś spróbowaliśmy wyjąć wkładkę niemowlęcą, włożyliśmy dziecko i... włożyliśmy wkładkę z powrotem, nie widzę żeby z wkładką było jej niewygodnie, pasy są na dobrym miejscu, głowa nie wystaje, jeszcze trochę z tym pojeździ, nie wiem czy ona taka mała czy co

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja te puzzle kupiłam w smyku ale wkurzajace sa bo wypadają te elementy ze srodka.
    Ze śluzem jrst masakra bo jest tak różny że nic z tego nie wynika. Jedyne co to skok temperatur jest jasny

stere lubi tę wiadomość

• Vilu Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:
    Vilu czy u Ciebie skok 14-19tygodnia był koszmarny? Pytam, bo u nas się chyba zaczęło... aż mi słabo, bo mężu na wyjazdach, a na sama w domu wojować muszę. Nawet ciężko po zakupy wyjść czy na spacer, przy ostatnim skoku zamaeislam on-line...

Na razie nie jest źle. Gorzej zasypia, bo ciagle chce się turlać, trochę więcej marudzi i krzyczy, i ciagle by jadła. Ale dzisiaj np przespała 3 godziny w samochodzie, godzinę w wózku i o 20 odpadła zupełnie. Najtrudniejsze sa wieczory kiedy strasznie chce jeszcze coś porobić, ale oczy się zamykaja, wtedy jest wycie, wkładam na godzinę do chusty i zasypia.

wff2tv73b0vlt43s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nie wiem co jest. Kubuś od zeszłego czwRtku robi kupy co 2 dni. Nagle. Wcześniej robił min. 4 dziennie i od zeszłego tyg są brzydkie brąxowe i rzadkie. W piatek na szczepieniu umowlam pediatrze o brzydkich kupach to mowila ze moze od upału. No ale dzisiaj ti była wyjatkowo brzydka.... buźke ma ładną bez wysypki. Przy kupach straszliwie sie nie męczy ale jest troche bardziej niespokojny.
    U mnie znowu problem z wypływem pokarmu i jest go troche mniej...

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wprawdzie wzięłam wkładke ale zastanawiam się czy jej nie włożyć znowu bo mam wrażenie że główka lata na wszystkie strony. Wydaje mi się,że to chyba nie jest bezpieczne. Ile ważą wasze dzieciaczki że jeździcie bez?

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, też miałam takie wrażenie że ona tam cała lata i dlatego wsadziliśmy z powrotem wkładkę. Ważyłam ją wczoraj i ma około 6200

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • calza Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu dzięki! Czyli jest nadzieja, że nie będzie tak koszmarnie jak w 11-12 tygodniu.

Paula mój Filip waży 6400g, ale z wkładką mu niewygodnie. Podkładem pod główkę pieluszkę bambusową i jest ok, motylek jest za duży niestety.

mjvyi09k1yghelay.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruno jezdzi juz bez wkladki do fotelika, wazy okolo 7 kg. Mysle ze to zalezy tez od firmy produkujacej foteliki, no u nas juz raczej mlodemu bylo niewygodnie

Zauwazylam tez ze moje dziecko denerwuje sie czasami gdy poswieca mu sie duzo uwagi lub nosi na rekach a gdy syna odloze pod karuzelke to sie uspokaja i dluzszy czas bawi sie sam

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja waży około 7700 i dodatkowo jest długa.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
‹‹ 1259 1260 1261 1262 1263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ