X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana, moja Ala baaaardzo długo jadła 120ml. Nigdy nie zjadła 210. Zawsze ważyła mało. Jak miała 8,5 miesiąca ważyła 7800. Wojtek w 4 miesiącu ją prześcignął. Ala nigdy nie konczyła mleka. Zawsze nie dojadała. Do tej pory jest drobna. I znam sporo dziewczynek które własnie jedza mniej i mniej waża ;). Najważniejsze ze dobrze przybiera i jej do wystarcza.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w foteliku bez wklafku juz 1.5 miesiaca. Mata którą kupiłam jest genialna. Dzieciaki uwielbiają ją

Polaj lubi tę wiadomość

• stere Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia... tez myslalam o tej macie ale z Allegro dopiero na wakacje moge kupic a cena tez super.. na razie jest cieplo a w salonie mamy deski wiec w dupke bedzie cieplutko... poza tym jak mlodszy wda sie w starszego to juz za poltora miesiaca moze raczkowac ale na jesien i zime mata bedzie w sam raz

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mam pytanie do dziewczyn po CC. Jak tam Wasze pociążowe brzuszki? Ćwiczycie już mięśnie brzucha czy czekacie? Mi wczoraj chcieli ustąpić miejsce w autobusie, bo myśleli,że jestem w ciąży :( Przybrałam tylko 10kg i myślałam, że łatwiej pójdzie.

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też była duża ciemieniucha i też smarowalam oliwką przed kąpielą i jak zmieklo to czesalam takim pędzlem do farbowania włosów...byl odpowiednio sztywny i wyczesal wszystko jak ta lala. Szczotke mam z włosa koziego i jest tak miękka ze nic nie ściągała

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oublier wrote:
    Hej mam pytanie do dziewczyn po CC. Jak tam Wasze pociążowe brzuszki? Ćwiczycie już mięśnie brzucha czy czekacie? Mi wczoraj chcieli ustąpić miejsce w autobusie, bo myśleli,że jestem w ciąży :( Przybrałam tylko 10kg i myślałam, że łatwiej pójdzie.

Ja przybrałam 15 i miałam ogromny brzuch. Urodziłam w 8 miesiącu, a brzuch jak przenoszony ;)
    Długo był duży i wolno schodził, ale jakoś się tym nie przejmowałam. Wagę już straciłam i wróciłam do przed ciążowej, a dół brzuszka jest jeszcze troszkę większy jak góra (bardziej odstaje). Ale nie jest źle. Myślałam, że będzie gorzej. Karmię piersią, ale mam mega apetyt na słodycze i codziennie coś jem słodkiego (i to nawet sporo). Marzy mi się jeszcze ze 3 kg w dół dla lepszego samopoczucia no i może zejdzie ten dół.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oublier wrote:
    ehh mi też jeszcze zostało.Myślałam że źle nie wyglądam ale ostatnio byłam w sklepie(mialam na sobie sukienkę w której której ciąży chodzlam)i jakiś dziad do mnie ze pani w ciąży...przykro mi się zrobiło szczerze mówiąc.Waze 62 kg i 165 cm.Przed ciążą mialam 54

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kupek to moja robi we wtorki i soboty, lub w poniedziałki i piątki. Nie prezy się, brzuszek nie boli wiec jest oki.
    Na codzień Wika zjada tak 180ml co 4-5 h. Próbowałam dawać jej mniej ale częściej to nie chciała i krzyczała. Najwidoczniej tak jej odpowiada. Z rana zazwyczaj po całej nocy wciąga 210ml. Na v szczepieniu była ważona i wyszło 5820g. Jutro kończy 4 miesiące. Zjadła juz marchewkę co średnio jej weszła. Wczoraj spróbowała dyni. Boże, jak ją wcinala. Nie nadazalam na łyżeczkę nabierać to już machala nogami i się wkurzala ze nie daje. Kaszki niezbyt jej wchodzą.

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj raczej nie zjada duzo na jeden raz. W poniedzialek bylam u kosmetyczki, to nakarmilam syna a mezowi przygotowalam odciagniete mleko 130 ml i mlody zjadl wszystko ale wiecej nie chcial. Za to je czesto.

ktosiowa lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeszcze na dole brzuszek i wałki po bokach. Jak sie ubiore to nie eidać ale na golasa tak śtednio wyglądam i mam cycki wiszące. Dzisiaj przyszła @ wiec z karmieniem tzeźba. Już odkryłam że dzień przed @ najgorszy dzoeń z mozliwych bo cycki jak puste sakiewki i Kuba wkurwiony. Dzsiaj ciut lepiej ale bez szału. Teraz chyba bedzie wiecej mleka oby.

Grześ mi sie rozchorował a w piatek mamy jechac na wesele. Przypadkiem zobaczyłam że ciepłe czoło mam i jak zmietzyłam temp to wyszlo 38.3 i nie było widac nic wczoraj albo nie zauwazyłam . Rano też wyglądał ok i chyba nie był ciepły. Teraz dostał wypieków.... ehhh kurde jak mi sie chłopaki pochorują to sie zachlastam.... i wyjazd stoi pod znakiem zapytania......

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oublier wrote:

Ja w zeszłym tygodniu zaczęłam biegać, ale skończyło się na jednym razie bo musze siedzieć w domu z chorą córą. Ale jak tylko mężu wróci z wygnania to znów zaczynam. Wyczytałam ze same brzuszki bez kardio dają słabe rezultaty.
    Ale jestem zadowolona z tego jak wygladam. W ciągu 3 miesięcy straciłam 7 kg, ostatnio waga spada dużo mniej, ale za to cm ubywa. Mierzę się w pasie i jest coraz mniej :D. Waże 4 kg mniej niż przed ciąża, wiec jak dla mnie ok. Został mi 1 kg do zrzucenia i będzie jak dla mnie waga idealna ;)

Brzucha w zasadzie już nie mam, ale jak ścisnę, to widać że skóra jest luźniejsza, wiec musze wprowadzić regularne bieganie i potem do tego brzuszki. NIestety trochę czuje brzuch jak sie przeforsuje. Np jak za dużo podnoszę córę czy za dużo poćwiczę ( czasem teraz robie jakąś gimnastyke, rozciąganie, brzuszki, ale bardziej z nudów niż jakoś przemyślanie w kwestii spłaszczenia brzucha)

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Ja mam jeszcze na dole brzuszek i wałki po bokach. Jak sie ubiore to nie eidać ale na golasa tak śtednio wyglądam i mam cycki wiszące. Dzisiaj przyszła @ wiec z karmieniem tzeźba. Już odkryłam że dzień przed @ najgorszy dzoeń z mozliwych bo cycki jak puste sakiewki i Kuba wkurwiony. Dzsiaj ciut lepiej ale bez szału. Teraz chyba bedzie wiecej mleka oby.

Grześ mi sie rozchorował a w piatek mamy jechac na wesele. Przypadkiem zobaczyłam że ciepłe czoło mam i jak zmietzyłam temp to wyszlo 38.3 i nie było widac nic wczoraj albo nie zauwazyłam . Rano też wyglądał ok i chyba nie był ciepły. Teraz dostał wypieków.... ehhh kurde jak mi sie chłopaki pochorują to sie zachlastam.... i wyjazd stoi pod znakiem zapytania......

Sylwia, nie chcę Cię straszyć, ale lekarka mówiła ze w trójmieście jest dużo ospy...
    Ala też zaczęła od wypieków na policzkach i temperatury. Potem narzekała ze ja główka boli. A na koniec wyskoczyły 2 krostki na brzuchu. Obejrzyj go dokładnie i zapytaj czy główka boli. Dla mnie to był sygnał bo nigdy się na to nie uskarżała.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineeczkaa wrote:
    Co do kupek to moja robi we wtorki i soboty, lub w poniedziałki i piątki. Nie prezy się, brzuszek nie boli wiec jest oki.
    Na codzień Wika zjada tak 180ml co 4-5 h. Próbowałam dawać jej mniej ale częściej to nie chciała i krzyczała. Najwidoczniej tak jej odpowiada. Z rana zazwyczaj po całej nocy wciąga 210ml. Na v szczepieniu była ważona i wyszło 5820g. Jutro kończy 4 miesiące. Zjadła juz marchewkę co średnio jej weszła. Wczoraj spróbowała dyni. Boże, jak ją wcinala. Nie nadazalam na łyżeczkę nabierać to już machala nogami i się wkurzala ze nie daje. Kaszki niezbyt jej wchodzą.

U nas też marchewka- ble, a dynia była hitem :). Jarzynki też pochłaniał :)

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obejrzałam i ma 2 krostki 1 na szyji a druga na pośladku o wielkosco 0.5mm wiec nie wiem czy to nie zwykły pryszczyk. Ale ma katar i kaszel moze od tego tylko katar ma chyba od miesiaca a kasszel 1.5 tyg. O 16 ide do pediatry i zobaczymyy

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znać po wizycie. U nas niestety zaczęło sie od kataru , lekarka nawet na początku zdiagnozowała zapalenie gardła i dała antybiotyk. Dzień pózniej ja wysypało. Ale trzymam kciuki zeby to nie było TO , bo straszne to cholerstwo

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz sie boje. Ehhh bylam tydz temu z katarem i kaszlem i dr mowila ze wirus lub alergia. Głowa go nie boli ma powiekszone wezly chlonne ehhhh szlag by to trafił

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby nie, choć u nas też były wezły powiekszone. A dzwoniłas do przedszkola czy tam nie było ospy?

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grześ ma zapalenie gardła. Do przedszkola nie chodzi. Kontakt z dziećmi miał w zeszłym tyg chyba

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co kojarzę syn Sylwii nie chodzi do przedszkola?

Ja z Zuzią byłam w poniedziałek u laryngologa i ten katar to od zatok. Dostała leki, za 3 tygodnie kontrola. Testy alergiczne czyste, zero alergii.

MamaAli ale wysyłając córkę do przedszkola chyba liczyłas się z tym że Ala może przynieść wszystko łącznie z ospą?

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Z tego co kojarzę syn Sylwii nie chodzi do przedszkola?

Ja z Zuzią byłam w poniedziałek u laryngologa i ten katar to od zatok. Dostała leki, za 3 tygodnie kontrola. Testy alergiczne czyste, zero alergii.

MamaAli ale wysyłając córkę do przedszkola chyba liczyłas się z tym że Ala może przynieść wszystko łącznie z ospą?

Ale co to za pytanie? Oczywiście że liczyłam się z tym. Mało tego, miałam zrobić małej badanie krwi i sprawdzić czy wysypka w zeszłym roku to była ospa czy coś innego bo miała nie zdiagnozowaną. Nie zdążyłam, bo ciągle jakieś katary itp więc nie mogłam szczepić. Z przedszkola różne rzeczy dzieci mogą przynosić, co nie znaczy że wszystko mi do domu przyciągnie.
    Poza tym najczęściej dziecko przytarga jakieś przeziębienia, choroby zakaźne zdarzaja sie nie tak często.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
‹‹ 1262 1263 1264 1265 1266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ