X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u nas hitem jest flaming z fisher price w szoku jestem jak mała się nim bawi.
    Planuję kupić łuk podróżny, jakie jeszcze zabawki polecacie? Może coś mi w oko wpadnie. Na razie pianinko nie zdaje egzaminu :( możee jeszcze za wcześnie albo uwagę przyciąga karuzelka

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś pisała że jej dziecko podziwia lampy, moja też tak ma, jak jest w nowym pomieszczeniu to podziwia lampy, w kościele nie wiedziała już na co patrzeć tyle ciekawych rzeczy było, a na spacerze podziwia drzewa a raczej gałęzie na tle nieba

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • makasa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas konik z lamaze i grzechotka z pepco:)

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moją fascynują ... liście poruszane przez wiatr :):):) A z zabawek to najbardziej interesują ją ... metki haha Mój syn miał identycznie! Choćby nie wiem jak kolorowa była zabawka, mała w pierwszej kolejności poluje na białą metkę z napisami :)

• małżowinka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na tapecie jest gryzak matchstick monkey, latwo zlapac i mozna ciumkac z kazdej strony, ostatnio nawet nie ma ryku na spacerze jak ma swoja malpke, większość gryzakow jak dla mnie jest nieporeczna

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kubuś uwielbia pluszowe miśki na gumce i grzechoczące - zabawka do wózka ale ja wieszam pomiedzy szczebelkami łóżeczka i pkuszowy niebieski hipopotam do zawieszania. Obie zabawki chyba z canpola za małe pieniafze. Mój swiatla też lubi. Generalnie duzo kolorowego. A w nowych miejscach ma oczy wieksze od głowy :-)

• Megiiii Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U naszego coś się przestawiło i nie zasypia już tak jak wcześniej. Od tego ostatniego marudzenia po odłożeniu do łóżeczka mocno macha rączkami na wszystkie strony i zaczyna marudzić. Nie wiem czemu. Wczoraj zasnął po 1 w nocy. Kilka razy go odkładałam.

Ma ulubioną zabawkę kota.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja dla odmiany kolorowe pieluszki to numer jeden. Na drugim miejscu natomiast są samochody starszego brata oczywiście dajemy jej te większe chociaż sama poluje na resoraki.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w sumie numerem jeden są butelki z wodą/po wodzie ;) ale jesli chodzi o zabawki dla niej to jednak gryzak

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie starszaków jakie macie doświadczenia jeśli chodzi o coś na podłogę do przewalania się/siedzenia/zabawy? Lepsza jest piankowa mata czy klasyczny dywan?

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zabawek my mamy bardzo fajny pałąk tiny love, do wózka, na łóżeczko. jest tam taki fajny hamulec z wiatrakiem. Już od ponad miesiąca codziennie rano ok. 20 min się nim bawi.

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Maruder Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megiiii wrote:
    U naszego coś się przestawiło i nie zasypia już tak jak wcześniej. Od tego ostatniego marudzenia po odłożeniu do łóżeczka mocno macha rączkami na wszystkie strony i zaczyna marudzić. Nie wiem czemu. Wczoraj zasnął po 1 w nocy. Kilka razy go odkładałam.

Ma ulubioną zabawkę kota.

U nas za to odwrotnie i malutka chodzi spać między 29 a 20.

Dziś szczepienie i ciekawa jestem ile córka już wazy bo mi ręce już odpadają ;)

Z zabawek zainteresowanie. Wzbudza zawieszka wibrująca, grzechotka canoola i zwraca sophie. Hit na spacery to łuk z zabawkami tony love.

relgi09kotjuarzp.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w uzyciu karuzelka z projektorem tiny love i zwykla mata z zawieszonymi zabawkami, natomiast jako gryzak sluzy zyrafka Sophie.
    Malzowinka... u nas sprawdzala sie piankowa mata puzzle, a teraz mamy zamiar kupic albo wlasnie piankowe puzzle albo mate piankowa ale taka w calosci, zwijana, ktora mozna przenosic w rozne miejsca w latwy sposob.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 09:29

małżowinka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu czy u Ciebie skok 14-19tygodnia był koszmarny? Pytam, bo u nas się chyba zaczęło... aż mi słabo, bo mężu na wyjazdach, a na sama w domu wojować muszę. Nawet ciężko po zakupy wyjść czy na spacer, przy ostatnim skoku zamaeislam on-line...

mjvyi09k1yghelay.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ciezka noc. Mały obudził sie na jedzenie o 3 z jedzeniem koszmar bo sie rzucał i wrzeszczał, potem ryk o 5 jesc nie chciał uspokoił sie jak wzięłam go do łóżka. Nie wiem o co chodziło cyca nie chciał bujać tdż nie. Może było mu chłodno ale z drugirj str był ciepły...ehhh oczy mi sie zamykają.
    Znowu mam problem z wypływem pokarmu stradznie długo to trwa. Nie wiem czy okres sie zbliża czy co...
    Dziewczyny czy któraś z was stosuje npr?

• małżowinka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosowalam przed ciaza, głównie jednak do starań o dzidziusia. Po porodzie na razie nie mam co bo okresu jeszcze nie dostałam, ale ginekolog ostrzegał, że może by różnie z typowymi objawami płodności, zwłaszcza przy kp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 10:06

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez czas skoku i w sumie nie jest zle. Mlody jest czesciej marudny i czesto przy jedzeniu robi cyrk ale da sie przezyc.

Ja tez stosowalam npr w czasie staran o dziecko a ze trwalo to okolo 3 lat to teraz mi latwo rozpoznac co i jak ale nie stosuje jako metode antykoncepcyjna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 10:06

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Ja z marcówek.na lutówkach nic się nie dzieje więc piszę do Was. Mój syn ma 2 miesiące i od tygodnia ma znacznie rzadziej kupy. Ostatnio zrobił jedna o 6 rano i o 19, a następna za dwa dni o 6 rano. Dzisiaj znowu mijają 2 dni od ostatniej kupy, a ka dalej czekam. Niby normalne, brzuch miękki ale pytanie brzmi czy i kiedy wrócą codzienne kupy?

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_ruda- u nas też zdarzają się co dwa dni i ma raczej rzadkie, choć już jest na słoiczkach. Póki nie ma więcej rzadkich, zaparć i bóli brzuszka to wszystko jest ok ;)

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć styczniówki!

Witam się z zamknięcia w domu...siedzę z córa od piątku, teraz jest już porządnie wysypana, wczoraj chyba był ostatni, największy wysyp. Część krostek już przyschła, ale na całych rękach ma jeszcze bąble. Mąż i syncio póki co mają się dobrze, marzy mi się że jednak nic nie zdązyli złapać przed zsyłką do teściów.

Ja myślę ze u nas tak do środy powinno być w miarę ok. W piatek mamy kontrol u lekarza, liczę na to, że dostaniemy zielone światło do powrotu do życia i sprowadzenia reszty rodziny do domu ;)

Męzu wczoraj podjechał pod blok i tak sobie gadaliśmy, ja na balkonie, on na dole, pokazał mi młodego :D, także tak sobie radzimy z tęsknotkami :D
    Dziś przywiózł mi zakupy, ale też zostawił na dole i zachowalismy wszelkie środki ostrożności zeby było ok :D.

Obawiam się tylko że do piątku zwariuję z Alicją w domu.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
‹‹ 1258 1259 1260 1261 1262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ