Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKubuś tez do tyłu sie przesuwa i troche wokół wlasnej osi. Łapie sie za nóżki i czasami wklada stopy do buzi. Z przewracaniem sie z plecow na brzuch sporadycznie a odwtotnie raczej przypadkowo.
Coś nie moge zawiazac Kuby w chuste. Tak sie kręci i obraca ze nie jestem w stanie podociągać chusty odpowiednio. Jak byl maly bylo bez problemu a teraz obraca sie na wsystkie strony -
nick nieaktualny
-
To u nas chyba odwrotnie. Czoła się do przodu, do tylu nie umie. Odwraca się dookoła własnej osi, na brzuszek z pleców umie, a odwrotnie zapomniała. Podnosi dupke leżąc na brzuchu, podpierajac się na kolanach, ale zaraz opada. Podnosi dupke do góry tez leżąc na plecach. Nauczyła się wciągać powietrze z odglosem i cały czas to robi i się cieszy. Dziś pierwszy raz od kilku dni je mleko normalnie.. tak to jadła tylko rano i więcej nic. A dziś juz 3 razy zjadła i przed snem jeszcze spróbuję jej dać, zobaczymy czy zje.
-
ana167 wrote:A nie jest tak ze program wychowania przedszkolnego, w co wchodzi zerowka, jest jeden i niewazne, to w szkol3 czy w przedszkolu..?
A w szkole ma zapewnione tylko te ustawowe godizny a reszta to zwykla swietlica jak dla pozostalych dzieci w sp?
U nas otworzyli 3 oddział przedszkolny od września więc to nowość. Do tej pory były dwie grupy 3,4 latki i 5,6.
Dzieci będą przeprowadzane bezpośrednio do klasy i będą tam przebywać aż do odbioru przez rodzica. Nie byli nowy o żadnej świetlicy. Jedynie co to posiłki będą jadły na stołówce szkolnej bez przypisanej dla każdego dziecka miejsca.
Plus jest taki że nauczą się życia w większej społeczności:)Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
nick nieaktualny
-
Polaj wrote:U nas jest różnie. Zobaczymy dziś. Wczoraj nie przutulalam się do niego na dobranoc dodam że to nasz wieczorny rytuał.
U nas nie ma takich strasznych kar, przytulanie zawsze musi być, w ogóle jestem przeciwniczką kar, wolę konsekwencje, nie zawsze naturalne, czasem w formie szantażu, ale dziecko wie, co mu grozi za różne wybryki.
U nas najczęściej jest zakaz bajek, czy tabletu i to działa. Ostatnio mają powiedziane, że jak jedno uderzy lub zrobi jakąś przykrość drugiemu, to, to drugie dostaje ode mnie jajko niespodziankę, i jest mniej dokuczania sobie.
Co on takiego zrobił, że odmówiłaś mu przytulenia się do mamy?
małżowinka lubi tę wiadomość
Karol 1.09.2010
Gosia 21.11.2012
Wojtek 21.12.2017 -
MagO31 wrote:Ostatnio mają powiedziane, że jak jedno uderzy lub zrobi jakąś przykrość drugiemu, to, to drugie dostaje ode mnie jajko niespodziankę/QUOTE]
Hihi, fajny sposób, ale pewnie bym tak wykombinowała z siostrą żeby nam tych jajek nie zabrakłostere, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
MagO31 wrote:U nas nie ma takich strasznych kar, przytulanie zawsze musi być, w ogóle jestem przeciwniczką kar, wolę konsekwencje, nie zawsze naturalne, czasem w formie szantażu, ale dziecko wie, co mu grozi za różne wybryki.
U nas najczęściej jest zakaz bajek, czy tabletu i to działa. Ostatnio mają powiedziane, że jak jedno uderzy lub zrobi jakąś przykrość drugiemu, to, to drugie dostaje ode mnie jajko niespodziankę, i jest mniej dokuczania sobie.
Co on takiego zrobił, że odmówiłaś mu przytulenia się do mamy?
Zakazy na bajki czy tablet niestety nie działają. W tamtym tygodniu skończył mu się zakaz A od wtorku ma już kolejny miesiąc bez sprzętu więc lipa. Zobaczę jak będzie teraz. Na ta chwilę jest lepiej.Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Rano przed karmieniem postanowiłam zajrzeć Kubie do buźki. I co zobaczyłam? Ząbek wychodzi. Co prawda jak do tej pory widać tylko małą białą kreseczkę, ale to już
A ja od poniedziałku walczę z bólem ucha, a dokładniej małżowiny. Tak mnie boli w jednym miejscu, że momentami mam ochotę wyć z bólu. Muszę sobie pomagać tabletkami, bo nie sposób inaczej. Byłam dziś u lekarza z nastawieniem, że to zapalenie ucha. Doktorka powiedziała, że z uchem wszystko ok i że to na pewno nie zapalenie. Ogólnie po zebraniu krótkiego wywiadu powiedziała „dziwna sprawa”. Wypisała maść z antybiotykiem. No jajca -
Mag031 od drugiej połowy meczu wstąpi w niego jakiś diabeł i nie słuchał nic a nic. Dodam tylko że jest na antybiotyki i poszedł na dwór poskakac na trampolinie, ustawił sobie bramki i biegał za piłka ( nic wcześniej miał gorączkę prawie 40 stopni) Jak była pora kolacji to wypial się pokazał język i powiedział nie będę Cię słuchać. Więc tego...Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
O matko ale upał u nas w mieszkaniu...
Przy Zuzi raczej kar nie stosuję, ciągle jej grozę że jej sprzedam klapsa w tyłek i na tym się kończy
Jutro mamy szczepienie Łucji, ciekawe czy się uda. Łucja już drugi dzień mega marudna, nie wiem czy to zęby czy znowu gardło czy co kurka.
Byłam dzisiaj na wizycie u gonekologa, pierwszy raz po porodzie, trochę mi zeszło hehe -
nick nieaktualnyU nas zakazy slabo dzialają. Najczesciej Grzes za kare nie wychodzi z pieskiem na spacer lub nie ma wieczornego czytania bajek i musi siedziec w pokoju. Ale tfraz chhba zadtosuhe ksrbego jeżyka bo hak hest w pkoju to zaczyna sie bswic i ma wszystko w dupie.
Bylam z Kubusiem w galerii i obsrał mi sie po szyje a w galerii zero miejsca do przewijania. Koniec końców polozylam go na blacie umywalkowym i umylam w umywalce -
nick nieaktualny
-
Sara wczoraj pierwszy raz od urodzenia prawie cały dzień przepłakała i przemarudziła!! Więc współczuję tym którzy mają to codziennie...miałam dość
Wieczorem pojechałam w ramach relaksu ż koleżanką przejechać się rowerem. Zrobilysmy 20km i to był błąd jak na pierwszy raz dzisiaj umieram z zakwasów. Wróciłam a tu Sara nie śpi tylko buja się w huśtawce a było ok 22. Nakarmilam i padła i tak spała do 7..Dzisiaj już wstała w.lepszym humorze -
Mnie wczoraj przywitał z rana widok dzidziusia na brzuszku. Narazie tylko raz jej się udało.
No i byliśmy na szczepieniach, oby było wszystko ok. Następne dopiero w lutym.
Annaki O super pomysł z tym rowerem wieczorem, chyba zastosuje!
Wczoraj znowu cały dzień bolał mnie brzuch. Odkryłam, że boli mnie z noszenia małej, dlatego do chusty daje ją tylko okazjonalnie ;( w górach się trochę jej nadźwigałam, ale to było w sb więc już zgłupiałam.
U nas też upał nieziemski w mieszkaniu. No ale ostatnie piętro, skośne dachy i daje popalić, choć pewnie niżej jest niewiele lepiej.♀️- 01.2018
♂️ - 05.2023 -
Moja tez juz się nauczyla przewaracac na brzuch i są mega cyrki w nocy. Nie może sobie znaleźć odpowiedniej pozycji do snu i ciągle się wierci i rzuca. Przekreca się na brzuch a po chwili poplakiwanie albo podnoszenie głowy bo nie chce tak spać a nie umie się obrócić inaczej z tej pozycji. Ja ją obracam a ona za chwile znów od nowa brzuch... Od kilku dni śpię po 3 h i jestem wykończona.
A tak pozatym to idą jej zęby! Już od 3 tyg widziałam białe dwie kropeczki na dolnych jedynkach a dwa dni temu zobaczyłam ze kropeczki przemienily się w paseczki. Nie spodziewałam się, że to już
9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc