X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u nas hitem jest flaming z fisher price w szoku jestem jak mała się nim bawi.
    Planuję kupić łuk podróżny, jakie jeszcze zabawki polecacie? Może coś mi w oko wpadnie. Na razie pianinko nie zdaje egzaminu :( możee jeszcze za wcześnie albo uwagę przyciąga karuzelka

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś pisała że jej dziecko podziwia lampy, moja też tak ma, jak jest w nowym pomieszczeniu to podziwia lampy, w kościele nie wiedziała już na co patrzeć tyle ciekawych rzeczy było, a na spacerze podziwia drzewa a raczej gałęzie na tle nieba

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • makasa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas konik z lamaze i grzechotka z pepco:)

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moją fascynują ... liście poruszane przez wiatr :):):) A z zabawek to najbardziej interesują ją ... metki haha Mój syn miał identycznie! Choćby nie wiem jak kolorowa była zabawka, mała w pierwszej kolejności poluje na białą metkę z napisami :)

• małżowinka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na tapecie jest gryzak matchstick monkey, latwo zlapac i mozna ciumkac z kazdej strony, ostatnio nawet nie ma ryku na spacerze jak ma swoja malpke, większość gryzakow jak dla mnie jest nieporeczna

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kubuś uwielbia pluszowe miśki na gumce i grzechoczące - zabawka do wózka ale ja wieszam pomiedzy szczebelkami łóżeczka i pkuszowy niebieski hipopotam do zawieszania. Obie zabawki chyba z canpola za małe pieniafze. Mój swiatla też lubi. Generalnie duzo kolorowego. A w nowych miejscach ma oczy wieksze od głowy :-)

• Megiiii Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U naszego coś się przestawiło i nie zasypia już tak jak wcześniej. Od tego ostatniego marudzenia po odłożeniu do łóżeczka mocno macha rączkami na wszystkie strony i zaczyna marudzić. Nie wiem czemu. Wczoraj zasnął po 1 w nocy. Kilka razy go odkładałam.

Ma ulubioną zabawkę kota.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja dla odmiany kolorowe pieluszki to numer jeden. Na drugim miejscu natomiast są samochody starszego brata oczywiście dajemy jej te większe chociaż sama poluje na resoraki.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w sumie numerem jeden są butelki z wodą/po wodzie ;) ale jesli chodzi o zabawki dla niej to jednak gryzak

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie starszaków jakie macie doświadczenia jeśli chodzi o coś na podłogę do przewalania się/siedzenia/zabawy? Lepsza jest piankowa mata czy klasyczny dywan?

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zabawek my mamy bardzo fajny pałąk tiny love, do wózka, na łóżeczko. jest tam taki fajny hamulec z wiatrakiem. Już od ponad miesiąca codziennie rano ok. 20 min się nim bawi.

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Maruder Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megiiii wrote:
    U naszego coś się przestawiło i nie zasypia już tak jak wcześniej. Od tego ostatniego marudzenia po odłożeniu do łóżeczka mocno macha rączkami na wszystkie strony i zaczyna marudzić. Nie wiem czemu. Wczoraj zasnął po 1 w nocy. Kilka razy go odkładałam.

Ma ulubioną zabawkę kota.

U nas za to odwrotnie i malutka chodzi spać między 29 a 20.

Dziś szczepienie i ciekawa jestem ile córka już wazy bo mi ręce już odpadają ;)

Z zabawek zainteresowanie. Wzbudza zawieszka wibrująca, grzechotka canoola i zwraca sophie. Hit na spacery to łuk z zabawkami tony love.

relgi09kotjuarzp.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w uzyciu karuzelka z projektorem tiny love i zwykla mata z zawieszonymi zabawkami, natomiast jako gryzak sluzy zyrafka Sophie.
    Malzowinka... u nas sprawdzala sie piankowa mata puzzle, a teraz mamy zamiar kupic albo wlasnie piankowe puzzle albo mate piankowa ale taka w calosci, zwijana, ktora mozna przenosic w rozne miejsca w latwy sposob.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 09:29

małżowinka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu czy u Ciebie skok 14-19tygodnia był koszmarny? Pytam, bo u nas się chyba zaczęło... aż mi słabo, bo mężu na wyjazdach, a na sama w domu wojować muszę. Nawet ciężko po zakupy wyjść czy na spacer, przy ostatnim skoku zamaeislam on-line...

mjvyi09k1yghelay.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ciezka noc. Mały obudził sie na jedzenie o 3 z jedzeniem koszmar bo sie rzucał i wrzeszczał, potem ryk o 5 jesc nie chciał uspokoił sie jak wzięłam go do łóżka. Nie wiem o co chodziło cyca nie chciał bujać tdż nie. Może było mu chłodno ale z drugirj str był ciepły...ehhh oczy mi sie zamykają.
    Znowu mam problem z wypływem pokarmu stradznie długo to trwa. Nie wiem czy okres sie zbliża czy co...
    Dziewczyny czy któraś z was stosuje npr?

• małżowinka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosowalam przed ciaza, głównie jednak do starań o dzidziusia. Po porodzie na razie nie mam co bo okresu jeszcze nie dostałam, ale ginekolog ostrzegał, że może by różnie z typowymi objawami płodności, zwłaszcza przy kp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 10:06

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez czas skoku i w sumie nie jest zle. Mlody jest czesciej marudny i czesto przy jedzeniu robi cyrk ale da sie przezyc.

Ja tez stosowalam npr w czasie staran o dziecko a ze trwalo to okolo 3 lat to teraz mi latwo rozpoznac co i jak ale nie stosuje jako metode antykoncepcyjna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 10:06

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Ja z marcówek.na lutówkach nic się nie dzieje więc piszę do Was. Mój syn ma 2 miesiące i od tygodnia ma znacznie rzadziej kupy. Ostatnio zrobił jedna o 6 rano i o 19, a następna za dwa dni o 6 rano. Dzisiaj znowu mijają 2 dni od ostatniej kupy, a ka dalej czekam. Niby normalne, brzuch miękki ale pytanie brzmi czy i kiedy wrócą codzienne kupy?

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_ruda- u nas też zdarzają się co dwa dni i ma raczej rzadkie, choć już jest na słoiczkach. Póki nie ma więcej rzadkich, zaparć i bóli brzuszka to wszystko jest ok ;)

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć styczniówki!

Witam się z zamknięcia w domu...siedzę z córa od piątku, teraz jest już porządnie wysypana, wczoraj chyba był ostatni, największy wysyp. Część krostek już przyschła, ale na całych rękach ma jeszcze bąble. Mąż i syncio póki co mają się dobrze, marzy mi się że jednak nic nie zdązyli złapać przed zsyłką do teściów.

Ja myślę ze u nas tak do środy powinno być w miarę ok. W piatek mamy kontrol u lekarza, liczę na to, że dostaniemy zielone światło do powrotu do życia i sprowadzenia reszty rodziny do domu ;)

Męzu wczoraj podjechał pod blok i tak sobie gadaliśmy, ja na balkonie, on na dole, pokazał mi młodego :D, także tak sobie radzimy z tęsknotkami :D
    Dziś przywiózł mi zakupy, ale też zostawił na dole i zachowalismy wszelkie środki ostrożności zeby było ok :D.

Obawiam się tylko że do piątku zwariuję z Alicją w domu.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
‹‹ 1258 1259 1260 1261 1262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ