X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • MagO31 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

U nas dzisiaj sobota bibliotekowa i obiad na mieście. Mamy 10 nowych książek, 2 wypróbowane gry planszowe i zaliczona zakupy odzieżowe. Raz w miesiącu odwiedzamy bibliotekę w KRK, bo mają tam rewelacyjne książki dla dzieci.
    Ogólnie to jestem padnieta, bo wczoraj byli znajomi i posiedzielismy do polnocy,zrobiłam 3 talerze sushi, do tego wino i gra planszowa i zeszło. Niestety Wojtek wstał o 5, niby coś tam dospalam, ale padam na pysk ;)

Mania1085 lubi tę wiadomość

Karol 1.09.2010
    Gosia 21.11.2012
    Wojtek 21.12.2017
  • makasa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak sie cieszylam na tego fryzjera bo moje wlosy juz byly okropne.Poszłam do tej fryzjerki co zawsze i robiła mi to co ostatnio czyli ombre i wyszło TRAGICZNIE:(((...siedzialam prawie 5 h u fryzjera.Malowala mi dwa razy bo farba nic chciała się przyjąć.Koniec końców mam żółte włosy z pomaranczowymi plamami a mój portfel pomniejszyl się o 2 stowki.Ależ jestem wściekła.Oczywiście już zapisałam się na poprawke.Fryzjerka nie wie czemu się tak stało...masakra.

Za to Adaś był bardzo grzeczny.Zjadł trochę mm z butli i kaszke z łyżeczki.Oczywiście jak wróciłam to upomnial się od razu o cycusia;)

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    U mnie noc z d*py, Łucja ciągle przy cycku. Jadła co 2 godziny.
    Za to teraz śpią jeszcze obie a ja nie umiem już usnąć. :/
    Prześcieradło całe pozalewane, koszula mokrutka, bo przecież jak ona je co 2 godziny a nad ranem zrobi sobie 3 godziny przerwy to laktację mam już tak nakręconą że z cycków leci ciurkiem.

• Polaj Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też nocne karmienie. A że młoda wczoraj nie potrafiła zasnąć spała w moim łóżku a mąż u syna. Boi się że przygniecie ja podczas snu.
    Zresztą chyba skok się jej rozpoczął bo bardzo placzliwa się stała a i nauczyła się klęku podpartego teraz klęczy i porusza ciałem do przodu i do tyłu i tak od 3 dni. A najlepsze zabawy to oczywiście z bratem on się wykupią a ta się śmieje na całego:)

Miłej niedzieli

Krokodylica, makasa, Mania1085, Greetta lubią tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makasa szkod atrochę:( ale chociaż była ta chwila odskoczni, a fryzjer następnym razem wszystko poprawi:)

Dziewczyny ja od kilku dni śpię z młoda w łóżku. Wcześniej ona spała u siebie w łóżeczku i brałam ja po 2 karmieniu, albo nad ranem. A teraz kładę ją od razu u siebie i powiem Wam, że jakoś lepiej śpię. O wiele bardziej się wysypiam. Karmień jest tyle samo czyli co ok 3 w nocy. Może mniej się rozbudzam i szybciej zasypiam....

Polaj aż strach się bać , że jakiś skok teraz, nasze dzieci z tego samego dnia :)

makasa lubi tę wiadomość

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Hej.
    U mnie noc z d*py, Łucja ciągle przy cycku. Jadła co 2 godziny.
    Za to teraz śpią jeszcze obie a ja nie umiem już usnąć. :/
    Prześcieradło całe pozalewane, koszula mokrutka, bo przecież jak ona je co 2 godziny a nad ranem zrobi sobie 3 godziny przerwy to laktację mam już tak nakręconą że z cycków leci ciurkiem.

Kroko moja też często cycuje. Czy myślisz, że gdyby nasze młode były na mm to nie było by tulu karmien w nocy? Ty masz doświadczenie z pierwsza córką.

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czytalam ostatnio artykul, ze badano czestotliwosc budzenia sie dzieci na kp i mm i nie bylo znaczacych roznic bo dzieci budza sie nie tylko na karmienie ale instynktownie zeby sprawdzic czy opiekun jest obok i tez dlatego zeby uniknac tzw smierci lozeczkowej...

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej kuzynki dziecko karmione mm od początku, ma teraz ponad rok i budzi się ciągle co 2h na jedzenie

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Lilly123 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, miałyśmy okropną noc. Ola obudziła się przed 2, pokręciła, zaglądam do niej a ta trzyma cały kocyk na buzi :/ no więc go zabrałam i szalała w łóżeczku do 3.20. Przewracała się na brzuszek i marudziła. Ja oczywiście nie mogłam zasnąć, udało mi się tak lekko ok 5, ale co chwilę się budziłam, miałam wrażenie, że wcale nie śpię. Zauważyłam, że ona tak przebudza się w nocy, ale coś tam chwilę poszura paznokciem po ochraniaczu i tragedii nie ma, ale dzisiaj poszalała ostro. Oby to tylko tak jednorazowo...

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • Lilly123 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej koleżanki dzidzia budziła się w nocy. Jak miała pół roku lekarka kazała ją dokarmiać na noc mm, a koleżance powiedziała, że ma za chude mleko. Efekt był taki, że dzidzia odrzuciła pierś i kp się skończyło, a mała dalej budziła się tak samo. I budziła mając 1,5 roku.

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • stere Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly123 wrote:
    Mojej koleżanki dzidzia budziła się w nocy. Jak miała pół roku lekarka kazała ją dokarmiać na noc mm, a koleżance powiedziała, że ma za chude mleko. Efekt był taki, że dzidzia odrzuciła pierś i kp się skończyło, a mała dalej budziła się tak samo. I budziła mając 1,5 roku.

...i to wlasnie takie madro glupie rady przez ktore wiele kobiet rezygnuje z kp...

Greetta lubi tę wiadomość

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój synek, ktory przy kp budził się co max 2h, po mm, w wieku 7mcy przesypiał około 6 h. Nie ma reguły.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1085 wrote:
    Kroko moja też często cycuje. Czy myślisz, że gdyby nasze młode były na mm to nie było by tulu karmien w nocy? Ty masz doświadczenie z pierwsza córką.

Starsza na mm nie miała tylu pobudek w nocy.
    Ale ja daje Łucji na kolację kaszke taką gesciejsza łyżeczka tylko ona nie bardzo chce jeść :/

• małżowinka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kp na początku przesypiala noce, a teraz się budzi dość często, ale ostatnio specjalnie wzięłam butlę z moim mlekiem żeby sprawdzić czy taka głodna ciągle i oczywiście pluła tym dalej niż widziała, po prostu musiała być mama i jej cyc, przynajmniej czasem da się sprawę załatwić smoczkiem to można jako tako spać

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jeszcze jedno - mleko nocne ma inny sklad wiec dziecko zeby sie prawidlowo rozwijac bedzi sie wlasnie na to mlesio. Oczywiscie sa takie ktore potrafia pospac dlugo jednak to budzenia sie dziecka w nocy jest calkiem nirmalne

• Polaj Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przed spaniem musi wypić 180 mm lub mojego mleka a potem i tak opróźni piersi. Nie ma reguły teraz też smoczek w nocy nie pomaga potrzebuje bliskości i już.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buuu chyba jednak to była u nas infekcja :(
    Bo Zuzia mówi od południa że brzuszek ją boli a teraz dostała wysokiej gorączki. :/

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ostatnio mieli w przedszkolu przypadek ospy :/
    Apap ekstra dla dzieci nie chce jej zbić tej gorączki.

• Megiiii Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko współczuję. U nas też jakiś katarek. Mały położony na brzuszku jakoś pokasłuje. Nie wiem czego to kwestia. Mnie też rano bolało gardło. Może to przez te zmiany pogody.

Dziś mąż zabrał młodego na spacer, a ja miałam czas popisać z koleżanką na czacie.
    W ogóle pogoda kiepściutka i myślałam, że zaraz będzie padać.

Jeśli chodzi o Kp, to ja myślę, że u nas w zamian za częste jedzenie w dzień mały śpi fajnie w nocy. W dzień je co 1,5 godziny, a w nocy wytrzymuje 6-7. Dziś aż 9,5. Choć poprzednia noc była gorsza i obudził się najpierw o 4, potem o 6 i 8 rano.

W ogóle dziś leżał sobie u mnie na brzuchu i zaczął się sam podnosić do siadu, nawet bez trzymania moich rąk. Tak, jakby mu się spodobało i nie umiał przestać. Nawet jak podniosłam go do góry, to on nadal się tak jeszcze wyginał jak do siadu. Zdziwiłam się, bo normalnie jakoś niespecjalnie che mu się ćwiczyć i np. przekręcać z brzuszka na plecy i na odwrót.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko masakra, właściwie ani chwili spokoju nie masz...

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
‹‹ 1309 1310 1311 1312 1313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ