X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Grześ ma zapalenie gardła. Do przedszkola nie chodzi. Kontakt z dziećmi miał w zeszłym tyg chyba

Sylwia, dobrze w takim razie że to "tylko" zapalenie gardła. Grześ mógł coś w przelocie złapać, najwazniejsze ze wiecie ze to nie ospa.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bede obserwować bo w pt wyjeżdzamy 600km i nie chcialabym niespodzianki

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przesyłam Wam gorące pozdrowienia z Hiszpanii, lot przetrwaliśmy bardzo dobrze. Córka zachwycona, plaża, papugi latające między palmami, mnóstwo placów zabaw. Staś wyjątkowo dobrze się ma. Oby tak dalej. Dzieci padają o 19 a my z tapasami siadamy na balkonie. Tego mi było trzeba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 21:10

ana167, BlackCatNorL, Mama-Ali, Myszk@, Paula_29, Krokodylica, makasa, Greetta, Polaj, Megiiii lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jance nie przeszkadza w ogóle bariera językowa, zagaduje tutejsze dzieci i się z nimi bawi. Do mnie dziś już rano mowiła: gracias, mamo ;) a w samolocie dosiadła się do jakiegoś chłopca w jej wieku, który leciał z mamą i się z nim bawiła - to dziecko nas kiedyś sprzeda ;)

BlackCatNorL, Mama-Ali, Paula_29, Krokodylica, makasa, ana167, Megiiii lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiek super! Baw się cudownie!
    Mój synio też sobie zawsze towarzystwo skombinuje hihi
    Taki typ! :)

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Jance nie przeszkadza w ogóle bariera językowa, zagaduje tutejsze dzieci i się z nimi bawi. Do mnie dziś już rano mowiła: gracias, mamo ;) a w samolocie dosiadła się do jakiegoś chłopca w jej wieku, który leciał z mamą i się z nim bawiła - to dziecko nas kiedyś sprzeda ;)

Gosiak super! Moja to wtydnisia, nie podeszła by do obcego dziecka ;). Siedziałabym przylepiona do mnie. Zresztą, niedługo będziemy mieli okazję sprawdzić, my za miesiąc też do Hiszpanii lecimy :)

BlackCatNorL lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co z tymi chustami, ktoś mi odpisze czy te natibaby są ok?

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 01:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam wiec nie wiem ale jesli maja odpowiedni splot i gramature to powinny byc ok. Firmy miedzy soba roznia sie nie az tak duzo szczegolnie za takie pieniadze.

• Polaj Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 04:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja corka od to tygodnia zle spi w nocy tzn.wczesniej przesypiala cala noc a teraz budzi sie co godzine lub dwie :(
    Wlasnie w tej chwili lezy na brzuchu i gada na caly regulator.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natibaby ok, ale jak chcesz nową to lepsze littlefrog - są mięciutkie od nowości i nie trzeba ich "łamać".

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u nas noce znowu masakryczne. Mała wstaje o 4 rano i już nie chce spać. W nocy dwie pobudki na karmienie....Ostatnie dwa dni tez sporo marudziła w ciągu dnia. Padam na twarz.

Jedynie dobre to, że spacer mamy ostatnio bardzo udane:) Od kiedy w Trójmieście jest ciepło mogę ją nakarmić bez problemu wszędzie, nie muszę ena szybko szukać knajpy z wolnym stolikiem. Także wybywamy z domu na 3 godzinne spacery nad morze, a do tego robimy później zakupy:)

Sylwia współczuję choroby synka, myślałam, że dziś się jakoś umówimy :(

Gosia baw się dobrze ;)

Mama-Ali fajnie sobie radzicie podczas tej ospy, taka separacja dobre rozwiązanie.

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megiii a kiedy ty masz gastro?

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do figury to ja wróciłą do wagi sprzed ciąży już jakiś czas temu, ale byłam na diecie cukrzycowej więc to inna bajka. jem teraz całkiem sporo, ale tez sporo spacerujemy. Jakichś dodatkowych ćwiczeń nie robię. Nawet nie mam na to czasu ani siły. Choć pod domem mamy siłownie, to mąż nie ogarnie małej, bo ta już z butelki mojego mleka nie wypije...ot taka magia kp:)

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:
    Moja corka od to tygodnia zle spi w nocy tzn.wczesniej przesypiala cala noc a teraz budzi sie co godzine lub dwie :(
    Wlasnie w tej chwili lezy na brzuchu i gada na caly regulator.

Polaj łącze się z Tobą w bólu...u nas też noce były już eleganckie, a teraz...masakra

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny może to skok rozwojowy z tym nie spaniem. ..liczę na to po cichu.też u nas dwie nocki były nie za dobre.wiszenie na cycu i pobudki o 5 z marudami.Dziś było za to super.

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez noce z czestymi pobudkami. No taki nasz los

Gosiak... udanego wypoczynku

Tez marze o wakacjach ale majac dziecko szkolne i niemowlaka, to chyba jednak pojedziemy dopiero w pazdzierniku, jak starszak bedzie mial jesienne wakacje. W lipcu i sierpniu moze byc za goraco dla mlodszego a przesiedziec w domku wakacji nie chce.

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Dziewczyny co z tymi chustami, ktoś mi odpisze czy te natibaby są ok?

Nie znam tej firmy, ja mam lenny lamb, 100% bawełna, splot jodełkowy i jestem zachwycona. Pięknie się dociąga, z czystym sumieniem mogę polecić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 09:13

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Grzes w nocy miał prawie 39 st. Podaje ibum zgodnie z zaleceniami ale tylko mija czas dziaąłnia leku i znowu 38st a jutro mieliśmy jechac na wesele do rodziny. Najgorsze że to najbliższa rodzina która widujemy raz na 100 lat i nie wiem co robić.....

Gosiak udanego urlopu.

Ja żyje ostatnio w niedoczasie. ruszamy z budową domu i jestesmy w tyle ze wszytskim. Doba jest za krótka. I jeszcze jestesmy totalnie spłukani a transzy jeszcze nie ma :-/

• moniczko. Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanego wypoczynku dziewczyny, my w tym roku gdzieś blisko w góry na kilka dni. Marzy mi się Grecja, ale nie czuje się jeszcze na siłach z Hania, cykor jestem. Może przy drugim będzie łatwiej :)

A tak z innej beczki... Czy Wasze dzieciaczki mają problem z zaparciami?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 09:12

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • Lilly123 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wyobraziłam sobie takie wakacje w Hiszpanii <3 musi być bosko, wypoczywajcie! U nas jeden z tych barowych dni, szkoda nawet nos wychylać.

U nas narazie nie ma zaparć, po 5 dniach rozwiązał się worek z kupkami i chyba jak wychodzimy mama musi zabierać jeszcze ubrania do przebrania dla siebie a nie tylko dla dzidzi ;)

Ola chyba na tą pogodę spała dzisiaj od 21 do 7.30. Zawsze budzi się o 5.20 i tak też się z automatu obudziłam i przez te 2h ciągle sprawdzałam czy oddycha.

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
‹‹ 1263 1264 1265 1266 1267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ