X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kubuś tez do tyłu sie przesuwa i troche wokół wlasnej osi. Łapie sie za nóżki i czasami wklada stopy do buzi. Z przewracaniem sie z plecow na brzuch sporadycznie a odwtotnie raczej przypadkowo.

Coś nie moge zawiazac Kuby w chuste. Tak sie kręci i obraca ze nie jestem w stanie podociągać chusty odpowiednio. Jak byl maly bylo bez problemu a teraz obraca sie na wsystkie strony

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I do bizi wklada wszystko co popadnie. Trzeba uwazać:-)

• Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas chyba odwrotnie. Czoła się do przodu, do tylu nie umie. Odwraca się dookoła własnej osi, na brzuszek z pleców umie, a odwrotnie zapomniała. Podnosi dupke leżąc na brzuchu, podpierajac się na kolanach, ale zaraz opada. Podnosi dupke do góry tez leżąc na plecach. Nauczyła się wciągać powietrze z odglosem i cały czas to robi i się cieszy. Dziś pierwszy raz od kilku dni je mleko normalnie.. tak to jadła tylko rano i więcej nic. A dziś juz 3 razy zjadła i przed snem jeszcze spróbuję jej dać, zobaczymy czy zje.

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • MagO31 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój czolga się do przodu, turla, obraca na wszystkie strony, dojdzie wszędzie gdzie chce, jest mega ruchliwy. Pupke podnosi do gory o próbuje raczkowac, ale wychodzą mu takie skoki do przodu.

Karol 1.09.2010
    Gosia 21.11.2012
    Wojtek 21.12.2017
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    A nie jest tak ze program wychowania przedszkolnego, w co wchodzi zerowka, jest jeden i niewazne, to w szkol3 czy w przedszkolu..?
    A w szkole ma zapewnione tylko te ustawowe godizny a reszta to zwykla swietlica jak dla pozostalych dzieci w sp?
    Program niby muszą zrealizować ale już sama nie wiem.
    U nas otworzyli 3 oddział przedszkolny od września więc to nowość. Do tej pory były dwie grupy 3,4 latki i 5,6.
    Dzieci będą przeprowadzane bezpośrednio do klasy i będą tam przebywać aż do odbioru przez rodzica. Nie byli nowy o żadnej świetlicy. Jedynie co to posiłki będą jadły na stołówce szkolnej bez przypisanej dla każdego dziecka miejsca.
    Plus jest taki że nauczą się życia w większej społeczności:)

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mój syn był tak niegrzeczny że dostał karę.
    Kara nie pierwszy raz ale chyba najgorsza jaka kiedykolwiek miał w swoim życiu.
    Oj ciężkie życie rodzica...

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj na mojego kary nie dzialają. Chwile powścieka się a potem ma wylanecwiec to jest masakra bo nie wiem co robic kary srednio dzialają

• Polaj Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest różnie. Zobaczymy dziś. Wczoraj nie przutulalam się do niego na dobranoc dodam że to nasz wieczorny rytuał.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • MagO31 Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:
    U nas jest różnie. Zobaczymy dziś. Wczoraj nie przutulalam się do niego na dobranoc dodam że to nasz wieczorny rytuał.

U nas nie ma takich strasznych kar, przytulanie zawsze musi być, w ogóle jestem przeciwniczką kar, wolę konsekwencje, nie zawsze naturalne, czasem w formie szantażu, ale dziecko wie, co mu grozi za różne wybryki.

U nas najczęściej jest zakaz bajek, czy tabletu i to działa. Ostatnio mają powiedziane, że jak jedno uderzy lub zrobi jakąś przykrość drugiemu, to, to drugie dostaje ode mnie jajko niespodziankę, i jest mniej dokuczania sobie.

Co on takiego zrobił, że odmówiłaś mu przytulenia się do mamy?

małżowinka lubi tę wiadomość

Karol 1.09.2010
    Gosia 21.11.2012
    Wojtek 21.12.2017
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagO31 wrote:
    Ostatnio mają powiedziane, że jak jedno uderzy lub zrobi jakąś przykrość drugiemu, to, to drugie dostaje ode mnie jajko niespodziankę/QUOTE]
    Hihi, fajny sposób, ale pewnie bym tak wykombinowała z siostrą żeby nam tych jajek nie zabrakło ;)

stere, Krokodylica lubią tę wiadomość

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagO31 wrote:
    U nas nie ma takich strasznych kar, przytulanie zawsze musi być, w ogóle jestem przeciwniczką kar, wolę konsekwencje, nie zawsze naturalne, czasem w formie szantażu, ale dziecko wie, co mu grozi za różne wybryki.

U nas najczęściej jest zakaz bajek, czy tabletu i to działa. Ostatnio mają powiedziane, że jak jedno uderzy lub zrobi jakąś przykrość drugiemu, to, to drugie dostaje ode mnie jajko niespodziankę, i jest mniej dokuczania sobie.

Co on takiego zrobił, że odmówiłaś mu przytulenia się do mamy?
    Chodził za mną i przytulal się ale ja to nie. Było mu bardzo przykro i płakał. Dziś z rana jak to przytulilam to nie chciał się odkleic.dla mnie też to była straszna kara bo uwielbiam się przytulać do moich dzieci.
    Zakazy na bajki czy tablet niestety nie działają. W tamtym tygodniu skończył mu się zakaz A od wtorku ma już kolejny miesiąc bez sprzętu więc lipa. Zobaczę jak będzie teraz. Na ta chwilę jest lepiej.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano przed karmieniem postanowiłam zajrzeć Kubie do buźki. I co zobaczyłam? Ząbek wychodzi. Co prawda jak do tej pory widać tylko małą białą kreseczkę, ale to już :)
    A ja od poniedziałku walczę z bólem ucha, a dokładniej małżowiny. Tak mnie boli w jednym miejscu, że momentami mam ochotę wyć z bólu. Muszę sobie pomagać tabletkami, bo nie sposób inaczej. Byłam dziś u lekarza z nastawieniem, że to zapalenie ucha. Doktorka powiedziała, że z uchem wszystko ok i że to na pewno nie zapalenie. Ogólnie po zebraniu krótkiego wywiadu powiedziała „dziwna sprawa”. Wypisała maść z antybiotykiem. No jajca :)

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag031 od drugiej połowy meczu wstąpi w niego jakiś diabeł i nie słuchał nic a nic. Dodam tylko że jest na antybiotyki i poszedł na dwór poskakac na trampolinie, ustawił sobie bramki i biegał za piłka ( nic wcześniej miał gorączkę prawie 40 stopni) Jak była pora kolacji to wypial się pokazał język i powiedział nie będę Cię słuchać. Więc tego...

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko ale upał u nas w mieszkaniu...

Przy Zuzi raczej kar nie stosuję, ciągle jej grozę że jej sprzedam klapsa w tyłek i na tym się kończy :P

Jutro mamy szczepienie Łucji, ciekawe czy się uda. Łucja już drugi dzień mega marudna, nie wiem czy to zęby czy znowu gardło czy co kurka.

Byłam dzisiaj na wizycie u gonekologa, pierwszy raz po porodzie, trochę mi zeszło hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2018, 01:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zakazy slabo dzialają. Najczesciej Grzes za kare nie wychodzi z pieskiem na spacer lub nie ma wieczornego czytania bajek i musi siedziec w pokoju. Ale tfraz chhba zadtosuhe ksrbego jeżyka bo hak hest w pkoju to zaczyna sie bswic i ma wszystko w dupie.

Bylam z Kubusiem w galerii i obsrał mi sie po szyje a w galerii zero miejsca do przewijania. Koniec końców polozylam go na blacie umywalkowym i umylam w umywalce :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2018, 01:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My szczepienie mamy w piatek na meningokoki

• annaki Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara wczoraj pierwszy raz od urodzenia prawie cały dzień przepłakała i przemarudziła!! Więc współczuję tym którzy mają to codziennie...miałam dość
    Wieczorem pojechałam w ramach relaksu ż koleżanką przejechać się rowerem. Zrobilysmy 20km i to był błąd jak na pierwszy raz dzisiaj umieram z zakwasów. Wróciłam a tu Sara nie śpi tylko buja się w huśtawce a było ok 22. Nakarmilam i padła i tak spała do 7..Dzisiaj już wstała w.lepszym humorze

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Lilly123 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj przywitał z rana widok dzidziusia na brzuszku. Narazie tylko raz jej się udało.

No i byliśmy na szczepieniach, oby było wszystko ok. Następne dopiero w lutym.

Annaki O super pomysł z tym rowerem wieczorem, chyba zastosuje!

Wczoraj znowu cały dzień bolał mnie brzuch. Odkryłam, że boli mnie z noszenia małej, dlatego do chusty daje ją tylko okazjonalnie ;( w górach się trochę jej nadźwigałam, ale to było w sb więc już zgłupiałam.

U nas też upał nieziemski w mieszkaniu. No ale ostatnie piętro, skośne dachy i daje popalić, choć pewnie niżej jest niewiele lepiej.

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • Ewelaa_♡ Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez juz się nauczyla przewaracac na brzuch i są mega cyrki w nocy. Nie może sobie znaleźć odpowiedniej pozycji do snu i ciągle się wierci i rzuca. Przekreca się na brzuch a po chwili poplakiwanie albo podnoszenie głowy bo nie chce tak spać a nie umie się obrócić inaczej z tej pozycji. Ja ją obracam a ona za chwile znów od nowa brzuch... Od kilku dni śpię po 3 h i jestem wykończona.
    A tak pozatym to idą jej zęby! Już od 3 tyg widziałam białe dwie kropeczki na dolnych jedynkach a dwa dni temu zobaczyłam ze kropeczki przemienily się w paseczki. Nie spodziewałam się, że to już ;)

uhghzc7.png

j7wag8u.png

9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano doznałam szoku. Kuba zasnął wczoraj około godziny 21:30. Budzę się rano, patrzę na zegarek, a tam 8:30. Przespał ciągiem prawie 12 godzin :)

Myszk@, Polaj, ana167, Krokodylica, makasa, Megiiii, Greetta lubią tę wiadomość

f2wl6iyel6lwf2pt.png
‹‹ 1305 1306 1307 1308 1309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ