X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania i Makasa nasze dzieci to chyba jakoś urodziły się podobnie.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Dziewczyny co z tymi chustami, ktoś mi odpisze czy te natibaby są ok?
    Ja mam pożyczoną z natibaby, ale podałam się przy dociąganiu, więc trudno mi powiedzieć, właścicielka za to używała i sobie chwaliła, no ale też porównania z innymi nie mam

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly coś wiem o ubraniach dla siebie łącznie z zapasową bielizna he,he.
    Miałam takie sytuacje miesiąc temu.

Lilly123 lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie chce kupić używana, bo jest za dobrą cenę 85 zł, splot jest skośno-krzyżowy a nie wiadomo czy Julek w ogóle ją zaakceptuje. Mam możliwośc tez little frog ale za 100+przesyłka a natibaby na miejscu. Ja zawsze wolę zobaczyć na żywo.

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy wczoraj szczepienie i straszną noc, prawie w ogole nie spałam. Mały budził się non stop, strasznie wiercil, płakał, coś go bolało. Nad ranem daliśmy czopka i zasnął w końcu na chwilę. A jutro mamy jechać na komunie. Ale swoją droga nocki gorsze już od kilku dni. Julek budził się i tak kilka razy w nocy ale teraz to już prawie nie śpi

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj moja też z 3 stycznia

Polaj lubi tę wiadomość

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj tak tak mój z 4 stycznia:)

Polaj lubi tę wiadomość

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małżowinka wrote:
    Ja mam pożyczoną z natibaby, ale podałam się przy dociąganiu, więc trudno mi powiedzieć, właścicielka za to używała i sobie chwaliła, no ale też porównania z innymi nie mam
    Małżowinka a co to znaczy, że za ciężko się dociagalo? A jaka miałam zwykłą czy kołkówa?

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małżowinka w niektórych miastach jest możliwość wypożyczenia chust na próbę. Jeśli się boisz, że dziecko nie zaakceptuje, to może warto tak zacząć?
    Ja najpierw pożyczyłam od koleżanki jej piękny żakardzik i przepadłam :) Klik
    Potem kupiłam naszą pierwszą prywatną, pasiaka Klik . Trzeba było się trochę pobawić z łamaniem, ale teraz jest idealna :)
    Teraz skusiłam się na domieszki. Mam bawełnę z bambusem i tutaj pracuje mi się już nieco gorzej. Materiał się ślizga i trudniej dociągnąć. Kupiłam ją z myślą o upałach i mam nadzieję, że do lata ją poskormię. Klik .
    Ogólnie chusty nie tracą za bardzo na wartości, czasem używana jest nawet lepsza, bo "wykochana". Opcją budżetową jest II gatunek. Mam taką jedną i serio tego nie widać. O samym natibaby się nie wypowiem, bo nie miałam do czynienia.

Edit: Ogólnie na początek polecam pasiaka 100% bawełny. Firma chyba nie ma większego znaczenia. Patrz na gramaturę. Wyższa gramatura będzie bardziej nośna przy starczysz dzieciach, więc starczy na dłużej. Cieńsze są lepsze dla maluszków maluszków no i na lato, ale przy cięższych dzieciach będzie trudniej je dociągać. Szkoda, że nie odezwałaś się w zeszłym tygodniu, bo był tydzień bliskości i były fajne promocje na chusty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 11:10

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia współczuję choroby synka, oby mu się polepszyło przed tym wyjazdem. Ciężko coś zaplanować z dziećmi. Nas czeka wyjazd za 2 tygodnie po chrzcinach. Oby nie było niespodzianek. Mama tak się nastawiła, że wnuczek przyjedzie do niej, że chyba by zawału dostała. Za to mąż byłby ucieszony ;)

Mania przeżyłam :) Miałam w poniedziałek. Po pierwszej byłam tak zrażona, że myślałam, że już nigdy nie dam sobie zrobić tego badania na żywca. Chciałam nawet zrobić w znieczuleniu ogólnym, a nie było terminów aż do listopada. Pomyślałam, że Dawid musi mieć zdrową mamę i jakoś dodało mi to odwagi. Na badaniu powiedziałam doktorowi o swoich obawach i był bardzo delikatny. Przyjemność to to nie była, ale nie to co za pierwszym razem ;)

Dziewczyny łączę się z Wami w bólu nieprzespanych nocy ;) U nas to samo. Jak pięknie spał, tak ostatnie noce koszmarne. Nie potrafi normalnie zasnąć, po przełożeniu do łóżeczka ryk. Usypiam go w naszym łóżku, jak mocno zaśnie przenosimy go do łóżeczka. Wcześniej zasypiał przy cycu i bez problemu dał się odłożyć.
    Wczoraj po przeniesieniu zaczął tak się wiercić, machać rączkami i kopać, że trwało to chyba z godzinę. Oczy miał zamknięte, więc nie wyciągaliśmy go. Jak się obudził o trzeciej było to samo. Do tego był mega narwany i robił mnóstwo szybkich i dziwnych ruchów. Jakby z rok nie jadł. Nie mogłam go nawet normalnie przystawić, bo wyginał się we wszystkie strony. Nie reagował na to, co do niego mówiliśmy. Jak w jakimś amoku. Oboje z mężem byliśmy w szoku, bo wyglądało to jak jakaś choroba psychiczna. Tak patrzeliśmy na niego i byliśmy zdziwieni, że to to samo dziecko, które w dzień na wizycie u babci było takie wesołe i spokojne. Przynajmniej ostatnie dni były mniej marudne. A jak wychodzimy z nim w gości, to jest mega spokojny i grzeczny. I zawsze teściowa wtedy powtarza. Co wy chcecie? Niemożliwe, że taki był w nocy. Nie ma grzeczniejszego dziecka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 11:29

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, trudno mi ocenić czy się trudno dociąga, bo z moją małą próbowałam tylko kilka razy no i nie umiałam dociągnąć tak żeby było dobrze, tyle że to raczej wina braku umiejętności niż samej chusty, a że ja nie jestem bardzo zawzięta jeśli chodzi o chustę to trochę olałam temat, to jest zwykła chusta, nie kółkowa. Oublier no właśnie ja mam chustę pożyczoną ;)

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Godzine temu przyszła do mnie chrześnica. Bawi się z moja córką a ja spokojnie mogę zająć się obróbką zdjęć ( zaleglości z 5 lat)

Najlepsze, że sama we wrześniu będzie miała braciszka i powiedziała że nie będzie się z nim bawić bo woli przyjść do Patrycji. Mam nadzieję że zmieni zdanie ona w styczniu skończyła 3 latka.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozna karmic przy goraczce?

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, jasne. Jeśli temperatura nie przekracza 38 stopni. Jak idzie w górę, to już trzeba zażyć jakiś lek p.gor. Najlepiej jakiś lek dla dzieci i przed najdłuższą przerwą, np. paracetamol.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • MagO31 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Mogę dołączyć do Was? trochę podczytuje od jakiegoś czasu.
    Mam synka urodzonego 21.12.2017, ale na grudniówkach cisza.
    Mały ma wadę serca, małą dziurkę w przegrodzie miedzykomorowej, 4 miesiace karmiłam piersią, ale synek za mało przybierał, tylko 400g na miesiac, do tego ma mega skaze białkową i teraz jesteśmy na bebilonie pepti.
    Od miesiąca obraca sie na brzuch, a od jakiego tygodnia świadomie z brzuszka na plecy.

Od kilku dni Wojtek budzi się o 3-4 i godzine nie śpi..

Karol 1.09.2010
    Gosia 21.11.2012
    Wojtek 21.12.2017
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dajcie spokój z tymi nocami. Nie tej, ale poprzedniej nocy mój księciunio obudził się o godzinie 1 i nie chciał spać do 4. Głaskałam, dawałam smoka, chciałam nakarmić. Nic. On tylko sobie leżał i gadał do kołdry :) Na rozmowy mu się zebrało, a tu matka ledwo na oczy widzi.
    Byłam wczoraj u dermatologa. 2 z 3 pieprzyków, które mnie martwiły to zwykle brodawki, więc spoko. Niestety ten co mnie najbardziej martwił rzeczywiście jest dziwny. Doradziła mi, żeby to wyciąć w cholerę, bo to może być znamię atypowe. Na 12:30 idę prywatnie do chirurga, żeby mi wyciął to świństwo. I potem czekać na wynik histopatologiczny i to chyba w tym wszystkim będzie najgorsze :/

MagO31, dużo zdrówka dla Wojtka życzę :)

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu najważniejsze, że masz wizytę za sobą i że się badasz. Wytniesz i będzie z głowy.
    Rozumiem, że się stresujesz przed badaniem hist-pat, ale to w takich sytuacjach zwykła formalność....nie mogą wyciąć czegokolwiek i nie zbadać. Najważniejsze, że się oglądasz i poszłaś do dermatologa. Jest masa ludzi co nawet nie patrzą na swoje znamiona, a u dermatologa w ogóle nie byli...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 11:24

Bubu93 lubi tę wiadomość

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZiewczyny ja zaczynam opadać z sił. Młoda już na dobre zaczęła się budzić o 4 rano....W dziń spi teraz ok 20 min rano i po spacerze tez ok 30 minut... Ja w ogóle nie jestem w stanie za bardzo cokolwiek ogarnąć w domu...Fakt na spacerach spokojna, ale ile można być poza domem. Miałam nosidło close caboo to tego nie lubiła i sprzedałam to w cholerę. Na rękach też zbytnio nie lubi. Trzeba cały czas przy niej siedzieć i pokazywać zabawki... Tylko rano bawi się sama albo pałąkiem albo karuzelą....jestem załamana
    Nie wiem , ,moż ejak przejdziemy na butlę t będzie spała w dzień...albo chociaż dłużej rano to mogłabym coś ogarnąć...ale tego też nie wiem bo moje melko z butli nie jest akceptowane

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania... spokojnie, to wszystko sie tak szybko zmienia u naszych dzieci... chociaz rozumiem Twoja frustracje... moj spi w miare ok, chociaz jak spi w dzien to trzeba byc mega cicho bo inaczej sie wyybudza, na spacerach spi dobrze i halas mu nie przeszkadza... w nocy nie jest zle ale mnie martwi to ze moj gnomik je co 1,5-2 godziny, karmie cycem co prawda jednak myslalam ze te 3 godziny to da rade...

Mania1085 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu pewnie, że lepiej zbadać i wyciąć. Ja miałam usuwany chyba 1 (słabo pamiętam, bo trochę tego miałam) typowy duży pieprzyk i wypalanych kilka brodawek. Tak jak pisze Mania. Zawsze badają wycinki. Będzie dobrze :)Niestety znowu przez ciąże urosły kolejne i chyba trzeba będzie znowu je usunąć. Niby groźne nie są, ale przeszkadzają. Niedobrze za to je podrażniać, a mi rosną na szyi i często zahaczam.

U nas dziś odrobinę lepsze spanie. Pobudka 5,30 na godzinę i znowu spanko, ale za to było cycanie od 23 do prawie 1 w nocy. Jak chciałam odłożyć go o 24 to tak się rozryczał, że znowu od razu do cyca. Rano szłam do dentysty, więc odciągnęłam mleczko. Mały jeszcze spał jak wychodziłam, w międzyczasie mąż dał małemu 80 i po powrocie był cyc. Ale już Dawid przy nim zasnął.

Stere mam dokładnie to samo. Mały od jakiegoś czasu rzadko wytrzymuje dłużej jak 1,5 godziny. Sądzę, że po prostu woli mniej a częściej. W nocy spał po 7-8 godzin i nie budził się na mleko. Czylo potrafi i z głodu nie pada. Przyjemniej mu zasnąć przy cycu. Tak jak dziś. Dostał tylko 80 a jak przyszłam, to zaraz zasnął. A przybiera bardzo ładnie. Jest plus, bo nie ulewa tak mocno jak się nie obje.
    Wydaje mi się też, że częste jedzenie u nas to dodatkowo kwestia skoku, bo jednak śpi o wiele krócej i jest szybko głodny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 14:44

Bubu93 lubi tę wiadomość

1usak6nl4m3t7dp1.png
‹‹ 1264 1265 1266 1267 1268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ