Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania i Makasa nasze dzieci to chyba jakoś urodziły się podobnie.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Dziewczyny co z tymi chustami, ktoś mi odpisze czy te natibaby są ok?
    Ja mam pożyczoną z natibaby, ale podałam się przy dociąganiu, więc trudno mi powiedzieć, właścicielka za to używała i sobie chwaliła, no ale też porównania z innymi nie mam

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly coś wiem o ubraniach dla siebie łącznie z zapasową bielizna he,he.
    Miałam takie sytuacje miesiąc temu.

Lilly123 lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie chce kupić używana, bo jest za dobrą cenę 85 zł, splot jest skośno-krzyżowy a nie wiadomo czy Julek w ogóle ją zaakceptuje. Mam możliwośc tez little frog ale za 100+przesyłka a natibaby na miejscu. Ja zawsze wolę zobaczyć na żywo.

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy wczoraj szczepienie i straszną noc, prawie w ogole nie spałam. Mały budził się non stop, strasznie wiercil, płakał, coś go bolało. Nad ranem daliśmy czopka i zasnął w końcu na chwilę. A jutro mamy jechać na komunie. Ale swoją droga nocki gorsze już od kilku dni. Julek budził się i tak kilka razy w nocy ale teraz to już prawie nie śpi

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj moja też z 3 stycznia

Polaj lubi tę wiadomość

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj tak tak mój z 4 stycznia:)

Polaj lubi tę wiadomość

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małżowinka wrote:
    Ja mam pożyczoną z natibaby, ale podałam się przy dociąganiu, więc trudno mi powiedzieć, właścicielka za to używała i sobie chwaliła, no ale też porównania z innymi nie mam
    Małżowinka a co to znaczy, że za ciężko się dociagalo? A jaka miałam zwykłą czy kołkówa?

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małżowinka w niektórych miastach jest możliwość wypożyczenia chust na próbę. Jeśli się boisz, że dziecko nie zaakceptuje, to może warto tak zacząć?
    Ja najpierw pożyczyłam od koleżanki jej piękny żakardzik i przepadłam :) Klik
    Potem kupiłam naszą pierwszą prywatną, pasiaka Klik . Trzeba było się trochę pobawić z łamaniem, ale teraz jest idealna :)
    Teraz skusiłam się na domieszki. Mam bawełnę z bambusem i tutaj pracuje mi się już nieco gorzej. Materiał się ślizga i trudniej dociągnąć. Kupiłam ją z myślą o upałach i mam nadzieję, że do lata ją poskormię. Klik .
    Ogólnie chusty nie tracą za bardzo na wartości, czasem używana jest nawet lepsza, bo "wykochana". Opcją budżetową jest II gatunek. Mam taką jedną i serio tego nie widać. O samym natibaby się nie wypowiem, bo nie miałam do czynienia.

Edit: Ogólnie na początek polecam pasiaka 100% bawełny. Firma chyba nie ma większego znaczenia. Patrz na gramaturę. Wyższa gramatura będzie bardziej nośna przy starczysz dzieciach, więc starczy na dłużej. Cieńsze są lepsze dla maluszków maluszków no i na lato, ale przy cięższych dzieciach będzie trudniej je dociągać. Szkoda, że nie odezwałaś się w zeszłym tygodniu, bo był tydzień bliskości i były fajne promocje na chusty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 11:10

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia współczuję choroby synka, oby mu się polepszyło przed tym wyjazdem. Ciężko coś zaplanować z dziećmi. Nas czeka wyjazd za 2 tygodnie po chrzcinach. Oby nie było niespodzianek. Mama tak się nastawiła, że wnuczek przyjedzie do niej, że chyba by zawału dostała. Za to mąż byłby ucieszony ;)

Mania przeżyłam :) Miałam w poniedziałek. Po pierwszej byłam tak zrażona, że myślałam, że już nigdy nie dam sobie zrobić tego badania na żywca. Chciałam nawet zrobić w znieczuleniu ogólnym, a nie było terminów aż do listopada. Pomyślałam, że Dawid musi mieć zdrową mamę i jakoś dodało mi to odwagi. Na badaniu powiedziałam doktorowi o swoich obawach i był bardzo delikatny. Przyjemność to to nie była, ale nie to co za pierwszym razem ;)

Dziewczyny łączę się z Wami w bólu nieprzespanych nocy ;) U nas to samo. Jak pięknie spał, tak ostatnie noce koszmarne. Nie potrafi normalnie zasnąć, po przełożeniu do łóżeczka ryk. Usypiam go w naszym łóżku, jak mocno zaśnie przenosimy go do łóżeczka. Wcześniej zasypiał przy cycu i bez problemu dał się odłożyć.
    Wczoraj po przeniesieniu zaczął tak się wiercić, machać rączkami i kopać, że trwało to chyba z godzinę. Oczy miał zamknięte, więc nie wyciągaliśmy go. Jak się obudził o trzeciej było to samo. Do tego był mega narwany i robił mnóstwo szybkich i dziwnych ruchów. Jakby z rok nie jadł. Nie mogłam go nawet normalnie przystawić, bo wyginał się we wszystkie strony. Nie reagował na to, co do niego mówiliśmy. Jak w jakimś amoku. Oboje z mężem byliśmy w szoku, bo wyglądało to jak jakaś choroba psychiczna. Tak patrzeliśmy na niego i byliśmy zdziwieni, że to to samo dziecko, które w dzień na wizycie u babci było takie wesołe i spokojne. Przynajmniej ostatnie dni były mniej marudne. A jak wychodzimy z nim w gości, to jest mega spokojny i grzeczny. I zawsze teściowa wtedy powtarza. Co wy chcecie? Niemożliwe, że taki był w nocy. Nie ma grzeczniejszego dziecka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 11:29

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, trudno mi ocenić czy się trudno dociąga, bo z moją małą próbowałam tylko kilka razy no i nie umiałam dociągnąć tak żeby było dobrze, tyle że to raczej wina braku umiejętności niż samej chusty, a że ja nie jestem bardzo zawzięta jeśli chodzi o chustę to trochę olałam temat, to jest zwykła chusta, nie kółkowa. Oublier no właśnie ja mam chustę pożyczoną ;)

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Godzine temu przyszła do mnie chrześnica. Bawi się z moja córką a ja spokojnie mogę zająć się obróbką zdjęć ( zaleglości z 5 lat)

Najlepsze, że sama we wrześniu będzie miała braciszka i powiedziała że nie będzie się z nim bawić bo woli przyjść do Patrycji. Mam nadzieję że zmieni zdanie ona w styczniu skończyła 3 latka.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozna karmic przy goraczce?

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, jasne. Jeśli temperatura nie przekracza 38 stopni. Jak idzie w górę, to już trzeba zażyć jakiś lek p.gor. Najlepiej jakiś lek dla dzieci i przed najdłuższą przerwą, np. paracetamol.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • MagO31 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Mogę dołączyć do Was? trochę podczytuje od jakiegoś czasu.
    Mam synka urodzonego 21.12.2017, ale na grudniówkach cisza.
    Mały ma wadę serca, małą dziurkę w przegrodzie miedzykomorowej, 4 miesiace karmiłam piersią, ale synek za mało przybierał, tylko 400g na miesiac, do tego ma mega skaze białkową i teraz jesteśmy na bebilonie pepti.
    Od miesiąca obraca sie na brzuch, a od jakiego tygodnia świadomie z brzuszka na plecy.

Od kilku dni Wojtek budzi się o 3-4 i godzine nie śpi..

Karol 1.09.2010
    Gosia 21.11.2012
    Wojtek 21.12.2017
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dajcie spokój z tymi nocami. Nie tej, ale poprzedniej nocy mój księciunio obudził się o godzinie 1 i nie chciał spać do 4. Głaskałam, dawałam smoka, chciałam nakarmić. Nic. On tylko sobie leżał i gadał do kołdry :) Na rozmowy mu się zebrało, a tu matka ledwo na oczy widzi.
    Byłam wczoraj u dermatologa. 2 z 3 pieprzyków, które mnie martwiły to zwykle brodawki, więc spoko. Niestety ten co mnie najbardziej martwił rzeczywiście jest dziwny. Doradziła mi, żeby to wyciąć w cholerę, bo to może być znamię atypowe. Na 12:30 idę prywatnie do chirurga, żeby mi wyciął to świństwo. I potem czekać na wynik histopatologiczny i to chyba w tym wszystkim będzie najgorsze :/

MagO31, dużo zdrówka dla Wojtka życzę :)

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu najważniejsze, że masz wizytę za sobą i że się badasz. Wytniesz i będzie z głowy.
    Rozumiem, że się stresujesz przed badaniem hist-pat, ale to w takich sytuacjach zwykła formalność....nie mogą wyciąć czegokolwiek i nie zbadać. Najważniejsze, że się oglądasz i poszłaś do dermatologa. Jest masa ludzi co nawet nie patrzą na swoje znamiona, a u dermatologa w ogóle nie byli...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 11:24

Bubu93 lubi tę wiadomość

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZiewczyny ja zaczynam opadać z sił. Młoda już na dobre zaczęła się budzić o 4 rano....W dziń spi teraz ok 20 min rano i po spacerze tez ok 30 minut... Ja w ogóle nie jestem w stanie za bardzo cokolwiek ogarnąć w domu...Fakt na spacerach spokojna, ale ile można być poza domem. Miałam nosidło close caboo to tego nie lubiła i sprzedałam to w cholerę. Na rękach też zbytnio nie lubi. Trzeba cały czas przy niej siedzieć i pokazywać zabawki... Tylko rano bawi się sama albo pałąkiem albo karuzelą....jestem załamana
    Nie wiem , ,moż ejak przejdziemy na butlę t będzie spała w dzień...albo chociaż dłużej rano to mogłabym coś ogarnąć...ale tego też nie wiem bo moje melko z butli nie jest akceptowane

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania... spokojnie, to wszystko sie tak szybko zmienia u naszych dzieci... chociaz rozumiem Twoja frustracje... moj spi w miare ok, chociaz jak spi w dzien to trzeba byc mega cicho bo inaczej sie wyybudza, na spacerach spi dobrze i halas mu nie przeszkadza... w nocy nie jest zle ale mnie martwi to ze moj gnomik je co 1,5-2 godziny, karmie cycem co prawda jednak myslalam ze te 3 godziny to da rade...

Mania1085 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu pewnie, że lepiej zbadać i wyciąć. Ja miałam usuwany chyba 1 (słabo pamiętam, bo trochę tego miałam) typowy duży pieprzyk i wypalanych kilka brodawek. Tak jak pisze Mania. Zawsze badają wycinki. Będzie dobrze :)Niestety znowu przez ciąże urosły kolejne i chyba trzeba będzie znowu je usunąć. Niby groźne nie są, ale przeszkadzają. Niedobrze za to je podrażniać, a mi rosną na szyi i często zahaczam.

U nas dziś odrobinę lepsze spanie. Pobudka 5,30 na godzinę i znowu spanko, ale za to było cycanie od 23 do prawie 1 w nocy. Jak chciałam odłożyć go o 24 to tak się rozryczał, że znowu od razu do cyca. Rano szłam do dentysty, więc odciągnęłam mleczko. Mały jeszcze spał jak wychodziłam, w międzyczasie mąż dał małemu 80 i po powrocie był cyc. Ale już Dawid przy nim zasnął.

Stere mam dokładnie to samo. Mały od jakiegoś czasu rzadko wytrzymuje dłużej jak 1,5 godziny. Sądzę, że po prostu woli mniej a częściej. W nocy spał po 7-8 godzin i nie budził się na mleko. Czylo potrafi i z głodu nie pada. Przyjemniej mu zasnąć przy cycu. Tak jak dziś. Dostał tylko 80 a jak przyszłam, to zaraz zasnął. A przybiera bardzo ładnie. Jest plus, bo nie ulewa tak mocno jak się nie obje.
    Wydaje mi się też, że częste jedzenie u nas to dodatkowo kwestia skoku, bo jednak śpi o wiele krócej i jest szybko głodny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 14:44

Bubu93 lubi tę wiadomość

1usak6nl4m3t7dp1.png
‹‹ 1264 1265 1266 1267 1268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ