X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze wyro w sypialni tak trzeszczało, że nie sposob było się ruszyć tak żeby nie obudzić małej :) No to je " wyjebalim" haha i śpie z mlodą na materacu, fakt, ze takim 20cm, ale to zawsze niżej niż na łóżku. Dosunęłam materac do ściany, w "nogach" stoi łóżeczko a ja śpie od "zewnętrznej". Jak maluda zacznie raczkować to jeszcze obłożę poduchami panele i nawet jak się wygramoli jakoś to będzie miała mięciutkie lądowanie ;)

• małżowinka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu, zdrowia, szczęścia i cierpliwości :-)

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Lilly123 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu serdeczne gratulacje :)

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już rezerwuję miejsce w psychiatryku. ;)

małżowinka lubi tę wiadomość

• makasa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kroko moja córka taka była.też ciężki model na start macierzyństwa nam się trafił.Dużo płakała.Była anty smoczkowa i anty butelkowa.wisiała na cycach. Pamiętam że nawet skorzystanie z toalety dla mnie było wyczynem.Nie mówiąc już o gotowaniu czy sprzątaniu w domu...zachodzilam w głowę z.mężem co źle robimy.ze to napewno nasza wina.Teraz już wiem ze nie była to nasza nieporadnosc a taki ciekzki egzemplarz.Pociesze Cię ze teraz jest dzieckiem bezproblemowym raczej:)

Krokodylica lubi tę wiadomość

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś wyjęłam spacerówkę ze schowka. Zastanawiam się czy nie wpinać na zmianę z gondolą. Gondola jest cała zabudowana. Zero przewiewu. Rozkłada się prawie na płasko. Jest minimalnie wyżej, nie wiem ile stopni, ale mniej jak w łóżeczku z wlożonym klinem. Dawid ulewa i śpi na klinie założonym pod materacem. Nie wiem czy na stelażu będzie to samo. Dziewczyny jak wozicie na płasko w spacerówce to zapinacie pasy? Mnie teściowa radzi na razie wyjąć i dać kocyk. Tam jest taki cienki materacyk.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • MagO31 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu gratulacje i wszystkiego dobrego na nowej drodze życia!
    Megiiii wrote:
    A ja dziś wyjęłam spacerówkę ze schowka. Zastanawiam się czy nie wpinać na zmianę z gondolą. Gondola jest cała zabudowana. Zero przewiewu. Rozkłada się prawie na płasko. Jest minimalnie wyżej, nie wiem ile stopni, ale mniej jak w łóżeczku z wlożonym klinem. Dawid ulewa i śpi na klinie założonym pod materacem. Nie wiem czy na stelażu będzie to samo. Dziewczyny jak wozicie na płasko w spacerówce to zapinacie pasy? Mnie teściowa radzi na razie wyjąć i dać kocyk. Tam jest taki cienki materacyk.

Ja zapinam pasy, bo mój mały bardzo się wieści. Niezapiety od razy byłby na brzuszku.

Karol 1.09.2010
    Gosia 21.11.2012
    Wojtek 21.12.2017
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubi, witaj w gronie mężatek :D najlepszego na nowej drodze życia

do mnie chyba @ się zbliża, brzuch mnie pobolewa, a tak mi było bez niej dobrze.

Kroko a jak Twoje nocki? Bo komuś coś stawiałaś za podpowiedz o smoczku w nocy, działa nadal?

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dziś dowiedziałam że mój 6 latek idzie od września do zerówki. Czyli zakończył przygodę z przedszkolem. Ale jestem wściekła.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makasa wrote:
    kroko moja córka taka była.też ciężki model na start macierzyństwa nam się trafił.Dużo płakała.Była anty smoczkowa i anty butelkowa.wisiała na cycach. Pamiętam że nawet skorzystanie z toalety dla mnie było wyczynem.Nie mówiąc już o gotowaniu czy sprzątaniu w domu...zachodzilam w głowę z.mężem co źle robimy.ze to napewno nasza wina.Teraz już wiem ze nie była to nasza nieporadnosc a taki ciekzki egzemplarz.Pociesze Cię ze teraz jest dzieckiem bezproblemowym raczej:)

A kiedy jej przyszło? :)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    Bubi, witaj w gronie mężatek :D najlepszego na nowej drodze życia

do mnie chyba @ się zbliża, brzuch mnie pobolewa, a tak mi było bez niej dobrze.

Kroko a jak Twoje nocki? Bo komuś coś stawiałaś za podpowiedz o smoczku w nocy, działa nadal?

Łucja je teraz koło 22, potem raz w nocy i nad ranem, koło 5-6 więc działa. :)
    Chciała bym jeszcze wyeliminować nocne karmienie ale wszystko w swoim czasie. :)

Ja pasów w wózku nie zapinam ale chyba pora zacząć. :)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:
    Ja się dziś dowiedziałam że mój 6 latek idzie od września do zerówki. Czyli zakończył przygodę z przedszkolem. Ale jestem wściekła.

Nie rozumiem, 6 latki idą do zerówki przecież :)

• makasa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciężka noc przed nami...chyba zęby na całego.ma już bardzo napuchniete dziąsła na dole.wieczór-2 h płaczu.odmowa cyca i trochę z noska leci.brak temp.zęby albo coś to bierze...zobaczymy

hehe kroko nie pamiętam dokładnie ale żadnych strasznych buntów dwu latka czy trzy latka nie miała a miałam porównanie bo moja siostra ma rownolatke i tamta dawała popalić.dalej daje w sumie;)

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • MagO31 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj u mnie córka już drugi raz będzie chodziła do zerówki, mogłam ja posłać do 1 klasy, ale jest z końca listopada, to byłaby duża różnica wieku z innymi dziecmi. U nas zerowka jest w przedszkolu.

Karol 1.09.2010
    Gosia 21.11.2012
    Wojtek 21.12.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie @ sie rozkrecila i w zwiazku z tym w cyckach zero mleka. Maly sie wscieka i chce jesc co chwile a ze nie leci to jest wsciekly whh...

• Polaj Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie u nas też tak było ale ze względu na brak miejsc dla 3 i 4 latkow mojego syna i resztę bandy przenieśli do szkoły. Wrrr....
    Nie mieliśmy nic do gadania. Najgorzej że będą traktowani tak jak uczniowie A pożegnania przedszkola nie mieli bo nawet panie o tym nie wiedziały że odchodzą oficjalnie z tej placówki. Mój jest z grudnia więc widzę że on potrzebuje jeszcze zabawy.
    Najgorsze chyba było hasło to taki eksperyment na jeden rok.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • MagO31 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:
    Właśnie u nas też tak było ale ze względu na brak miejsc dla 3 i 4 latkow mojego syna i resztę bandy przenieśli do szkoły. Wrrr....
    Nie mieliśmy nic do gadania. Najgorzej że będą traktowani tak jak uczniowie A pożegnania przedszkola nie mieli bo nawet panie o tym nie wiedziały że odchodzą oficjalnie z tej placówki. Mój jest z grudnia więc widzę że on potrzebuje jeszcze zabawy.
    Najgorsze chyba było hasło to taki eksperyment na jeden rok.

Eksperymentowanie na dzieciach to najgorsze co może być.
    U nas w szkle jest bardzo głośno, dzwonek to chce bebenki rozerwać.Syna poslalam rok wcześniej do szkoły, wtedy też było zamieszanie z reformą i widziałam po nim, że ciężko było mu się przestawić, że w szkole tylko jest nauka, 5 godzin siedzenia w ławkach i w ogóle zero zabawy. Na przerwach masa dzieci i to nawet gimnazjaliści, bo na wsi to szkoła jest jedna.

Karol 1.09.2010
    Gosia 21.11.2012
    Wojtek 21.12.2017
  • stere Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko chyba mialo skok rozwojowy.... teraz jest pogodny i potrafi sam sie bawic a do tego jest niesamowicie ciekawski, wszystkiego chcialby dotykac, wziac do raczki i jak tylko umie pokazuje to i oznajmia... do tego jezor pokazuje non stop i zaczal podnosic dupke do gory przy lezeniu na brzuszku, co prawda niemrawo i tylko odrywa na razie od ziemi ale zawsze cos...

A dzisiaj kupilam mu dmuchane wiaderko na muszelki i inne skarby morza :)

Lilly123, ana167 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pelzaja już wasze maluchy?mój do tyłu świetnie sobie radzi ale do przodu jeszcze nie zatrybil;)

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łucja ma chyba wieczny skok :P

Makasa no jak nie pamiętasz, przecież to dla mnie kluczowa informacja hehe :)

Polaj to faktycznie kiepsko, u nas jest wybór czy dajesz dziecko do zerówki przy szkole czy zostawiasz w zerowce w przedszkolu, przy czym tak jak pisze ana przy szkole jest chyba 5 godzin i potem świetlica.

‹‹ 1304 1305 1306 1307 1308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ